Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan İçin Klişeler Dışında Orjinal Fikirler Lütfn

Başlatanusta61Tarih18/09/2008 03:47:55Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Bayan aradaşım için uygun bi iş kurmak istiyoruz. Fakat fikir aşamasında sorun yaşıyoruz. Konuyu netleştirmek için biraz izah edeyim durumu. Yalnız yasayan, gözü kara ama artık kaybetmeyi göze alamayacak kadar da aciz kalmış arkadaşım Samsun'da yaşamakta. Ve çeşitli sebeplerden dolayı Trabzon'da iş kurup burada yaşamak istiyor. El sanatları üzerine merifetli olan arkadaşım takı ve çeşitli süs eşyaları tasarımı yapabiliyor. (Örneğin: basit bir boy aynasını çeşitli modifiyelerle cazibeli bir hale getirebiliyor.) Trabzon asırlardır ticaretin merkezi olmasına karşın son dönemlerde ülkenin ekonomik gidişhatı neticesinde durgun bir piyasaya sahip. Şehirdeki ekonomik canlılığın büyük kısmını Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin öğrenci potansiyeli oluşturuyor. İlk etapta aklımıza yatan fikir bu potansiyeli hedef alan bi sektörde şansımızı denemek. (Tabi ki bu hedef dışında uygun fikirlere de açığız) Fakat sorun klişe fikirler üzerine bir iş kurulamayacağı. Lokanta, kafe, çamaşırhane gibi işletmeler kurmak boşa kürek sallamak olur bizim için çünkü fazlasıyla mevcut bunlardan. Dolayısıyla daha makul bir işletme ile piyasada yer edinmeliyiz ki tutunabilelim. Öğrencilere yönelik bi işletme üzerinde düşünürken takı tasarımı ne denli ilham verici olur; bu da sizin yaratıcılığınıza kalmış. :) Bu noktada belirtilmesi gereken önemli bir husus ta öğrencilere yönelik bu girişimin okul dönemini kapsaması neticesinde sezonluk bi hal alması. Bu bizim için olumsuz bi durum. Fikirlerinizde bu olumsuzluğun etkilerini en aza indirmeyi amaçlamaya gayret ederseniz çok daha iyi olur. Açıkça söylemek gerekirse öyle kaydadeğer meblalarda bi sermayemizde mevcut değil zaten. Öncelikle elden borç, daha sonra da uygun gördüğümüz iş kolunun gereği derecesinde kredi ile işe sıfırın altında yani eksilerde başlamayı düşünüyoruz. Biraz fazla cesaret gerektiren bir iş. Amma sesimizi duyan arkadaşlardan gelecek orjinal bir fikir bu cesareti göstermemize vesile olabilir diye ümit ediyoruz... Kendimde bu konuda beyin damarlarımı çatlatırcasına meşgulken fikirlerinizle aydınlanmayı umuyorum. En yakın zamanda önerilerinizi bekliyorum... İlgilenen, yardım etmeye çabalayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Bana direkt ulaşmak isteyen arkadaşlar usta_2860@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.
M.Aydın

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye47 yazı
merhabalar,bir bayan olarak ve tecrübe edindiğim bir iş yerim vardı export giyim 0dan kurdum ve hiç sermayesiz sayılabilecek kadar bir meblağla ile..bir bayan olmanın çok büyük ajantajları var ben bunları sonuna kadar kullandım..benim önerim bayan bayanın dilinden anlar ben öğrenci kesim olarak işe başladım gördümki tüm bayanlar böyle yerlere ihtiyacı var..merterde seri sonu kaliteli iç ve dış giyim kot getirdim çok uygun fiyata biraz gezmek ve anlamak gerektiriyor ama alışıyor insan kurt oluyo zamanla:) 2 yılda 20 katına çıkardım sermayesini sonra zirvede devrettim..(tayin sebebiyle)inşallah size bir fikir olur iyi günler dilerimm..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı
arkadasim bende trabzonluyum sezonluk bi is olmasin diosun taki tasarimi aksesuar falan bikeresinde bole olmasini istiosan meydandan bi dukkan bulmalisin fakat kiralari cok yuksek sermayede fazla yok diosun benim tavsiyem sezonluk olucak ama belkide meydanda kazanicaan paranin daha fazlasini kaznicaan sana kalkinma mahallesine universitenin cikislarinanin yakininda biyerlere genclerin cok tuttugu bu baskili t-shirt onlarin yaninda kiz arkadasinin yaptigi takilar extradan daha farkli marjinal universte orencilerine satbilecegin malzemeler satan bi dukkan acabilirsin (uzun sokaktaki civgin i biliomusun bilmem ole biyer orda sezonlukta olsa cok iyi is yapar )

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Denizci