Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Marangoz Atölyesinde Seri İmalat Ne Üretilebilir?

BaşlatanalphacentauriTarih07/12/2015 14:32:10Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
merhaba arkadaşlar. alacağa karşılık bir marangoz atölyesi devralmak durumunda kaldım. makineleri satsam yok pahasına gidecek. bu nedenle değerlendireyim dedim.

marangoz atölyesinde satış imkanları olan ne ürün imal edilebilir?

elimizdeki makineler: hızar, freze, yatar daire, dikey delme, planya, zımpara makinesi ve muhtelif birçok küçük el aleti ve aparatı.

bir iki usta koyup ne imal edebiliriz? dışarıda montajı yapılan şeyleri takip edemem. mümkünse paketlenebilecek veya yerinde imal edilebilecek fikirleri bekliyorum.

not: bilmediğin işe girme, anlamadığın şeyle uğraşma gibi şeyler yazıp masal anlatacak olanlar bu başlığa yazmasın. birbirimizi durup dururken kırmayalım.

selamlar saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye21 yazı
En hızlı gidecek grup;
- Çift kapak gardrop ve çeşitleri,
- Banyo dolabı,
- Sehpa, şifonyer, ayakkabılık vs..
Profesyonel Çözüm Ortağınız;
www.villayasam.com

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Üye450 yazı
Makina mühendisi olarak ben de marangoz atölyesi açmak istemiştim. Hatta bununla ilgili forumda yazım da var. Ne varki usta bulamadığımdan gerçekleştiremedim.
Aslında hoşuma giden güzel bir iş. Hazır kucağınıza marangoz atölyesi düşmüş :)
Çok geniş ürün portfoyü olan bir iş.
Seri imalat babında yapılacak en güzel iş yeni yapılan veya yapılmakta olan binalar için inşaat firmalarıyla görüşüp mutfak ve banyo dolapları işini alabilirsin.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye195 yazı

merhaba 10 yıl inşaat mazemeleri satışı yaptım azçok bu konularda bilgi birikimim var madem böyle bir işletmeye sahipsin sana getirisi diğer tüm mobilya ürünlerine nazaran çok iyi olan birkaç ürün tavsiye edicem

1.banyo dolabı piyasada en çok 65 cm 85 cm ebatlarındaki ürünler rağbet görür
şimdi iyi bir tasarımcıya güzel bir ürün tasarlatıp herhangi bir fitrifiye üreticisinden lavabo tedarik edip işe başlayabilirsin sunta üzeri lake boyalı ürünler gayet ucuza mal olur gösterişi parlaklığı albenisi üst seviyede

ben bir zamanlar mobilyecı bir arkadaşımla yapmak istemiştim ama başıma gelen olaylardan sonra başlayamadık ozaman en ince ayrıntısına kadar hesap etmiştik ortalama %40 getirisi olan bir ürün

2. Amerikan kapı bu işte boya ve presi kendin yapabildikten sonra en az banyo dolabı kadar getirisi olan bir iş

başarılar
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye19 yazı
Merhaba

Dolap, Sehpa vs. ye ek olarak marangozluğa daha geniş bakmanızı öneririm.

Ürünleri özetlemek gerekirse eğer;

Masa - Sandalye - Tahta Kaşıklar - Et, ekmek Tahtaları ( restorant ve cafelerde yaygın pizza vs. şeylerin sunumunda) - Mutfak Gereçleri - Ahşap tabak, kase bile olabilir. - Ahşap tabela vs. gibi şeyler olabilir diye düşünüyorum.

Eğer el işçilinizde varsa www.etsy.com bu siteye bakmanızı tavsiye ederim. İlham açısından size yardımcı olacaktır.

Yerleşim Meslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
Kitap ya da biblo rafı
Duvara monteli çalışma masası

Ufak, estetik, yapımı kolay şeyler bulmalı sanki...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye215 yazı
ahşap oyuncaklar yapabilirsin.. ya yurt dışı sitelerden çocuk gelişimi için küçük oyuncak örnekleri bulabilirsin yada çocuk gelişimcilerden farklı dizaynlar geliştirebilirsin.. işçilik çok iyi hatta çok çok iyi olmalı.. çok iyi kalitede boyalar kullanmalısın..

dahası özel eğitim merkezlerinde çok kullanılan materyaller vardır ahşaptan yapılan.. duvar merdivenleri, farklı yükseklikte masalar, engelli çocuklar için özellikli sandalyeler den tut salıncaklara kadar sonu yok.. terapi merkezleri, termal oteller vs yetişkinler içinde talep eder.. içine dalsan tüm dünyanı kaplar..

hatta yurt dışına göndermek daha da önemli..en azından avrupa da çok pahalı bu tür şeyler..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
fırsatlar kaçtığında geldiği zamankinden daha büyük görünürmüş. sevgili dostum elinize güzel bir fırsat geçmiş. adeta bir darphaneye sahip olmuşsunuz. "nerden bu işe daldım" deyip hayıflanmadığın ve yaptıklarından zevk aldığın sürece gelişmeye açık bir sektörde fırsat yakalamışsın.
sn.leonjelasko'nun ürünleri, sn.mduran'ın banyo dolabı üretimi ve sn.because'nin tavsiyeleri konuyu ilk okuduğumda benimde aklıma gelenlerdi. yazıldığı için tekrar etmek istemedim.

daha farklı önerileri olanlar mutlaka olacaktır. ben aynı durumda olsam banyo dolabı üretimi yanında sn.because'nin dediklerini yapardım.

hem bu tür işler süreç içerisinde daha güzel şekil alabiliyor. yani bir işin içerisine girince yatay geçişler yapılacak ürünler çıkacaktır karşına. ilerleyen zamanlarda iş yaptığın insanların talepleride yolunu belirleyecektir. mesela masa yaptığında senden sehpada isteyeceklerdir gibi.

vaz geçmediğin ve bu işi sevdiğin sürece çok güzel şeylerin olabileceğini sanki görür gibiyim. vereceğin karar ne olursa olsun hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye122 yazı
0 546 590 97 11 arayabilirseniz yardımcı olabilirim....
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Üye116 yazı
Valla marangoz ustalarının çoğuna güven olmuyor.Sözlerini tutmuyorlar hiç.Eğer sağlam usta bulursan çok para kazanırsın
lilanet

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dejavu24
Valla marangoz ustalarının çoğuna güven olmuyor.Sözlerini tutmuyorlar hiç.Eğer sağlam usta bulursan çok para kazanırsın

Altına aynen imzamı atarım.
Devren bir marangozhane alıp bir usta tutacaktım.
Hatta boşta bir marangoz ustası bulmuştum bir tanıdık vasıtasıyla.
Usta ben maaşla çalışmam artık ortak olurum dedi.
Ben de tamam daha iyi dedim. Devren alınacak marangozhanenin fiyatı bu ne kadarlık bir ortaklıktan bahsediyorsun dedim.
Ben para vermem,kazanırsak yarı yarıya kırışırız. Kazanamazsak bana belli bir maaş verirsin dedi.
Allah aşkına benim yerimde olsanız ne cevap verirdiniz?
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis