Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kahve Sektörüne Franchising Mi? Kendi Markam Mı?

BaşlatanemreguralTarih08/12/2015 11:52:54Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Kahve sektörüne girmek istiyorum. Bir sürü marka oluşturuldu ve sektör iyi para kazandırıyor.Yalnız bir kaç marka ile görüşmemiz oldu yerli yersiz bir sürü ücret çıkartıyorlar ve kendin açmaya kalksan en az yarı maliyetle açabileceğin yere çok ütopik rakamlar çıkartıyorlar.Mesela gıda sektöründe franchising yapan bir arkadaşımız var her ay denetlemeciler geliyorlarmış çatal kaşıklarda anca büyüteçle görebileceğin bir çizik var ise hemen çöpe atıyorlarmış yenisi aldırıyormış. vs bunun gibi bir sürü sayabileceğim olaylar gerçekleşebiliyor.

Bu rakamları ödeyemediğimden değil bu kadar rakam vereceğime neden aynı kalitede aynı tarzda kendi logom kendi ismim ile bir yer açmayayım sorusu aklıma geliyor.
Tabi franchising vereceğin bu para içinde sana her türlü desteği imkanı sağlıyorlar.kalite,tecrübe,eğitim.Bizim bu sektörde tecrübemiz yok.

Fakat biraz araştırma yaptım bazı kahve üreticileri yeni bir marka,cafe oluşturacak kişilere ücret karşılığında her türlü desteği eğitimi sağlıyorlar.

Kendi markam kendi ismim kendi dizaynım beni her zaman daha çok cezbetmiştir.Sizce hangi yolu denemeliyim? Her türlü görüşünüze açığım.Yardımcı olursanız sevinirim.

(((NOT:bu arada franchising mi kendi markam mı derken sermaye açısından değil,her ikisini de karşılayabilecek sermayemiz var burda önemli olan girişimcilik yaratmak.)))

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye94 yazı
Ayni konuyu ben de dusunuyorum. Kahve konusunda saniyorum lider firma Kahve Dunyasi. Duyduguma gore sahibi Ulker ile ortaklik asamasindayken Ulker tarafindan ufak bir puruz olusuyor ve bu girisimci arkadas yollari ayirip tek basina devam ediyor ve gordugunuz gibi saglam bir konumda. Kahve alimi Guney Amerika ulkelerinden ve devasa alimlar. Kendi kahvesini kendi isliyor, artan malzemeyi cikolata yapiminda kullaniyor vs vs.. Dukkan acip logo, dekorasyon tasarlamak mutlaka onemli ama rekabet ortamina gireceksin. Oyle bir hamle yapmalisin ki Kahve Dunyasi, Simit dunyasi Starbucks masa disina cikmali. Ben boyle dusunuyorum

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Yeni Üye31 yazı
Bence marka yaratmak risklidir, bu riski alırım diyorsan yarat derim, ama ilk yapacağın iş bu işte deneyimli bir müdür/yönetici alman, güzel kahveyle, güzel dekorasyon maalesef başarılı olmana yetmiyor. ikincide tek bir ürüne yoğunlaşman, içecek olsun yiyecek olsun farklı ürünler sunmaktansa bir kaç ürün üzerinde yoğunlaş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye2 yazı

Bence riski ilk işinde alma ilkini franchising ile ac hem ordan fikirler tecrübeler edinirsin hemde yapacagın işte herhangi bir batak olursa arkanı toplayabileceğin bir yer olur

Yerleşim Filipinler / CebuMeslek Di?er
Üye244 yazı
Benim onerim kendi adinla ac ! ya da marka o marka buyurr buyumez sana kalmis ...

Suan ki kahve zincirleri bir kahveden cok restaurant gibi bir kuzu cevirme satmadiklari kaldi kahveyi acmayi dusundugun lokasyon orta sinif ve ustu ise 3.nesil kahveciligi dusun derim*. kendi kahveni kendin kavurarak dukkanda musterilerine kahve satisi ve diger sandwic ,cake,crepes , vb.. sataabilirsin.

kahve kavurma icin turkiyenin en iyisi Has garanti ya da en iyi 2.si Toper ile gorus derim onlar hem egitimini veriyorlar hemde yesil kahve tedariginin kapisini acarlar.

kolay gelsin
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Üye110 yazı
Millet artık markaya önem veriyor,marka olsun taştan olsun,6 yıldır kendi markamı ayakta tutmaya çalışıyorum,ama çok zorlanıyorum,benim ürünüm diğer markalardan daha güzel olduğu halde,yinede insanlar markayı tercih ediyorlar,gerçi aynı sektörde değiliz ama size tavsiyem bayilik alın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye215 yazı
önemli olan markadan çok lokasyondur.. starbucksa insanlar çok iyi kahve yapıyor diye mi gidiyorlar.. hayır.. marka ama ambiansın markası, kahvenin değil.. mali gücünü yer için kullan derim.. iyi kahve makinalarından birisine yatırım yaparsan tutunursun.. zaten kahve ithal edecek halin yok.. o işi yapanlar var onlarla çalışırsın.. iyi hizmet ile iyi ciro yaparsın derim..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye81 yazı
Hocam sana altin oneriyi veriyorum.Uluslarasi kahve markalarini bosver.Normal hayattada aynisi gecerlidir.Biryerlere varmak istiyorsan birilerini kullanman gerekir.Bulundugun yeri iyi etud et.Sermaye konusunda skntinda yokmis bak ne guzel.En iyi lokasyonu bul ve kirala.Ulusal kahve markalariyla gorus en iyi firsatlari kim sunuyorsa frenchise al.Ama 2 yillik sozlesme yap.Tum ekipmanlari kendin al sadece kahve ve diger sozlesme icindeki gida urunlerini frenchise aldigim firmadan tedarik et.Bu birinci kisimdi.
Ikinci kisima gelince iyi reklam yap ve asiri derecede sosyal ol.Her musterinle ilgilen seni tanisin.Masasina gidip goy goy yap yeri geldiginde.
2 sene sonra satinalmalarin ,daha ucuzu neleri nereden tadarik edeceksin,tum yurutme kontrolleri hepsini ogrenmis olacaksin.
E tabi bitlerin kanlanmaya baslayacak.Iyide cevre yaptin herkes seni taniyor frenchise aldigin marka tiriska.
Iste ozaman tum konsepti degistirip kendi markani yaratmaya baslayacaksin.
Bulundugun sehirde 2 yada 3 sube yaptiktan sonra Bayim Olurmusun fuarina katilirsin baslarsin kendin frenchise vermeye.
Cok kisa yazdim ama 2 sene sigdirdim bak bukadar yoruma :)
Saygilar basarilar
*Kağıt* = Hayat

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1714 yazı
Doğru lokasyonda markanın çok önemi yok. Uydurun benzer bir marka güzel bir logo tamamdır. Daha dün piyasaya çıkmış 3-5 kuruş reklam ile kendini starbucks gibi pazarlayan markaların süslü laflarına kanmamak gerek. Gerçek girişimci bunu yapmaz, 'rahat para'nın kurbanı olmayın.
Sermayeni çok iyi değerlendir ürüne odaklanman kısa sürede işlerini toparlamana katkısı olacaktır.

Şu bildindik markaların kahve stantlarında satılan 5 para etmez kahvelere rakip olabileceksen hiç durma hızlı davran.
Konsept gerçekten önemli üründe mi yaparsın, hizmette mi, tasarımda mı o sana kalmış.

İlla ki marka diyorsan Lavazza ile görüş. Bayilik alma sadece ürünlerini kullan destek almaya çalış. Bence kahvenin kralıdır ve Türkiye'de henüz fark edilmediğinin kanısındayım. Yüzde 300 kâr edeceğine yüzde 100 kâr et ama bırak sattığın ürün konuşsun. Olmadı iyi bir kahveci bulabilirsen harmanla**** sana o tadı yakalatabilir.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik