Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eskimeyen & Kazandıran Meslek : Kuyumculuk

BaşlatanMcKaRTaLTarih11/09/2008 21:28:56Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Öncelikle Böyle bir sitenin oluşumunda emeği geçen herkeze ve ticari arayışlar içinde olan tüm arkadaşlara emeklerinden dolayı kutluyorum...

Ortak bi paydamız şu ki buradaki baslıkların çoğu sadece yorumlardan meydana geliyor yani bi sonuc değilde sadece varsayımlar üzerine afaki bir gidiş yolu...

Şu gerçeği asla unutmamalıyız ki iyi para kazanmak istiyorsan Ya Yapılmayan Bir İş yapacaksın Veya yaptığın işte en iyi olacaksın..

Bu giriş cümlerlerimden sonra size bi iş tavsiyesinde bulunmak istiyorum asla ölmeyen ve kazanama ihtimalinin fazla olduğu bir meslek ....Kuyumculuk........

Başta belki sermaye bakımından korkutucu gözükebilir fakat şu da unutulmamalıdır ki küçük işler yapan esnaflar büyük balıkların yemi olmaya mahkumdur...

Bu iştede önemli olan fizibilite. Parayla para kazanmak... Elindeki altın her zman değerlenir. Uygun bir yer büyük getiriler sağlar .Bu işin en sevdiğim yanlarından biride her zaman saygı duyulan bir meslek.

Kuyumculuk hakkında bilgi edinmek isteyenler özelden yazabilirler...

Tüm girişimci dostlarıma başarılar...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye537 yazı
hocam ben merak ediyorum ancak kuyumcu neyden kazanır nasıl nakit döndürür

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye276 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Şu gerçeği asla unutmamalıyız ki iyi para kazanmak istiyorsan Ya Yapılmayan Bir İş yapacaksın Veya yaptığın işte en iyi olacaksın..

sayın mckartal söylediğiniz kuyumculuk işini binlerce kişi yapıyor.kuyumculuğu çok iyi yapan firmalarda var,

sizcede söylediklerinizde çelişki yok mu?

ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye16 yazı

Ewt ama benim ki olmayan bi işi yapmak değil olanın en yisini yapmak açısından su an türkiyenin önde gelen şirketlerine çalışan bir firmada pazarlama satış dağıtımdayım buda gösteriyor ki yapılanın en iyisini sizlere sunabilecek bi iş... tabi dediğim üzere iyi bir sermaye gerektiriyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye276 yazı
peki sizin bu konuda sunabileceğiniz imkanlar varmı çantacıların bu işte önüne geçebilirmiyiz
ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye16 yazı
Erkan bey bu konuda çok tecrübeli olduğunuzu sanıyorum çantacıların önüne geçebilirmiyiz eğer ki çarşıda çevren varsa

bu aracılara zaten işin düşmez onun içinde size pres için hallow için kolye ucu için tamtur vb... ürünler için yerler önerebilirim...

Yeni Üye94 yazı
Gunumuz ekonomisinde altin bir yatirim aracidir. Ve herkes yatirim yapacak guce sahip degil. Olmeyen bir sektor varsa oda GIDA sektorudur.
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı
ewt katılıyorum fakat şöyle düşünelim lütfen hem elinde bulunduğu vakit kazanıyorsun hemde kuyumcu dükkanın varsa o altını işleterek veya aldığın hurdalardan kazancını 2 ye katlıyorsun gıda asla ölmez bir sektör ewet ama sorun piyasanın büyüklerinin elinde olması...

Yeni Üye1 yazı
mckartal sıze katılıyorum kuyumculukta olmıyecek mesleklerden bırtanesı.soktorde hıc ıs yapmasanız elınızdekı malın zıyan olma sansı yok.altın herzamn degerıne deger katıyor..

Yerleşim Yunanistan / XhantiMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
Özellikle bu yazıyı yazdığım tarihle şu zmn arasındaki altın fiyatlarına bakarsanız sermayenizde en az bu kadar

kısa zamn içinde %10 luk artış olduğunu göreceksiniz. Krizde dolardan daha hareketli bir potansiyeli olduğu

apaçık ortada ki küresel krizde çıkış kapısı olaraktan ı. dünya ülkesi olarak gösterilen ülkeler altını işaret etmişlerdir.

Yeni Üye16 yazı
Hey gidi günler ... Bu yazıyı yazmamın üzerinden 6 seneden fazla süre geçmiş Altın 30.25-TL satış fiyatı bugüne bakalım 83.75 Kendini 2.76 ya katlamış

Bu arada pişmanlık yazısı olarak algılanmasın Altını Seçmekle doğru yapmışımın bir paylaşımı

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - McKaRTaL
Hey gidi günler ... Bu yazıyı yazmamın üzerinden 6 seneden fazla süre geçmiş Altın 30.25-TL satış fiyatı bugüne bakalım 83.75 Kendini 2.76 ya katlamış

Bu arada pişmanlık yazısı olarak algılanmasın Altını Seçmekle doğru yapmışımın bir paylaşımı

Bu konuyu görünce iki klavye tuşunada ben basayım dedim :)
1. Altın her çağda değerli bir maden olmuştur Belkide uzun bir sürede değerli olarak kalacak Ancaak Kuyumculuk sektörü için aynı şeyleri söylemek güç.

2.Kuyumcu esnafı bakkalın zenginidir aslında. :) Nasılki mahalle bakkallarının yerini yavaş yavaş Süpermarketler AVM ler aldı Artık Kuyumcu dükkanlarının yerlerini büyük altın markalarının bayilikleri ve Bankaların yaptığı uygulamalar almaya başladı Sonuçta Altın bir yatırım aracı :)

3.Dürüst çalışanları tenzih ederim fakat müşteri ile karşı karşıya kaldıklarında ve esnaflar arası ilişkilerde en çok sözlü illüzyona başvuran yada başvurmak zorunda kalan meslek grubudur. Hesap makinesine random basarak ekranda bazı sayılar çıkartıp müşterisine ekrandan alakasız rakamı kıllandırmadan söyleyebilmek kolay değildir.

4. Çok güzel bir söz vardır "Karpuz Yeşildir fakat içine girince Kırmızı olduğunu anlarsınız"
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
[quote]Yazıyı gönderen - McKaRTaL

25-30 bin nüfuslu bir kasabada kuyumcu açabilmek için hangi ürünlerden ne kadar almak gereklidir(bilezik,set,ziynet gibi)?
Sermayem 3kg alabilecek kadardır.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
Güncel

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
herkese kolay gelsin 25 yaşındayım 10-15 bin nüfuslu bir ilçede kuyumcu dükkanı açmak istiyorum burada açmak istememin nedeni olarak; hiç kuyumcu dükkanı yok altın almak için vatandaşın 50 km uzaklıkta olan (a) şehrine gitmesi gerekir bu ana sebep, birde çevrem çok geniş, müşterimin iyi olacağını düşünüyorum arkamda güvenilir kişilerde var bunlar artı yönler birde eksi yönleri var mesela ben altın işinde yeniyim daha önce hiç çalışmadım maddi olarak da çok iyi değilim fakat yapabileceğime inanıyorum beni destekleyen akrabalarımda var şimdi ben tecrübeli arkadaşlardan gerçekçi tavsiyler bekliyorum yardımcı olurlarsa çok iyi olacak şimdiden çok teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / I?dyrMeslek Esnaf