Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Stand Dagitmak?

BaşlatanzxcvbnmTarih18/09/2016 15:53:19Yorum15

İlk mesaj
Üye146 yazı
herkese selamin aleykum
bakkallara marketlere stand dagitmak istiyoruz bu isin takibi nasil olur satislari nasil kontrol altinda tutabiliriz en onemlisi paramizi marketten bakkaldan alabilirmiyiz?

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye84 yazı
hocam merhaba;
bence böyle yaparak aslında kendi işinede balta vururmuşsun gibi geliyor.İnsan nekadar çok yerde aynı ürünü görürse gözündeki kalite okadar düşüyor.Ayrca bakkalda ürününle alakalı bir sıkıntı olsa kimden bilgi alacak iadesi vb gibi çok sıkıntı olurmuş gibi geldi gözüme.ben olsam böyle bir işe girmezdim.
iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye7 yazı
Mantıken bu iş yapılabilir. düşündüğümüzde ben market sahibiyim bana hiçbir ücret vermeden bu standı vericeksin bende satılırsa payımı alıcam satılmazsa açıkcası umrumda değil bir kaybım olmicak. satılması içinde bir çaba sarfedileceğini düşünmüyorum çünkü benim asıl kazancım marketteki/bakkaldaki ürünler.
Bahsettiğiniz diğer meseleye gelince, şahsen elektronik ortamda satış yapılabilen bir sistemin kullanılıyor olması lazım. Yani sizin verdiğiniz 50 küpe 50 bileklik 50 kolye ilk önce stoğa işlenip tahsilat günü tarih aralıkları ayarlanıp şukadar satılmış ve ederi 1000tl yüzde otuzu sizin kalan parayı ver diye anlaşılması kolay olan bir sistemin olması lazım diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Serbest meslek
Üye518 yazı

Bu noktada iyi biri pazarlama ve kontrol ekibiniz var ise gayet de güzel olur.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye29 yazı
cok zor bir aistem dusunmussunuz ilk olarak ucretsiz birakmayin sermayenizi heba edersiniz parayi toplayamazsiniz ve bahsetmis oldugunuz stok takip sistemi gercekten zor. ama 150-200 liralik bir stand yaparsaniz market onu alir onun olur her 15 gunde birde ekaiklerini tamamlarsiniz 150 liralik standla girip haftada haftada icine 500 liralik urun koyarsiniz hem paranizida toplamis olursunuz. haftada 30-40 liralik urun verdiginizde goze batmaz
ıslak imza

Yerleşim Türkiye / Bursa
Üye232 yazı
Fırıncılara sorun müşterilerinden günlük sattığı ekmeğin parasını alabiliyorlar mı? :)
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Neden olmasın kendi mağazanda olmayan ucuz ürünleri koyarsın hem kendi kaliteni düşürmezsin hemde göze gelmez kadınlar falan sever bu tarz şeyleri
erhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye255 yazı
Öncelikle stand vereceğiniz noktaların satış/müşteri potansiyelini iyi analiz etmeniz gerekir. Yoksa standınızda mallarınızda rezil olur.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye126 yazı
öncelikle belirtmiş olayım, amacım yorumum sizi üzmek değil ama şu anda kimsenin umursazmış gibi göründüğü ama derin ve ciddi bir sorun var. gizli krizler ile yaşıyoruz güven ve ticari ahlak bitmiş mecburen herkes çakal olmak zorunda bırakılmış özellikle kan ağlayan esnaf ve küçük işletmeciler için durum bu ama bu söylediğim ayyuka veya aleniye vardırılmıyor pembe dünya masallarında yapay gündemlerle yaşatılıyoruz. dolayısı ile gercekten güvenemediğiniz eski arkadaşlarınız akrabalarınızın işyerleri değilse zarara uğramanız cok yüksek bir olasılık olacak işin kötüsü buna bile kızamayacaksınız. falcı degilim futuristim sadece :)
ama fikir daha güzel bir ticari ortamda tutacak güzel bir fikir dedigim gibi tanıdık güvendik yerler bulursanız süper işler...
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye170 yazı
ben yazlık market işletiyorum ve güneş kremlerinde konsinye çalışıyorum. yaz başında firma ürünleri bırakıyor 1-2 ay sonra noktalarına uğruyor kaç adet satıldıysa parasını alıyor ve eksikleri tamamlıyor. sistem böyle ama gel gör ki 1-2 ay içinde diyelim 80 adet ürün satılmış ve 500-600 TL bakiye birikmiş,adam çat kapı gelip abi 600 TL alayım dedi mi benim için sıkıntı oluyor. firma tarafından düşününce evet sen benim malımı satmışsın ama neden parayı vermiyorsun deniyor ama bir de dükkanın bir döngüsü var. sonuçta ha deyince ödenmiyor. size tavsiyem bu tahsilat ve yeni ürün verme süresini kısa bir zaman olarak belirleyin. 1 hafta olmaz da 15 gün diyelim ve mutlaka 1 gün kararlaştırın yani bugün olmadı yarın giderim demeyin ben çarşamba uğrar parayı alırım deyin bunu market sahibiyle kararlaştırın. her markete ürün bırakmayın, benzinliklerin marketlerine bırakın mesela,okul yakını iş yapan yerlere bırakın. bakiyeyi asla şişirmeyin,bir sonraki gelişimde alırım durumları başlarsa piyasada alacağınız şişer,piyasayı kendi kendinize finanse etmeye başlarsınız altından kalkamazsınız. marketçi adamlara güvenmeyin,sözüne inanmayın çünkü bizler günlük yaşayan esnaflarız, bugün iş varsa ödeme yapabiliriz iş yoksa tıkanır kalırız. benim bulunduğum yerde bir çok toptancı piyasadan alacaklarını alamadığı için ya0-battı ya bayiliği bıraktı.50-100 TL alacağı için 20 defa bir noktaya gitmek zorunda kalan toptancı arkadaşlarımız var burnundan getirirler pes dedirtirler bunları bilerek hareket edin.. 3-5 marketle bir pilot uygulama yapın bakın sistem yürüyor devam edersiniz baktınız alacaklar gelmiyor hiç zorlamayın.

bir de bisküvi sigara falan diye düşünmeyin siz hiç bir markete gideyim de bir kolye alayım diye gitmezsiniz ya sigara ya bisküvi ya da içecek almaya gidersiniz dolayısıyla bizim önceliğimiz daima bu ürünleredir. sizin ürününüz karlıdır mutlaka ama kimse öncelik olarak sizin ürününüzü görmez market-bakkal budur. benim marketime plastik top satan adam geldiğinde de aynı durum olur o da derki benim ürünüm karlı önce benim malıma öncelik ver ama ben senede 100-200 top satabilirim ama sigara,bisküvi veya diğer ürünleri yok sattın mı o market bitmiştir. bunu da göz ardı etmeyin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye574 yazı
sayın vokri doğru söylemiş, misal standı koydunuz markete, marka market ise, kira ister bunu bilin, klasik bakkal tabir edilen bir yere koydunuz standı, adamı tanıyor musun, bedava verdikten sonra kimse seni geri çevirmez, gel aç standı der, diyelimki 3-5 parça malzeme satılmış, bir hafta yada 15 gün sonra gittin, adama ver parasını dedin vokri'nin dediği gibi, adam derseki ben satmadım, ben arkamı dönünce çoluk çocuk alıp gitmiştir diye ne yapacasın, geri dönüşü olmaz bu işin, malın boşuna gider, bu işi madem bu kadar iyi biliyorsun, ana caddelerde şubeleş dükkan aç kendin sat.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye347 yazı
bakkal market yerine hedef müşterinin uğradığı giyim mağazları veya cafeler vs. olabilir belki. Çünkü ücretsiz bırakılan ürünlerde özellikle bakkallarda sıkıntı yaşanır. Ülke genelinde mağazaları olan zincirlerde ise stand için ücret, sözleşmeler, vadeler vs. işin içine giriyor. Belki şehrinizde birkaç şubesi olan yerel mağazalardan kurumsallaşmış olanlar denenebilir.
ama ilk dediğim gibi içeriyi girip cebinde belirli miktar parası olmadığı için alışveriş yapmadan çıkan müşterilerine satış yapması için giyim mağazalarından iyi olanlar denenebilir. Ayrıca günde çok sayıda gencin girip çıktığı cafelere(tchibo consepti referans verilerek) kasa yanına vs. stand bırakılıp dönüşler denenebilir.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Üye155 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zxcvbnm
bijuteride de ucuz ve luks grup vardir standlara özel tasarim yada abiye urunler koymayacaz genelde lise ogrencilerine hitap eden bileklik kolye modelleriyle ucuz spor kupe koyacaz ayni urunleri magazaya zaten koymuyoruz kupeler en fazla 4tl kolyeler 7tl bileklikler 3.50tl olacak bijuteri urunleri hijyenik urunler oldugu icin zaten degisim iade soz konusu degil musteri alirken dikkatlice bakar sorunu varsa almaz aldiktan sonrada artik o urun musterinindir o yuzden bakkal veya marketler bu konuda sknti yasamayacaktir zaten sosyal hesaplarda onbinlerce insan takipcimiz filan marketlerde standlarimiz var diye reklam yaparsak bence o marketlere gidip urunlere bakacaklardir en buyuk mesele bu standlarin icindeki urunleri nasil takip edecez? standa bu kadar adette urun koyduk 10 gun sonra bu kadari satilmis şu kadar para eder diye hesap yaptigimizda marketciden o parayi sorunsuz tahsil edebilecekmiyiz? aramizda bir protokol yapmalimiyiz nasil bir sozlesme olabilir? ayriyetten stand maliyetli bir gerec bunu marketciye verip sonra geri alamamakta var

Bakkal değil ama zincir marketlerle anlaşmakta fayda var diye düşünüyorum. Kar marjını düşük tut ,%30 değil % 50 ver tüccar için çok cazip olur. Bir zincir markete girebilirsen diğerlerine de farklı konseptlerde daha rahat girebilirsin.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye76 yazı
bu işin tutacağını sanmıyorum ben market sahibi olsam marketimdeki bir köşeyi başkasına verip onun ürünlerini satıp parayı ona verip yüzde 30 unu alacağıma kendim gider alır satarım yüzde yüz payımı alırım . öyle yapacağına direkt ürünün tanıtımını yapıp marketlere toptan fiyatına yakın satabirsin marketçi kaça satarsa satsın artık. standını da verirsin reklamın olur

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Üye385 yazı
bu iş zaten zincir marketlerde var, şok-tedi-bim vb...
siz bunun bakkalarda yada başka küçük ölçekli yerlerde denemeden tutup tutmayacağını bilmezsiniz, yukarıda verilen örneklerde 3 kağıtçıyada denk geleceksinizdir, dürüst olanada denk geliceksiniz, zamanla esanfları tanıdıkça mal vereceğiniz esnafta netleşicek ve belli bir süreden sonra işler yoluna girebilir diye düşünmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye192 yazı
ne garip insanlarız...indirim marketleri yüzünden normal zamanda bile kan ağlayan ve çırpınan esnaflara bu kriz ortamında tüm malı konsinye dağıtmaktan bahsediliyor...... ben yurtdışındaki işimi bu şekil bir döngü ile ve belli başlı müşterilerimize uyguladığımı söylüyorum.. bu hazır düzenden ne kadar fazla faydalanırız diye burda istişare ediyoruz.. tabi istişareye tek konu edilen güven konusu uzun uzun konuşuluyor...ama benzer alışveriş şekli ucu açık şekilde türkiyede konuşulurken son yorumdaki gibi gayet rahat telafuz ediliyor..hani nerde benimle tartışılan güven konusu?? bu krizde ve en zayıf esnaf grubuna neye dayanılarak güveniliyor?? üstelik 3 kağıtçıya rastlanır diye eklenmiş ama "bir süre sonra işler yoluna girer" yazılmış... "bir süre sonra düzenli olarak iflas edilebilir" yazmak yerine. tamamen şahsi fikrim.. burda çırpınarak göz göre göre batmaktan başka birşey değil bu.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat