Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tavsiye Ve Görüşleriniz

BaşlatanTarik2002Tarih18/12/2015 10:16:12Yorum7

İlk mesaj
herkese merhabalar,
ben antalya da oturuyorum. evimin altında depo, dükkan veya atölye gibi kullanabileceğim küçük bir yerim var. 48 yaşındayım ve emekliyim.
ben burada ufak çapta bir üretim yapmak istiyorum. yani hem hobi hem ticaret hem de vakit değerlendirme. yüksek kazanç önemli değil. sermaye olarak da şöyle 8.000 lira koyabilirim. yalnız dükkanım umuma kapalı bir yerde insan trafiği yok.
bana ne yapmamı tavsiye edersiniz. mesela bazı eş dost koli karton yap sat kimisi çuval imalatı yap sat falan dediler. bilemiyorum. tavsiye ve görüşlerizi bekliyorum. teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Eğer koli işinde detayları öğrenip işe girişmeyi tercih ederseniz, kargo alıcılarının evlerinde koli beklememek için yakınlarında kargo teslim alabilecek dükkanları görebildikleri, bilinen uygulamalar var. Bu uygulamalara dahil olup hem ufak gelir elde edebilir, hem de tanınırlığınızı arttırabilirsiniz. Yeni çalışmaların içinde olmak yeni kapılar açabilir, kolay gelsin:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Ahsap dekarasyon urunleri yapabilirsiniz veya tesbih!

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ticaret

kültür mantarı yapılabilr hiç bir fikrim yok sadace yapanları duymuştum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
şimdi beş dakikalık küntür mantarı videosu izledimde zormuş vazgeçtim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
@arforg: koli işini hiç bilmiyorum. ayrıca dükkanım biraz sapa yerde, insanlar pek gelip gidemez.
@korucuoğlu: ahşap işleri biraz açar mısın. yani küçük çapta marangoz tipi işlere cok sıcak bakıyorum. mesela ağaç kütüklerinden masa, kültablası ve benzeri işler bana çok cazip ama pazarlaması nasıl olur acaba.
gelmiş ve gelecek yorumlar için teşekkürler.

bu arada bir sorum daha olacak.
burada züccaciye türü işi olan bir tanıdık ağaçtan kaşık, sehpa, aksesuar tipi şeyleri dükkanında benim için satabileceğini söyledi.
ne dersiniz? bu konuda resmiyet nasıl olur? vergi maliye muhasebe sigorta falan mecbur mu böyle ufak bir iş için?

Bir şey üretiyor ve satıyorsanız bir ticari kimliğiniz olması gerekir. Bunu satması için birine vermek de satmak demektir, satan ayrı üreten ayrı olabilir. Seyyar satıcılar bile belediyeden izin alıyor.

Ürünlerinizi satacak olan tanıdığınızla konuşun siz en iyisi, başkalarından da alıyordur, anlayacağınız şekilde anlatır.

kolay gelsin.
Zeynep D.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk