Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eczane Zıncırı Kurucam Ama Eczacı Bulamıyorum

BaşlatankinstdTarih21/07/2016 23:01:59Yorum34

İlk mesaj
Yeni Üye81 yazı
eczane işini a'dan z'ye öğrendim

uzun zamandır gazte internet kariyer.net sitesi basta olmak uzere eczacı arıyorum diye ilan verdim durdum

tabi bulamadım.

dısardan gelecek Erzurum ilçesinde ya da doğuda çalışacak.

basında duracak.

işin acı yanı işi bilen elamanı da bulamıyorum.dısardan gelecek benim dediyim ilçede calsacak

eczacıya eczacılık asgari tarifesi 3000tl aylık vericem. iş az da olsa 3000tl yi alacak. iş çok iyi olursa 5000tl de vericem eczacı bulamıyorum

isi bilen elaman da 1300tl ye bulamıyorum

bir cok eczane yoksulluk sınırında gelirleri varken eczacı bulamamak beni cok sinirlendiriyor

burada iyi paralar kazanabilirim bunu adım gibi biliyorum

eczacı ve tecrübeli elamanı hangi mecrada nasıl bulabilirim? size sorayim dedim

bu sorunu çözerseniz cok sevinirim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Üye410 yazı
(emin degilim ama bildigim kadarı ile)eczacı kalfaları 3000 tl den az maaş almıyor istanbulda oda en az,eczacı lar ise 5-6 bin alır sanırım ,ayrıca diploman yoksa böyle maceraya girmen ,bu taleplerle çalışacak insan araman ciddi komik

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Hocam el suyu ile değirmen dönmez.Bu gün çalışır 2 gün sonra bıraksa ne yapacaksın?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye567 yazı

3 bin liraya hangi eczacı gelir? Adam diplomasını kiraya veriyor ve işe gitmeden 6-7 bin lira alıyor. Neden 3 bin lira için Erzurum'a gelsin? Cezbeden ne var?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Üye546 yazı
Hocam kızma ama 1.300 tl ye kim çalışır :))) Ben hiç bilmediğim bir sektöre girdim(mobilya mağazasında satış) 1.300 ile başladım diğer ay maaşı konuşacaz.Tahminen 1500 alırım + prim ile 2.000 tl ye yaklaşır.Düşün 2.ayımda .2000 tl ye yakın maaş kazanabiliyorsam kalifiyeli eleman o paraya hiç bir sektörde çalışmazzz...Şöyle olur;1300 sabit+ aylık cironun bilmem kaçını verirsen aylığı en az 2.500 3000 tl kazanacak olursa belki .YOksa kimse o paraya gidip düzenini bozup çalışmaz zaten Türkiye standart ücreti o para :D

Üye285 yazı
Hocam
1. Eczaneyi eczacının diploması olmadan açamazsın. Sağlık Bakanlığından izin gerekli.
2. Eczacı hem diplomasını koyacak hem eleman olarak çalışacak hemde 3000 tl maaş alacak bu çok düşük bir rakam.
3. Eczanenin başında sen durmayacaksan eczacı kötü niyetli olursa istediği gibi at koşturur senin haberin olmaz.
4. Diploma ve ruhsat eczacının adına olacağından SGK reçete ödemelerini eczacının hesabına yatırır bu da aklınızda bulunsun.
5.Eczacının canı sıkılıp ben gidiyorum derse işyeri kapanır. Çünkü tüm resmi evraklar (Vergi dairesi,Sgk,Ticaret odası,Eczacılar odası) eczacının adınadır.
Yinede eczacı nereden bulurum diyorsanız bağlı olduğunuz ilin eczacılar odasına baş vurabilirsiniz.
İşi bilen elemanın asgari ücrete çalışacağının pek sanmıyorum. Burada ki kalfalar daha yüksek alıyorlar.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye81 yazı
farkında deyilsiniz fakat su var.

asgari eczacılık tarifesi 2800 tl

eczane açtığım zaman iş yapmama durumu var.

nice eczane var ki aylık 5000tl kazanmıyor.

buna ne diyeceksiniz peki?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
(emin degilim ama bildigim kadarı ile)eczacı kalfaları 3000 tl den az maaş almıyor istanbulda oda en az,eczacı lar ise 5-6 bin alır sanırım ,ayrıca diploman yoksa böyle maceraya girmen ,bu taleplerle çalışacak insan araman ciddi komik

ECZANE FAZLA PARA KAZANMIYO KI

AYLIK 30000 TL SATIŞ OLACAK 10.000TL PARA KALIR ECZACIYA 3000TL VERDIYIM ZAMAN 3000TL DE BANA KALIR MASRAF CIKTIGI ZAMAN.

Üye174 yazı
Siz eczaciya soyle bir teklifte de bulunabilirsiniz...
Onun adina acin, 3000tl maasi siz alin, gerisi fazla az, artik ne kalirsa onun olsun....

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Yeni Üye81 yazı
3000 TL YI BEGENMIYOLAR.

BENDEN ISTEDIKLERI SU...

6000-7000TL ISTIYOLAR. BU DA YENI BASLAYAN BI ECZANENIN KAZANMASI ICIN ZOR BI PARA

OLDU YA IS YAPMADI AYLIK 20.000TL SATIŞTAN 6000TL BÜRÜT KAR YAPTI?

BI COK ECZANE 20.000-30.000TL SATIŞ YAPAR

KIM ZARARINA BILE BILE IS YAPAR

Üye567 yazı
Siz en iyisi o maaşla bölgenizden yeni mezun olmuş birini bulmaya çalışın. Başka yerden gelecek biri ev kirası vs. derken aldığı maaş yetmez. Eğer yazdığınız gibi kar yapma imkanınız azsa ısrarcı olmanın da bir anlamı da yok.

Üye410 yazı
arkadaşım kimse senin yapacagın ticaretin sorumlusu degildir özellikle çalışanlar ,kazanıp -kaybetmek müteşebbis işverenin sorumlulugundadır ,işyeri açmakda budur zaten,çalışan kişi alacagı maaşı bilir,vasıflı biri ise vasfı ve arz talep oranında maaş ister haklı olarak sen ben o kadar veremem dersin bir başkası fazlasını verir ,kimse az maaş veren birini tercih etmez, eczacılık asgari ücretinden bahsetmişsin ,adı üzerinde bu para daha azı verilemez anlamındadır türkiyede tek bir kişi bile bulamazsın bu paraya çalışan ,yoktur çünki,erzurumdan bahsetmişsin.insanlar okuyup meslek sahibi oldugunda öncelikle büyük şehirlerde şansını dener küçük yerlerde ne iş nede işçi bulabilirsin.çok az kişi memleketinde çalışmak ister ancak büyük şehirlerde alacagı ücretin çok azınada razı olmaz .başka yerde yaşayan insanı ortalama alınan maaşın çok daha fazlasına razı edebilirsin sn kinstd sen daha önce ticareti ögren derim ,ticaret ve hayat senin mantıgına oldukça uzak,böyle bir yer açıp kendinide sana güvenip bu işe girenlerin hayatını da mahvetme

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erkantekin
Siz en iyisi o maaşla bölgenizden yeni mezun olmuş birini bulmaya çalışın. Başka yerden gelecek biri ev kirası vs. derken aldığı maaş yetmez. Eğer yazdığınız gibi kar yapma imkanınız azsa ısrarcı olmanın da bir anlamı da yok.

eczane bu imkanları kaldırıyor

3000tl yi kaldırır. 1300tl de elamanı her türlü kaldırır.

3000tl az bir para deyildir ayrıca....

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
arkadaşım kimse senin yapacagın ticaretin sorumlusu degildir özellikle çalışanlar ,kazanıp -kaybetmek müteşebbis işverenin sorumlulugundadır ,işyeri açmakda budur zaten,çalışan kişi alacagı maaşı bilir,vasıflı biri ise vasfı ve arz talep oranında maaş ister haklı olarak sen ben o kadar veremem dersin bir başkası fazlasını verir ,kimse az maaş veren birini tercih etmez, eczacılık asgari ücretinden bahsetmişsin ,adı üzerinde bu para daha azı verilemez anlamındadır türkiyede tek bir kişi bile bulamazsın bu paraya çalışan ,yoktur çünki,erzurumdan bahsetmişsin.insanlar okuyup meslek sahibi oldugunda öncelikle büyük şehirlerde şansını dener küçük yerlerde ne iş nede işçi bulabilirsin.çok az kişi memleketinde çalışmak ister ancak büyük şehirlerde alacagı ücretin çok azınada razı olmaz .başka yerde yaşayan insanı ortalama alınan maaşın çok daha fazlasına razı edebilirsin sn kinstd sen daha önce ticareti ögren derim ,ticaret ve hayat senin mantıgına oldukça uzak,böyle bir yer açıp kendinide sana güvenip bu işe girenlerin hayatını da mahvetme

bır eczane yuksek paralar kazanmıyor bu 1.
bır eczane 3000tl eczacının parasını cıkarır 1300 tl de elamanın parasını cıkarır.

ben neden eczane acmak ıstıyorum? bakkal actıgım zaman 3000tl bıle para kazanmayacak.

eczane az olan yerde bır bakkaldan daha ıyı para kazanma ımkanı var bu ısı ogrendım

ama ınsanoglu nankor oldugunu yenı yenı aldım.

tekrar soyluyorum ben bakkal acayım ayda bırakın 3000tl yı 1000tl bıle kazanmaz

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
3 bin liraya hangi eczacı gelir? Adam diplomasını kiraya veriyor ve işe gitmeden 6-7 bin lira alıyor. Neden 3 bin lira için Erzurum'a gelsin? Cezbeden ne var?

bır cok eczane var ki borc batagında eczacıya 3000tl kalmıyo

Üye335 yazı
40 yillik eczaciyiz aile isi bizim, sunu soyleyeyim min. 6 dr lu asm veya devlet hastanesi ana kapisinin karisinda degilseniz eczacilik artik bakkaldan daha degersiz haldedir. He dedigin gibi olursa dukkan konumu o zaman millet sizin agzinizin icine bakar teklifler size gelir hatta yuksek ilac alimlarinda dukkanin kirasini bilr depolara paylastirip odetebilirsiniz bunu kafadan sallamiyorum direk birinci kisiden sahitligim vardir... Daha cok detayi var ama kabaca soyleyeck olursam adam 3000 tl icin baska sehiri birakip oraya gelmez en az 6_7 almasi gerekir ki zaten buyuk sehirlerde su anda mesur mudur eczaci maaslari 4000 tl civarinda teknikerler bile 2000,2500 arasinda aliyorlar, dedigim gibi daha cok detaylari var 40 yildir ailece bu isin icindeyiz artii emekli oldu bizimkiler ama eczacilik artik oldu konum olarak dedigin sekilde yapmaz isen musterinin agzinin icine bakar yuz takla atarsin seni secmesi icin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - darnglove
40 yillik eczaciyiz aile isi bizim, sunu soyleyeyim min. 6 dr lu asm veya devlet hastanesi ana kapisinin karisinda degilseniz eczacilik artik bakkaldan daha degersiz haldedir. He dedigin gibi olursa dukkan konumu o zaman millet sizin agzinizin icine bakar teklifler size gelir hatta yuksek ilac alimlarinda dukkanin kirasini bilr depolara paylastirip odetebilirsiniz bunu kafadan sallamiyorum direk birinci kisiden sahitligim vardir... Daha cok detayi var ama kabaca soyleyeck olursam adam 3000 tl icin baska sehiri birakip oraya gelmez en az 6_7 almasi gerekir ki zaten buyuk sehirlerde su anda mesur mudur eczaci maaslari 4000 tl civarinda teknikerler bile 2000,2500 arasinda aliyorlar, dedigim gibi daha cok detaylari var 40 yildir ailece bu isin icindeyiz artii emekli oldu bizimkiler ama eczacilik artik oldu konum olarak dedigin sekilde yapmaz isen musterinin agzinin icine bakar yuz takla atarsin seni secmesi icin...

anlamıyorsun anlamak istemiyor

Erzurum ilçelerde bazı ilçelerde eczane sayısı1 ve ben 2.eczane olacağım

aylık 30.000tl satış 10.000tl kar hedefliyorum

ben sıfırdan başlayıp ufak ufak yatırımlar yapıp bu anlamda büyümek istiyorum

satışım 80-100.000tl yi geçerse eczacıya 5000tl vericem yine eczacı bulamıyorum

demiyorsunuz ki insanoğlu nankör.

ayrıca 1300 e çalışacak tecrübeli kalfa buldum.

3000tl ye de çalışacak eczacı bulmuştum ama adam zıttın önde gideni 65 yasında olduğu için ELEDIM!!

lütfen yalvarıyorum insanların bi cogunun nankör oldugnu kabul edın!!!

eczacılık asgari ücreti 2800 tldir

Üye335 yazı
Eczacilik asgari ucreti 2800 tl olabilir, yeni kanundan haberiniz var mi bilmiyorum ama yillik belli bir cironun uzerinde isebiz birden fazla eczaci diplomasi olmasi gerekiyor. Ayrica artii mezun olan yeni eczaci 2 yil stajer eczaci gorevi yapmak durumunda Bu olaylarin cikmasiyla birlikte diplomalar cok daha degerlenmis olup asgari ucret asagida kalmistir. Kaldiki dediginiz sekilde acilirsa hersey eczaci uzerine olacak ruhsattabuna dahil, ayrica sgk ucretlerinin hepsi eczacinin hesabina yatacak, bunlar cok ciddi guven sorunlari yaratir, dedigibiz gibi isleyen yerde eczaci 5 bn tl ye calismaz, calissada arkadan is ceviriyordur mutlaka bunu ciddiye alin bence cogu sey disaridan gozuktugu gibi degil...Ayrica sunu da eklemem gerekli 30 bin tl den size net 10bin kalmaz ancak cok stok yapip mal fazlasi alimina girerseniz biraz olsn yaklasabilirsiniz ancak giderleriniz de olacaktir ozellikle en sikintili olay recete kontrol olayidir sgk atiyorum aylik receteniz 500 adet ise icinden 5 tane secer, sansa o receterden birinde hatavar ise oran orantiyla 5 recete de 1 hata ise 500 recetede 100 hataya otomatik olarak sokar seni ki insan illa ki hata yapar az da olsa, sozlesme bu sekilde cunku kural bu, o yuzden bu isibilmek cok onemlidir ki recetelerle ilgili neredeyse hergun yeni uygulama geliyor, daha anlatilacak cok sey var aslinda ama insallah hersey istediginiz gibi olur

Üye546 yazı
Konuyu açan kardeşim bence darnglove sesine kulak ver derim...Gerek teknik olarak gerek tecrübelerini katarak anlatıyor her konuyu.Ama sen inatla tersini düşünüyorsun.Bir tarafta 40 yıllık aile tecrübesi diğer tarafta çalışmadan öte geçememiş sen.Benim iş anlayışımda şu vardır.Akıllı adam aklını kullanır daha akıllı adam başkasınında aklını kullanır...

Üye174 yazı
Baslik eczane zinciri ama ilk halkadayiz daha ))) hadi hayirlisi....
Bu arada bir eczane acmak icin ne kadar yatirim gerekiyor?

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Eczacilik asgari ucreti 2800 tl olabilir, yeni kanundan haberiniz var mi bilmiyorum ama yillik belli bir cironun uzerinde isebiz birden fazla eczaci diplomasi olmasi gerekiyor. Ayrica artii mezun olan yeni eczaci 2 yil stajer eczaci gorevi yapmak durumunda Bu olaylarin cikmasiyla birlikte diplomalar cok daha degerlenmis olup asgari ucret asagida kalmistir. Kaldiki dediginiz sekilde acilirsa hersey eczaci uzerine olacak ruhsattabuna dahil, ayrica sgk ucretlerinin hepsi eczacinin hesabina yatacak, bunlar cok ciddi guven sorunlari yaratir, dedigibiz gibi isleyen yerde eczaci 5 bn tl ye calismaz, calissada arkadan is ceviriyordur mutlaka bunu ciddiye alin bence cogu sey disaridan gozuktugu gibi degil...Ayrica sunu da eklemem gerekli 30 bin tl den size net 10bin kalmaz ancak cok stok yapip mal fazlasi alimina girerseniz biraz olsn yaklasabilirsiniz ancak giderleriniz de olacaktir ozellikle en sikintili olay recete kontrol olayidir sgk atiyorum aylik receteniz 500 adet ise icinden 5 tane secer, sansa o receterden birinde hatavar ise oran orantiyla 5 recete de 1 hata ise 500 recetede 100 hataya otomatik olarak sokar seni ki insan illa ki hata yapar az da olsa, sozlesme bu sekilde cunku kural bu, o yuzden bu isibilmek cok onemlidir ki recetelerle ilgili neredeyse hergun yeni uygulama geliyor, daha anlatilacak cok sey var aslinda ama insallah hersey istediginiz gibi olur

BEN DE STAJINI YAPMIŞ ECZACI BULURUM YA DA BIRAZ ORTA YAS ECZACI BULURUM

SEN ECZACI SENI ORTADA BIRAKIR DIYORSUN DA. ECZACIDAN ZATEN SADECE ECZANENIN HESAPLARI ICIN VEKALET ALICAM

AYRICA ECZANEYI ACARKEN BELLI BIR MIKTAR PESIN ILAC ALICAM KALAN ILACI SGK DAN ÖDEME ALDIKCA DEPOYA ÖDÜYÜCEM. DOLAYISIYLA BÖYLE YAPMAM ECZACI BENI ORTADA BIRAKAMAZ.

MOBILYA DAHIL ORTALAMA 20.000TL ILE ECZANE ACICAM. 25000 NUFUSLU ILCEDE TEK ECZANE OLUCAM

AYRICA ILACTA YANLIS OLURSA KATLI CEZA OLUR DIYORSUN. OLSUN AMA 3000TL YE ECZACI CALISIRSA KATLI CEZA BENI ETKILEMEZ.

AYRICA BABAM ECZACI BABAM BENIM KADAR TITIZ CALISMAMASINA RAĞMEN YILLARDIR AYAKTA.

BUGUN SANA SORARIM 20.000TL SERMAYE ILE HIC BIR IS KURULMAZ AMA ECZANE KURULUYOR

DOĞUDA BIR COK ILCEDE TEK ECZANE VAR YA DA YOK.

BU SERMAYELERLE BU ISYERINI KURMAK MUMKUN.

ONEMLI OLAN IYI NIYETLI INSANLARI BULMAK

AYRICA 3000TL KOTU BIR PARA DIIL.

20.000TL ILE BASKA IS YAPAYIM MARKET YA DA BASKA BIR SEY AYDA 2000TL BILE PARA KAZANAMAM CUNKU REKABET HER YERDE VAR ADAM GELSIN SENDEN NEDEN ALISVERIS YAPSIN?

KUYUMCUMUZ VAR AYDA 1000-2000TL PARA KAZANMIYOR

Üye159 yazı
Sayılsaldan il 10000 e girecek kadar zeki olupta 3000liraya Erzurumda(Erzurumlu arkadaşlar alınmasın ama sosyal hayat falan yok) neden yaşasın ki bi insan ?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kinstd
Alıntı Yapılan Metin:

BEN DE STAJINI YAPMIŞ ECZACI BULURUM YA DA BIRAZ ORTA YAS ECZACI BULURUM

SEN ECZACI SENI ORTADA BIRAKIR DIYORSUN DA. ECZACIDAN ZATEN SADECE ECZANENIN HESAPLARI ICIN VEKALET ALICAM

AYRICA ECZANEYI ACARKEN BELLI BIR MIKTAR PESIN ILAC ALICAM KALAN ILACI SGK DAN ÖDEME ALDIKCA DEPOYA ÖDÜYÜCEM. DOLAYISIYLA BÖYLE YAPMAM ECZACI BENI ORTADA BIRAKAMAZ.

MOBILYA DAHIL ORTALAMA 20.000TL ILE ECZANE ACICAM. 25000 NUFUSLU ILCEDE TEK ECZANE OLUCAM

AYRICA ILACTA YANLIS OLURSA KATLI CEZA OLUR DIYORSUN. OLSUN AMA 3000TL YE ECZACI CALISIRSA KATLI CEZA BENI ETKILEMEZ.

AYRICA BABAM ECZACI BABAM BENIM KADAR TITIZ CALISMAMASINA RAĞMEN YILLARDIR AYAKTA.

BUGUN SANA SORARIM 20.000TL SERMAYE ILE HIC BIR IS KURULMAZ AMA ECZANE KURULUYOR

DOĞUDA BIR COK ILCEDE TEK ECZANE VAR YA DA YOK.

BU SERMAYELERLE BU ISYERINI KURMAK MUMKUN.

ONEMLI OLAN IYI NIYETLI INSANLARI BULMAK

AYRICA 3000TL KOTU BIR PARA DIIL.

20.000TL ILE BASKA IS YAPAYIM MARKET YA DA BASKA BIR SEY AYDA 2000TL BILE PARA KAZANAMAM CUNKU REKABET HER YERDE VAR ADAM GELSIN SENDEN NEDEN ALISVERIS YAPSIN?

KUYUMCUMUZ VAR AYDA 1000-2000TL PARA KAZANMIYOR

Babaniz eczaciysa zaten durumu fazlasiyla size anlatir tum gercekligi ile cunku malesef hicbir is gorundugu gibi degildir insallah hersey gonlunuzce olur

Üye567 yazı
KİNSTD, hayal dünyasında yaşıyorsun. 25.000 bin nüfuslu ilçede nasıl eczane olmaz? Hiç boş bırakırlar mı 25.000 nüfuslu bir yeri. Artık 6.000 - 7.000 bin nüfuslu yerlerde bile eczane var. İstediğin kadar insanlar nankör 3.000 lirayı beğenmiyor deyin, o fiyata hiç kimse gelmez. Sen olsan sende gitmezsin. 6 - 7 bin liraya diplomasını kiraya vermek varken neden küçük bir ilçeye gelsin. Hem de Erzurum gibi buz kesen bir memlekete. Eczacılık için belirlenen asgari ücret 2.800 lira olabilir ama piyasada ki rakamlar çok farklı. Nihayetinde eczacı bulamıyorsun. Fikirlerini söyleyenlere de, "anlamıyorsun, anlamak istemiyorsun" diyorsunuz. Madem çok biliyorsun ve konuya hakimsin o zaman burada neden eczacı arıyorsun. Kafanızdaki rakamlarla eczacı bulamayacağını da bilmeniz gerekiyor.

Üye174 yazı
Biraz uzun vadeli belki ama ))))
20bini egitime yatirip eczaci diplomasi almak da var...

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
KİNSTD, hayal dünyasında yaşıyorsun. 25.000 bin nüfuslu ilçede nasıl eczane olmaz? Hiç boş bırakırlar mı 25.000 nüfuslu bir yeri. Artık 6.000 - 7.000 bin nüfuslu yerlerde bile eczane var. İstediğin kadar insanlar nankör 3.000 lirayı beğenmiyor deyin, o fiyata hiç kimse gelmez. Sen olsan sende gitmezsin. 6 - 7 bin liraya diplomasını kiraya vermek varken neden küçük bir ilçeye gelsin. Hem de Erzurum gibi buz kesen bir memlekete. Eczacılık için belirlenen asgari ücret 2.800 lira olabilir ama piyasada ki rakamlar çok farklı. Nihayetinde eczacı bulamıyorsun. Fikirlerini söyleyenlere de, "anlamıyorsun, anlamak istemiyorsun" diyorsunuz. Madem çok biliyorsun ve konuya hakimsin o zaman burada neden eczacı arıyorsun. Kafanızdaki rakamlarla eczacı bulamayacağını da bilmeniz gerekiyor.

BUNU ISPAT EDERSEM NE YAPACAKSIN?IDDIA YA GIRIYOR MUSUN?
AYRICA BI COK ECZANE VAR KI ECZACININ CEBINE 3000TL PARA KALMIYOR BUNA NE DIYECEKSIN?
NIYE DOGUDA ECZANE ACMAK ISTIYORUM BIR COK ILCEDE ECZANE YOK YA DA 1 ECZANE HER ILCE

HEDEFIM 30.000TL SATIS YAPIP BRUT KAR 10.000TL YAPIP AYLIK 3000-4000TL PARA KAZANMAK.

UFAKTAN BASLAYIP BIR KAC ECZANE ACIP BU ANLAMDA FAALIYET YAPMAK

BAKKAL ACSAM 20.000TL SERMAYE ILE HICBIR SEY YAPAMAM.

ECZANE NIYE ACMAK ISTIYORUM BU BOLGEDE ECZANE SAYISI AZ. ANLADIN MI?

Üye410 yazı
arkadaşım mesele para kazanıp kazanamamak degil bu yatırımcının dogru-yanlış tercihi , kimse kazanmamak için iş yapmaz hedefleri oranında tercih yapar kazanır yada kazanamaz. kimi insan milyon dolara fabrika açıyor ama zarar ediyor.bu ayrı bir konu .senin çalışanını ilgilendirecek bir konu degil, çalışan piyasadaki arz-talep oranında belirlenen fiyatı ister bir eczacı 7 000 tl alırken digeri 3000 tl ye razı olmaz.eger piyasanın bu kuralını dahi anlamıyorsan hiç ticarete girme

Üye174 yazı
Bir eczaci kendi adina eczane acmistir... 3bin maasla da bir eczaci calistiryordur mesela... o ayrilir, yerine birini bulur, 4bin verir 3bin verir, 5bin verir vs vs....
Ama burdaki durumda eczane calisilacak kisi uzerine acliyor ve eczaci kendisi de calisiyor..
Yasak olsa da aslimda diplomasini kiraliyor ve ayrica calisiyor, en azindan sadece diploma kiralayanlardan bir nevi daha iyi bir durum, diplomasini kiraladigi yerde diplomanin basinda gibi...
Diploma kiralamaya 3bin desek, maasa da 3bin, en az 6bin eder....
Baskasinin diplomasi ile isyeri acmanin ve o kisiyi de calistirmanin sanirim iyi bir bedeli olmali...

Yeni Üye74 yazı
Sağlık bakanlığı eczane zincirine müsade etmiyor. Etseydi ilaç üreticisi de olan Bülent Eczacıbaşı çoktan kurardı. Onun aşamadığı engeli sen nasıl aşacaksın.?

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - temelistan
Sağlık bakanlığı eczane zincirine müsade etmiyor. Etseydi ilaç üreticisi de olan Bülent Eczacıbaşı çoktan kurardı. Onun aşamadığı engeli sen nasıl aşacaksın.?

bir cok diplomasını kiraya veren eczacı var.
ve böyle zinciri olan insanların da olduğunu biliyorum

Üye410 yazı
eczacı diploması ile eczane açmak yasaktır .eger denetimde eczacı dükkanda bulunamazsa ciddi para cezası tekrarında kapatma ile cezalandırılır,ayrıca eczacı diploması iptal edilir