Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Acemi Girişimci

Başlatangülşah0606Tarih21/09/2016 12:44:47Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
merhaba öncelikle şuan o kadar heycanlıyım ki kalbim bi sağ bi sol gidip geliyor:) hep hayalim olan kendime ait bir işyerim olması fikri için ufak adımlar atmaya başladım şimdiye kadar bir çok iş fikriyle ilgilendim ama yapamadım nasip olmadı hep birileriyle işe girmeye kalktım herkes benim kadar istekli olmadı herneyse sonunda kendime kendimden başka çare yok dedim ve araştırmalara başladım oyüzden sizlerin yaşadıklarınız deneyimleriniz benim için çok önemli.

arkadaşlar 31 yaşındayım bayanım. eskişehirde yaşıyorum ankaradan buraya taşındım evlenince. ankarada işim ççok iyiydi ama burda özel sektör sıkıntılı maalesef. bende bir butik açma fikrindeyim. daha önce çinden takı getirip instagramdan satmıştım. ama işimle beraber zor olunca bıraktım çünkü her dk postaneye gitmem gerekiyordu. yine butiğimde son moda bayan kıyafetleri ve takıları ayrıca bazı model iç çamaşırları satmayı düşünüyorum. tabiki daha önce bir işyeri tecrübem yok bu işin hava parası yerin konumu dekoru vs vs önemli konular var. birde bütün bunlar için kredi çekeceğim. bu arada kardeşimi kosgebin kursuna göndereceğim olursa faydalanırız olmazsa nasip der devam ederiz. siz neler düşünüyorsunuz bu işi yapanlardan görüşlerini alabilirmiyim başta çok zarar edermiyim yoksa kredimi dükkan masraflarını çıkarabilirmiyim
hayalin varsa adım at

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye155 yazı
Gülşah hanım öncelikle başlamayı düşündüğünüz işte hayırlı işler diliyorum. ANCAK;

Bu devirde kredi çekip iş yapmak mı? Allah düşmanımın başına vermesin diyorum. %90 batışa sürükler . Zamanında bunun sıkıntısını biz çok çektik. O yüzden biri krediyle iş yapıcam deyince bi geriliyorum. '' Ben bu fikirle piyasayı sallarım'' diyeceğiniz işler hariç kredi çekmeyi hiç önermiyorum. İşe ilk gireceğiniz için piyasa da size oldukça acımasız davranacaktır ürün fiyatları konusunda. Ben iyi düşünün derim.

Tekrar hayırlı işler diliyorum.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye1359 yazı
PTT gitme nedeniniz posta havalesi yatıp yatmadigi mi yoksa urun gönderme faslı mi ? PTT posta çeki hesabını şifre alarak online takip edebiliyorsunuz..

İnstagram satisinizi devam ettirebilir butik vs her turlu e-ticarete devam edebilirsiniz.

Kargolama ile ilgili sıkıntı var ise ev ve işyeri bizden PTT kargonuz telefonla aliniyor
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye232 yazı

Kredi çekerek işe başlamanızı ben de tavsiye etmiyorum. Şevkinizi kırmak istemem ama çok sıkıntı yaşarsınız.
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
Kosgeb ve işkurkosgeb işbirliği ile verilen kredi öyle kolay alınacak bir kredi değil. Ben işkurKosgeb işbirliği ile yürütülen üniversitelerde yürütülen girişimci kursuna gittim. Orada hem kurs gördüm hem hayal kırıklığı yaşadım. Hayal kırıklığı olan ise şu. Sen önce 250bin lirayı her kurşunu faturalı olarak harcayacaksın kosgebe vereceksin 150bin lirayı sana geri ödeyecekler dedi. Kursdaki 20 kişi şok olduk ve hayal kırıklığı yaşadık. Yani ümidini kırmak istemem ama harcama yapacak paran yoksa kosgeb destek olmaz. Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye170 yazı
bu zamanda kredi çekip (kredi taksidini ertesi ay ödeyeme başlayacaksınız) iş yeri kiralamak sadece bankaya ve dükkan sahibine yarar sizi zor durumda bırakır .. siz bir dükkanla anlaşıp kendi ürünlerinizi satmak için dükkan sahibinden yer isteyebilirsiniz. anlaşmanızı da ürün satışı üzerinden kar paylaşımı olarak yaparsanız riskiniz azalmış olur. getirdiğiniz takıları,kıyafetleri orada satmayı denersiniz ekstra olarak instagram da da devam edersiniz..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Ben 10 yıllık bir bijuteri dükkanı sahibi olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.Hele hele dükkan dekorunu yapıp içeriyi mal dolduracak, hiç borçsuz başlayacak nakitiniz yoksa kredi ile hiç bulaşmayın ödeyemez kapatırsınız net söylüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye138 yazı
Gulsah Hanim, yazan arkadaslar o kadar dogru soylemisler ki, kesinlikle dinlemelisiniz, lutfen bu islerde yillarca emegi gecen insanlari, tabiri caizse bu islerle yatip kalkmis insanlari dinlemelisiniz.Krediye sakin bulasmayin hele hele Turkiye gibi bir yerde sizi donusu olmayacak bir karanliga surukleyebilir.Lutfen krediye bulasmayin, burada ki tecrubeli arkadaslarin tavsiyelerine uyun.Sansiniz bol, bahtiniz acik olsun her daim.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı

Yazı Önizleme
#9757;#9757;İTHAL EŞARP#9757;#9757;

#8252;İTHALİ SAYILI ESKİ TÜRKMENLER YAPMAKTADIR
ÜRÜN ALMAK İÇİN #8252;

egeithalatihracat@hotmail.com adresine sipariş verip bilgi alabilirsiniz Arkadaşlar #10071;#10071;
Sadece 2-3 parti ürün için bile adrese hizmetleri mevcuttur#10004;

BENDE BU İŞİ YAPIYORUM,BELLİ BAZI SİTELERE
4-5 #8378; VERİP ÜRÜNLERİ SATIYORUM,AYNI ZAMANDA
ETRAFIMDAKİ MEŞREF SAHİBİ İNSANLARA
ELDEN SATIYORDUM,EXTRA GÜZEL MEŞAKET BENİM
İÇİN,EK PARAMIDA KAZANMIŞ OLUYORUM#128522;

Herkeze bol satışlar#128519;
Selllcan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Üye300 yazı
Eminönü'nden mi İstiklal caddesi'nden mi dükkan tutuyorsun ki hava parası olsun, Eskişehir gibi bir yerde dahi hava parası vererek dükkan işine girersen zaten daha başlamadan bitiş olur.Bu gibi şehirlerde devren dükkan almak, hele hele hava parası vermek tamamen saçmalık.Kendine güveniyorsan boş bir dükkan tutup deneyebilirsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar öncelikle geç cevap verdim hastaydım kaç gündür ilginiz için ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim herkes kredi çekmemem konusunda hemfikir. ozaman ben sabah 9 akşam 6 işimde mutsuz bir şekilde çalışmaya devam etmeliyim yada riskimi almalıyım diye düşünüyorum maalesef hazır para herkeste olmuyor bende de yok yoksa kredi çekmek istermiyim. dükkan kredi parasını kirasını vs çıkarsa ilk aylar kar beklentim yok aslında. bu arada eskişehir de dükkan bulmak da çok zor çünkü heryerde açamazsınız. boş dükkan yok geçenlerde bir dükkan buldum tam istediğim gibi nayman sokakta 1800 kirası çantacıymış sahibi askere gidiyo devredecekmiş adam 35 bin istedi. uçuyorlar anlayacağınız doktorlar caddesinde en kötü 7 bin kiralar.

arkadaşlar bende instagramdan satışa devam etmeyi düşünüyorum. iç çamaşırı getirerek ufak ufak başlayacağım. 2014 yılında ben kolye satarken postane fatura istemiyordu sanırım şimdi işler değişmiş şube ye sordum fatura isteniyor ve merkez postanelerden gönderiliyor artık dediler. fatura işi için önerileriniz nedir. sanırım olmayan dedem den miras kalmasını beklerken bu şekilde devam edicem :) şaka bir yana arkadaşlar hayatta olabilecek en pozitif insanlardan biriyimdir ve birgün buradan sizinle dükkanımı açtım diye muhabbete gireceğime çok inanıyorum.
hayatımı bu masa başında geçirmeye niyetim yok
hayalin varsa adım at

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
bu arada kosgeb için yazanlar haklılar evet maalesef devlet o hibe bu hibe yayınlıo aama tık para olmayınca istediğin kursa git ama kosgeb le anlaşmalı bankalar var ve projeniz onaylanınca kredi kullabiliyorsunuz diye biliyorum
hayalin varsa adım at

Üye170 yazı
dükkan açacak sermayeniz yoksa sabah 9 akşam 6 mutsuz şekilde değil işim var diye şükrederek çalışacaksınız. sizin aldığınız risk falan değil göz göre göre hata yapmaktır. ilk aylar dükkan kirasını kredi taksidini çıkarsın diyorsunuz siz ticareti dükkan kirası ve kredi taksidinden ibaret olduğunu düşünmüyorusunuz sanırım. borçla aldığınız malı sattınız o parayla kredi ve kirayı ödediniz elinizde mal azaldı hadi yenisini alın bakalım..yeni mal alamadıkça cironuz düşecek kısır döngüye girdiniz geçmiş olsun..(muhasebe, bağkur, elektrik, yeme içme kısımlarına hiç girmiyorum)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gülşah0606
arkadaşlar öncelikle geç cevap verdim hastaydım kaç gündür ilginiz için ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim herkes kredi çekmemem konusunda hemfikir. ozaman ben sabah 9 akşam 6 işimde mutsuz bir şekilde çalışmaya devam etmeliyim yada riskimi almalıyım diye düşünüyorum maalesef hazır para herkeste olmuyor bende de yok yoksa kredi çekmek istermiyim. dükkan kredi parasını kirasını vs çıkarsa ilk aylar kar beklentim yok aslında. bu arada eskişehir de dükkan bulmak da çok zor çünkü heryerde açamazsınız. boş dükkan yok geçenlerde bir dükkan buldum tam istediğim gibi nayman sokakta 1800 kirası çantacıymış sahibi askere gidiyo devredecekmiş adam 35 bin istedi. uçuyorlar anlayacağınız doktorlar caddesinde en kötü 7 bin kiralar.

arkadaşlar bende instagramdan satışa devam etmeyi düşünüyorum. iç çamaşırı getirerek ufak ufak başlayacağım. 2014 yılında ben kolye satarken postane fatura istemiyordu sanırım şimdi işler değişmiş şube ye sordum fatura isteniyor ve merkez postanelerden gönderiliyor artık dediler. fatura işi için önerileriniz nedir. sanırım olmayan dedem den miras kalmasını beklerken bu şekilde devam edicem :) şaka bir yana arkadaşlar hayatta olabilecek en pozitif insanlardan biriyimdir ve birgün buradan sizinle dükkanımı açtım diye muhabbete gireceğime çok inanıyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
sevgili vokri düşüncelerin için teşekkür ederim. sende haklısın emin ol işin bu kısımlarını da düşündüm. ama yapmak istediğim mevkiide ve işte özellikle eskişehir gibi bir yerde satmak istediğim ürünler emin ol ki kar ederim. ama en kötüsünü düşündüğüm için hani ilk ay masrafları çıkarsın dedim tabiki yeni malların parası da buna dahil.. herneyse bende zaten burdaki herkesin uyarılarını dikkate alıyorum biraz birikmişim var üstüne biraz daha koyana kadar bekleyeceğim bu arada instagramdan satışa tekrar başlayacağım.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vokri
dükkan açacak sermayeniz yoksa sabah 9 akşam 6 mutsuz şekilde değil işim var diye şükrederek çalışacaksınız. sizin aldığınız risk falan değil göz göre göre hata yapmaktır. ilk aylar dükkan kirasını kredi taksidini çıkarsın diyorsunuz siz ticareti dükkan kirası ve kredi taksidinden ibaret olduğunu düşünmüyorusunuz sanırım. borçla aldığınız malı sattınız o parayla kredi ve kirayı ödediniz elinizde mal azaldı hadi yenisini alın bakalım..yeni mal alamadıkça cironuz düşecek kısır döngüye girdiniz geçmiş olsun..(muhasebe, bağkur, elektrik, yeme içme kısımlarına hiç girmiyorum)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gülşah0606

hayalin varsa adım at

Üye347 yazı
instagramdan satış ile tekrardan başlamanız en güzeli. zira düşük sermaye, sıfır işletme maliyeti ile çalışma imkanı.
instagram butiğiniz belirli ciroları yakaladığı zaman bir fiziki mağaza açarak ilerleyebilirsiniz.
Değinildiği gibi kredi çekip de iş yeri açmak gerçekten şu zamanda çok büyük risk almak olur.

onun yerine zaten bildiğiniz instagram üzerinden satış işinizi geliştirmeniz ve büyütmeniz daha verimli bir yol olacaktır. Belki zaman içerisinde instagram dan gittigidiyor, N11 vs. online pazar yerlerine ve kendi e-ticaret sitenize geçerek yatay büyüyerek devam edersiniz.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Üye155 yazı
İnstagramdan satış olabilir. Bu daha iyi oldu. Kredi çekerek başlayacağınız işin fiyaskoya dönmesi sonucu sabah 9 akşam 6 çalışan mutsuz ,bolca borçlu ,geceleri uyuyamayan biri olabilirsiniz. Gireceğiniz işe çok güveniyorsanız en azından o şehri sallayacak bi oluşum değilse aman diyorum.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye844 yazı
PTTye gidip gelmek kadar basit bir işi neden bıraktınız.
nette belirli bir potansiyeli yakalamışken neden bıraktınız. bence kredi çekin gidin o sayfayı geri alın.
başarılar
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat