Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tercüme Ofisi Kurmak

Başlatanankara2929Tarih18/04/2016 07:55:00Yorum4

İlk mesaj
Arkadaşlar ;
hali hazırda kurulu firmam var, konusu bilgisayar,elektronik ve yazılım, ankaradayım, ileri düzeyde ingilizce biliyorum, bunu değerlendirip, işyerimde tüm dünya dillerini içeren tercüme işi de yapmak istiyorum, bu iş için ekstradan masrafım olmayacak. Sizlere sorum şu; şimdi ben sadece ingilizce biliyoum ve işlerim oldukça yoğun, bu firmam dışındada da işlerim var, neyse bu işin riski var mıdır? mesela italyancadan 10 sayfa tercüme işi geldi, ben bu işi freelancer italyanca çevirmene vereceğim, adam iş hatalı yaparsa, çeviri de yanlış anlaşılmalar olursa, işin sorumlusu kim olur? bu işi yapan firma çok, ancak ben piyasaya girebilmek için fiyatları aşağıda tutacağım, misal almanca çeviri başka firmalarda 15 tl ise, bende 12 tl, sizce bu iş tutar mı? boşa mı kürek sallamış olurum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Ben olsam freelance bir iş yapacaksam (bu tercüme dahi olsa) sanal ofis ile kendime prestij kazandırırdım. Fiyatlar da size kazandırdığı prestij ve katma değer ile mukayese edildiğinde neredeyse bedava. Buradan kontrol edebilirsiniz. http://openupcall.com/hizmetlerimiz/sanalofis/

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Yöneticilik
Dostum bu işi yapacaksan sana mesaj atan adam ne istediyse onu vermen lazım kontrol sağlanmalı alan kişi kontrol yapabilse neden tercüman talep etsin iş tamamen sende bitiyor birde bu iş için devamlılık ve kolay ulaşım yolları bulman gerek müşteri ile anlık ulaşabilmelisin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet

şimdi konuyu her filden olarak düşünelim, şimdi bir arkadaş freelance olarak başla bu işe demişte, benim zaten kurulu düzenim var,vergiye kayıtlıyım, sadece bu işi nasıl profesyonel yapabilirim, mesela sizi yanıma aldım freelancer çevirmensizin diyelim ki almanca çevirmensiniz iş geldi almancadan, size tercüme ettirdim, ama editör yok, sizin yaptığınız işin garantili olduğunu nasıl anlıyacağım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Merhaba, söylediğiniz sektörün sadece müşterisi olan biri olarak size yardımcı olması adına fikrim; Dediğiniz gibi almanca bir çeviri'yi müşteriye sunmadan önce doğruluğundan emin olmamanız çok büyük bir acemiliktir ve müşteri kaybetme nedenidir. Sektöre kendinizi kanıtlamak adına çeviri güvenirliğinizi ispat etmeniz çok önemli. Tercümanlarınızın büyük çoğunluğu olan freelance tarzı çalışanlarınızın sayısını arttırmak ve kendi aralarında kontrol yaptırmak bu sorununuzu çözebilir diye düşünüyorum yani örneğin; almanca çeviriler için toplam 3 tercümanınız olsun sonrasında sayfa başına çeviri için örneğin 4 tl ödeme yaptığınızı farz edersek 4 tl ödeyip bu kişiye ödemeyi yaptıkdan sonra çeviriyi diğer iki tercümanınıza kontrol için gönderebilirsiniz bunun içinde kontrol ücreti olarak 1 tl ödediğinizi düşünelim eğer bir hata bulup düzeltmesi durumunda 2 tl ödeme yaparsınız. ardından çevirinin son halini 3. tercümana kontrol için göndererek aynı işlemi ona yaptırabilirsiniz. sektör ücretlerini ve karını bilmeden tahmini rakamlar ile bu fikri yazdım. ancak siz bunu gerçek duruma göre uyarlayıp işe yarar bir duruma getirebilirsiniz belki. Başlangıç seviyesinde biraz zor gibi görünsede iyi bir iş planı ile uygulanması ve otomatikleşmesi mümkündür diye düşünüyorum. umarım mantıklı ve faydalı bir fikirdir. Kendi görüşünüzüde yazarsanız sevinirim.

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat