Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Buğday Tarlamız Var İhracat Yapmayı Düşünüyorum

BaşlatankuzeyburakylcnTarih12/01/2016 23:21:59Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
İYİ GÜNLER,

BİZİM AİLE OLARAK YAKLAŞIK 600 DÖNÜM TARLAMIZ VAR.BEN DIŞ TİCARET OKUDUM VE TÜRKİYEDE BUĞDAY PİYASASI GERÇEKTEN ÇOK DÜŞÜK SATIŞ FİYATIMIZ İLA MALİYET FİYATIMIZ NEREDEYSE KAFA KAFAYA GELİYOR.

BUNLARI BEN İHRACAT YAPMAK İSTİYORUM FAKAT NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM ?

İHRACAT YAPMAK İÇİN NELERE İHTİYAÇ DUYARIM ?

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDAN NE GİBİ ŞEYLER YAPMAM GEREK ?

HANGİ ÜLKELER BUĞDAY, ARPA SATIN ALIYOR ?

BUĞDAYIN KALİTESİ VS ÖNEMLİ Mİ ? GÖNDERDİĞİM DE GERİ GELECEK Mİ ? İADE SÖZ KONUSU MU ?

YAPAN VEYAHUT BİLGİSLİ OLAN VAR MI ? İŞLEMLER NELER ?

HERHANGİ BİR KOOPARİTİFE VEYAHUT KURULUŞA ÜYE DEĞİLİZ.BABA USULU EKİP BİÇİYORUZ SATIYORUZ

BEN BİR ŞEKİLDE BUNU DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUM.BİLİYORUM BİRAZ ÇOK SORU SORDUM AMA ÖNEMLİ ŞEYLER BUNLAR HİÇ BU KONUDA BİR PAYLAŞIM GÖRMEDİM O YÜZDEN SORMAK İSTEDİM.

KOLAY GELSİN.
Dış tüccar

FEDAKARLIK YOKSA, ZAFER DE YOKTUR.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye150 yazı
Şakamı bu şimdi? Türkiye Buğdayın en Pahalı oluğu Ülkelerden birisi, Makarnalık kaliteli Buğday yetiştirmeyi deneyin
yada başka birşeyler ekin, Araziniz Buğday için uygun değil demekki onun için verim alamıyorsunuz.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye43 yazı
Kardesim,

Dis ticaret okugunu yazmissin. Bu sordugun sorularin cvpini bilmiyorsan o zaman niye okudun sen? Ayrica turkiye bugday ital eden bir ulke ve bugday fiyatlari zaten yeterince yuksek. Hele hele 600 donum bugday ekip kar edemiyorsan bence sen birak bu isi. Sirf harmanda hasat ettigin bugdayi ocak subat ayina kadar bekletip satsan bile en az kg basi 200-250 kurus kar edersin.

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı

FİKRET BEY,

TÜRKİYE BUĞDAYIN PAHALI OLDUĞU YER BİLİYORUM FAKAT ÇİFTÇİDEN ÇIKIŞI GERÇEKTE ÇOK UCUZ. KG BAŞINA 85-90 KURUŞ OLUYOR HASAT ZAMANI.ARAZİMİZE SADECE YAZLARI GİDİYORUZ.HERKES ÇALIŞIYOR.YILLIK İZİNLERİYLE GİDİYOR HERKES.BU YÜZDEN FAZLA İLGİLENİP BAŞKA ŞEYLER EKME İHTİMALİMİZ YOK.BUĞDAY VE ARPA TEK SEÇENEK BİZİM İÇİN.BUĞDAY DA MAKARNALIK BUĞDAY DİYORSUNUZ BİZ BUĞDAYI KALİTELİ TOHUM ALIYORUZ FAKAT HEP PATLIYORUZ.SAĞLAM TOHUM NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM ?

KORUCUĞLU,

DIŞ TİCARET OKUDUM EVET.İHRACAT BİLİYORUM ŞUAN FARKLI BİR FİRMADA CALISIYORUM.TEKSTİL ÜZERİNE.SİZ DE BİLİYORSUNUZ Kİ ÜRÜNDNE ÜRÜNE İHRACAT PROSEDÜRÜ DEĞİŞEBİLİYOR.BU YÜZDEN SORMAK İSTEDİM.TÜRKİYE BUĞDAYI İTHAL EDİYOR EVET UN YAPIP İHRACAT EDİYOR BUNU BİLİYORUM.AMA BUĞDAYIN ÇİFTÇİDEN ÇIKIŞI ZARARINA ÇIKIYOR HEP BU YÜZDEN COĞU İNSAN EKMEYİ BIRAKTI.

FİYATLAR PİYASADA, KOOPERATİFLERDE YÜKSEK ÇİFTÇİDEN UCUZA ALIP PAHALIYA SATIYORLAR.BEN KÂR ETMİYORUM DEMEDİM EDİYORUM AMA CUZİ BİR MİKTARDA EDİYORUM.BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ NASIL BULABİLİRİM ACABA.BUĞDAYI BEKLETME İHTİMALİM YOK ÇÜNKÜ BAŞINDA KİMSE OLMAYACAK.NASIL BİR ÇÖZÜM YOLU ÖNERİRSİNİZ ?
Dış tüccar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye150 yazı
Türkiye yeteri kadar kaliteli Makarnalık Buğday ürtemediği için ithal edip un ve Makarna olarak ihrac ediyor,
siz Buğdayı şu anda 85-90 kuruştan satıyorsanız ihrac etmeye kalktığınızda 60 kuruştan bile satamazsınız
Almanya Fiyatları şu anda 165-185€ Ton Fiyatı yani 55-60 kuruş Kg Ukranya Rusya gibi Ülkelerde dahada düşük
görüğünüz gibi Çiftçiye ödenen 85-90 kuruş bile çokmu çok fazla maalsef, sorun Arazinizin Bölgenin Buğday için uygun
olmaması, Almanya bir Dönümde aynı tohumdan 700 kg ürün alırken Türkiye 250 kg Ürün alıyor, ABD aynı Türkiye gibi 250 kg ürün alıyor
Dönümüne fakat Türkiyede ABD'ye göre Tohum %400 Mazot %500 Gübre aynı şekilde %300-400 daha pahalı.

Ben çiftçide değilim dış ticarette okumaım. ))))

Sizin için çözüm bir 5000-10000 bin buğday ekicisi ile birlik oluşturup kendi Kooperatifini kurupTohumu Gübreyi kendinizin ithal etmesi.
Çözüm iki Nohut Mercimek olursa Fasülye gibi ürünler ekmeniz,
Çözüm 3 Mera yapıp Salma besicilik.
Çözüm dört büyük yatırımlar yapıp Sera kurmak
Son çözüm Araziyi hiç ekmemek atıl bırakmak, sizler 1 kazanırken Tohumu Gübreyi ithal edip satan 5 kazanıyor Mevcut durumda.

Yeni Üye29 yazı
FİKRET BEY,

AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞŞEKKÜRLER.ÜLKEMİZDE MEVCUT BUĞDAY TOHUMLARI GERÇEKTEN KALİTESİZ.YANİ NE YAPARSAK YAPALIM OLMUYOR.ASLINDA ŞÖYLE Kİ;

BİZ GEÇMİŞTEDE DEDELER EKİYORDU ONLAR EV, ARABA TARLA, MOTOR ALAİBLİYORDI.ŞİMDİ BİZ GİDİP GELİRKEN YAPTIĞIMIZ MASRAFLARI CIKARTIYORUZ.BİRDE 5-10 BİRŞEY KALIYOR.

ACABA ŞÖYLE YAPSAM, YURT DIŞINDAN TOHUM GETİRİP EKİP SATSAM ? ACABA YURT DISINDA Kİ TOHUMLAR DAHA MI KALİTELİ OLUR ?

MESELA BİZİM YÖRESEL EN İYİ TOHUMU KULLANIYORUZ 1'E 10 VERİYOR DİYELİM.YURT DIŞINDA Kİ TOHUM 1/20 VERME GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSUMU ?

TOPRAK VERİMİ AÇISINDAN TOPRAKLARIMIZ GERÇEKTEN VERİMLİ.
Dış tüccar

Üye150 yazı
Toprak Analizi yaptırın ziraat odası ve Üniversiteler ile görüşün bence,
diğer taraftan TİGEM size Tohum ithal ettirmez öyle kolay kolay

Yeni Üye56 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kuzeyburakylcn
FİKRET BEY,

AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞŞEKKÜRLER.ÜLKEMİZDE MEVCUT BUĞDAY TOHUMLARI GERÇEKTEN KALİTESİZ.YANİ NE YAPARSAK YAPALIM OLMUYOR.ASLINDA ŞÖYLE Kİ;

BİZ GEÇMİŞTEDE DEDELER EKİYORDU ONLAR EV, ARABA TARLA, MOTOR ALAİBLİYORDI.ŞİMDİ BİZ GİDİP GELİRKEN YAPTIĞIMIZ MASRAFLARI CIKARTIYORUZ.BİRDE 5-10 BİRŞEY KALIYOR.

ACABA ŞÖYLE YAPSAM, YURT DIŞINDAN TOHUM GETİRİP EKİP SATSAM ? ACABA YURT DISINDA Kİ TOHUMLAR DAHA MI KALİTELİ OLUR ?

MESELA BİZİM YÖRESEL EN İYİ TOHUMU KULLANIYORUZ 1'E 10 VERİYOR DİYELİM.YURT DIŞINDA Kİ TOHUM 1/20 VERME GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSUMU ?

TOPRAK VERİMİ AÇISINDAN TOPRAKLARIMIZ GERÇEKTEN VERİMLİ.

FikretBulut arkadaşımız sana cevabı vermiş bir önceki mesajda. Öncelikle tarlanın değerini bilmen gerekir. Ayrıca, kâr marjının düşük olduğu yerde büyük hacimli işlemler gerekki kâr kalsın. Sana tohumu aldırtsalar bile, 2-3 katını ödersin. Altını cizdiğim konuları bir düşün. Güç birlikten doğar.
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - FikretBulut
Türkiye yeteri kadar kaliteli Makarnalık Buğday ürtemediği için ithal edip un ve Makarna olarak ihrac ediyor,
siz Buğdayı şu anda 85-90 kuruştan satıyorsanız ihrac etmeye kalktığınızda 60 kuruştan bile satamazsınız
Almanya Fiyatları şu anda 165-185€ Ton Fiyatı yani 55-60 kuruş Kg Ukranya Rusya gibi Ülkelerde dahada düşük
görüğünüz gibi Çiftçiye ödenen 85-90 kuruş bile çokmu çok fazla maalsef, sorun Arazinizin Bölgenin Buğday için uygun
olmaması, Almanya bir Dönümde aynı tohumdan 700 kg ürün alırken Türkiye 250 kg Ürün alıyor, ABD aynı Türkiye gibi 250 kg ürün alıyor
Dönümüne fakat Türkiyede ABD'ye göre Tohum %400 Mazot %500 Gübre aynı şekilde %300-400 daha pahalı.

Ben çiftçide değilim dış ticarette okumaım. ))))

Sizin için çözüm bir 5000-10000 bin buğday ekicisi ile birlik oluşturup kendi Kooperatifini kurupTohumu Gübreyi kendinizin ithal etmesi.
Çözüm iki Nohut Mercimek olursa Fasülye gibi ürünler ekmeniz,
Çözüm 3 Mera yapıp Salma besicilik.
Çözüm dört büyük yatırımlar yapıp Sera kurmak
Son çözüm Araziyi hiç ekmemek atıl bırakmak, sizler 1 kazanırken Tohumu Gübreyi ithal edip satan 5 kazanıyor Mevcut durumda.

Yerleşim Yunanistan / SelanikMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
Kardeşim sen de daha iyi bilirsin ki dış ticarette ki en önemli unsur fiyattır. Bu şartlarda eğer türkiye'den buğday ihrac edebilirsen gerçekten büyük bir iş başarmış olursun.

Burda herkes felaket tellallığı yapar.. Sen daha iyi araştır bakalım karşına neler çıkacak

Hayırlı kazançlar dilerim
ÖMER_CEBECİ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye567 yazı
Dünya genelinde buğday fiyatları Türkiye'ye göre ucuz. Kaldı ki 600 dönümlük alanda çıkacak buğdayın ihracatı için uğraşmaya değmez.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye13 yazı
600dekarlık bir alanda kar etmemeniz mumkun değil yahu.
Millet 5 10dekarlık alanlarda üretim yapmaya çalışıyor.
Siz hem tarlaya sadece ekimde ve hasatta gideyim hemde iyi para kazanayım.. Şirketimden çıkmayayım istiyorsunuz..
O şekilde zor.
Dededen devam eden usüller yerine iyi bir tarım danışmanı tutun

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye13 yazı
Konu disi gibi olacak ama, benim yaklasik olarak 75 Dönüm tarlam var ve gecen sene (2015) 59 dönümüne bugday ektik.
Bütün masraflardan sonra yaklasik 20.000TL net birakti. (28 TON Bugday cikmisti)

600 Dönüm tarla ile sen en az 150.000TL net kazanabilirsin ki buda cok güzel bir para. Ama 150.000TL´yi begenmiyorsan orasini bilemem.

Yerleşim ALMANYA / GelsenkirchenMeslek Gyda
Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - afiyet
Konu disi gibi olacak ama, benim yaklasik olarak 75 Dönüm tarlam var ve gecen sene (2015) 59 dönümüne bugday ektik.
Bütün masraflardan sonra yaklasik 20.000TL net birakti. (28 TON Bugday cikmisti)

600 Dönüm tarla ile sen en az 150.000TL net kazanabilirsin ki buda cok güzel bir para. Ama 150.000TL´yi begenmiyorsan orasini bilemem.

Sizin bölge olarak Araziniz neredeyse iyi ürün almışsınız Türkiye ortalaması sizin aldığınızın yarısı kadar.

Yeni Üye29 yazı
@AFİYET

75 DÖNÜMDE ETTİĞİNİZ KÂR MARJINI BİZ 600 DÖNÜMDE ZOR DENGELİYORUZ.

ACABA NASIL BİR YOL İZLİYORSUNUZ ? ÖNEMLİ DETAYLAR NELER BİLGİ VERİR MİSİNİZ RİCA ETSEM ?
Dış tüccar

Yeni Üye1 yazı
Hocam bizim burda donume 600-700 kilo hasat yapiyorlar
600 donum x 500 kg = 300 ton
300 ton x 700 tl = 210.000 tl
Masraflari sen biliyon
En dogrusu toprak analizi

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Ymalat
Yeni Üye75 yazı
Bence bölgenizdeki Gıda ve Tarım Bakanlığına gidin ve bu bölgede ne ekersem daha iyi verim alırım diye yardım isteyin.Çünkü onlar toprak analizi yapıyorlar zaten.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Gyda
Yeni Üye31 yazı
Bende çifçi çoçuğu olarak ve yurtdışında yaşamama rağmen, en büyük zevkim tarla sürmek ve ekimi. size şunu söyleyebilirim ki buğday türkiyede pahalı.
Polatlı ticaret borsasında buğdayın tonu 800 ile 1100 tl arasında değişiyor. Ürünün kalitesine göre fiyat değişiyor.
Bugun Hollandada birinci sınıf bir buğdayın tonu 220 euro.
Bugun euro 3.2x220 : 704 tl eder.
Bizim vasıfsız diye tabir ettiğimiz buğday bile buraya göre pahalı.
Ha adamlar burda kazanıyor. Subvanse sağlam.
Mazot 1 tl olur mu diyenlere, adamlar ciftciye mazotu subvanse ediyor.
Kısaca buğday ihracatı zor.
Farocan

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye22 yazı
kesinlikle bir uzmana danışman lazım iklim değişikliğide var artık toprak analizini yaptır 600 dönüm yer ile çok paralar kazanırsın devlette genç çiftçilere destek veriyor eğitim veriyor. araştırmanı tavsiye ediyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye29 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - samettpc
kesinlikle bir uzmana danışman lazım iklim değişikliğide var artık toprak analizini yaptır 600 dönüm yer ile çok paralar kazanırsın devlette genç çiftçilere destek veriyor eğitim veriyor. araştırmanı tavsiye ediyorum

ARAŞTIRMALARI YAPICAM BU YAZ TEKRAR GİTTİĞİMİZDE İNŞALLAH.SAĞOLUN.
Dış tüccar

Yeni Üye4 yazı
walla isterseniz un fabrikası verebılırız buğdayı en iyi böyle değerlenir
a.ç

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Gyda
Yeni Üye13 yazı
Ülkemizde üretilen buğdayların genellikle protein oranı ve alfa amilaz aktivitesi düşük (bu yüzden buğday ithal ediliyor) ihracat için sıcak ülkeler belki olabilir. Sıcak iklimde yetişen buğdaylarda beta amilaz aktivitesi istenen seviyede olmaz. Bizim buğdaylarda böyle bir sorun yok.
Gıda Mühendisi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye146 yazı
saka gibi yahu 600 donum tarlan var ve bu sorulari sanal bir forumda mi soruyorsun arkadas? tum hollandanin yuzolcumu konyadan daha kucuk adamlarin tarim uretimi turkiyeden kat kat ustunde ulkede modern tarim denen bisey yok hala eski kafayla ekilip biciliyor siz en basindan toprak analizi yaptinizmi? kullandiginiz ilac gubre vs topragin eksikliklerini gideriyormu? ne tur sulama metodu kullaniyorsunuz? bir ziraat muhendisiniz varmi? yoksa basvurun zaten size ucretsiz muhendis veriyorlar 600 donumden milyarlar kazanmaniz lazim

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret