Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazar İşi Planımı İncelermisiniz Mantıklı Olur Mu

BaşlatanrkkyyllTarih19/12/2015 08:29:12Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Kendime iş planı kurdum uygulamaya geçirmek istiyorum fakat sonuçlarını tam kestiremiyorum maliyet tablosu çıkardım pazar satışı için inceliyip yardımcı olabilirmisiniz ?

100 tane eşofman tanesi 3 tlden 300 tl maliyet
bayan kilodu tanesi 50 kuruştan 100 tane 50 tl maliyet
bayan sütyeni tanesi 3.5 tlden 100 adet 350 tl
yol parası 10 tl maliyet
pazar tezgah kirası = 50 tl
Toplam maliyet = 300 tl + 50 tl + 350 tl + 10 tl + 50 tl =760 tl

En iyi ihtimalle 70 tane bayan kilodunu 1 milyondan sattım = 70 tl ciro
En iyi ihtimalle günde 70 tane sütyen 6 tlden satabildim = 420 tl ciro
En iyi ihtimalle günde 70 tane eşofmanı tanesi 6 tlden satabildim = 420 tl ciro
Toplam ciro = 420 + 420 + 70 = 910 Tl
Toplam maliyet = 760 tl + 10 tl yemek = 770 Tl
Toplam kar = 910 - 770 = 140 tl

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye117 yazı
Cironu en iyi ihtimalle hesaplamissin sanirim maliyetide minumum tutmaya calistin umarim istedigin sekilde olur ancak cikacagin pazarlar cok onemli aklinda nereleri var acikcasi semt icindeki normal pazarlarda biraz zorlanirsin fakat bakirkoy cumartesi pazari kadikoy sali pazari yesilkoydeki gibi pazarlar bu isler icin uygundur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye100 yazı
Hocam ben önemli bir noktayı atlamıyorsam sizin bu hesap çok yanlış.Uzun uzun hesaba girmeyeyim ama;

70 kilot satışından karın : 35 TL
70 sütyen satışından karın : 175 TL
70 eşofman satışından karın : 210 TL

Yani toplam kar : 420 TL olur.Artık sen buradan istediğin kadar yemek ve yol parası düş.Ama bu kadar satabilir misin? Kar marjı bu kadar fazla mı ? nları bilmiyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye195 yazı

merhaba özellikle bayanlar iç giyime önem verir fakat hitap edeceğin kesim bayanlar olunca biraz çeşit olması gerek iç çamaşırın farklı farklı çeşitleri ve modelleri bulunması gerek
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Üye150 yazı
rkkyyll

Merak ettiğim hangi Okuladan mezunsunuz?
ilkokul 3 te okuyan çocuk bile sizin hesabınızdan daha iyisini yapar kazancın 140 TL olmadığını bilir.
kusura bakma .....

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Üye567 yazı
Bu iş pazarda bu kadar mal satarım demekle olmaz önce bir kaç kere pazara çık gör. Çünkü her semtin pazar müşterisinin geliri ve istediği modelleri farklı olabilir. Ayrıca matematiğin fena halde kötü, batırabilir.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye36 yazı
1 sene Önce , Amcamla Karar aldık Hele bi çıkalım dedik Biz Toptancıyız Ankara'DA Çamaşır ,eşofman üzerine Pazar'A Sadece sütyen ***ürdük 5 tl ye satmak için Babam Amcam'a Dedi Satamazsınız dedi Amcam En fazla 1.000 tl Zararımız olur başka ne olur Dedi Kartala Attık Malı Ben pazar'a Girerken Allah Alla kim alır ki fln dedim hiç öyle durmuodu Tezgahı açtık ya allah bismillah Baktım Öğlene Doğru 2'şer 3'er Kişi Gelio Amcam Bize İşaret Yapıo Müşteriye yavaş bakın kalabalık gitmesin die Süper Ciro yapmıştık Cidden Kaybedecek en fazla 1.000 Tl Olur gir ..

Sütyen:3,5 Tl - 5 Tl ye Satın

Bayan Kilodu:1 Tl 'den Satın

Eşofman:3 Tl 5 'tl Sat

Cidden Fiyat Kıran olabiliyor .. (SATARMISIN SATARSIN YİNE KAZANIRSIN YA AZ YA ÇOK ZARAR ETMEZSİN EVELALLAH)
Dönercici

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye43 yazı
Bu kadar satış yapabilirmisin dostum bu 210 müşteri demek tir.Biraz zor gibi birde sanki hesaplamada yanlışlık var gibi öylesine kafadan hesapladım ama sanki bir yanlışlık var.O kadar satış yaparsan sana daha fazla kalır.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Gyda
Üye437 yazı
o kadar satış günde 50 lira kirası olan tezgahta zor.....neden en iyi ihtimali hesaplıyorsun.....herkes en kötüyü hesaplar...... herkesin işi rast gitsin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye1236 yazı
1- Bu tarz tahmini gelir-gider hesabı yapılırken temel kriterlerden bir tanesi de 'makul seviyede olmak koşulu ile giderlerin yüksekten, gelirlerinse en düşükten' hesaplanmasıdır.
2- Kâr hesaplanırken sattığınız ürünün (yani elinizdeki malın kazanca çevirdiğiniz kadarını) satınalma maliyetini gider kısmına yazmalısınız. Elinizde kalan kısım sizin artı değerinizdir. Bunu kâr-zarar hesabına gider olarak dahil edemezsiniz.
3- İşi kurarken elinizde bulunan para ve malın toplamı sermaye olarak adlandırılır. İş yaptığınız her bir dönem içinde sermayenizin diğer hesaplarla arasında oluşacak artı fark kâr, eksi fark ise zarar olarak hesaplanır.
4- İş yaptığınız dönem (örneğin bir günlük pazar, bir haftalık sergi veya bir yıllık olağan faaliyet gibi) sona erdiğinde eğer sermayenizin diğer gelir gider hesapları ile arasındaki fark sıfır ise ne kâr ne de zarar etmişsiniz demektir. Başabaş noktasındasınız da denebilir buna. Yani faaliyetlerinizden doğan gelir ile faaliyet giderleriniz eşit olarak gerçekleşmiştir.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye175 yazı
çok az sermayeyle gunde size net en az 100 lira kazanabileceğiniz bir iş fikrim var. Ama bunun için muhakkak bir arabanız olması lazım en ucuzundan bir Anadol kamyonet bile işinizi görebilir. Bizzat kendim bu işi Antalyada yapıyorum şu anda
Ve İstanbul yada Ankarada benimle çalışacak bir partner arkadaş arıyorum ilgilenenler lütfen arayınız detaylı bilgi verilecektir. Ama kısaca bahsedecek olursam başlıktada belirtildiği gibi işin özü mantar satışı bunun için elinizde 500 lira nakit birde kamyonetiniz olması yeterli İrtibat 0 533 0210797 Ahmet

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret