Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Güvenliği Malzemeleri Fikri

BaşlatanProTapisTarih09/09/2016 23:09:24Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye48 yazı
Merhaba değerli koniks üyeleri umarım iyisinizdir....
Bir konu hakkında sizlerin engin bilgilerine ihtiyacım var.
İş güvenliği ekipmanları satılan bir yer açmak istiyorum.
Şimdi sorularımı sizlere yazayım.
1. Bu iş yeri için ne kadar bir sermaye gereklidir
2. Herhangi bir belge gerekli mi? İş güvenliği sertifikası vb.
3. Koyu bir google fanatiğiyim kısacası e ticaret sitesi kurabilirim ve de bir ürün hakkında tüm aramalarda, arayan kişilerin karşısına çıkabilirim. Bu neticede bu ürünlerin internetten satış potansiyeli sizce nasıldır?
4. İş yerlerini (Genellikle sanayi) gezip iş güvenliği hususunda kısa bilgiler aktarıp ürün satma yöntemi sizce % kaç olumlu sonuçlanır?
kısacası bu işi Allah izin verirse hakkıyla adam gibi yapmak istiyorum. Görmüş geçirmiş abilerim bu nacizane kardeşine bilgi aktarırsa şayet bende ülkeme katkı sağlayacağımı düşünüyorum.
Şimdiden sizlere teşekkür eder saygımı sunarım.
Kalın sağlıcakla. Ha bu arada işlerinizde de başarılar ;)
Yazmakla uğraşamam canım arayayımda bilgi aktarayım. Çocuk bilgi sahibi olsun derseniz 0541 240 0101 :)
Pro Tapis Adana Halı Yıkama Servisi

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye150 yazı
Merhaba,
Maliyet konusunda net birşey diyemeyeceğim ancak şunu söyleyebilirim bu işi yapan yüzlerce firma var sende yapabilirsin. Ama az sermaye ile yapılabileceğini sanmam. Özellikle belli ölçekteki kurumsal firmalar iş güvenli konusunda zorunlulukları var ve mutlaka bu alanda ürün aldıkları firmalar vardır. Örneğin çelik burunlu iş ayakkabıları, toz maskeleri, eldiven çeşitleri, güvenlik halatları, emniyet kemerleri, kaynak maskeleri, el kremleri, baret çeşitler vb bunun gibi yüzlerce malzeme. Bu işin duayeni global firmalar var örneğin 3M. Bu firmanın bayiliğini bi araştır derim. Başlangıçta seni destekleyecek firmalar varsa bu süreç daha kolay olur. Çevre önemli, başlangıç için belli bir numune bütçesi ayırmalısın. Yani öncelikle firmaların satınalma bölümleri ile iletişime geçip randevu istemelisin. Daha sonra gittiğin firmaya tanıtım yapıp numune bırakmalısın. Tabi ürününü beğenseler bile birde fiyatta ve vadede anlaşman lazım. Yeterli sermayen varsa yapılabilir.
Sonuç olarak fikrin çok mantıklı kardeşim. Allah yardımcın olsun kardeş.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye48 yazı
wordsman, yorumun için sana teşekkür ediyorum kardeşim. İletişimim ve ikna kabiliyetim ileri derecede diyebilirim.
Öncelikle yapmam gereken, bu işi yapan birisiyle oturup uzun uzadıya konuşmak. ki çok şükür o yönden tanıdığım var.
Peki bir şeyi daha merak ediyorum.. Bu işyeri sence aşağıdakilerden hangisinde açılmalı
a) herkesin bu işi yaptığı sokakta
b) sanayi bölgesine yakın
c) yer fark etmiyor
d hiç biri
cevabın d ise nerede açılması gerek :)
Saygılar selametle kalınız
Pro Tapis Adana Halı Yıkama Servisi

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yöneticilik
Üye150 yazı

Bence sanayi bölgesi uygun olacaktır. Başarılar.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ProTapis
wordsman, yorumun için sana teşekkür ediyorum kardeşim. İletişimim ve ikna kabiliyetim ileri derecede diyebilirim.
Öncelikle yapmam gereken, bu işi yapan birisiyle oturup uzun uzadıya konuşmak. ki çok şükür o yönden tanıdığım var.
Peki bir şeyi daha merak ediyorum.. Bu işyeri sence aşağıdakilerden hangisinde açılmalı
a) herkesin bu işi yaptığı sokakta
b) sanayi bölgesine yakın
c) yer fark etmiyor
d hiç biri
cevabın d ise nerede açılması gerek :)
Saygılar selametle kalınız

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye347 yazı
bildiğim kadarı ile iş güvenliği sarf malzemeleri satışı için bir sertifika felan gerekmiyor ama sattığınız ürünlerin standartlara uygun felan olması lazım.
iş güvenliği uzmanları bile gidip fabrikalarda vs. iş güvenliği ile bilgiler aktaramıyorken sizin bilgi aktarıp satışa dönüştürmeniz zor diye düşünüyorum.
Benim gördüğüm bu işi yapanlar dükkanları ne işlek yere nede sanayi bölgesi içine yapıyorlar.
daha çok şehirlerde yolların keşiştiği ve ulaşım açısından herkesin geçtiği noktalara yakın seçiyorlar.
Zira iş yerinde lazım olan ekipmanı vs. dışarıya çıktığında aldığı için şehre giden dönen yol üzerinde olması güzel. Mümkünse park problemi olmayan ve kolay girip çıkılabilen bir sokak olmalı. Sadece sanayi bölgesinde değil küçük sanayi sitesi, depo vs. bir çok kişi müşteriniz olacağı için bu konumun ortada olması faydalı olur.
Elbette google ile aranızın iyi olması özellikle dükkanınıza önce googleyıp sonra giden müşterileri yakalamak için bulunmaz nimet.
Ama iş güvenliği sarf malzemelerinin internetten satışı için talep nasıldır bunu bilmeden e-ticaret fikriniz için bir şey söylemek zor.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk