Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticaret Yapmam Gerek. Nerden Baslamalıyım?

BaşlatanevdecoriumTarih20/09/2016 01:12:24Yorum14

İlk mesaj
Ben belediyeye baglı tüzel bir firmada çalışıyorum.Belediyedeki her degisiklikte ; başkan, başkan yardımcısı,bize bakan daire başkanı ve calıştığım firmanın genel müdürü her degiştiginde hepsi kendi adamlarını koymak icin ugrasıyor 1-2 kez dayanabildim ama bu sefer gidiciyim belliki. Velhasıl şimdi bekarım ancak yarın bi gün evlenirsem çocukta olursa hayatım mahfolur bu düzende.

Ticaret yapmanın zamanı geldi benim için. Lakin su asamada sudan çıkmış balık gibiyim. Baslangıçta 1 yıl kadar bir ön tecrübe donemi olsun istiyorum. Az kazansam da olur. Ticareti, piyasayı mal alıp satmayı ögreneyim. Riskleri fırsatları pratikte tanıyayım istiyorum.
Siz tecrubeli abilerimden istegim. Benim icin hayatımın temellerini atacagım bu doneme nasil baslamaliyim. Nerden baslamaliyim. Bana yol gosterin.

Bir sahis firmasi kurup. Home ofis gosteterek. Gg ve n11 den bayan canta , bebek bezi, ilgi cekici ev duzenleme urunleri gibi ürünler satayım diye düşündüm. Siz ne dersiniz bu konuda ?

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
evden home ofis işyeri açıp bu şekilde para kazanamazsın, internet ortamında bu işi yapacaksan yatırımın olacak, seo lu kendi şahsına ait olacak sitede satacaksın, oda seni milletin tanıyıncaya kadar bayağı bir zaman geçer, senden düşük birisi aynı ürünü satsa millet gider oradan alır, evden home ofis e-ticaretle para kazanamazsın, bildiğin iş yok mu? ayrıca sermayen var mı? sana zor gelmez ise, ehliyetinde varsa, bir eski model 90 ve üzeri bir kartal araç al, arkasında meyve-sebze sat, bu işi yıllarca yaptım, çok iyi para var, mahallelerde satacaksın, ana caddelerde pazar yeri gibi kurulup satmak yasak...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Ticarete 3-5 bin TL ile gireyim ilk başta az kazansam da olur düşüncesi. Kapitalist düzenin bizim gibi 3. Dünya ülkelerindeki insanlara pompaladığı bir hayaldir.
Ticarette çok az belki de hiç sermaye koymadan da kazanma şansınız var ama bir işte uzman olmalısınız.
Bu üretim de olabilir pazarlama da olabilir ama o işin gerçekten uzmanı olmalısınız. Yani önemli olan ilk başta kesinlikle eğitim. Bu sadece okullarda alınan eğitim değil elbette kişinin kendini eğitmesi ve geliştirmesi de var işin içinde.

Bu kadar nutuk yeter :) GG N11 gibi sitelerde rekabet inanılmaz büyük tatmnin etmez ve heves kırar 2006'dan bu yana o pazarda olan biriyim ve son 2 senedir uğraşmıyorum bile ki üretici satıcıyım düşünün. Bu sebeple çok tavsiye etmem etmememin sebebi hevesinizi kıracak olmasıdır.
Aktif olarak ticaret ile uğraşabilirim derseniz bana ulaşın bizim ürünlerimizin satışını yapmayı deneyin en azından sermaye bağlamazsınız ve sipariş üzerine alım yapabilirsiniz.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy

Mevcut işinizden ayrılmadan önce deneyim kazanmakta fayda var. Ortada kalmanız sizi strese sokabilir. Alırken kazanıp sonrasında kar edebileceğiniz ürünleri seçmenizde fayda var. Hızlı tüketim ve talep gören ürünleri bulmanızda fayda var. Şu an kriz döneminde müşterilerimize danışmanlık yaptığımız için toplu mal alımları öndeiyoruz. Elinizdeki nakde göre ödeme bile yapmadan karşı taraf ile pazarlığınızı yapıp sonrada uygun alıcıya malı satmaya cabalayabilirsiniz. Bu sizi tatmin edebilir buradan hareket ederek hızla koşmadan adım adım ilerleyebilirsiniz.

Yeni bir iş kurmak konusunda ise çok yanlış bir dönemdeyiz. Bu sebeple home ofis düzenine başta ihtiyaç bile olmayabilir. Biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye ederim.
Bir fikre mi ihtiyacın var? Veya başarılı olmak ve değer görmek istiyorsan görüşelim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
bulunduğun şehirde kadınları örgütle evlere ve inşşatlara temizlik işi yap hem maliyeti yok denecek kadar az hemde karlı iş sürekliliği olursa şirket kurarsın

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Di?er
küçük sermayelerle bahsettiğiniz sitelerden satış yapmak sadece ek gelir olarak düşünülmesi gereken işlerdir. komisyon oranları,listeleme ücretleri çok yüksektir ve rekabet olayı son derece yüksektir. siz oradan gelecek 3-5 kuruş için hayal kurmayın ve yeni iş arayın derim. çevremde 4 arkadaş maaşını beğenmediği için çeşitli işlere bulaştılar,restoran,oto yıkama gibi dükkanlar açtılar ve sonuçta hepsi battı ve tekrar başa döndüler maaşlı çalışıyorlar.. arada giden binlerce lira birikim,2 sene emek ve yine üstüne binlerce lira borçla kaldılar,sağlıklarını kaybedenler oldu.. şu anda kral olan maaşlı çalışan insanlardır. küçük esnaf ise en sıkıntılı olan kesimdir..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
konu takip fikir bekliyoruz... bende kısmen aynı durumdayım hatta şu an işsizim, küçük bir ildeyim üniversite civarına şehir manzaralı çadır kafe gibi bir fikrim var hem maliyet ucuz hem ilginç.

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Denizci
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozgufi77
kazakistan tekstil pazarına hakimim.. hem toptancıyım hem de butikler zinciri açmaya başladım...10-15 bın tl gibi küçük sermayelerle türkiyede hiçbirşey yapamazsınjz ama dış ticarete benimle birlikte adım atabilirsiniz.. ayrıca kazakistanda toptan pazara girmek isteyen tekstil imalatçılarına da burdan sesleniyorum.. gelin orada küçük butiklerden sizede açalım ve tüm ülkeye toptan satışını üstlenelim.. türkiyede dukkanınızda oturup da işleri nasıl arttırırım diye düşünmeye devam ederseniz batmanız kaçınılmazdır.. deponuzda mal yada hammadde tutacagınıza gonderin kazakistana ve hatta siz de gelin bir bakın iş varmı yokmu.. boşa vakit kaybediyorsunuz.. silkelenin artık.. kırın kabuğunuzu...yüzünüzü yurtdışına çevirin..dolar 3.25 olmuş millet dışarda en düşük 5.25 bmwye biliyor bizler halen kirayı faturaları çıkartmak için tüm psikolojimizden aile huzurumuzdan oluyoruz.. kızım 14 yaşına ne zaman geldi de teog sınavına girecek.. diğer kızım hangi ara 4 yaşına gelmiş hepsini kaçırdım.. eminim yaşamışsınızdır bunları.. çıkarın artık atgözlüklerini.. zaman geçiyor paranız ve sağlığınız bitiyor borcunuz çoğalıyor.. yarın çözümsüz problemlerle başbaşa kalmadan harekete geçin.. bol kazançlar..

kazakistan icin ne onerileriniz var?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Çevirmen
Ticaret şu an itibarıyla bitik.Maaşla çalışan (iyi maaş)kral.Esnaf bitmiş okeye dönüyor.Allah genç nüfusa yardım etsin,arayış içinde olan çok ,size tavsiyem kesinlikle şu an bir iş yapmayın.Esnaf maaşlı işe,maaşlıda esnaflığa hevesli....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
merhabalar,

1.kalite ihraç fazlası stok havlu satılır. kilogram fiyatı 14-15 tl aralığındadır.

1.kalite Otel tekstil ürünleri üretimi yapılır ve 12 ay elimizde stoklu ürün bulunmaktadır.

bilgi için lütfen info@dadyatekstil.com adresinden iletişime geçiniz.
KAAN GÜNER

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Bir iş yapmak istiyorsunuz ama bütçeniz kısıtlı, veya risk almak istemiyorsunuz.
Bunun yanında en azından ilk yıl için hedefiniz de çok yüksek değil ise, (Aylık masraflarınız çıktıktan sonra 3-6 Bin TL kar yeterli ise)
Minimum 3 bin maksimım 8 bin sermaye ile girebileceğiniz ve hemen kazanmaya başlayabileceğiniz bir iş fırsat sunuyoruz.
Sınırlı sayıda, oldkuça bilinen ve tamamen mobilya ve aksesuar sektöründe perakendecilik yapan AVM'ler içinde standlar vermekteyiz.
An itibari ile İstanbul Pendik, İstanbul Avcılar, Gaziantep, Kayseri ve Ankara Mamak'da mevcut yerler var.
İlgilenen kişiler tarafımıza ulaşabilir. (1-2 hafta içinde tamamı dolacaktır)
NOT: Bahsetmiş olduğumuz sermaye rakamı içerisine standların ilk açılış tutarı, firma açılış masraflarınız ve ilk olarak vereceğimiz ürünler dahildir.
Ürünler dekoratif tablolar olup firmamız Türkiye ve AB ülkelerinde A+ ürün satan firmaların da tedarikçisi konumunda olup sektörde 11 yılı aşkın süredir
üretim yapmaktadır. Standalarımız tamamen sadece mobilya ve ev aksesuarları satan çarşılar içindedir yani direkt olarak potansiyel müşterinizin olduğu yerlerdir.
Başka illerde de benzeri çarşılarda olup bayilik almak isteyenler de başvuruda bulunabilirler.
Oluşturulacak bayi zincirlerimizdeki yerinizi şimdiden alın, kalite ve müşteri sorunu yaşamayacaksınız.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Merhaba, yurt dışında bir çok ülkede son derece yaygın olan ve tüketilen ancak ülkemizde satışı yapılmayan, hatta yerli ve yabancı kitleler tarafından ciddi oranda aranan ama bulunamayan muhteşem bir aromaya sahip bu gıda ürününün ithalatı ve Türkiye içinde distribütörlük şeklinde dağıtımı fikrine sıcak bakar mısınız? Getirisi oldukça yüksek iştir. Patent sahibi ya da telif hakkı sahibi bulunmamaktadır. Düzenli olarak ithal ederek Türkiye'de tüm illerde süpermarketler, petrol istasyonları, restoranlar ve cafelere dağıtım ağı oluşturulabilir. Hatta belirli bir kazanç potansiyeline ulaşılması halinde Türkiye'de üretim tesisi bile kurulabilir. Ciddi düşünürseniz detaylar için dönüşünüzü beklerim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Gyda
%100 Net Kazanç ile belirlediğiniz yatırım miktarını sözleşmeli 6ay sezonluk dönemde truzim dış ticaret alaninda işletip belirlenen süre sonunda hiçbir masrafa dahil olmadan yatırım miktarinizin iki katı %100 net Kazanç olarak iade ediyoruz kişi ve yatırım miktarı sınırlıdır detaylar görüşülür.
Yy

Yerleşim Türk ve Caicos Adalary / AntalyaMeslek Turizm