Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Ceviz/elma Bahcesi Kurmak

BaşlatanuslubebekTarih04/01/2016 15:29:44Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye70 yazı
Merhaba Arkadaslar,

Isparta Gelendost 4 dölum bir arazim var.
Suan arazi bos durumda, arazinin hazir bir musterisi var 120 bin TL veriyor.

Bende satmak yerine buraya ceviz / elma / kiraz gibi agaclar dikmek istiyorum.

Bilenler vardir Gelendost Türkiye'nin Elma kenti. Musteri olan kiside 300-400m2 depo gerisini elma yapmak istiyor.

sizce satmak mi mantikli , kendim bahce yapmak mi?

bu satis miktarina pekde ihtiyacim yok, 30-40 bin TL de nakit param var fidan dikebilecek sulama sistemi vs kurabilecek kadar.
Internet Reklamcisi

Yerleşim Türkiye / ShertogenboschMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye50 yazı
Valla burda sorman gereken şey acaba ne kadar sürede verim alacağım ve kar elde etmeye başlayacağım gerisi satıp satmamaya kalıyor bence bu işi yapmış kişiler yıllardan ne kadar süreyle verim elde edebileceğini söylerler. Ama tarım işleride artık eskisi gibi değil bilin yani.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye12 yazı
Elma bahçesi kurma fikriyle alakalı söyleyebileceğim şey;

4 dönüm elma bahçesi yaparak ciddi bir beklenti içine girmemek gerek.. Ne kadar büyük bir bahçe kurup endüstrileşebilinirse o kadar kar marjı yüksek olur.. Kişisel kanaatim 200 dönümün altına bahçe kurma işine girilmemeli.. Bekleme süresi de bodur ağaçlar için konuşmak gerekirse tam verim için 3-5 sene arasıdır.. Yatırım maliyeti haricinde yıllık bakım maliyetleri v.s de iyi hesaplanmalı..

4 dönüme 120.000 TL çok güzel bir rakam.. Kişisel kanaatim o fiyata araziyi satıp o parayla daha hızlı çevirilebilecek şeyler yapılmasıdır..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye70 yazı

mesajlariniz icin tesekkur ederim, almak isteyen kisi zaten yan taraflarin sahibi. Arada tek benim yerim var gerisi adamin.

Sanirim satmak en mantiklisi , adama satmazsam zaten baskasinada satamam gibi.
Internet Reklamcisi

Yerleşim Türkiye / ShertogenboschMeslek Dany?manlyk