Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Önerirsiniz?

BaşlatancantankutTarih24/09/2008 13:15:15Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
öncelikle iyi günler hayırlı ramazanlar
ben bu sene üniversiteye başlayan bir gencim bu siteye yeni üye oldum
üniversite sonunda elimde 10 000 ila 20 000 ytl arasında bir para olacak bu parayı nasıl değerlendirebilirim
Sizden ricam bana çeşitli öneriler sunmanız yanlız bir notka benim için önemli başlayacağım iş büyütülmeye ve genişlemeye müsait olmalı bu açıdan yaklaşarak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye15 yazı
mrb arkadaşım 20000ytl bu devirde ve öğrencilikte çok güzel bir sermaye sayılır....ben senin yerine olsam okulumu iyi derecede bitirmeye gayret ederdim ve branşımla ilgili kendimi geliştirirdim yani okuduğun için şimdilik iş kurma hedefinin önünde okulu bitirip okuldan kaptığın özelliklerde iş kurmaya çalışman daha iyi olur...... sana önerim nerdeyse 60000,,,,100000ytl kar edeceğin bir fikir vereyim...bu fikir yıldardır aklımda geçte olsa yapacağım....100milyar kar edeceğin işte araştırman çok iyi olacak araştırmayı yaparken 5yıl öncesini göreceksin ne olcağını tahmin edeceksin...istanbuldaymışın bildiğin gibi inşattlar hızla ilerliyor her yere inşaatlar yapılıyor sende biraz kafa yorup bir mevki keşfet iyi ve mantıklı düşün.....istanbulun dışlarına doğru inceleme yap evlerin seyrek olduğu yerleri dış tarafları kasdediyorum....ve oradan bir arsa al .....dedimya iyi düşünmen lağzım 5 yıl öncesini geleceği tahmin etmen lağzım.arsa alacaksan buralara 2yıl sonra evler dolar diyeceğin yerleri keşfet...hızla büyüyen istanbul senin arsana doğru yaklaşacak arsanında yakınlarına inşaatlar yaklaşacak ve müşterilerin çovalacak aldığın arsanın fiyatının 5,6katı para teklif edecekler veya yapılan inşaatta sana 1 daire 2daire teklif edecekler....tabiki bu arsayı şehrin içlerinden bulamazsın milyonlar tutar...

Yerleşim Türkiye / Kyr?ehir
Yeni Üye14 yazı
fikrin için teşekkür ederim gerçekten çok mantıklı ve hiç aklıma gelmemişti

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye15 yazı

dediğim gibi kısa zamanda değer kazanacak bir arsa bulman gerekli...şu anda değerli yani inşaat ve tamamlanmış evlerin cevresinde arsa satın almak zor fiyatı çok yüksek olur bunun gibi değerli yerlerde...senin yapcan arştırma yapıp hangi mevkinin hızla geliştiğini bul ve oraya yakın yerlerden satın almaya çalış....çok kolay gibi ama biraz zor ..dediğim özelliklerdeki arsayı arştırarak gezerek bulacaksın...mesela bir mütait 800mkare arsaya ev yapmak isteyecek seninkiside bu arsanın yanında olursa peşinde gezip duracaklar...istediğin fiyatıda verecekler çünkü o evi kurmak isteyen firma şirket projesini hazırlamış ve planını yaptıysa mutlaka almak mecburiyetindedir....arsa aldığında emlakcılarla ve inşaat sektörüyle inşat şirketleriyle ,müthait lerle her zaman irtibatta olursan işin dahada kolaylaşır....sen benim dediğim olayı araştır bundan güzel işyoktur bence...bu benim fikrimde en riskli şey ise arsanın nezaman kıymete bineceği belki 1 yılda belki 5 yılda kıymetlenir sen bu seviyeyi yani arsanın kat kat değer kazanacağı seviyeyi 1yıl 2yıla indir...öyle bir yerden seçki hemen kıymetlensin....ben dün sana 100 000 ytl kar edersin dedim..bu miktarı kendi yaşadığım yeri kasdettim istanbulda bu mevla 2 belki üçe katlar......sen 20 000ytl ye arsayı al keşke bu mevla biraz daha fazla olsa çok daha iyi olurdu neyse sen arsayı al ama tam yerinden al ileriye dönük olsun ileriyi gör ve tahmin et....arsayı al okuluna devam et aklına bu arsa gelmesin bankaya yatırdığını düşün aradan 2 yıl geçsin herkesle inşaat sektörüyle irtibata gir ve 100 000 ytl ...200 000ytl karla satarsın..ve bu paranın yarısına 2,3 tane daha arsa alırsın onlarıda her sene veya iki yıla bir satarsan her yıl 200 000ytl 300 000ytl kazanırsın yattığın yerden para kazanmak bu işte...yemin ederim bu şeyi bende yapcam zamanı gelince....arsa aldığında sabır gerekli hemen satayım bu nezaman değer kazanacak veya bu arsaya neden müşteri çıkmıyor ,boş boş duruyor dersen bu işe hiç girme bence arsayı al hiç düşünme okuluna devam et.......SENİN BAŞKA BİR DÜŞÜNCEN VARMI BENİM DEDİĞİMDEN HARİÇ AKLINDAN GEÇEN BİR İŞ FİKRİ VARMI NE YAPMAK İSTİYORSUN...

Yerleşim Türkiye / Kyr?ehir
Üye1359 yazı
ereğli demir çelik hissesi al derim..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
benim bi fikrim yok açıkçası siteye de yeni fikirler edinmek üye oldum ara sıra diğer yazıları okuyorum benim her ne olursa olsun sermayemi biriktirmem ve bi işe atılmam üniversitenin sonunda olacak yani düşünmek ve hazırlanmak için dört yılım var
ama bahsettiğim miktarlar arasında bir parayı rahatça biriktirebilirim diye düşünüyorum ondan sonra da kademeli kademeli büyüteceğim bir işi girişeceğim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci