Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdışına Bedelsiz Numune Gönderimi

BaşlatanslmrnglTarih16/12/2015 11:29:23Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Herkese kolay gelsin, iyi satışlar.

Ben Türkiye'den Azerbaycan'a belli miktarlarda satış yapmak istiyorum ama bedel çok küçük olduğu için ihracat yerine bedelsiz(numune) gönderim yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak bilenler yazarsa çok makbule geçer.

1- Yollacağım şey üzerinde fatura bulunması gerekir dediler. Bedelsiz gönderi yapacağım için faturaya kdv ilave etmeden fatura hazırlamanız gerekir dediler. Bu bilgilerde doğruluk nedir?

2- Yollayacağım şeyin türkiye gümrüğünden çıkması için hangi standartlar var? Kilo ve fatura üzerinde yazan rakam olarak ?

3- Azerbaycan'da gümrüğe takılmaması için ne yapmalıyım? Oradaki şartlar nelerdir?

4- Bu gönderi işlemini aynı kişiye veya farklı kişilere ay içinde birkaç kez yapacağım. Gönderici hep aynı kişi olacağı için her seferinde numune gönderim yapmam sorun yaratır mı? Yani bizim gümrük hep gönderen aynı diye işlem yapma gereği duyar mı sen bu işin ticaretini mi yapıyorsun diye? Yoksa her seferinde yapacağım gönderi kilo olarak en fazla 20-30 kilo olacağı için ve fatura bedeli de birkaç yüz TL'yi geçmeyeceği için sorun olmaz takılmaz hiçbir yere mi diyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye1 yazı
merhaba ,

öncelikle bedelsiz numune gönderimi için bedeli 50€ yu geçmeyecek ve 150 kg yi de aşmayacak ürün göndermen gerekiyor
bunu commercial invoice yerine proforma invoice la gerçekleştirebilirsin dediğim gibi değerini düşük tutmak gümrüğe takılma olasılığını düşürecektir
ama gümrüğe takılmama garantisini hiç bir kuruluş veremez tamamen gümrükteki memurun insiyatifine kalmış ,biz sadece elimizdeki doneleri kullanıyoruz
ayrıca bir gün içinde 1 kişiye birden fazla paket göndermen memur için ilgi çekici olabilir günlere yayman daha iyi olacaktır
ayrıca proforma faturana 'no commercial valeues added purpose of custom' ibaresini ve 'sample' olacağını belirtmelisin

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ythalat / Yhracat
Üye150 yazı
1- Yollacağım şey üzerinde fatura bulunması gerekir dediler. Bedelsiz gönderi yapacağım için faturaya kdv ilave etmeden fatura hazırlamanız gerekir dediler. Bu bilgilerde doğruluk nedir?

Resmi Fatura Türkiye için yazman gereksiz vergi mükellefi bile olmana gerek yok, ingilizce fatura düzenle yolla PTT ile.

2- Yollayacağım şeyin türkiye gümrüğünden çıkması için hangi standartlar var? Kilo ve fatura üzerinde yazan rakam olarak ?

Türkiye gümrüğü ilgilenmez fatura ve kg ile.

3- Azerbaycan'da gümrüğe takılmaması için ne yapmalıyım? Oradaki şartlar nelerdir?

O kısmı alıcı halletmeli sen hiç birşey yapamazsın, 10 bin Dolarlık 100 kg ürün yollarsın Gümrüğe takılmaz 5 Dolarlık 100 gr ürün yollarsın bakmışsın takılmış

.4- Bu gönderi işlemini aynı kişiye veya farklı kişilere ay içinde birkaç kez yapacağım. Gönderici hep aynı kişi olacağı için her seferinde numune gönderim yapmam sorun yaratır mı? Yani bizim gümrük hep gönderen aynı diye işlem yapma gereği duyar mı sen bu işin ticaretini mi yapıyorsun diye? Yoksa her seferinde yapacağım gönderi kilo olarak en fazla 20-30 kilo olacağı için ve fatura bedeli de birkaç yüz TL'yi geçmeyeceği için sorun olmaz takılmaz hiçbir yere mi diyorsunuz

Türkiye açısından hiç bir sorun yaşamazsın istersen aynı şahısa hergün 30 ar kg luk 50 Paket yolla.

Ben Almanyaya yolluyorum PTT ile Almanca olarak 3 Adet Fatura yazıyorum 1 Adet PTT; 1 Adet DHL alıyor ve 1 Adet Paketin üzerinde kalıyor
en fazla tek kişiye gönderdiğim ürün 4 koli 120 kg 2500 € Fatura, yalnız orada Alıcı Kdv ve %3 vergi ödüyor gidip ürünleri Gümrükten teslim alıyor
Kdv yi sonra geri alıyor şirketi olduğundan.

Tek sorunun Azerbeycan Gümrüğü takılmaz diye bir şey yok mutlaka takılan ürünler olacaktır, express olarak yollar isen takılmaz ama onunda kargosu ödenmez.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag