Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Reçel Üretimi İçin Yardım

Başlatanoğuzhan38Tarih27/06/2016 03:22:24Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
öncelikle herkese merhaba ben evde ailemle birlik reçel üretim 0.5 1 2 kg lik kavanozlarda kendi etiketimi basarak reçel üretmek istiyorum bunu çevremizde satabileceğim yerler var aynı zamanda internetten nasıl satarım bunu nasıl devletle uyumlu hale getirebilirm yani vergi gerekirmi gerekirse bu nasıl olur bu işi evde yapabilirmiyim internetten satışda bu iş nasıl oluyor kargo üzerinden satacağım için kargo indirim yapıyormu ve karlı olur değerli düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum iyi günler

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye546 yazı
Selamlar hocam..Resmi kısmı tecrübeli kişiler yanıtlayacaktır ama küçük bir bütçe ile o işler zor diye düşünüyorum kardeşim.Markalaşmadan pazar,esnaf vb yerlere el yapımı diye satman daha iyi olur gibi..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye195 yazı
Merhaba bir reçel üreticisi olarak sana sorduğun soruları cevaplıyayım

Öncelikle bir muhasebeci aracılığıyla maliye kaydı yaptırman gerekli yani deftere tabi olmalısın
Daha sonra il veya ilçe tarım müdürlüklerine müracaat edip yapmak istediğin işi anlatacaksın onlarda sana gerekli prosedürünü anlatacaklar senden üretim tesisini hazırlamanı isteyecekler hazırlanan tesisi gelip yerinde görüp onay verecekler ve sana bir üretim kodu verilecek. Daha sonra tarım müdürlüğü belediyeye bilgi verecek belediye gerekli evrakları senden talep edip sana iş yeri açma ruhsatı verecek ve üretime başlayabilirsin daha sonra sanayi bakanlığının etiket yönetmeliğine uygun etiket tasarlatıp bastırıp kullanabilirsin farklı sormak istediğinin şey var ise yanıtlayabilirim
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı

öncelikle yanıtınız için çok sağolun bireşy daha sorayım bu ruhsatı ev içinde veriliyormu yani evi gelip gördükten sonra ruhsat veriliyormu

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye195 yazı
Hayır verilmiyor muhakkak imalathane talep ediliyor
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda