Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Makedonya İçin İş Fikirleri - Neler Yapabilirim?

BaşlatanahmetsarierTarih18/12/2013 13:33:16Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Ben Makedonya'da eğitim görüyorum üniversite öğrencisiyim uzunca bir süre buradayım da. Makedonya'da ne tür bir iş yapılabilir

Türkiye'den Makedonya'ya neler yapılabilir ve Makedonya'dan Türkiye'ye neler yapılabilir araştırıyorum.

Bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum Makedonya'da neler yapabileceğim hakkında..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye34 yazı
Makedonya hakkında öneride bulunacak veya bu ülke ile iş yapan bir arkadaş yok mu?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye567 yazı
Türkiye'den Makedonya'ya her türlü ürün gidiyor. Üstelik orada fiyatlar çok ucuz. Makedonya Avrupa'nın en fakir ülkesi. Orada yapacağınız en iyi iş kafe - yeme içme üzerine olabilir. Türkiye'den oraya ***üreceğiniz yeni bir ürün bulmak çok zor.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye34 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erkantekin
Türkiye'den Makedonya'ya her türlü ürün gidiyor. Üstelik orada fiyatlar çok ucuz. Makedonya Avrupa'nın en fakir ülkesi. Orada yapacağınız en iyi iş kafe - yeme içme üzerine olabilir. Türkiye'den oraya ***üreceğiniz yeni bir ürün bulmak çok zor.

peki sizin önerebileceğiniz bir sektör var mı geçmişteki yazılarınızdan orada iş yaptığınızı anladım yanılmıyorsam..

gümrükte sıkıntılar yaşanır mı serbest ticaret anlaşması var deniyor bu durumda gümrüğe para ödenmiyorm u yoksa az bir ödeme gerçekleşiyormudur tam anlamıyla araştırmak istiyorum yardımcı olursanız bu konulaarda çok sevınırin.hayırlı akşamlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye31 yazı
battaniye ***ür orada yokk
a

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye567 yazı
Arkadaşım burada alışkanlık olmuş, Bilende bilmeyende konuşuyor. Makedonya'nın Tetova ilinde Teteks Fabrikası var. Eskiden yaklaşık 3 bin kişi çalışıyordu şimdi yaklaşık 800 kişi çalışıyor. Battaniye ve bir kaç tekstil ürünü üretiyor. Almanya ordusuna bile battaniye veriyor. Kalitesi ve fiyatı da uygun.

Yeni Üye9 yazı
Erkan kardesim ben aslen Aydinliyim yaklasik 9 senedir Makedonya'da yasiyorum ve sadece merakimdan soruyorum Makedonya ile ilgili bu kadar cok sey bilmen ve hepsine de hakim olman tuylerimi urpertti :) ..Isin sakasi bi yana Makedonya avrupa birliginde diyen zavallilari bile okudum burda..halen Makedonya misin?

Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Yöneticilik
Üye567 yazı
Sayın Omersk, şu anda Türkiye'deyim. Makedonya ilgili sadece bildiklerimi yazdım. Makedonya AB üyesi diyen kişinin yazısını bende okudum. 2008'den beri Makedonya ve Balkan ülkelerine gidiyorum. Balkan ülkelerinde iş yapıyorum. Ancak Makedonya'yı sevdiğimden en çok orada, genelde de Üsküp yazın arada Ohri'yi tercih ediyorum. İyi çalışmalar.

Yeni Üye4 yazı
Erkan Tekin'e katılıyorum, Makedonya ekonomisi zayıf olan fakir bir ülke, yazları gurbetçiler geldiğinde Gostivar ve Tetova kalabalıklaşır cafe-restaurant tarzı yerler çok iş yapar, özellikle korzo dedikleri yerlerde, bence cafe kültürleride Türkiye'nin oldukça ilerisinde diye düşünüyorum, başkent Üsküp, en kalabalık ve aynı zamanda alım gücü en yüksek şehir, bir ticari olay olacaksa Üsküp ile olabilir ama ne? ben yıllardır düşünüyorum bulamadım, tanıdıklarım arasında, çiğ köfteci açan oldu işleri zayıf, bayan giyim açan oldu bir bucuk senede dükkanı kapattı, düşün düşün ne yapılır bulamıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye567 yazı
İşte kel alaka bir örnek daha. Bilen de konuşuyor bilmeyende. Birde iş adamıyım tüccarım diye geçinirler. Kardeşim Makedonya'da deniz yok sana gemiyi nasıl getirsin, nerede bulsun. Laf ola beri gele.

Yeni Üye15 yazı
bence makedonyada yapılacak en tutarlı iş kereste sektörüdür hem Türkiyeye hemde avrupa ülkelerine çok rahat ürün tedarik edilebilir balkan ülkesi olması dolaysıyla meşe yönünden çok zengin bölgeler.Meşenın stern fiyatlarının çok uygun olduğunu çoğu zaman duymuşumdur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye74 yazı
Erkantekin. Yaptigim yorumun seninle alakasi oldugunu sanmiyorum. Neden miknatis gibi cektin kendine kii. Senlik bisimi var burada hem sen cok biliyorsan ne isin var burada

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye567 yazı
Akçaymetal, arkadaş Makedonya'dayın ne iş yapabilirim diye soruyor. Siz gemi getirin diyorsunuz. Deniz olmayan bir ülkede size nasıl gemi getirsin demem son derece doğal, ama sizin cevabınız kel alaka. Bu platformda sizin gibi alakasız cevaplar yazılırsa ne olacak bir düşünün. Sadece havanda su dövülür.

Yeni Üye43 yazı
Adam Osmanlı torunu gemileri karadan yürütüp getirecek belki kardeşim ne biliyon :)))))

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Gyda
Yeni Üye9 yazı
fransız güpürü, dantel üzerine imalatçıyım bazı balkan ülkelerine aracı ile ürün yolladım fiyatlarımızda gayet rekabetçi oralarda pazarlamak isteyen olursa iritbata geçebilir...
TeZCaN81

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye5 yazı
Bildiğim kadarıyla kuruyemişin bol tüketildiği bir bölgeymiş ihracat yapıyoruz fakat makedonya ile hiç çalışma fırsatımız olmadı.İstersen bu konu hakkında konuşabiliriz.
mail: volkanbagdatli@live.com
VB

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Esnaf
Üye567 yazı
VOLCANMLX, kim size bilgi verdiyse yanlış vermiş. Makedonya'da kuruyemiş giden bir ürün değil. Ankara'dan bir firma Makedonya'ya bir TIR kuruyemiş getirdi 7 ayda satamadı. Kesinlikle yanlış bilgi. İyi çalışmalar.

Yeni Üye31 yazı
erkantekin-------- mekodanya yı öyle bir şekle koydun kii iş yapılmaz hale getirdin
a

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye567 yazı
YÜN, bazıları için gidip görmeden ne anlatılsa boş. Gidin görün yazdıklarımız az olduğunu göreceksiniz. En iyisi ekonomik verilere bakın az çok anlarsınız.

Yeni Üye89 yazı
bana oradan televizyon gönder birde pc

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek