kolay gelsin ben tam konu ile ilgili bilgi olarak şunu söyleyeceğim benim babamın 4 senedir gürcistan da dükkanı bulunuyor giyim dükkanı kendinde bmw 5,25 var kaç model olduğunu bilmiyorum yanlız 4000 dolara almıştı bildiğim kadarıyla ama iyi araştır derim ben yabancı plaka araç herkes diyorki iki sene türkiye de kalabilirsin ama öyle değil geçenlerde gürcistandaki bir türk olan gürcü bayanla evli bir arkadaşının kapıda 2015 model mercedes arabasına el konulmuş türk kapısında şimdi 6 ay orda kalman lazım 6 ay türkiyede kalman lazım bunlar aracı gürcistanda bırakıp gelmişler 6 ay sonunda almaya gidince kapıdan geçirememişler araç sahibinin de orda kalması lazımmış bence çok iyi araştır emeğin boşa gitmesin kolay gelsin
Gürcistan'da 185 gün kaldığınızı belirleyecek herhangi bir belgeniz yok ise o zaman gürcü vatandaşı olan güvendiğiniz bir arkadaşınızın üzerine almak istediğiniz aracınızı kaydettirebilir ve vekalet yolu ile Türkiye'ye geçebilirsiniz. Türkiye'ye geçtikten sonra aracınızı birdaha Türkiye'ye geri getirmemem şartıyla 2 yıl sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Saygılar
bu işlem için benim bildiğim 2 yol bulunmakta. 1. cisi yurtdışında kaldıktan sonta (galiba 185 gündü) ordan alınan araç ile 2 sene ((yeni kanun gereği)) türkiyede SADECE SİZİN KULLANABİLECEĞİNİZ şekilde araç sürebilirsiniz.
2. cisi, yurtdışında kurduğunuz şirketin bir şubesi türkiyede oluyor, şirket adına aldığınız aracı, türkiyede 1 sene sarı "G" plaka ile kullanabiliyorsunuz.
2. şık için belki biraz daha detay wardır, ancak bildiğim bu kadar.
ayrıca bi kullanıcımız, vekalet ile kullanılabileceğinden bahsetmiş. bu maalesef artık geçerli değil. yakalanırsanız astarı yüzünü aşar.
Türk vatandaşı olarak, başka bir ülkede; çalışma vizeniz veya oturum kartınız olmak Şartıyla! Türkiye dışında(ülkenin önemi yok) geçirdiğiniz 185 gün süreden sonra, üzerinize kayıtlı veya başkasının aracını (kiralama şirketi yada yabancı ülke vatandaşı kişiye kayıtlı) kişinin/şirketin o ülkenin noterinden size verdiği vekaletle -buna Authorization (otorizasyon) denir- , vizenizin veya oturum kartınızın bitiş süresine kadar -maksimum 2 yıl- Türkiye sınırları içinde kullanabilirsiniz. Aracı sizden başkası kullanamaz, kullananın yanında olsanız dahi..
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz