Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Pet Şişe Geri Dönüşüm Makinası

BaşlatancegerxwinTarih21/08/2008 17:39:19Yorum55

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
merhaba ben kendi çapımda bulunduğum yerde pet şişe parçalama elyaf haline getirme işlemini yapmak istiyorum ve daha sonra onları değişik amaçla kullacak kişilere pazarlamak istyorum.bilginize ihtiyacım var bunlan ilgili bilgi verirseniz sevinirim yani bu işi yapabilmek için teşvik kredisi alıp alamayacağımı,ne kadar masraf yapmak zorunda kalacağımı,yaptıktan sonra ürünümü kime pazarlayabileceğimi banabildirebilir misiniz? şimdiden tşk ederim
mehmet avcı

Yerleşim Türkiye / mardinMeslek Halkla ilişkiler
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
55 yorum
Yeni Üye3 yazı
arkadaşım geridönüşüm.org sitesini bir ziyaret etmeni tavsiye ederim orda bu konuyla ilgili olarak belli başlı bazı firmaların makine ve tecizat üreten firmalar tabi bunlar bilgilerine ulaşabilirsin diğer geri dönüşüm türleri hakkındada bilgi sahibi olabilirsin ayrıca benim sana tavsiyem geri dönüşüm çok güzel faydal ve pro fesyönel anlamda düşünüldüğün de karlı bir iş alanı fakat yatırım maliyetleri oldukça yüksek bunuda dikkate almanı isterim
kolay gelsin ...
azem özcan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Sigortacy
Yeni Üye26 yazı
Bende şuanda bu iş kolu üzerine çalışmayı düşünüyorum, araştırma içersindeyim sanırım forumda pek bilgisi olan yok. Plastik parçalama makineleri şuan da oldukça pahalı ancak atık plastik bulmakta zorlanmazsan emin ol çok kısa zamanda yatırdığın parayı çıkartırsın. Sektör çok yönlü bir sektör önü açık bir sektör. Piyasada irili ufaklı bu işi yapan firmalar var.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye80 yazı

bir arkadaşım plastik poşet üretimiyle ilgileniyor sanırım yaptığın ürünşeri alabilir
serkanzenger@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
Yeni Üye17 yazı
bende pet şişe geri donusumune takmıs durumdayım pıkap ve kamyona sahıbım askerden yenı geldım bır hafta ıcınde toplama ısıne baslayacam kafamda guzel toplama planları var sana atık pet sıseyı ben satabılırım

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye176 yazı
geri dönüşüm için ne kadar makine maliyeti çıkar bilen varmı beyler?..yani iyi kötü başlangıç için bir tesis neye malolabilir..gerçekten olması gereken bir sektör bu...
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
Pet geridönüşüm makine fiyatları
TR
500 kg/saat 250.000 ytl
1000 kg/saat 350.000 ytl

ÇİN
500 kg/saat 65.000 dolar
1000 kg/saat 110.000 dolar

Bu makineler sadece hurda pet malzemeyi pet flakes haline getirir.Şu an piyasadan 400-450 ytl/ton hurda pet bulabilirsiniz.

En az 500 m2 lik bir tesis gereklidir.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye30 yazı
Karadeniz icin sermaye ortagi olabilirim
KIRIMLIOGLU
KIRIMLIOĞLU GIDA -ŞAH IV YAPI İNŞ. LTD ŞTİ.

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
2-3 yıldır pet şişe geri dönüşümü ile uğraşıorum tonu 400-450 ytl ye balyalı pet şişe bulmak imkansız 500-700 ytl arası fiyatlar deişmektedir ki şu anda sıcak su ve kostikle yıkanmış pet şişenin tonu 400-500 euro arasında deişiklik göstermektedir.cegerxvin soruna yanıt olurmu bilmem ama bildiğim kadarıyla düşündüğün elyaf tesisinin sadece inşaatı 1.500.000 ytl ki makinalarının fiyatı ise 3.000.000 usd ye kadar deişiklik göstermektedir. Bu tesisi 250.000 usd ye kuran firmalarda var ama elde ettiğin ürünü pazarlaman gayet zor bunun sebebi ise üretimde çıkan malın kalitesi piyasaya uymuyor..

Yerleşim Bulgaristan / SvilengradMeslek Ymalat
Üye339 yazı
Bildiğim kadarı ile ülkemizde pet şişeden elyaf üreten tek büyük tesis var ve ahmet38 arkadaşında dediği gibi ciddi yatırım gerektiren bir iş kolu.

Yanlız bol miktarda pet şişe bulabiliyorsanız ki tesisi düşünmeden önce ilk hammadde teminini düşünmeniz gerekir.

Basit bir kırma makinesi ve havuz yıkama yaptırarak pet şişeleri granül hale getirerek piyasaya sürebilirsiniz.

Bunun için cüzi bir yatırım ve 2-3 kişi ile pazar sorunu olmayan bir iş yapmış olursunuz.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye50 yazı
bu konuyla alakalı ben de araştırma yaptım ama küçük çaplı bir tesis kurmanın bile maliyeti makine türlerine göre değişkenlik göstermekle beraber fiyat çok fazla ama kazancı bol ve önü açık sektör çünkü geri dönüşüm bilinci toplumda daha bir yaygın hale geliyor bu da demektir ki pazar payı büyüyor ama tesis kurma çok pahalı işte
yazar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
alper 342 bey sizinle irtibat kurmak isterim...numaranız olsa sizi arardım ancak numaranız yok malesef beni ararsanız sevinirim .. numaram 0532 456 76 75 kamil doğan...
kmldgn

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
arkadaşlar geri dönüşüm işine para yatıracaksanız üreteceğiniz mamulun satış koşıllarını ve potansiyel müşterilerinizi belirlemeniz gerekir.
Piyasada büyük miktarda atık plastiği toplayabilen ve müşteriye ulaşmış şirketler var hesabınızı iyi yapın derim
SABUNCU35

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye43 yazı
Bu pet şişeleri presle balyalamak yerine plastik kırma makinasıyla kırpıp çuvallasak hacim küçültmek için işleme kalitesi yada geridönüşüm işlemi için sakıncalı bir durum oluşturur mu? Preslerin fiyatı biraz pahalı çünki.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye84 yazı
bu cok zor bir iştir özellikle toplamak ve ayrıştırmak zordur eger ilgilenmediysen bu işle iyice araştır yoksa paran buhar olur..
ben plastik enjeksiyon üzerine yakında acıcam mesela trakyada .

bilki ayrıştırmak zordur
saygılarımla

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye43 yazı
Ayrıştırmak derken neyi kastettiniz. Misal benim elimde birikmiş plastik bidon ve pet ler var. Çok yer kaplamaya başladılar bunları renklerine ve cinsine göre ayırıp kırsam makineyle geridönüşümcülere satabilirmiyim bu şekil? Yoksa renk farketmez mi?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar bu konuyla halen ilgilenenler var mı aranızda bilmiyorum ama ben şu anda Avrupa ülkelerinden her türlü SGS vb. kalite sertifikalarına sahip PET şişe hurdası ithal ediyorum. Avrupa'da ki iş ortağımız bu konuda gayet profesyonel çalışan güvenilir bir firma. Sadece Türkiye değil, Kuzey Afrika ve Orta Asya'daki bir çok geri kazanım tesisine de bizzat hammadde sağlıyoruz.

Yukarıda bahsettiğiniz 500 EUR/Ton biraz uçuk fiyatlar. Bu fiyatların yaklaşık olarak %30 altına ve CIF İstanbul / İzmir / Mersin olmak üzere, gayet iyi kalitede PET hurdası getirebiliyoruz. İlgilenenler benimle temasa geçebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
Yeni Üye1 yazı
Bergason Bey sizinle nasıl kontak kurabilirim.Bana mail adresinizi yada telefonunuzu iletebilirmisiniz.Yada bana 0532 233 73 85 numaradan ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye2 yazı
merhaba herkese ıyı calısmalar yurt dısından pet şişe getirme imkanı varmı varsa yardım edersenız sevınırım ıı calısmalar herkese

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
yardımıcı olan kımse yok anlasılan :)

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
gokayhurda
merhaba pet hurdasi ile yuklu miktarlarda ilgileniyorsaniz ve ciddi aliciysaniz benimle irtibata gecebilirsiniz, numaram +380675573349

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye46 yazı
Yurtdışında elimizde yüklü miktarda hurda pet şişe bulunmaktadır. İlgilenenler bize ulaşabilir (mal kendi malımız aracı degılız)

cerezx@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YnegölMeslek Mobilya
Yeni Üye3 yazı
HERKESE SELAMLAR...
ANTAKYA/HATAY da BİR TESİS AÇMA İŞLEMLERİNE BAŞLAMIŞ BULUNMAKTAYIM.ANTAKYA ya YAKIN İKAMET EDEN ARKADAŞLAR VARSA BU KONULAR HAKKINDA FİKİR ALIŞ-VERİŞİnde BULUNMAK İSTERİM.

HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR BOL KAZANÇLAR...

MURAT KABAKULAK 0536 289 29 29
SOGEM LTD. STI.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı
yenı bır uye olarak tum arakadaslara selamlar
ben poset anbalaj ımalatı yapmakda olan bır fırmayım gerı donusum ısıyle fazla bılgım olmasada meslegın ıcınde sayılırım sanıldıgı gıbı kolay bır ıs degıldır .pet gerı donusum ısı uretcegız yer onemlı ozellıkle suyu bol olan bır yer olması gerek yaklasık gunde 30 & 40 ton suya ıhtıyacınız olıcak bu yuzden sulak bır yerde bu ısı yapıcak olan arkadaslar buna onem vermelı ayrıca hammadde sorunu olmıcak bır yerde tesısı kurmak gerekır .oncelıkle ıkı adet kırıcı yıkama ve kımyasal tankları kurutucu tasıma konvektor bantları depolama derken kolay bır ıs degıl uretcegız kapasıteye gore yaklasık 100 bın eyrodan bır mılyon eyroya kadar makına parkuru var.ulkemızde bu ısı cıddı sekılde makına uretımı yapan fırmalar var uretım yapmak ısteyen arkadaslara yardımcı olabılırım . hersey gonlunuzce olması dıleklerımle saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye2 yazı
Aradığım hiç bir şeye çözüm bulamadım.polly sanırım sen bu konu hakkında bilgilisin başta sen olmak üzere diğer arkadaslarda bana yardımcı olabilir umarım.Pet granülle,pet çapak arasındaki fark nedir hala çözemedim internette pet çapak diye aratınca granül haldeki plastik resimleri çıkıyor ikiside aynı şey mi yani?Küçük ölçekli bir pet geri dönüşüm tesisi için gerekli olan elemanların (vasıflı ve vasıfsız işçiler) sayısı kaçtır? Sadece granül hale getirmek amacım bunun için alacağım makineler ve fiyatları nedir?Tabi bunun için bir de lisans gerekiyor araştırdığım kadarıyla bu lisans içinde bir danışmanlık şirketi.Danışmanlık şirketi ve lisans maliyeti ne kadardır?Petin alımından bahsedilmiş ama geri dönüşüm sonunda satılmasından bahsedilmemiş granül haldeki plastiğin satış fiyatı ne kadar acaba?Bunlar hakkında bilgi sahibi olanlar varsa ve paylaşırsa sevinirim...Herkese iyi günler.
AE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye358 yazı
pet granülle pet çapak arasındaki fark kullanımındaki pazar payı,pet granülü yapmakta mantık yok nedeni pet granülün kullanıldıgı alanların %95 bölümü geri dönüşümden elde edilmez yasal olarak yasak (geri dönüşümden elde edilen pet granül preform basılamaz
)

geri dönüşümden elde edilen çapak mamülünde ise %95 oranında pazarı mevcut( halı yapımı,polyester iplik,elyaf, elyafa baglı çoçuk ve yetişkin bezi,fırca imalatı,çember imalatı vs.)

çapagı kulanan kişiler granülüde kullanır ama aradaki çapak ve granüldeki fiyat farkı işlerine gelmez.

granülüde yapmak için çünkü önce ürünü çapak yapmak lazım.

sizin yazınızdan anladıgım kadarıyla siz çapak alıp granül yapacaksınız size tavsiye olarak hayatınızın hatasını yapacagınızı söylüyebilirim.

yok eger pet geri dönüşüm tesisi kurup çapak yapacagım derseniz makina parkurunu çok iyi ve bilinçli kurarsanız asla zarar etmez.makina parkurunu bilinçli kurmadıgınız taktirde iki eliniz yanagınızdan asla ayrılmaz kara kara düşünmeye başlarsınız zarar etmezsiniz ama karda edebileceginizi sanmam.

günlük en az 10 ton kırmanız gerekir gerçekten iyi kar edebilmeniz için kırma hattınıda buna baglı olarak kurmak gerekir.

pet çapagında başlıca sorunu tonajlı olarak kırım(çapak) yapamamaktadır.

gelelim pet çapagının satışına pazar sorunu asla yoktur siz yeterki kırabildiginiz kadar tonajlı kırın tonaj dediysemde sınırsız oldugunu bilmeniz gerekir.
saygılar...
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Ustam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim yalnız hala bilgiye açım devamını bekliyorum. ;) Parkurdan bahsediyorsun ama yıkanmış pet çapak elde etmek için araştırdığım kadarıyla bir yıkama havuzu bir de kırma makinesi yeterli gibi gözüküyor başka bir makineye gerek var mı?Bu çapakların depolanmasında dikkat edilmesi gereken bir şeyler var mı acaba? Pet şişeyi çapak haline getirmek içinde lisans almak gerekiyor mu?Son olarak çapak halindeki pet şişenin piyasa değeri nedir?Anlamışsındır fizibilite çıkarmaya çalışıyorum işçisidir,faturasıdır şusudur busudur aylık işletme gideri hakkında da bilgi verebilir misin acaba?
AE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
pet şişe geri dönüşümü de, sorduğun pet şişeyi çapak haline getirmek için lisans gerekip gerekmediğini öğrenebildin mi acaba?

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Mühendis
Üye358 yazı
Pet şieşeyi çapak haline getirebilmek için geri dönüşüm lisansı elbette gerekiyor. Ayrıca lisans almak o kadar zor ve masraflı bir şey degil cevre ve orman bakanlıgının sitesinden takip edebilirsiniz yıllık 2 .000 tl gibi cevre bakanlıgına ücret ödeniyor yani çok katı şartları yok.

1 yıkama havuzu ve 1 kırma makinasıyla üretiginiz ürünü ancak bedelsiz olarak çöpe dökersiniz.

1. balya açma makinası
2.ön yıkama friksiyonu
3.ayıklama konveyör bant sistemi(elle ayırma veya x-ray sistemi separatör)
4.yükleme silosu
5. kırma makinası (kapasiteye göre ebatı degişiklik gösterir vekuru kırmave yaş kırma olarak degişir)
6.yatay friksiyon yıkama
7.etiket,kapak ayrıştırma havuzu
8. kostik kazanı
9. dikey santfruj
10. kimyasal ayrıştırma ve etiket havuzu
11.dikey santfruj
12.son havuz
13.dikey santfruj
14.kurutma makinası
15. yükleme silosu
16. kostik kazanının suyunu ısıtmak için buhar jenaratörü veya ısıtmak için dogalgaz

Bunların arasındaki taşıma helezyonlarını makina olarak yazmadım aralarına eklenecek malı taşımak için

Böyle bir tesis piyasada bulunan tesislerdeki makina parkurudur. Satılacak ürünün kalitesi düşük olup elyafcıya hitap edecek bir hattır. Hattın maliyeti kapasiteye göre degişiklik gösteriyor.Ortalama 400.000-800.000 tl arasıdır.

üretilecek olan çapagın 1. numara olması isin böyle sistemdeki bir hat başarısız hattır.1.numara olmak için ise makina parkuru anahtar teslim fiyatı 1.000.000-1.500.000 dolar arasındadır.

fizibilite çalışması geri dönüşüm özellikle geri dönüşüm için boş iş fizibilitede yüksek kar marjı gözükecektir.
Yinede yardımcı olmak isterim maliyet hesabında
saydıgımız günlük 10 tonluk makina parkurunda çalışacak eleman sayısı 15

elektirik gideri ortalama aylık 3.000 tl
su gideri ortalama 1.000 tl
dogalgaz veya yakıt ortalama 2.000 tl
başlıca giderler bunlar sarf magzemeleri,bigbag alımı,forklift ve yakıtı,işyeri kirası vs. bunlar size kalmış hesabı

En merak ettiginiz bölümü yazmak istiyorum ama aradan zaman gecince pet hurdasının fiyatı degişiklik gösterdigi için çapagında fiyatı ona baglı olarak degişiklik gösteriyor yazmamamın sebebi budur.1 ay gecince forumda başka bir üye arkadaşımız o fiyata çapak veya pet olur mu? varsa o fiyata ben sizden alıyım laflarını duyacagım için yazmıyacagım.Ciddi manada bu işi yapacaksanız reelden araştırma yaparsanız daha iyi olacagı kanısındayım.

reelden ulaşamazsanız aradaki kar marjına özel mesaj gönderirseniz yardımcı olurum.
saygılar...

bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye35 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gokayhurda
merhaba herkese ıyı calısmalar yurt dısından pet şişe getirme imkanı varmı varsa yardım edersenız sevınırım ıı calısmalar herkese

Yurt dışından pet şişenin yapılacağı poli karbon ham maddesini getirmek kazançlıdır.
Eğer siz iç ipyasada alıcı fimra bulabilirseniz sipariş alınabilirse biz bunun ham maddesini en uygun fiyata temin edebiliriz.
Çünkü pet şişe Türkiye de en uygun fiyata her yerde üretiliyor. Pet şişenin nakliyesi kendisinden daha pahalı olur.
Bu konuda benimle yazışmak isteyenler ile bilgi paylaşımı ve iş birliğine hazırım.Sizi saygı ile selamlarım.
inansayticaret@hotmail.com
Mehmet SARI
0531 889 70 11
Burç Şahinbey Gaziantep
skype iyibirisbilgisi
inansayticaret
msn inansayticaret@hotmail.com
skype iyi-birbey
05318897011-542 242 77 51 Burç Şahinbey Gaziantep Türkiye
www.gumuslusu.com

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Dany?manlyk