Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Geri Dönüşüm İşi Yapmak İstiyorum

Başlatandiyar2121Tarih18/09/2008 06:35:03Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
ASKERDEN yenı geldım orada yenı tanıstıgım bı kac ınsan gerı donusumle urastıgından bahsettı fakat detaylı konusma fırsatımız olmadı ben pet sıse,karton ve teneke yanı kutu kola kutuları bunları toplayıp satmak ıstıyorum fıyatları ve satılacak yerlerı hakkında bılgı sahıbı olan varsa yardımlarını beklıyorum.
pıkap ve kamyona sahıbız tek ıs hammaddelerı toplamak toplanacak yerler hakkındada bı takım fıkırlerım var sadece fıyat ve satılacak yer ıhtıyacım var simdiden tesekkurler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye1714 yazı
İlgili büyük toplayıcılara satabilirsin. Paranı nakit alırsın.

Fiyatlar emtia piyasası fiyatlarına göre değişiklik gösteriyor. Bakır tel toplayabilirsinde.

Maliyetlerden sonra kar yapabileceğini düşünebiliyorsan garanti işlerden biri. Kağıt - katron işi biraz sakıncalı. Başlamadan önce kağıt türlerini öğren. Eğer nemlenmiş ise fiyat kırarlar ve zarar edebilirsin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye17 yazı
bilginiz icintesekkurler sayenızde kagıt turu olayını arastırmaya basladım ama arastırdıgıma gore en cok ıstek kagıtta yanı pet sıseden daha cok ıhtıyac var artık gazete cok ıstıyolar. bıde bakır telı kımlerden alarak toplama sansı yaratabılırım bu konu hakkındakı dusuncelerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler.

Yeni Üye3 yazı

bakır teli bobinaj lılardan toplayabilirsiniz normal hurdacılar kilosunu 8 ytl den alıyordu galıba

Yerleşim Türkiye / Ystanbul U?akMeslek Ö?renci
Yeni Üye51 yazı
Pik talaşı toplarsan hergün 10 ton alabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye1714 yazı
Geri dönüşüm işi yapmayacakmısın sen. Evlerden eski bozdolaplarını toplayacaksın :)

Almanya'da güzel olsa gerek bu iş. Evindeki bir eşyayı çıkarmak için belirli günler var ve çıkardığın eşya başına para ödüyorsun attırmak için.

Bozdolabı gibi eşyaları topluyorsun. Araba hurdası da olabilir bu. İçinden bakır telleri cıkarıyorsun al sana para. diğer parçalarınıda parçalıyorsun al sana bozdulabını topladığın paranın 3 misli. yüzde 300 yani :)

Kağıt türünde en çok aranan kartondur. Bence Bursa'da bu işi büyük yapanlarla bir görüş. Topladığın malları onlara satabilirsin.

Yeni Üye17 yazı
buzdolabı ısı bıraz manasız geldı cunku ınsanlar 10 yılda bır dolap degıstırır hayırlısıyla 1 2 hafta ıcınde baslarım bu pık talası ne oluyo yanı cevrede kolay elde edılecek bıseymı bıde rterzıoglu karton fıyatı hakkında bı bılgınız varmı cunku cevrede marketlerın kartonları cok attıgını goruyorum hatta kucuk sanayı bolgelerınde aksam adamlar arabalarıyla karton topluyolar bıde bu www.hurdamerkezi.com sitesinde gazete ıstıyolar yanı talep gazete yonunde kartonu su an 20 kurus dıye duydum

Üye254 yazı
Ben de bir ara kağıt işiyle ilgilendim. Bence bu işe girersen gazete kağıdı işine gir. eski gazete kağıtlarını topluyorsun tabi bayilerle anlaşman lazım bunun için. bu eski gazeteleri normal gazete haline getiren araçlar var. Şu anda bilmiyorum tam olarak fiyatları ama 0 zaman 0,200 ykrştan topladığın eski gazeteleri yaklaşık 1 ytl ye yeni gazete kağıdı olarak satabiliyorsun. Bende girecektim bu işe ama baktımki adana gibi bir yerde bu iş birkaç kişinin elinde. Bende bildiğim sektörlerde iş yapmaya devam ettim. Diyar kardeş bence önce bulunduğun yerde bu işi yapanları araştır. Piyasa fiyatlarınaa bak. Makina fiyatlarına bak. Maliyetine bak. Ondan sonra mantıklı gelirse gir. İyi çalışmalar.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret
Üye1236 yazı
Size ilging bir geri donusum isinden bahsedeyim.

Gumus Geri Donusumu.

Kullanilan tum fotograf filmlerinde isiga hassas madde olarak gumus nitrat benzeri bilesikler kullanilir. Buna hastanelerin kullandigi rontgen filmleri ve matbaalarin kullandiklari kalip negatifleri (pozitifleri) dahildir.
Bu filmlerin cekimden sonra yikanmasinda kullanilan kimyasal sivilar (fikser) isiktan etkilenen gumuslu bilesigin eritilerek film uzerinden dokulmesini saglar. Sivi, gumuslu bilesige doymus hale gelene kadar film uzerindeki gumusu cozmeye devam eder. Doymus hale geldiginde ise atik su haline gelir ve film banyo suyu yenisi ile degistirilerek eskimis fakat icinde bol miktarda gumus tasiyan su kanalizasyona verilir.

