Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Görüşlerinize İhtiyacım Var

Başlatanahmetdemirci53Tarih05/06/2016 10:32:41Yorum10

İlk mesaj
Üye104 yazı
Türkiye de henüz üretimi olmayan ve ithal edilerek satılan ülkemizde matcha çayı (green tea powder) ve yeşil çay pudrası olarak bilinen bir çayın üretimini yapmak istiyorum .Fakat ülkemizde çok tanınan bir çay olmadığı için pazarlamasından endişe ediyorum.Kısıtlı bir sermayem var .Bu aşamada ne yapacağımı bilemiyorum.Değerli görüşlerinize çok MATCHA ÇAYININ ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ...
Matcha çayı doğal ve biyoaktif bileşenlerce zengin bir gıda katkı maddesi oluşu sebebiyle sağlıklı bir üründür ve Bl, B2 ve C vitaminlerince zengindir. Aynı zamanda mineralce zengin olan matcha çayı , mangan ve flor kaynağıdır. Matcha çayı dışındaki tüm çaylar, sıcak su içinde ekstrakte (demleme) edilmekte ve elde edilen bu ekstrakt içilmektedir. Bu şekilde tüketimde vücuda sadece çaydan sıcak suya geçen maddeler alınmış olmaktadır. Ancak matcha , toz haline getirildiği için yaprak tüm olarak tüketilmektedir. Bu nedenle sadece suya ekstrakte olabilen biyoaktif maddeler değil tüm biyoaktif bileşenler vücuda alınmaktadır. Nitekim yapılan bir çalışmada matcha çayı tüketimi ile diğer yeşil çay tiplerinden daha fazla EGCG (Epigal- lokateşin gallat) alınabileceği tespit edilmiştir (VVang vd 2000). Doğrudan matcha çayının sağlık üzerine etkileri konusunda yapılan araştırmalar çok sınırlıdır. Ancak yeşil çayın antioksidan, antienflamatuar, antimutajenik, antikanserojenik, antianjiyogenik, apoptotik, obezite önleyici, hipolipidemik (kolesterolü düşürücü), antiarteriosklerotik (damar sertliğini önleyici), antidiabetik, antibakteriyel, antiviral ve yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip olduğu ve bu etkilerin genel olarak yeşil çayın bileşiminde bulunan kateşinlerden kaynaklandığı bildirilmiştir (Koo ve Cho 2004, Tas vd. 2005). Kateşinlerce daha da zengin olan matcha çayının da aynı fonksiyonel etkilere sahip olduğu ortadadır. var..
TEL:05385836435

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye546 yazı
Zor be kardeşim...Öyle muadili ülkemizde çok var ve bir çoğu dolandırıcıların elinde malesef.Peki madem Rizelisin çaydan anlarsın sormak isterim.Fazla yada hiç kıyılmamış çay lezzetli olurmu dersin ? Eğer lezzetli olur dersen başka bölgelerde cafelerde satabilirsin en azndn çayı elden hemen çıkartabilirsin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye104 yazı
Masor07 Fazla yada hiç kıyılmamış çay lezzetli olurmu dersin ?sormuştunuz.Hiç kıyılmamış çay çok az bir dem verir ve tadı otsu olur.Böyle bir çay üretsen bile satılmaz.

Üye574 yazı

sayın ahmetdemirci53;
başka ülkelerin ithal ederek sahip olduğu bir çayı siz üretmek istiyorsunuz, ancak kısıtlı bütçeniz var, bu iş nasıl olacak, bahçeniz filan var mı?, tarımdan üretimden anlar mısınız? hadi buraları geçtiğinizi düşünelim, reklam yapacak bütçeniz var mı? bu soruların hepsine evet diyebiliyor isen, hiç durma hemen başla işe.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye104 yazı
Kendime ait çay bahçemiz var hammadde sıkıntısı yok.Tarımdan anlarım ziraat mühendisiyim.Çayla ilgili araştırmalarım var.Bir çalışmamla tübitak tan ödül aldım.Geliştirdiğim bir çay TRT haberde yayınlandı.TRT HABER: http://goo.gl/s93Xks

Üye292 yazı
Ahmet bey , anladığım kadarıyla bu iş zaten sizin işiniz ki piyasaya da hakim birisiniz gibi algıladım. Diğer ürünün satışı yanında tanıtımı da yapılır. Diğer ürüne şişe kafasına geçirilen reklam kartonu bastırarak yeni ürünü de tanıtmış olursun.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
Ahmet bey bunun patentini almissinizdir buyuk ihtimalle. Bence bu urunun uzerine gidin. Yurtdışı firsatlar arastirilabilir. Dogal urun marketleri, cay paketleme firmalari gibi. Ne kadar sermaye gerekli böyle bir is icin?
Guzel bir websitesi, tanıtım yazisi, hatta referans olarak bu haberleride verirsiniz.
Peki bu yesil cay pudrasini farkli sektorlerde kullanabilir mi kozmetik, dondurma gibi yoksa sadece çay olarak mi icilir?
Birde bu dediginiz urun yesil cay ekstrati mi?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye104 yazı
Yeşil çay pudrassı yüz maskelerinde kullanılıyor.(green tea mask). Bu ürün toz halinde ekstrakt değil.

Üye104 yazı
tradeengineer ve Panda123 bilgileriniz için teşekkür ederim

Yeni Üye74 yazı
Türkiye De İlk Ve Tek Fırında Mısır işini tavsiye ederim ufak bir yatırımla iyi bir yerde güzel kazançlar sağlayabilirsin
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Üye104 yazı
mersinceviz teşekkür ederim.