Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Angora Tavşancılığı

BaşlatanKüçük AğaTarih26/09/2008 21:07:41Yorum2

İlk mesaj
Üye683 yazı
Sermayesi kısıtlı ama yeri uygun olan arkadaşların "ANGORA TAVŞANI" (Ankara Tavşanı) üretmelerini öneriririm. Çok çabuk üremeleri, tavşan tüyünün pahalı oluşu, üretimden düşen tavşanların etinin ekonomik değeri hesaba katılırsa, hiç de yabana atılmayacak bir iştir. Ancak tavşan, Orta Anadolu gibi rakımı belli yükseklikte yetiştiği için sıcak bölgelerde tavsiye edilmez. Sanıyorum bu konuda teşvik de var.
Tavşan yetiştiriciliği konusunda uzmanlaşmış Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi - KAYSERİ adresinden yardım alabilirsiniz. Fakülte hem teorik hem teknik bilgiler yanında damızlık tavşan da vermektedir. Fakülte Dekanlığı ile temasa geçildiğinde, gerekli bilgiyi veriyorlar.
Girişimci arkadaşlarla paylaşayım dedim.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yayıncılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye14 yazı
biraz daha detaylı bilgi verirmisin istanbulda olurmu bu iş ve ne kadar sermaye gerektirir getirisi ne olur
ama güzel fikir paylaşımın için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye683 yazı
İstanbul civarında bu işin yapılabileceğini tahmin ediyorum. Sonuçta aşırı sıcak değil. Yatırım maliyetini bilmiyorum; tavşanların belli kafeslerde beslendiğini biliyorum sadece, ki bu da bir maliyet gerektirir. Ancak, çok hızlı üredikleri için birkaç ay sonra yüzlerce tavşanınız olacaktır ve ortalama 4 yıl boyunca aynı tavşan size "angora yünü" verecek, sonunda da etinden yararlanacaksınız. Erciyes Ünüversitesi Ziraat Fakültesine başvurursanız, size çok detaylı bilgi verilecektir. Tavşan etinin sosis gibi işlenmiş et olarak değerlendirme çalışmasının olduğunu da duymuştum.
Ciddi düşünürseniz, ilgililerle temasa geçebilirsiniz. Sanıyorum Tarım Bakanlığı da konu ile ilgilenip, projeler üretmeye başladı.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk