Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Yağ Şişeleme, Pazarlama

BaşlatanetkinTarih12/11/2015 11:55:25Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Merhaba forumdaşlar,

Memlekette küçük çaplı zeytin, zeytinyağı üretimi işi yapıyoruz. Genellikle eşe, dosta, yakın çevreye veriyoruz ürünlerimizi.

Ürettiğimiz zeytinyağlarını şişeleyip yasal olarak pazarlamasını yapmak istiyoruz. Yardım istediğim konu hangi prosedürleri izlememiz gerektiği ile ilgili. Şişeleme yöntemi, etiket, satış izni, belgeler vb. bildiğiniz kadarıyla yardımcı olur musunuz?

Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye8 yazı
sanıyorum gıda tarım ve hayv bakanlığına başvurmanız gerekiyor.size üretim izni verecekler.tabi şişeleme yaptığınız yerinde prosedürlere uygun olması gerekiyor.ayrıca size TR ile başlayan bir kayıt numarası verecekler.yasal olarak pazarlama derken kendi markanız olacak mı?

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Teşekkürler ilginiz için. Evet kendi markamız ile satışını yapmak istiyoruz.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı

Merhaba,
biz de aynı durumdayız. Kendi markamız ile satış yapmak istiyoruz. Zeytinyağımızı tarişte sıktırıyoruz. Bizde üretim olmadığı için paketleme yapıyoruz. Fason şişeleme yapılabileceğini öğrendik ancak henüz o aşamaya geçmedik. "Etkin", siz nasıl ilerlediniz?
Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
üretim miktarı yüksek ise gıda üretim izni mantıklı,aksi halde fason dolum en mantıklısı. ver fason üretime, kur işletmeni, satışa başla. üretim izni işi biraz maliyetli. (üretim izni,şişeleme ekipmanları,bu işi yapacağınız yer ve bu yerin iklimlendirme vb koşullarının sağlanması)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda