Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çiçekçi Açmak İstiyorum

Başlatansefapolat24Tarih27/01/2016 09:03:28Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Arkadaşlar ERZİNCANDA çiçekçi açmayı düşünüyorum ancak iş konusunda hiç bir fikrim yok bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Çiçeği nerden alacağım
Kira ne kadar olmalı
Dükkanın konumu nasıl olmalı vs.

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye110 yazı
Benim memleketimde çiçekçi açacaksın,Hayırlı olsun kardeşim,Ama işi bilmiyorsun,işte bu çok önemli,çiçekçilik bir zeneattır.Eski bir çiçekçi olarak yardımcı olmak isterim,çiçekleri mezattan alıcaksın,açık arttırma usulü günlük fiyatlar değişir,kiran uygun olmalı,konum hastane karşısı olursa çok iyi olur,(Veya yakını)Kesme çiçek yani mezattan aldığın,çiçekleri yazın muhafaza edeceğin bir buzdolabın olsa çok iyi olur,istanbulda şuan özel dolap yaptırıyorlar,marketlerde olan geniş vitrin dolaplardan,ya sürgülü,veya kapaklı çok yararını görürsün,özellikle yazın güllerin dayanır.Çiçekçilikte en önemli şey çevredir,firma siparişlerin olması lazım açılış,nişan,düğün,cenaze,buralara alacağın,siparişler seni döndericek,dükkanda yaptığın nakit işlerde çok önemli,bu yüzden caddede olsan iyi olur.Ayrıca saksı çiçeği çeşidin olmalı ki şart bu kalıcı olması tercih sebebi olur,ayrıca yapay çiçek,kuru çiçek çesidin olacak,bunlar kolay,en önemlisi gelen siparişleri yapacak kişi (DİZAYN) işte bu sorun siparişi kim yapıcak?Usta tutsan seni kurtarıcakmı?Usta kaprisi çok pis olur :) hele birde senin işi bilmediğini bilirse,Tripleri bitmez,havalara girer,ama işi bilsen bunları yapamaz.Öncelikle usta konusunu halletmen lazım,bu böyle birinin yanında 1-2 ay çalışmayla öğrenilecek bir iş değil,Zenaattır,ama süper bir iştir..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye34 yazı
Güzel bir yazı olmuş öncelikle çok sağolun. Burada hastahane karşısından ziyade çarşıya yakın olması önemlidir. Dediğiniz gibi çevre önemli ama o çevreye sahibim çok şükür. usta konusunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum ve çiçek mezatlarına nerden katılacağım ? AYrıca bu dükkanı açmak için ne kadar bir sermaye gerekiyor hemşehrim

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Ö?renci
Üye110 yazı

Sayın hemşerim,çevreniz var ise bu size çok büyük avantaj sağlar,Sermaye çok önemli değil,5000 tlyede açarsın 100000 tlyede sıkıntı yok,sana bağlı ,sen öncelikle nerede açacağına karar ver,sonra çiçek mezatlarını araştır mezatlara git otur seyret nasıl mal alıyorlar gör.Mezata ilan bırak usta aranıyor diye,usta maaşlarını araştır,100 tl fazla ver sana gelirler,önemli olan senin çevren olması,benim çok severek yaptığım bir işti,çiçekçilik bir ekip işidir,mezatı,tahsilatı,çiçeği ***ürmesi,çiçeği alması,bunlar ekip işidir,yani bir usta bir sen olmaz,candan adam lazım sana dükkanda duracak,müşteriyle ilgilenecek,yani bir nevi kasada duracak kuş uçurmayacak,stresli bir iş özellikle saatli yani nikah var diyelimsaat 15.00 da sana 14.30 da sipariş gelir :) al başına belayı ,parası çok tatlıdır ama ,yoksa çekilmez.Dünyanın en güzel işleri arasındadır,sana tavsiyem peşini bırakma...

Yeni Üye34 yazı
Mezatlara nerden gireceğim nerden takip edeceğim ? Bunların hiçbirini bilmiyorum. Erzincanda çiçekçilerin hepsi Antalya İzmir tarafından çiçek getirtiyolar. İş güzel ama herşeyini öğrenmeden altyapısını halletmeden bu işe direk atlamak istemiyorum ve yer konusunda seçiçi olmam şart

Yeni Üye18 yazı
sefapolat kardeşim, adam sana en önemlisi işi bilmen diyor bu iş bir zenaat diyor, sen hala tutturmuşsun yeri nerede olsun diye...yahu en büyük hastanenin karsısına açsan ne olur?Bir sabah gelmişsin usta sittirolup gitmiş fazla para veren baska dükkana...sap gibi kalırsın ortada...gir bir çiçekçide çalış önce ondan sonra işine gelirse açarsın dükkanı...
Dig out your soul

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
Yeni Üye34 yazı
Kardeş adam birde diyorki öyle bir kaç ay başka çiçekçinin yanında çalışıp bu işi öğrenemezsin, Erzincan küçük yer herkes birbirini tanır Erzincanın insanı haber vermedende bir anda çekip gitmez başka yere. Zaten işyerini açınca bi zamandan sonra o işi kapmış olacağım

Yeni Üye34 yazı
yardımcı olabilecek, fikir verebilecek başka arkadaşlar yokmu?

Yeni Üye34 yazı
güncel

Üye110 yazı
Sefapolat24 Tam bilmiyorum erzincanda mezat varmı?Gir bir çiçekçiye sor:) Özel tarım şirketleri var,kapına kadar getiriyorlar,onlardanda alırsın.Ayrıca malzemecilerdende alış veriş yapacaksın.Çiçekçilerden bilgi al,gerçi kıskanır bilgi vermezler:) sen şansını bir dene.Başka fikir ne istiyorsun,yaz okuyan arkadaşlarda faydalansın.

Yeni Üye34 yazı
Üstadım Erzincanda mezat yok buraya çiçekler Yalova, Antalya veya İzmirden geliyor. Geçen gün Sakaryadan bir çiçekçiyle tanıştım birçok bilgi verdi sağolsun ama yapay çiçek konusunda bilgi almak istiyorum nerden alacağıma dair ayrıca dükkan kiralarken nelere dikkat etmeliyim ve dükkanın dekorasyonunu yaparken tavsiye edeceğiniz neler var?

Yeni Üye34 yazı
güncel arkadaşlar

Yeni Üye19 yazı
Kuracağınız işyeri ile ilgili reklam işlerini yapmaktan onur duyarız. Tabela, Araç Kaplama, Cephe Giydirme, Kartvizit, Broşür ile ilgili yardımcı olurum. REKLAMA DAİR NE VARSA mahirreklam4@gmail.com
M.mAhir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker