Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir İşte Çalışmak Veya İş Kurmak

Başlatanh.solmaz88Tarih26/09/2016 16:45:11Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Merhabalar ;

2 yıllık üniversite mezunuyum daha önce muhabirlik yaptım video ve fotoğraf çekip montajlıyordum. Haber yazıyordum. En son bir iş yerinde çalışıyordum hastalık nedeniyle bıraktım.

Şimdi iş bulamıyorum. Evden home-ofis çalışabilirim (haber editörlüğü geliyor aklıma)

Ya da bankadan kredi alarak az sermayeli bir iş kurmak istiyorum Kuracağım iş beni geçindirsin iş masraflarını ödesin benim için yeterli.

Şimdi iş kurarsam bankadan kredi alarak ne iş kurabilirim (fatura ödeme merkezi ve bilgisayar telefon aksesuarlığı dükkanı var aklımda)

Home-ofis çalışırsam neler yapabilirim?

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
'' Çanakkale Geçilmez ''

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye410 yazı
bankadan nasıl kredi almayı düşünüyorsun? çalışmadıgını yazmışsın,ayrıca tamamı kredi ile iş çok ama çok riskli,asla tavsiye etmem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
bende bu şekilde bir konu açmıştım bende butik açmayı düşündüm hesaplarıma göre 30 35 bine boş bir dükkan bulsam oluyor ama o riske girmemeye karar verdim. takı satabilirsin eğer anlıyorsan. çok bir sermaye gerekmiyor küçücük bi yerde açsan güel para var
hayalin varsa adım at

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye48 yazı

solmaz kardesim madem video cekip montajliyorsun. bak dinle beni youtube ve google adsense ile turkiyede bir arkadas abartisiz aylik 5.000 tl kazaniyor. ama adam 3 yil oldu bu ise baslayali

bu isin maliyeti yok isyeri acma derdi yok canavar gibi bi bilgisayar alican birde video editleme programi sen daha iyi bilirsin onu o isin uzmani sensin . youtubede kendi cektigin videolari montajlayip yukleyecen ve bekliyceksin sabirla ne kadar video yuklersen o kadar cok kazancin olur

ama kopya video yaparsan sikayet edildiginde kanalin kapanabilir ozgun kendine ait olan tanitim videolari yap

banka kredisiyle felan ugrasma guzel kardesim sonra strese girersin odeyemezsin

benim dedigimi yap . 2 yil sabir gerekir yilmadan devam et 2 yil icinde en az 500 tl aylik gelirin olur

eger yapabilecegim birsey olursa elimden geleni yaparim

iyi gunler

Yerleşim Malezya / Pacific AsiaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye546 yazı
Hocam madem fotoğraf çekiminden anlıyorsun emlak ofisleri lüx evleri profesyonel çekim yaptırdıkları kişiler oluyor onlara teklif sunabilirsin.360 derece fotoğraf hazırla**** sunum yapabilirsin,çevrende ev alan satan kişiler varsa ofislerle ortak çalışarak komisyonunu alabilirsin..Bu tarz düşüncen olursa imzamdaki numaradan direm ulaş kardeşim detayları anlatırım..İster ek iş olarak yap ister bu konuda ilerle tercih sana kalmış..Çok geçmiş olsun bu arada

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye48 yazı
Masor07 arkadasimizda hic isyeri acmadan kredi yukune girmeden yapabilecegin bir firsat sunmus sana bence degerlendir guzel bir is

Yerleşim Malezya / Pacific AsiaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim herkesin verdiği cevaplara en uygun cevabımı vereyim

ozgufi mesajınız cevaplandı
adalı1 çalışırken kredi almıştım ailemin desteğiyle kalan borcu ödedim borcum yok ailem kredi alımında yardımcı olabilir.
gülşah0606 teşekkür ederim ancak takı işlerinden hiç anlamıyorum çanakkale'de çok takıcı var ben bir ilçede oturuyorum ve küçük bir yer öğrenci olduğu sürece kalabalık oluyor ama öğrenci gittiğinde kimse kalmıyor
Semihh kardeş 2 tane bilgisayarım var video editleme programları var sıkıntı yok ama reklamları nasıl ekleyip nasıl atkif edicem ve parayı nasıl havale ederim
Masor07 360 derece fotoğraf konusu hakkında bilgim yok ilgi alanım değil
'' Çanakkale Geçilmez ''

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ö?renci
Üye170 yazı
dün kullandığım yazıcının kartuşları bitti,doldurmak için bir bilgisayarcıya gittim, işlerle ilgili ufaktan espri yapmaya çalıştım ama dükkan sahibi işler umrumda değil bak bilgisayarım açık ders çalışıyorum,kpss'ye hazırlanıyorum dükkan mükkan umrumda değil memur olayım yeter dedi.. benim burada insanlara anlatmak istediğim küçük sermayelerle,ufak işlerle uğraşacağınıza ya iş bulun ya da kpss'ye girip kadro kovalayın çünkü sonuçta baktığınızda en kötü memur 2500 TL maaş alıyor esnaflık yaparak elinize geçen para çok daha az olabilir. ben bugün pos-yazar kasa almak zorundayım en az 1500 TL vereceğim yoksa devletimize ceza kesecekmiş.. gerisini siz düşünün..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
vokri arkadaşım teşekkür ederim benim istediğim iş farklı çalışımamıyorsam iş kurmak isterim ama o da olmazssa ne diyim ki ?
'' Çanakkale Geçilmez ''

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ö?renci
Yeni Üye76 yazı
Evdeki internet işlerini ek iş olarak düşünebilirsin şuan bende bir blog açtım 2 aydır yazı ekliyorum 2 yıla 5, 6 yüz getirir diye tahmin ediyorum ama iş kurma konusu gerçekten sıkıntılı ve riskli heleki kredi ile yapacaksan kazanacağın yeri iyi seçmelisin

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Üye574 yazı
ticareti bir şeye değişmem, sende ticaret yap, git bankadan kredi al, bir tane kartal araç al, 7-8 bin liraya alırsın, doldur arkasına meyve sebzeyi, seyyar mahallelerde sat, en az aylık kazancım 3 bin lira, bu işi tam 25 sene yaptım, firma sahibiyim şimdi, ne varsa ticarette var, bende 2 tane 4 yıllık üniversite mezunuyum, ben bu işi ankarada yaptım, çocuktan beri yaptığım işti, okuldan gelince pazardan gidip, marul maydanoz alıp mahallelerde satardım, ben yarım gün çalışırdım, malum sabahçıydım öğlen gelirdim, okuldan birşeyler yiyip direk başlardım, babam memurda bende hemen hemen babam kadar kazanırdım, bırak şu memuriyet işlerini, kendine güvenin olacak, ilgi alanların olacak, sürekli kurslara filan gideceksin, sürekli birşeyler öğreneceksin, ve hep kendine çalışacaksın, günümüzde okumuş adam para kazanamıyor, okumak boşuna, en kral memur olsan, arkadaşlardan mühendis olan var bende mühendisim, kamuda çalışan 4 bin lira alıyor, var mı ötesi, ama sen bir ticari faaliyette bulunsan, en az 5 bin lira alırsın, sermayesi az olan işle çalışsan, sana dediğin gibi, ehliyetin yoksa git ehliyet al, bu işi şimdi yapsam, haftada 1,5 - 2 bin lira alırdım, halden al mahallelerde sat, parayo koyacak yer bulamazsın, işadamıyım, platformda bir sürü ilanım var, bu iş ilanlarından birçoğunu şu anda yapıyorum, 35 senelik ticari hayatım var,

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye170 yazı
ankara2929 hocam siz benim asıl söylemek istediği söylemişsiniz aslında. yani krediyle dükkan açıp,vergiyle muhasebeye boğulmaktansa ya bu işlere hiç bulaşma git iş bul veya çalış memur ol diyorum. bugün internetten (instagram,facebook vb) satış yapanlar da benim için seyyar satıcı sınıfındadır. kayıt yok,fatura yok al sat var. küçük sermayelerle kredi çek dükkan tut bekle müşteri gelsin bu sistem yürümüyor deneyen çok oldu benim çevremde hepsi battı gitti..benim odtü mezunu arkadaşım bugün bana pazarda araç arkasında bir şeyler mi satsak dedi (turizme bulaşanın hali) inanın buna çünkü vergi, prim,dönmeyen çek senet banka hesabına haciz falan artık işin tadı kaçtı..

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
ticareti bir şeye değişmem, sende ticaret yap, git bankadan kredi al, bir tane kartal araç al, 7-8 bin liraya alırsın, doldur arkasına meyve sebzeyi, seyyar mahallelerde sat, en az aylık kazancım 3 bin lira, bu işi tam 25 sene yaptım, firma sahibiyim şimdi, ne varsa ticarette var, bende 2 tane 4 yıllık üniversite mezunuyum, ben bu işi ankarada yaptım, çocuktan beri yaptığım işti, okuldan gelince pazardan gidip, marul maydanoz alıp mahallelerde satardım, ben yarım gün çalışırdım, malum sabahçıydım öğlen gelirdim, okuldan birşeyler yiyip direk başlardım, babam memurda bende hemen hemen babam kadar kazanırdım, bırak şu memuriyet işlerini, kendine güvenin olacak, ilgi alanların olacak, sürekli kurslara filan gideceksin, sürekli birşeyler öğreneceksin, ve hep kendine çalışacaksın, günümüzde okumuş adam para kazanamıyor, okumak boşuna, en kral memur olsan, arkadaşlardan mühendis olan var bende mühendisim, kamuda çalışan 4 bin lira alıyor, var mı ötesi, ama sen bir ticari faaliyette bulunsan, en az 5 bin lira alırsın, sermayesi az olan işle çalışsan, sana dediğin gibi, ehliyetin yoksa git ehliyet al, bu işi şimdi yapsam, haftada 1,5 - 2 bin lira alırdım, halden al mahallelerde sat, parayo koyacak yer bulamazsın, işadamıyım, platformda bir sürü ilanım var, bu iş ilanlarından birçoğunu şu anda yapıyorum, 35 senelik ticari hayatım var,

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
Merhabalar. Öncelikle benim babamda belediye de müdürdü yani bende memur çocuğuyum.Fakat küçüklüğümden beri bu hayatı hayal etmedim hep aynı iş rütin, alacağın belli maaş gelmeden gidecek yer belli.Kardeşim sen ticaret yap bende ticarette yükselmek istiyorum.Abimizinde dediği gibi okumuş adam zengin olmuyor.
Youtube işi banada önerildi ders çekimleri için.Google adsense hesabı açıyorsun zaten bu hesaba ilişkili banka hesabını ekliyorsun buraya.Reklam Tıklanma başına ücret alıyorsun.1000 tıklanmaya 0,50Tl gibi sonrasında zaten adsense hesabında birikiyor bu ücret ve hesabına aktarıyorsun.Uzun ve sabırlı bir iş.Diğer konu artık al sat devri bitti küçük esnafların sürekli içindeyim herkes şikayetçi ama kazanıyorlar hala.Dükkan kiraları aldı başını gitti,bir ceketi 70#8378; alıyorsun 90#8378; zor veriyorsun.Sermayeni sabah tezgaha koyup akşam toplayacağın bir iş olmalı bende arayıştayım.Şimdiden bol şans.

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Denizci
Üye360 yazı
Bu durumda ankara2929 un dedikleri size uyuyor sanki.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
hım sebze meyve satmak benimde aklıma yattı :D
hayalin varsa adım at

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er