Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

100. 000 Tl 'yi Hangi Alanda Değerlendirirsin?

BaşlatanTURKER2016Tarih29/05/2016 21:18:16Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Selamun aleykum Koniks ailesi.

Adananın ilçesinde yaşıyorum. Bulunduğum yerde neler eksik diye göz atıyorum ve benim çalıştığım saatler de meşgul etmeyecek işleteceğim yere eleman katarak da işletebileceğim yerler neler olabilir diye çevreye göz atıyorum.
Kamu kurumunda çalışıyorum. Hafta sonu ve akşam saat 17:00 sonra müsaitim.

Gıda üzerine ufak bir yer kirayıp döner satma işi yapmayı düşündüm ancak bu şuan bulunduğum ilçede irili ufaklı birçok işletme mevcut.
Çiğköfte bayiiliği düşündüm ancak ilçede 3 tane bayi var. (Komagene,o ses, Ömer usta)
Kebap şehri olduğu için kebap olayı zaten eledim.

-Birçok oto yıkamacı var ancak halı yıkamacı 1-2 tane var bunlar da profesyonel değiller. Bu iş de sezonluk oluyor. Haliyle 2-3 tane eleman ayarlayıp bu iş için halı yıkama makinası alsam dahi çok iş olmaz diye düşünüyorum.

Bu bölgede genellikle tarım alanında yazın karpuz kışın fıstık üretimi var. Bu alanda çiftçilik ile uğraşan bir kişi ile ortak fıstık alıp depo katıp daha sonra peşin olarak satma fikri nasıl? Daha önce bu işi yapmadım.

100.000 TL nakit para ile siz olsanız neler yaparsınız?
Nasıl değerlendirme yaparsınız?
Şimdiden yapacağınız tavsiyeler için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye146 yazı
saydigin tum islerde para var aslinda her sektorde para vardir kazanamayanlar sectikleri sektorden degil kendi beceriksizliginden sansizligindan tecrubesizliginden vs kazanamaz tabi bir musluman mahallesine gidip salyangoz satmaya calismak gibi sacma sapan bir is secmediginiz surece isini dogru duzgun yapan arastiran isinin pesinde durup borcla harcla ugrasmayan herkes para kazanir saydiklarinizin hepsi is yapar hangisinde tecruben varsa ona gir yani kisacasi bildigin isi yap bilmiyorsan hangi ise yatkinsan onu arastir oyle yap bodoslama girmeyin yeterli kazanirsiniz

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Üye546 yazı
Hocam memur olduğunuz için iş ile ilgilenmek gerçekten zor olacaktır diye düşünüyorum.Elemanlara ne kadar güvenebilirsiniz oda ayrı mevzu..Ama küçük bir işletme olarak et ürünleri (beyaz et ağırlıklı) bir yer düşünebilirsiniz.Malum Adana kebap şehri :)) bir kısım et ağırlık olarak beyaz et çalışırsanız tutar diye düşünüyorum.Ürünler de hazır geleceği için sos vb işlemler harici çok fazla elemana da ihtiyaç duymadan işleri yürütebilirsiniz.Ama geliri gideri nedir bilmiyorum tabi.2.el bir buzdolabı vb ürünler alarak riski en aza indirebilirisniz.Ben Tarsusluyum annem Adana'lı o bölgeleri biliyorum Diğer önerim ev alım satım işini düşünebilirsiniz.Ben şu an Antalya'da emlak işi yapıyorum öyle evler denk geliyor ki 100 liralık evi 80 85 e alabiliyorsunuz.Bu tarz girişimlerde yaşadığınz şehirde bulunursanız riske girmeden temiz bir şekilde ev alım satım işine girebilirsiniz.Ama burada husus piyasayı acele etmeden iyi sezebilmek...Ev konusunu düşünürseniz ince detayları anlatabilirim.Bir örnek vermek adına ;Şu an bir arkadaşımın evini satıyorum (Irak vatandaşı)evi 90 lira istiyor ama asıl değeri 120 civarında.Ev biraz problemli (kiracı hem kirayı vermiyor hemde çıkmak istemiyordu,iskan sorunu vardı)kiracıyı küçük bir oyunla evden çıkartmak zorunda kaldım.Şu anda iskan sorunu ile ilgileniyorum onuda halledince evi 120 seviyelerinde satacam kısmetse ve 30 kira bana kalacak(yarısı işi bana paslayan arkadaşın).Bu sorunlu daire ben anladığım için ilgileniyorum(tapu benim üzerime değil)...Demek istediğim bu tarz işlerde güzel paralar dönüyor.Siz bunu acil sıkışan kişiden aldığınızı düşünün daire başı min. 10 lira kar yapacak şekilde ev alım satım işine girebilirsiniz.Son önerim;Bu günlerde piyasada nakit sıkıntısı olduğu için elinizdeki nakitin değerini çok ama çok iyi bilin..Yapacağınız işin getirisini ***ürüsünü cok iyi analiz etmek gerekiyor.İyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye74 yazı

Madem kebap şehrindesin et markası olabilecek marka geliştirip tescil ettir. Ufak çaplı kesim yapıp sucuk üreten bir firmaya fason imalat yaptır. Bulunduğun ilçe dahil ilçeye sınırı olan bir iki ilçeyi kapsayacak alandaki bakkal ve seyyar sucukçulara satış ağı geliştirmeyi dene.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye170 yazı
kahve evi aç hocam.. türk kahvesi,çay sat. pasta ve tatlıcılarla anlaş yanında ondan da sat hatta lokum da satabilirsin.. ama pastane gibi değil imalat olmayacak sen sadece çay ve kahveyi yapacaksın.. yani çok eleman gerekmiyor. sadece kahveyi güzel yapman lazım içen bir daha gelsin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı

Zaman ayırıp fikir veren arkadaşlar teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Kebap şehrinde olsam da et olayı sıkıntılı. Sucuk olayı yakın bir ilçede var. O reklam yaptı ve Adana bölgesinde biliniyor.
Ev konusunda sahibinden.com da bulunduğum yerde araştırma yaptırıyor ve incelemeler yapıyorum.
Kahve evi olarak kahve dünyası ve kahve evi var. Hatta kahve evi geçen ay kapandı.

Yerleşim Türkiye
Üye300 yazı
nargile cafe nasıl olur

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye74 yazı
Türkiye De İlk Ve Tek Fırında Mısır işini tavsiye ederim ufak bir yatırımla iyi bir yerde güzel kazançlar sağlayabilirsin
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er