Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni İs Firsati

BaşlatanEftalTarih16/09/2008 20:37:04Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Oncelikle bu site gercekten yeni is kurmak istiyenler icin iyi bir baslangic yeri gibi gozukuyor.
Neyse ben 3 yildir Dubai ve irakta guzellik merkezi calistirmaktayim ve artik kendi isimi kurmak gibi bir niyetim var fakat Turkiye'deki ekonomik istikrarsizlik beni korkutuyor birde orta olcekli isletmenin hali fakat Turkiye teknoloji yonunden cok pahali bir ulke benimde bu yonde bir ithalat ve ihracat isine girmeyi dusunuyorum cunku bulundugum ulkelerde teknoloji aletleri orn:pc, donanim,laptop,lcd,plazma,kucuk ve buyuk elektronik esyalar Turkiye sartlarinda cok uygun ornek vermek gerekirse bir 4 gb lik mp3 calari video destekli burada toptan olarak 4 dolara almak mumkun
Ben bu soktoru geldigim zamana kadar takip ettim ama bir turlu firsat bulamadim acikcasi cunku sermayem pek yeterli olmadi yada kismet olmadi bunlari ithal etmem icin Turkiyede bir ithalat firmasi acilmasi gerekiyor ve benim tek basima yapabilecegim bir is degil eger ilgilenen arkadaslar olursa ortaklik duzeyinde bi ise girebiliriz acik fikirli arkadaslardan hem yorum hem katki hemde yeni fikirlerinizi bekliyorum herkeze selamlar eftal_deniz@yahoo.com.tr

Yerleşim Birleşik Arap Emirlikleri / EmiratesMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye27 yazı
Sayin eftal Dubai nin ortadogunun ticaret merkezi oldugunu biliyorum. Vermis oldugunuz örnek rakam ilgimi cekti. Arap emirliklerinden ciddi toptanci firmalarinin web adreslerini vermeniz mümkün mü acaba? Onlarla yazismak ve fiyatlarini Cindeki toptancilarlar karsilastirmak istiyorum.
Sorulariniza gelince Bir ithalat firmasi acmak gerekiyor diye bir zorunlulugunuz yok herhangi bir sahis da olsaniz sahis firmaniz da olsa herkes ithlat yapma hakkina sahiptir. Yanliz sahis olarak yaptiginiz ithalat ticari olmama kaydiyla mumkun.( Cindeki bir web sitesinde gördügünüz bir cep telefonu aldiniz ve 1 adet kendiniz icin siparis ettiniz bu da bir ithalattir) Ama ithal ettginiz ürünleri satip para kazanacagim diyorsaniz o zaman bir firma kurmaniz gerekir. Her ticari isletmenin ithal etme hakki var yani ithalat yapabilmek icin özel bir sirkete gerek yok. Bence güveneceginiz bir isletme sahibi ile ortaklik kurup ( bu cep telefoncusu elektronikci bir arkadasiniz olabilir böylece satacaginiz ürünleri pazarlamaniz kolay olacaktir.) Sözkonusu ürünleri prosedürüne uygun olarak Türkiye ye getirebilirsiiniz. Size bir web adresi vereyim ithalatla ilgli detaylari anlamaniz acisindan size faydasi dokunacaktir; http://www.gumrukforum.com/ burda da sorularinizi sorabilirsiniz
Ancak yazimi bitirmeden sunu belirtmek isterim tamiri mümkün olan elektronik ürünler icin devletimiz servis agi kurmanizi sart kosmaktadir. Bu da arti bir maliyettir.
Saygilar.
Inorin

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Yayyncylyk
Editör5590 yazı
Biz dubaiden yamaha a100 org getirttik bir dönem. Türkiyede 1000 euro satış fiyatı varken dubaiden 600$ a alabildik. Ama bunu ithalat yoluyla getirince herşey aynı oluyor. Ucuzluk gidiyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er