Eger bu su toplanir basit bir elektroliz duzenegi kurulursa bu sudan ciddi miktarda gumus elde etmek mumkundur.
En basit fotograf studyosunun haftalik atiginin 50 lt'yi bulabilecegini dusunuyorum. Saglik merkezleri matbaalar cok fazla film kullanan dolayisiyla ciddi miktarda fikser atigina sahip noktalardir.

Bu sivinin yuzde kac oraninda gumus tasiyabildigini bilmiyorum. Fakat gumusun kg fiyatinin 450 YTL oldugu hesap edilirse yuzde 0,1 civarinda bir oranda dahi gumus barindirdiginda zahmetsiz ve kolayca para kazandiracagi tahmin edilebilir.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye1714 yazı
Son fiyatlardan haberim yok. Sanırım kartonun tonu 250 YTL. Ama fabrikanın müdürü Bulgaristan'dan hurda kağıt getiriyorlar alıyoruz demişti. Oradan getirip kaanıyorsa sen burda hayli hayli kazanman lazım. Ama senin kendi toplamanla olmaz bu iş. Sen bir yer bulacaksın kendine sana toplayıp getiricekler. Sen kendi toplamanla sürüm yapamazsın kazandığını da gidere verirsin.

Kendin toplayacaksan para yapan şeyler toplamalısın. bakır, çinko gibi.

Biriyle tesadüfen muhabbeti geçti geçenlerde. Adam istanbul'dan kağıt hurdası alıyor ve Edirne ye ***ürüyormuş. 250 YTL kamyon bazında temiz kalıyor dedi. Edirne'den İstanbul'a nakliyecilik yapanlar, dönüşünde iş bulamazsa kağıt alıp dönüyormuş.

Yeni Üye17 yazı
tekrara ıyı gunler kenan arkadasım bıze guzel bılgıler ve tavsıyeler verdıgın ıcın tesekkurler fakat bahsettıgınız ıs hakkında hıc bır bılgıye sahıp degılım. bızım yapacagımız en fazla kagıt,pet şişe,inşaatlardan demir,birde bu aralar kızartma yağını duyar oldum hatta kucuk sanayı bolgelrınde arabalarının yaglarını degıstırmeye gelenelerın atık madenı yagları planımı sızlerlede paylasayım.

hurda ıle ılgılı tum sıtelerde en cok karton gazete kagıdı beyaz hamur kagıt aranıyo cogumuz unıversıte okuduk yıl ıcınde okadar musvette kagıt atılıyokı kamyonlara sıgmaz 2. sı bankalar muhasebe sırketlerı dershaneler okullar ufak capta baslanacak yerler
kartona gelınce buyuk marketlerın kartonları bıze kolay kolay dusmez ufak caplı marketlerle baslanacak adama yuzde bı mıktar teklıf edılecek yada adama ufak gelıyosa bu mıktar ona teklıf edılen mıktarla durumu kotu olan aılelere yardım edılecek
gazete kagıdından bahsedılecekse 3 tane lıse ogrencısı bulunacak part time sabah okulları bıttıkten sonra her gun bı semte arabayla gıdılecek ve onlar her evın kapısını calarak atık gazete toplayacaklar kahvelerden cafelerden yanı bır gun once gazete okunmus heryerden ve bu toplanan gazetelerın bellı bı mıktarıyla bagıs yapılacagından bahsedecekeler ve o bagısta sozde kalmayacak yapılacak kesınlıkle yapılacak hatta belgeleme yetkınız varsa belgelenecek gazete agır olan bısey yanı 3 tane gazete 1 kg gelır gunde bu cocuklar ortalama 300 daırenın kapısını calsa gunde 1 ton gazete eder 1 ton gazete 200 ytl ayda 6000ytl eder bunun 1200 u cocuklara 1000 ytl mazota 2000ytl ıde 20 aıleye 100ytlden erzak yardımına sıze kalan 1800ytl bu sadece gazeteden kazanılan ve sırketler sıze sadece sız arayın kapınızdan malı alalım dıyolar

Yeni Üye73 yazı
ben biraz araştırdım Adana Mersin gibi yerlerde belediye veya çevre orman müdürlüğü el atmış bu işe heryere kendi kartonlarını koyumuşlar belli günlerde gelip topluyorlarmış...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
valla gunluk gazete okurum ozelllıkle bı hurrıyet al eklerıyle kendısı 300 grmı fazlasıyla gecer ama tartmak lazım

Yeni Üye89 yazı
Tugla fabrikalarida eski gazete aliyor diye duydum bir bilgisi olan var mi
TEKİRDAĞ/merkez ...

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf