Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Turizm Bölgesinde Yapılacak İşler Hakkında

Başlatanforzabjk1Tarih14/06/2016 19:10:11Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba,

Aktif bir turizm bölgesinde 25-50 bin tl sermaye ile ne gibi işler yapılabilir.
15 yıldır özel sektördeyim ancak özel sebeplerden dolayı bu sene içinde ayrılmayı ve kendi işimi kurmayı düşünüyorum.
Yaz kış aktif , öğrencilerin ve memurların bol olduğu bir yer.
Ancak artık kendi işimin başına geçmem gerektiğini düşünüyorum.
Fikir fikirdir.Her türlü fikri uygun olması durumunda değerlendirebilirim.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

saygılarımla,

fikir-fikir-fikir

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye546 yazı
Hocam ben turizimin başkenti dedikleri yer Antalya'da yaşıyorum..O parayla bu yıl korkarım ki önümüzdeki yılda tatil yapılır hiç iş filan kurulmaz :)) Kuranlar batıyor canını kurtaran şanslı..Yaklaşık 10 yıl kadar turizim'de çalıştım bu sektörü çok iyi bilirim.Ama turizim eskisi gibi değil artık...Özellikle bu yıl siyasi olaylardan dolayı dibe vurmuş durumda.Sakın ola kimsenin gazına gelip parayı çarçur etme derim..Piyasada çok iyi iş yapıyor diyip devredenlerle dolu piyasa.O paranı güvence altına al anlıyorsan araç alıp satabilirsin 1-2 lira bırakır seni çevirir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye170 yazı

sevgili forzabjk1,
size şu kadarını söyleyeyim, elinde sizin gibi dükkanını,arsasını,evini satıp parayı alan ve hadi gidelim turizm beldesinde iş yapalım hem eğlenir,hem para kazanırız diyen o kadar çok insan buralarda heba oldular ki inanın çok üzülüyoruz.. geçen gün bir   mal sahibi, iş yapmayan dükkanını 100 bin liraya istanbul'dan gelen birine devretmiş çocuk da burası deniz kenarı nasıl olsa kazanırım diye devir almış.2 ay sonra bize geldi abi ben ne yaptım bütün param gitti burası hiç iş yapmaz dedi.. bakın buralarda turistten çok esnaf var ve hepsi önümüzden bir turist geçse de bir şey satsak derdinde.. 3-4 defa el değiştirmiş dükkan için bize gelip abi tutalım mı diye soruyorlar tutmayın diyoruz ama nafile tutan 4 ay sonra battık diyor. herkes ben daha iyiyim,onlar beceriksizdi diyor ama sezon kısa turist yoksa ne kadar iyi olursan ol mucize yaratamazsın..şayet çok iyi bir aşçı,çok iyi bir kuaför,sertifikalı iyi bir masör değilseniz ve ticari deneyiminiz yoksa size nacizane tavsiyem senelerce biriktirdiğiniz parayı koruyun ve emekli olunca tatil yörelerine dinlenmeye gelin derim..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye70 yazı

Uzun yillar bende turizm sektorunde acenta yonettim, 2014 yilinda Turkiyeye ozellikle antalyaya 15 bin turist getirdim. 2015 sezonunda bu 8 bindi
2016 yani bu sezon'da biraktim .. ilerisini goremiyorumda suan Turizm sektorune 1 kurus bile yatirim yapilmaz.
Internet Reklamcisi

Yerleşim Türkiye / ShertogenboschMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye74 yazı
forzabjk1 arkadaşım ben mersinde azınsanmayacak derece yerli turist alan bir yer benim sana tavsiyem gıda sektörüne gir derim yenilecek içilecek bir şey düşün derim ben ben mersinde taitl bölgesinde bu yaz stand açacağım fırında mısır satacağım kısmet bakalım eğer düşünürsen fırında mısır işini ben pazarlama elemanıyım.detaylı bilgi atabilirim.
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Çok teşekkürler değerli fikirleriniz için.Benim durumum biraz farklı arkadaşlar birikimimi alıp turizm sektörüne geçmeyi düşünmüyorum bulunduğum yer yerli yabancı turistlerin uğrak yerleri. Haklısınız sektör her sene daha da kötüye gitmekte. Öğrencinin bol olduğu bir yerde aslında gıda işi çok mantıklı geliyor ancak tavuk ekmek ayran ile günü geçirdiklerini ve bunlardan bölgede oldukça fazla olduğunu düşünürsek planlamama göre astarı yüzünü kurtarmıyor.
Farklı bir fikir farklı bir konsept olursa ancak tutma oranı yüksek olabilir. Yazın turist kışın öğrenci bol bunu düşünerek yola çıkmak daha mantıklı diye düşünüyorum. 4 aylık bir süre var önümde değerli yorum ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim
fikir-fikir-fikir

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - forzabjk1
Çok teşekkürler değerli fikirleriniz için.Benim durumum biraz farklı arkadaşlar birikimimi alıp turizm sektörüne geçmeyi düşünmüyorum bulunduğum yer yerli yabancı turistlerin uğrak yerleri. Haklısınız sektör her sene daha da kötüye gitmekte. Öğrencinin bol olduğu bir yerde aslında gıda işi çok mantıklı geliyor ancak tavuk ekmek ayran ile günü geçirdiklerini ve bunlardan bölgede oldukça fazla olduğunu düşünürsek planlamama göre astarı yüzünü kurtarmıyor.
Farklı bir fikir farklı bir konsept olursa ancak tutma oranı yüksek olabilir. Yazın turist kışın öğrenci bol bunu düşünerek yola çıkmak daha mantıklı diye düşünüyorum. 4 aylık bir süre var önümde değerli yorum ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim

Hocam o zaman lezzetli bir mekan açabilirsiniz.Bu günlerin modası waffle eğer tutar derseniz araştırabilirsnz.Bütçe kısıtlı olunca hareket alanı dar kalıyor malesef

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy