Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dondurma Satısı Yardım Beklıyorum

Başlatandoktoray_06Tarih29/01/2016 17:23:25Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
merhaba arkadaslar foruma yenı uye oldum ısmım omer 4 senedır dondurma ısınde hem pazarlama hemde satıs ısıyle ugrasmaktayım artık elın kılıcını sallıycama kendı ısımı yapayım dıyorum arkadaslar degerlı yorumlarınız benım ıcın cok onemlı bodrumda merkezde turıstlerın cok gelıp gıttıgı yerde dukkan kıralayıp hem dondurma hemde ıce slush denen ıcegıgı yanı frozenı makınasını alıp yapmak ıstıyorum dondurmayı bana ankaradan fırma gonderecek derın dondurucları aldıktan sonra nasıl yaparım nasıl ederım dusunuyorum sızlerden yorum beklıyorum turgutreıs veya gumbet saygı deger arkadaslara tesekkurler ayrıca kosgeb de destek verıyormus sanırsam onlarla gorustum ne kadar masraf ettıysen urunlerı faturalandır onaylanırsa oderız dıolar yanı ne kazansam kardır onemlı olan ısım kendı ısım olacak sonucda bunların toplam malıyetı bana dondurma reyonu 8 bın tl teshır ıcın dık dolab 1300 tl stok dolabı 2 bın cıvarında bırde frozen makınası 4 bın tl 15 bın makınalara malıyet gerektırıo mesela adalara gdıp bır arkadasın yazında gormustum 1500 tl bır kayık alıp ona motor takıp x fırmasın derın dondurucusu ıce makınasına kayıga koyup turıstlerın gıttıgı adalara gıdıp bır elektırık uretıcısıyle aku olur jenarator olur o adada gelen kısılere sunum yapmak bole bır fıkrımde var nasıl olur ızın falan almak gerekırmı bılmıyorum bodrumda yasayan arkadaslar daha ıyı blır sonucda ıce frozen denen ıcegegı makına yapıyor aromasını koyduktan sonra ankarada 8,5 tl ben verırım 6 tl ye bısıler yapmak ıstıyorum tam kafamda olusturmam yer cok onemlı o konuda skıntım var bırde kazanırmıyım batarmıyım saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye26 yazı
Bu işten anlamam ama sana vereceğim tek tavsiye var o da şu: yapmayı düşündüğün iş tarzında bir yere girip çalışmak. Ama para için değil mal nerden alınıyor? mal ne kadara alınıyor? vergi olayı ve kar marjı nasıl? İşin inceliklerini öğreneceksin ya da o işi iyi yapan yıllardır kâr eden birinden destek alacaksın tavsiye olarak. Bilmediğin işe girme demişler bu dediklerimi yaparsan bildiğin işe girmiş olursun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye129 yazı
Sayin doktoray 06 kagit ustunde cok guzel bir plan ama gercekte sen bu isi ne kadar biliyorsun,yaparim ederim demekle plan gerceklesmiyor ozur diliyerek soyluyeyim, bir isi basarabilmek icin tecrube ,tecrube,tecrube gerekli her isin bir ehli olmak gerekir onun icin siz once bir dondurmaciya girin alti ay bir sene calisin tecrube edinin sonra allah kerim ayni dusuncelerde olursaniz dusuncelerinizi gerceklestirin, basarilar
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı

sayın kuthun peker arkadaslar degerlı bılgılerınız ıcın tesekkur ederım 3,5 sene buyuk bır fırmada x fırmada dondurma satısı yapdım ayrıca orda depoculukda yapdım mal bır kahraman marasandan gelıyor bırde ıstanbuldan gelıyor fıyatlarıda bılıyorum hangı urun kac paraya gelıyor su anda ankarada baska bır dondurma satısı yapan buyuk bır fırmada calısıyorum urunlerı tanıyorum ıncelıkllerı blıyorum ama skıntım o bolgede nerde ıs yapablırım turıstler nereye gelır ama malı ıslerden pek anlamam ısın acıgı arkadaslar bu ısde 5 senelık tecrubem var asagı yukarı kuthun bey yorumlarınız benım ıcın cok onemlı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye26 yazı
Bodrum'da bu işi yapacaksan Bodrum'a gidip senin kurmak istediğin işi yapan bir yerde işe girmeni tavsiye ederim. Bu şekilde o bölgede turist durumu ve kapasite nedir anlarsın. Bir dükkan nasıl yönetilir öğrenmek içinde sürekli gözün açık olsun. Öğrenebildiğin herşeyi öğren, dükkan ne kazanıyor bak, oradaki diğer dondurmacılarla dost ol çalışanlarla dost ol herşeyi öğren. Dükkan açmak gibi bir amacın olduğunu da kimse ile paylaşmamanı tavsiye ederim en başta. Yanlış yönlendirmelere maruz kalabilirsin. Ne zaman kendinden emin olursun birşeyleri öğrenmiş olursun. O zaman kendi kararınla kendi dükkanını açarsın. Bu sezon bunları öğrenme sezonu, bir dahaki sezon da kendi işini kurma sezonu olabilir mesela. Umarım herşey yolunda gider bir an önce hayalini kurduğun şeye ulaşırsın dostum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye178 yazı
ben kızarmış dondurma yapıyorum baya merak edip alan çok oldu geçen yaz denemeye değer

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Mobilya