Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Merhabalar Cinden Makina Getirmek Yardim

Başlatandoktoray_06Tarih12/04/2016 20:04:26Yorum8

İlk mesaj
Merhabalar sayin site sakinleri alibaba express uzerinden 50 kilo ya yakin bir makina gelecek yaklasik 900 dolar degerinde almadim henuz gemi ile ups ile gelecek diolar ama simdi bu cihaz gumruge takilirmi yada orda baglantisi olan bir sayin arkadasimiz varsa cinde o marka cihazi daha ucuza gumruge takilmadan elime ulasirmi saygilar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Merhabalar sayin site sakinleri tekrar konu actigim icin kusuruma bakmayin oncellikle yardim eden herkese simdiden tesekkurler simdi ben aliexpress uzerinden bir cihaz alicam fakat bu cihaz 900 dolar ve kilosu 40 kilo 40x40 boyutlarinda sandikla kargo ucreti odemiycem gemi ile gelecek mis sitede ole yazio simdi ben bu cihaza gumruk vergisi odemek istemiyorum butun parami bu cihaza yatircam sonucda sirket deyilim kendi amacim icin kullanicam hs kodunu vereyim sizlere8515800090 saygilar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yardim edebilecek kimse yok sanirim

Dostum 750 $ üstüne vergi ödemek zorundasın ayrıca 40 kilo birşeyin denetime tabi tutulmama ihtimali yok bu yüzden size tavsiyem vergi ücretini hazırlayın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Merhabalar
vermiş olduğunuz hs code ile sorgulandığında üzerinde herhangi bir ek vergi görünmüyor.Ancak gümrük mevzuatına tabii olacaktır ürününüz.Bu da demek oluyor ki Ürün türk gümrüğüne girdiği taktirde ürün CİF değerleri ( ürün bedeli +navlun+diğer hizmet bedelleri) eklenip üzerinden kdv ödemeniz demektir.Ayrıca damga vergisi ödemeniz gerekiyor.Eğer ben gümrük işlemlerini yapamam diyorsanız bir gümrük müşavirine vekalet vermeniz gerekiyor.bunun içinde noterden belge almanız gerekmektedir bu da maliyete eklemeniz gereken birşey.Ayrıca gümrükçünün müşavirlik bedeli de eklenecektir.Sonuçta sizin 900 dolar dediğiniz ürün ne yazık ki size çok daha pahalıya gelir.Ürün gümrüğe girer mi peki derseniz.Çok yüksek ihtimal evet bu ürün gümrüklü geçer diyebilirim.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ythalat / Yhracat
Cok tesekkur ederim ermaner bey arastirmam dogrultusunda. Cinden gelecek bu makina ultrasonik kaynak makinasi olarak gecio turk gumrugunde. Bu urun tse ve ce sertifikasi almak lazim mis buda extrdan 1000 tl gibi bir masraf daha eklenecek gumruk vergisini bi sekilde odesek bile bu sefer tse ye ve ce sertifikasi almak icin uzmanlar gelip bakacaklarmis ayrica bu cinden gelen urun makina bu uzmanlar gelecek bakacak denetim yapacak insan saglina zararlimi diye bu sefer bekledikce o gumrukde bizden ambar parasi artacak artacak ucuza alalim derken astari yuzunu gececk gibime gelio uzmanlar daha iyi bilir ama getirenler nasi getirio ona hayret etmis durumdayim turkiyede satisini yapan cok az firma var aksi gibi saygilar

Ürün özelini bilmediğim için genel birşey söyleyebilirim ancak yanlış yönlendirmemek için.Özellikle elektonik cihazlarda Ce belgesi aranmaktadır.Üretici firmada olması hem prosedür açısından hem de ürünün nispeten kalitesi hakkında sizi daha güvenli pozisyona sokar.Ancak yinede ihtisas gümrüklerinden birine çekmeniz gerekebilir ürünü.Bir gümrükçü ile konuşursanız bu ürünü gümrükte önceden belirlenmiş BTP (bağlayıcı tarife pozisyonları) ile geçirebilir bu yol ile nispeten daha az masraf ve zaman kaybına uğrarsınız.
Nasıl getirildiğine gelirsek ithalat firmaları açısından birim maliyet çok önemli bir yer tutar bu durumda adetli getirmeli sayesinde ürün birim maliyeti aşağı çekilir.yapılan ilk hesaplama bu yolla olur.Ayrıca o firmadan alabilecekleri diğer ürün grupları varsa ürün toplatma yaparak da maliyet düşürülür.
Bir diğer konuda bir ithalat firması düzenli olarak ithalat yaptığı için diğer harici giderlerde şirketler arası iskontoları olduğu için daha rekabetçi fiyatlar ile maliyet oluştururlar.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ythalat / Yhracat
75 euro üzeri gümrüge takılır.
aliexpress ten alısveris yapan birisiyim, 75 euro üzeri siparişleri satıcıyla konusup parcalatarak yollatıyorum. 900 dolarlık 40 kg bi ürünün gümrüge takılmaması imkansıza yakın.
kolay gelsin
serdar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Urun Turkiye gumrugune geldiginde vergisi ne ise odeyip cekeceksiniz, tek legal yol budur.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret