Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Üzeriden Satış (bildiğin Bilmediğin)?

BaşlatansuattemurTarih15/09/2016 14:26:29Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye84 yazı
Merhaba arkadaşlar uzun yıllardır üyesi olduğum sayfada ilk defa kendim bir soruya cevap arıyorum.

Emekli oldum ve piyasada çek senet ve açık hesap işlerine bulaşmadan düzgün bir e-ticaret işletmesi kurmak istiyorum burada karasız kaldığım internet satışlarının yüzdesinin daha düşük olduğu elektrik malzemesi sektörünümü (bu işe 30 yılımı verdim) yoksa satışların daha yüksek olduğu giyimi'mi tercih etmeliyim bu sektördede en az iade yaşanan bebek ürünlerini düşünmekteyim değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye46 yazı
Merhaba

Bence bildiğiniz iş olmalı. 30 yıllık deneyim var sonuçta. Dediginiz sektorler bilmek tanimak lazım. Uzaktan kolay görünür ama icine girince isler değişir. Hayırlısi olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı

Ben size ozelden yazdım. Web sitesi tedarikçi bulma, alım satım gibi konularda size bilgi verebilirim ama yazmaktansa 5 10 dakika neyse konuşmayı tercih ediyorum. Siz istediğinizibir kağıda yazın bana sorun bende size bilgim doğrultusunda herşeyi anlatırım.

Selamlar

Suat

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye36 yazı
Merhaba çok uzun yıllardır eticaret projeleri üretmekte bunları pazarlamaktayım ayrıca kendi takip ettim kendi eticaret sitelerim mevcut. Geçirdiğim uzun yıllar ve tecrubelerim doğrultusunda e ticarettin en önemli adımı ürün tedariği. siparişi alır almaz ne kadar hızlı bir şekilde gönderi yaptığınız. Ne yazıkki bizim insanlarımız bunu çok önemsemeden çok caf caflı siteler kurup başarısız oluyorlar ve bunun hatalısı ya yazılım yada üründe bulunuyor. Aslında en büyük sorun tedarik problemleri şöyleki siz tedarik edemediğiniz ürün için sipariş alıp tedarikçinin göndermesini yada işleme alıp sizin adınıza göndermesini beklemektesiniz. ama alıcı bunu düşünmez kargosunun ne kadar hızlı ve sorunsuz eline ulaştığına bakar.

ya memnun kalır satın almaya devam eder yada başka sitelere yönlenir.

Bu yüzden size tavsiyem tedariğinde sorun yaşamayacağınız sektöre girmeniz. örnek 30 yıldır çalıştığınız sektörde bir telefonla vadeli mal alabilirsiniz. ama giyim sektöründe tanınmadığınız için ilk etapta güven kazanana kadar peşin almak zorundasınız. gibi şeyleri iyi hesaba katmalı. Eğer sorularınız varsa buradan yazabilir yada pm atabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Genelde ürün tedariği konusunda yazılmış çizilmiş ama binlerce tedarikçi firma var hatta stok tutma sorunu olmadan satış yapabilirsiniz. Önemli olan ürünü satabilmek bunun içinde ciddi reklam maliyetleri ortaya çıkıyor. İnternet tecrübeniz yoksa mutlaka danışman ile çalışmalısınız. Çok büyük eticaret siteleri bile çoktan kepenk indirmeye başladılar.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye96 yazı
Bebek urunleri iyi fikir .

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Üye518 yazı
Sn. Suat Temur
Elektrik malzemesi demişsiniz eğer perakande hedefliyorsanız E ticaret üzerinden sadece elektrik malzemsi çok zor olacaktır ve hiç istemem ama büyük ihtimal hayal kırıklığı yaratacaktır.
Toplu ürün verecekseniz bu size iyi cirolar yaptıracaktır ancak o zaman da Çek Senet ve vadeli açık hesap olmadan yapmanın Türkiye şartlarında çok mümkün olmadığını söyleyebilirim.
Tedarik edilip satılacak ürünler için ise kar marjları düşük olduğu için reklam bütçesinin yüksek tutularak başarılı olunabileceği su ***ürmez bir gerçektir.
Çoğu arkadaş tedarik kısmına takılmış ancak işin gerçeği şu satacak kişi bulamadıktan sonra tedarik etsen de çok işe yaramaz. Tedarikçi bulduğunuzda eğer ayda 1-2 parça ürün alıyorsan o toptancı veya distribitörün gözünde çok ciddi bir müşteri olunamadığı için tedarik sorunu yaşanır. Her gün 50-60 adet sipariş geçebildiğin bir yerde zaten tedarik sorunu yaşatmazlar.
Kısaca Elektrik Malzemesi satışı için büyük E-Ticaret pazarları ile ortak hareket edilirse iş yapılabilir perakende olarak vadeleri genelde 15-60 gündür.
Elektrik malzemesi ama kendi sitemden satarım diyorsanız özellikle ilk etapta aylık minimum 5-6 Bin TL'lik bir reklam bütçesi ayırmanız şart aksi halde gerçekten sonu hayal kırıklığı olur.
Hayal pompalayan çok insn var piyasada çok ciddiye almayın derim.
10 yıldır E-Ticaretten satış yapıyorum ve üretici satıcı konumundayız.
Ciromuzun %65'i E ticaret dışından ve önce normal satış sonra e ticaret yapmış değilim e ticaretle başlayıp normal bayileri sonradan oluşturduk.
E-Ticareti bakkal açtım mahalleli gelir şeklinde görmemekte fayda var.
Reklamın en önemli gider olacağını ve olması gerektiğini ve sürekli olması gerektiğini de asla göz ardı etmemek gerekiyor.
Sormak istedğiniz konular olur ise mesaj atabilirsiniz.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye244 yazı
Suat bey herkes tedarik den bahsetmis evet onemlidir aùa ticaret Eloktronik olsun olmasin bir tedarik zincirinden ibarettir zaten. Bu tedarik sadece mal degil guleryuz , musteri geri donus , sorun cozumu vs.. benim size tavsiyem onumuzdeki 3-5 ayi E-ticaret ile ilgili deneyimleri anlatan kitaplar okumaniz !

Sonrasinda is planinizi insa etmeniz !
1 site ( vitrin ) cok onemli guvenlik protokolleri en ust duzeyde olmali ! ve size bu hizmeti sunacak firmanin alt yapisi saglam + kontratinizi bir is hukuku avukati araciligi ile sizin cikariniza pozitif etki yapacak sekilde yapin !

oncelikli musterilerinizi belirleyin ve onlari yuzdelendirin ! ona gore mal stoklayin !
Dropshipping den uzak durun ilk asamada ! hatta hic bulasmayin ( sizin yerinize mal gonderimi yapan sirketler )
Eviniz buyuk ise evinizde alan ayirin degilsede evinize yakin arka sokakta ucuz , guvenli ( su baskini ,hirsizlik vs ) bir dukkan kiralayin .
Gununuzun buyuk cogunlugu orada gececek unutmayin
Sosyal medya uzmani tutun ayda bir butce ayirin ona ve sosyal medya satis sitenizde olsun !
Kargo anlasmasini rastgele bir firma ile yapmayin ! sosyal medya'da arastirin musteri memnuniyeti en iyi hangisindeyse onla calisin bu cok onemli !

Bir seferde onbinlerce $'lil urun stoklamayin az ve ilgi cekici urunlere yonelin bir de sektorun icindenmissiniz kucuk parcalardan birer kutu edinin detay satis yapin bazi profesyoneller size yonelecektir !

nacizane fikirlerim simdilik bu kadar kolay gelsin

Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye84 yazı
merhaba;
internetten alınan ürünlerin küçük yada büyük gelmesi,görselinin gelenle farklı olması baya iade sıkıntısı yaratıyor.Birde kargo bedellerinin size ait olduğunu düşünürseniz bence zor iş.Fakat bildiğim ve her yerde aynı olacak bir ürünü internetten aldığımda böyle sıkıntıların hiç biriyle karşılaşmadım.Nasılsa ürün her yerde aynı.Benim tavsiyem bildiğiniz elektrik malzemesine girmeniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye84 yazı
Bütün Arkadaşlara teşekkür ediyorum Fikrilerini ortaya koyduklarından dolayı Ocak ayına kadar düşünüp karar verecegim inşallah hayırlı ne ise o olur.

Sağlıcakla kalın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye17 yazı
E ticarette genel ürün satışında başarı yakalamış yatırımcı varmıdır buralarda.?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye347 yazı
değindiğiniz gibi tecrübeniz olan sektörde iş yapmak daha kolay olacak ve başarı şansınızı arttıracaktır.
Elektrik sektöründe de e-ticarete uygun son kullanıcı ürünleri çok aslında.
3 lü priziden, led ampüle, armatürlerden ev güvenlik ekipmanlarına vs. baya ürün çıkar aslında.
ve herkes e-ticarette giyim ve teknolojiye asıldığı için belki biraz niş bir dikey e-ticaret kategorisi olabilir.

e-ticaret düşük sermaye, az risk ve carisiz çalışması nedeniyle 30 yıldan sonra size güzzel gelecektir ama bir müddet zamana ihtiyacınız olacak.
ürün ve kategori seçimi, site kurma,ürünleri yerleştirme, ödeme altyapısı, paketleme ve kargolama detayları, seo, tanıtım ve internet reklamları, ilk satışların gelmesi ve düzenli günlük belli adet satışa ulaşmak gerçekten sabır işidir.
o nedenle şimdiden başarılı girişimler dileklerimle.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Üye213 yazı
Git magaza ac bence ona ek olarak e ticaret siteni kur. Yoksa direk e ticarete giren ınsan %90 batıyor. Buyuk e ticaret firmalarına bile bak reklam parası ve rekabetle bas edemeyıp teker teter yok oluyorlar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye39 yazı
Arkadaşlar elimde çok güzel İnternet E-Ticaret sitesi için Domain adresleri mevcut . Bu yönde ihtiyacı olanlar irtibat kurabilirler.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
Türkiye'nin en kaliteli adıyaman tütününü ve çelikhan tütününü tüm türkiye ye tütünkeyfi.com aracılığıyla ulaştırıyoruz.farklı içim zevklerine göre sert, orta, hafif gibi seçenekleri ile alışkın olduğunuz sigaraya en yakın açık tütün tercih edebilme imkanı sunmaktayız. %100 müşteri memnunyetiyle tütün içmenin keyfini tütünkeyfi ile sürebilirsiniz.adıyaman tütünü ve çelikhan tütünü türkiyenin en kaliteli tütün çeşitleridir. sizde katkısız, doğal tütün almak isterseniz, online tütün siparişi verebilirsiniz. adıyaman tütünü, çelikhan tütünü ile içim zevkinizi karşılayacak bir çok çeşidimiz mevcuttur. adıyamanın en seçkin tütünlerini toptan ve parakende olarak en uygun fiyat avantajıyla almanın en keyifli yolu
adıyaman tütünü, çelikhan tütünü satış sitesi :
05321581420

www.tutunkeyfi.com
dünyaca ünlü adıyaman ve çelikhan tütünü’nü türkiye’nin her köşesine gönderiyoruz.
Enes

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Ymalat