Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İran İhracat Gümrük Vergisi

BaşlatangulcinyillTarih29/12/2010 10:28:33Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba

Tekstil ihracatı yapan bir tekstil firmasında çalışıyorum, İran'a hazır giyim ihraç etmek istiyoruz. Araştırmalarım sırasında gümrük vergilerinin yüksek olduğunu öğrendim ancak net bir rakama rastlamadım. Tekstil ihracatında gümrük vergisi ümrük vergisi % kaçtır?

ayrıca kurulması planlanan ortak bir serbest bolge durumu soz konusu, bu serbest bolge ile gümrük vergilerinde nasıl değişiklikler olması planlanıyor?

Teşekkürler
GY

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye284 yazı
Genelde irana yolcu yanında gidiyor ihraç malları, iranda oturmuş bir vergi sistemi yoktur ani bizde ki gibi. İranda vegi memuru dükkanınıza gelir içeri bakar, sana şu kadar vergi tahakkuk ettirdim der.Başlarsınız pazarlığa . gümrük oranları ve vergi oranları konusunda bilgi veremeyeceğim ama iran elçiliği ticaret ateşeliğine sorabilirsiniz.
Fakat yolcu yanında mal ihraç edebilmeniz için özel fatura bastırmanız gerekir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye47 yazı
herkes bizim orada kaçak geçiriyor kaçak kargolar var
örnek olarak istanbuldan verirsin iranda istediğin adresten alırsın :)
bizim orada takım elbisler böyle geçiyor tek bildiğim bu
ikincisi iranda çöpcümü gümrük müdürü müdürmü çöpçü pek anlıyamadım çöpcünün havası daha çok oldugundan dolayı diyorum
arkadaş güzel izah ettmiş dükanınıza bir memur diye biri geliyor çerçi pazarlığı yapmaya başlıyorsunuz
iran devletmiki gümrük işleride olsun :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye68 yazı

Merhaba,

ben gümrükleme şirketinde çalışıyorum.İthalat ihracat işlemlerinde sizinle çalışmak isterim.Gerekli evraklar ve alınması gereken izinler konusunda yardımcı olabilirim.Gümrük mevzuatında ne istendiği ve neler yapmanız konusunda sizi yönlendirebilirim.
eminekose_33@yahoo.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye398 yazı
sıze ıran sınırında dogubeyazıtta gumruk ıslerıyle ugrasan bır tanıdıgımın numarasını yazıyorum. Arayıp ıstedıginız bilgıyi alabılırsınız.05425471913 abdurahman bey
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Üye139 yazı
SAYIN TACIR
IRAN HAKKINDA YANLIS DUSUNUYURSUNUZ.
HER ULKENIN BAZI PROBLEMLERI OLABILIR
AMA COK ABARTIYOSUNUZ
HAKIKATLERI BILMEDEN YAZMANIZ NE KADAR DOGRU?
BEN TURKIYE ICIN CANIMI VERIRIM
AMA BILMEDIGIM ULKELERIN ICIN YANLIS BILGI VERMEK ISTEMEM.
MUSLUMAN MILLETLERIN BUTUN DEVLETLERI BASARILI OLSUN DILERIM.
SAYGILARIMLA
HUSEYIN MAZLUM

Yerleşim Yran / TehranMeslek Ticaret
Yeni Üye24 yazı
Merhaba,

2002 yılından beri İran-Türk İşadamları Derneği başkanı İran ve Türk vatandaşı,Mr.Mesut Farzini, Türkiye de bahsi geçen konular ile ilgili profesyonel olarak, kurum ve kişilere hizmet vermektedir.

Bu hizmetlerinden dolayı İran Büyükelçiliği ve Türk Dış Ticaret makamlarınca onaylanmıştır.

İran ile yapacağınız,yaptığınız her türü çalışmalarda,sorun yaşamamamanız için kendisinden destek alabilirisiniz.

İrtibat için,
park@parkdanismanlik.com.tr

İyi günler..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye13 yazı
Ürününüzün Gümrük istatistik pozisyon numarasını biliyorsanız? size net bir cevap verebilirim
Sorsan şöyle diyecek gök denilen şu çatı:
Türk gücü bir yıldırım, Türk bilgisi bir deniz.

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye24 yazı
Merhaba,

Yaklaşık 4 yıldır İran da; maden sondajı yapmaktayız.
Bir yıldır da yenilenebilir enerji-RES,GES- yatırımlarımıza başladık.

İran da çalışmak diğer ülkelere oranla çok zordur..Kimse itiraf etmese de, her firma İran da mutlaka sıkıntı yaşamıştır.

Bizde her Türk Firma gibi, bizde iran da dolandırılıldık ve para kaybettik..
Doğru kişi ve firmayı buluncaya kadar, sürekli birilerine para kaptırdık.

Ancak yaklaşık 1,5 yıldır doğru kişi, doğru firmalar ile işimizi düzeltebildik.

Sizlerinde İran da bu sıkıntılara düşmemeniz,doğru ilerleyebilmeniz için elimizden geldiğince yardıma hazırız.

Bize;

park@parkdanismanlik.com.tr adresinden özel mail göndererek yardım alabilirsiniz..

İyi günler..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye8 yazı
Türkiye'den İran'a parsiyel ve komple konteynır taşımacılığı resmi olarak ithalat ve ihracatı yapılır
iletişim:0090 212 506 47 86 / 0090 543 456 47 86 / 0090 531 499 09 16
mail adres:metocargo@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat