Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticaret Fikri Yardım

BaşlatanfiyakaTarih25/05/2016 10:16:50Yorum8

İlk mesaj
Üye193 yazı
Ben sabah 08.00 öğleden sonra 15.30 a kadar çalışmaktayım.Fakat içinde bulunduğum ekonomik sıkıntı sebebiyle ek bir iş yapma ihtiyacım var.Elimde 15000 tl nakit para ve bir de eşim adına KOSGEB kurs belgesi var.Bu belgeyi en iyi şekilde değerlendirmek için uğraşsam da elimdeki paranın yetersizliği veya parayı yetirdiğim ama elemanı ayarlayamamamdan veya hem eleman hem para yeteceği halde uygun dükkan bulamamaktan son bir senedir hergün iş kurup yıktım.Gerçek manada ise elimde halen 15000 tl nakit ile ve dağ gibi borç ile sonumu bekliyorum.

Bana ticaret konusunda, yapılabilecek işler konusunda yardımcı olabilecek ve beni cesaretlendirecek arkadaşların fikirlerine talibim.

Saygılarımı sunarım.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye10 yazı
Sayın fiyaka merhaba,

15.000 tl para ve kosgeb kurs belgesi yapacağınız iş için çok büyük parada olabilir,çok cüzi bir rakamda olabilir..Bunun tespiti için öncelikle ne yaptınız?ne yapmak istiyorsunuz? Karakteriniz hangi işe uygun(Satış beceriniz varmı?Utangaçmısınız?Cabbarmısınız?İşkolikmisiniz v.s) bunları bilmek lazım..Konuyu biraz daha açarsanız belki ucundan kıyısından yardımımız dokunur..Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye193 yazı
Ben iki sene arabamın arkasında soğuk sandwiç sattım ve aynı zamanda 2 sen de lokanta işlettim.O zaman istanbulda idim.şartlar elveriyordu fakat şuan balıkesirdeyim ve burada yaşamam gerekiyor.Buraa en küçük bir seyyar iş yapmak çok can sıkıcı.Zabıta göz açtırmıyor.Oturaklı bir iş yapalım dedik o da olmadı.Yemek sektörüne kendimi yakın hissetmekle beraber güzel fikirler çıkarsa elimden geleceğine inanırsam herşeyi yapmaya hazırım.Kendime bir çark kurmama gerekiyor.Şuan asil işimden kazandığım para ile ödediğim aylık borç miktarı hemen hemen aynı.Evin iaşesi için ekstra iş şart bana.Ticareti az çok bilirim.Utangaçlık pek yok.insan ilişkilerim de güzeldir ama nasip olmuyor bir türlü bir iş kurmak.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye94 yazı

Çiğ köfte işi denedinmi bilmiyorum ayrıca Balıkesir'de nasıldır tüketim bilmiyorum ama benim bulunduğum yerde nerdeyse her 50 metrede bir çiğ köfte dükkanı var. Soruyorum kazanıyorlarmışta. Hatta bazıları 2. ve 3. şubelerini bile açmış. Ayrıca elindeki parada yeter bu işe..

İman camilerde, silah korkaklarda, para cimrilerde, karar zayıflarda olursa bu iş yürümez . Hz. Ebu Bekir

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Eczanelere Turkiyede Tek olan oyuncak Figurlu dış fırçalarımiz var Türkiye geneli bayilikler veriyoruz az sermaye ile düzenli gelir elde edebilirsiniz
BrushBuddiesTurkey

Yerleşim Türkiye / BalikesirMeslek Eczacy
Yeni Üye26 yazı
Öncelikle bir sakin olup durup düşünmeni,kazanma hırsı ile fevri hareket etmemeni öneririm. Ne zaman öyle yapsam hep hata yaptım para kaybettim. Borçların sana yaptığı baskıyı anlayabiliyorum, Üzülerek söylüyorum ki eğer çok iyi satış yapmayı bilip satış yapıp komisyon almıyorsan ya da çok hakim olduğun bir piyasa da alım satım yapmıyorsan, hiçbir yerden hızlı para kazanamayacaksın bunu öncelikle kabul etmen gerekir. Yoksa bir başarısızlık daha yaşayabilirsin. Öncelikle kendine güvenmeni, kendi içinden gelen sese kulak vermeni, daha önce yaptıklarından ders çıkararak bir yol çizmeni öneririm. Her iyi günün sonu olabildiği gibi her kötü gününde bir sonu vardır. Umarım herşey gönlünce olur. Umarım pes etmezsin ve sonunda başarırsın. İyi akşamlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye193 yazı
Sn eykaonline bir dükkan buldum bir süre önce.Dükkanda kiracı olarak börekçi vardıve devir parası isteniyordu.Ben devir ücretini takside bağla**** kiracıyı ikna ettim.Oraya Çiğköfteci Ömer ustanın bayiliğini kuracaktım.Onun için de bir düzenleme şartı vardı ve maliyet hesaplanınca 20 000 civarı bir masrafım olacaktı.20 000 de devir ücreti vardı ama taksitle ödenecekti.Dükkan sahibi devir hakkını kontrata yazmam dedi.Sebep konusunda haklıydı da.Yaarsak dükkan sizinmiş gibi istediğiniz bir kişiye devir edebilirsiniz.ben bunu istemem.Çünkü kiracımı ben seçmek isterim dedi.ben nasıl ki börekçiye bu hakkı söz olarak veriyorsam size de verecem ama siz devir edeceğiniz kişiyi getirince ben onu tanımak araştırmak isterim falan dedi.ben de herşeye rağmen kabul ettim.Çünkü benim çarkı döndürmem gerekiyordu.Bir kira ve bir depozito pşin istedi.Buluştuk kontrat yapacaz.Para hazır mı dedi.Ben de iban verin eft yapacam dedim.hayır olmazz, ben anlamam internet işinden falan demez mi.nevrim döndü. kadının tutumu karşısında.Çiğ köfte projesi de yattı.

Bunun yanında seyyar olarak istanbulda yaptığım soğuk sandviç işini dükkanda yapayım dedim.Elelman buldum paketçi buldum dükkan buldum.Binanın arka tarafında tost yapan bir kişi diğer kişileri de ikna ederek muvafakatnameyi imzalatmadı kimseye ve o projede yattı.

Kısaca anlatsam kitap olur derlerya o derece bir nasipsizlik var dükkan kurma işinde.

Sn BrushBuddiesTurkey teklifinizi değerlendirmek isterim.Şartlar ve ürün konusunda buluşalım ve konuşalım inşallah.ben hazırım çünkü ' Kral çıplak', muhakkak bir iş yapmam gerekiyor.

Sn kuthun önerileriniz çok yerli yerinde.kulağıma küpe yapacağımdan emin olun.İlginize ve desteğinize teşekkür ederim.

Ve son olarak ben ve benim gibi olan bir çok insan olduğunun farkındayım.Bu durumu aşmak için konuyu hareketlendirmek ve beyin fırtınası şeklinde fayda görmek ve faydalı olmak isterim.Fikirlerinizi paylaşaşın lütfen.
İşleyen demir ışıldar

Yeni Üye96 yazı
Fiyaka

Siyah sarimsak uret , Edremit'de Emekliler sitesinde kapi kapi dolasarak satis yap.

Siyah sarimsagin kilosunu en az 35 - 40 tl'ye satarsin.

Sarimsagin kilosunu 10 tl'ye alirsin , 90 gun fermente edersin , kilosunu en az 35 - 40 tl'ye , en cok 150 tl'ye satarsin.

Fermente unitesini 500 tl'ye falan mal edersin.

Kolay gelsin.

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Üye193 yazı
Sn Erdener_Abi fikriniz ilginçmiş.Biraz araştırıp değerlendirmeye alacam.Tşk ederim.
İşleyen demir ışıldar