Yazıyı gönderen - ankara2929 ticareti bir şeye değişmem, sende ticaret yap, git bankadan kredi al, bir tane kartal araç al, 7-8 bin liraya alırsın, doldur arkasına meyve sebzeyi, seyyar mahallelerde sat, en az aylık kazancım 3 bin lira, bu işi tam 25 sene yaptım, firma sahibiyim şimdi, ne varsa ticarette var, bende 2 tane 4 yıllık üniversite mezunuyum, ben bu işi ankarada yaptım, çocuktan beri yaptığım işti, okuldan gelince pazardan gidip, marul maydanoz alıp mahallelerde satardım, ben yarım gün çalışırdım, malum sabahçıydım öğlen gelirdim, okuldan birşeyler yiyip direk başlardım, babam memurda bende hemen hemen babam kadar kazanırdım, bırak şu memuriyet işlerini, kendine güvenin olacak, ilgi alanların olacak, sürekli kurslara filan gideceksin, sürekli birşeyler öğreneceksin, ve hep kendine çalışacaksın, günümüzde okumuş adam para kazanamıyor, okumak boşuna, en kral memur olsan, arkadaşlardan mühendis olan var bende mühendisim, kamuda çalışan 4 bin lira alıyor, var mı ötesi, ama sen bir ticari faaliyette bulunsan, en az 5 bin lira alırsın, sermayesi az olan işle çalışsan, sana dediğin gibi, ehliyetin yoksa git ehliyet al, bu işi şimdi yapsam, haftada 1,5 - 2 bin lira alırdım, halden al mahallelerde sat, parayo koyacak yer bulamazsın, işadamıyım, platformda bir sürü ilanım var, bu iş ilanlarından birçoğunu şu anda yapıyorum, 35 senelik ticari hayatım var,
|