İç giyim yaz kış olmadan 12 ay süren devamlı bir sektör dür
ben yıllarca fason işi yaptım fason demek başkasına kazandırıp sizinde tabiri yerindeyse kendi atölyenizde işçi maaşı ile çalışmaktan bir farkı yok demek.
İç giyim sektöründe yaşadığım bir kaç tecrübeleri anlatmak istiyorum. piyasadaki bütün büyük firmalar ya kendilerine yada başka büyük firmadan iş alıp yine bize diktirmekte. örnek verecek olursam ben atölyede 10000 yakın fantaz sadece sabahlık vs gecelik dikiyordum bunlar hep farklı firmalardı bir firma 2000 birisi 4000 diye bir verdikleri ücret 2 3 tl arası 20000 30000 arası gelir elde ediyordum giderde aşağı yukarı okadar dı kazancı olduğu zaman larda oldu ne kadar hızlı dikilirse kazanç okadar artıyodu
neyse Bu işe girişmek isteyenler olursa ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum öncelikli olarak sıkıntısız bir atölye olması lazım fason yapıcağınız işe göre kazandırırda kaybettiride ama kendinize dikip model size ait olursa her türlü kar elde edersiniz.
ben yapamadım ne bağlantım vardı yurt içi yurt dışı nede imkanım.
Modelist olması lazım ufaktan 10 20 tane model çıkarsanız bunlarıda renk olarak çeşitlendirseniz elinizde 40 50 adet satabilceğiniz ürün olur bundan sonra yapacağınız tek bişey var katalog çıkarıp ürünleri tanıtıp sipariş almak .internette yurt dışı çalışan sizin kataloğunuzuda koyup toplu sipariş alıp parasınıda peşin veren firmalar mevcut . diğer ise bu sitedede bu işi yapanlarda mevcuttur eminim yurt dışında oturan veya yurt içinde oturan bu işi yapan rusyaya çalışan veya arap ülkelerine bireysel veya ihracat yapan holding temsilcileride vardır . fiyatlara gelicek olursak internette gördüğünüz 50 60 tl ye satılan geceliklerin maliyeti 8 10 tl bile değil daha sı bu geceliklerin fiyatları türkiyede böyle birde .... çalıştığım firmalardan 1 tanesi arap ülkelerine mal gönderiyordu 100 modeli vardı tül gecelik maliyeti 2 3 tl bile değildir sadece 1 model den 50 bin sipariş almıştı
neyse bu işi yapmak isteyen olursa ben anadolu yakasında ataşehir de oturuyorum atölyem şuan aktif değil 15 kişi çalışıyodu şuan boş atölye büyük temiz ve üst katta dır.. bulunduğum çevrede tekstil atölyeleri mevcut iç giyim olanda var dış giyim olanda var yapacağınız işe göre 5 elemanda çalıştırısınız 15 elemanda 1 i gelen arkadaşlarınıda geitiriyor çalıştırısanız. Hepside çocukluktan bu işi yapıyorlar. herkese hayırlı akşamlar