Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Broşür Dağıtımı İşi Nasıl Geliştirilebilir?

Başlatanturk3458Tarih10/09/2008 13:29:44Yorum63

İlk mesaj
Üye277 yazı
Herkese merhaba;
Ben uzun zamandır koniks ve işfikirlerini takip ediyorum. Ne yapabilirim diye düşündüm.
Sermayem yok.
Bende broşür dağıtımı yapabilirim dedim. Herşey güzel ancak çevre olmadığından ve bu iş için sermaye ayıramadığımdan çok ilerleyemiyorum.
Bu ortamda bu konuda bana ciddi olarak yardımı olabilecek arkadaşların olduğunu görüyorum.

Ama bu işe girmeden önce şöyle bir çalışma yaptım;
1. Önce kendime yaptığım işi anlatan bir broşür hazırladım.
2. Netten hedef bölgemdeki ilçede ne kadar işletme varsa hepsinin mail telefon vs. bilgilerine ulaştım.
3. Hepsine bilgilendirici mail attım.
4. Dönenlerle ve bir kısmı ile yüzyüze görüştüm ve ilk işlerimi yaptım.

Ama buraya kadar bunun dışında bu işi nasıl geliştirebilir ve daha fazla işletme ile çalışabilirim kestiremedim.
Fikirleriniz için teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnsan kaynakları
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Yeni Üye87 yazı
Güzel bir iş yakalamışsın tebrikler. Hatta bize de fikir vermiş oldun.
Broşürleri sektör sektör çıkar. Yani, pazartesi beyaz eşyacılar, salı mobilyacılar, çarşamba kuyumcular, perşembe medikal cihazlar, cuma mefruşatcılar. Cumartesi, pazar durum değerlendirmesi yap. Bu süreci en az 3 ay devam ettir. Her hafta aynı gün aynı sektörün broşürlerini yayınla. Broşürün arkasına da reklam al(Banka, finans, sigorta. vb...).
Sakın cumartesi pazar broşür dağıtma. Çünkü, herkes cumartesi pazar dağıtıyor, herkesin yaptığının tersini yap. 3 ay sonra seni tutabilene aşkolsun. Hadi kolay gelsin.
Bugünü düşünürüm yarın var mı
Gençliğe de güvenemem ölen hep ihtiyar mı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Üye277 yazı
Yorumlar için teşekkür ederim. Fikir verebildi isem sevindim.
Reklam al kısmını anlayamadım. Broşürü ben yaptırmıyorum ki işletmelerin broşürünü dağıtıyorum sadece. Kendime yaptığım broşüre gelince zaten bir adet ve onun dağıtımı netten yapıyorum onda öyle birşey olacağını sanmıyorum ama iyi fikir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Üye1714 yazı

O mail attıpta sana geri dönmeye şirketlere tekrar mail gönder. Hatta kendi broşürünü dağıtabilirsin.
Araştırmalar yap, raporlar hazırla.

Benzer girişimcilere çaktırmadan sorabilirsin :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye277 yazı
:)) evet kartvizit dağıtmayı düşünüyorum kısa süre içinde. Ayrıca bu işe farlkı bir boyut kazandırabilmek için bir planım daha var ama ne kadar işe yarayacağını bilmediğim için denedikten sonra açıklamayı düşünüyorum.
Bulunduğum konum itibari ile çevremde 8-10'a yakın büyük çaplı ve büyük cirolu firmaların oluşturduğu organize sanayi bölgeleri var bunları nasıl değerlendiririm diye kafa yoruyorum ama buna çözüm bulamadım.

Üye281 yazı
Broşür dağıtım işinin yanı sıra bir matbaa ile anlaşıp broşür basım işide yapabilirsiniz ayrıca broşür dağıtım işinin yanı sıra zamanla daha da profesyonelleşip özel kurye işleri alabilirsiniz. Mesela bildiğim kadarı ile bu kredi kartlarını bankalar özel kuryeler ile gönderiyorlar bunun yanı sıra dergiler abonelerine kurye ile dergi gönderiyorlar. Bu tip işleride düşünün derim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye277 yazı
Sayın rterzioğlu önerilerinize teşekkür ederim. Ancak şöyle bir durum var broşürler bir mahalleye yadaişletmelere dağıtılıyor olsa. Şu binalara şu mahalleye yada şu işletmeye verdim diye rapor tutulabilir. Ancak broşürler caddeden geçen insanlara verildiği için bu durumda nasıl bir rapor tutulması gerektiğini inanın bilmiyorum. Şimdiye kadarki işlerimdede yapmadım. Ama olursa iyi olur tabi.

Üye277 yazı
Bir kaç matabaa ile görüşmüştüm daha önce ancak şöyle bir durum var. Matabaalar fiyatı biraz indirerek bana kar payı bırakmak yerine piyasada ki fiyatlardan satış yapmak istiyorlar. Dolayısı ile o fiyatın üzerine ben karımı koyunca fiyat piyasadan pahalı oluyor.

Yeni Üye26 yazı
selamlar bana bu işin fiyatları konusunda bilgi verebilir misiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye277 yazı
Selamlar uğur bey;
Fiyatlar dağıtım şekline, sayısına ve dağıtılacak broşürün ağırlığına göre değişmektedir. Eğer dağıtım yaptırmak istiyorsaız fiyatı turk3458@hotmail.com adresinden ulaşırsanız verebilirim.
İyi çalışmalar

Üye1714 yazı
turk3458: işin cilveside orada zaten. mutlaka pazar araştırması yapılabilir. Firma ile ortaklaşa birşey deneyebilirsin. Geri dönüşüm çok önemli bence böyle durumlarda sonuçta bu bir reklam. Acaba yoldan geçenlerin ilgisini çekecek bir durum mu. Hangi reklam ürününü hangi bölgede dağıtıyor olman dahi önemli.

Çok pahalı bir kozmatik ürünü gidip kırsal bir bölgede reklam yapmaya kalkarsan olmaz dimi :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye277 yazı
Haklısınız. Etraflıca düşüneceğim bu konu üzerinde. Gerçi bu aralar iş ayarlamakta sıkıntı çekiyorum. Yanlış bir alanla mı ilgileniyorum diye düşünüyorum bazen.
Aslında çevremde o kadar çok her sektörden üretici firma var ki. Onlara uygun bir iş fikri geliştiremedim. Hacimleri çok büyük dikkate amıyorlar bizi.

Üye142 yazı
Mrb turk3458 broşür dağıtım fikrin güzel ama amatörce yaparsan kazanacagın para seni kurtarmaz e tabii kazanamayınca usanıp bırakırsın!sevgili dostum ben istanbulun lüx restorant zincirlerinin birinde dış servis müdürüyüm ,10 yıldır fast food ve restorantların, paket servis ekibini v e sistemini kurup hedeflenen cirolara ulaştırırım!Bu ciro yükseltme işinde en çok başvurduğum yöntem broşür dağıtımı.sadece gıda sektöründe broşüre bu kadar ihtiyaç varki diğer sektörleri düşünemiyorum bu sebeble senin projen büyük kazançları yakalar ama kurumsal yapmak lazım.bende bu işten kazanç sağlamak istiyorum fikirlerimizi ve güçlerimiz birleştirirsek neden olmsaın??bana ulaşmak istersen hakanay2609@hotmail.com
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye127 yazı
Sayın TÜRK3458 broşür basım konusunda fiyatını kontrol etmen ve karşılaştırman açısından teklif verebilirim.Kaç renk,ebat,kağıt kalitesi adet gibi bilgileri ihtiyaç duyduğun zaman uckan38@yahoo.com adresine gönder teklif vereyim uygun bulursanda alırsın.Başarılar saygılar

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek
Yeni Üye15 yazı
Bölgesel dağıtım ağı kur mutlaka her ilçeden 2 kişi bul fazla değil. ARkadaş çevresi bu işlerde etkili olabilir. firmalar reklamlarının ne kadar geniş bir alana yayılacağını bilmek ister bu da elinde büyük bir güç olur. istediğin zaman iste4diğin bölgede broşür dağıtabilir hale gelebilirsin bu şekilde ve tercih sebebi olursun. Zaten her ilçenin en meşhur 1 ya da 2 kalabalık caddesi vardır. eğer böyle bir ağ kurabilirsen sektördeki bir çok kişinin önüne geçebilirsin derim ben.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye277 yazı
Hepinize verdiğiniz fikirler ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Küçük işletmeler ekonomik kriz bastırdıkça bu gibi maliyeti küçük reklam potansiyeli ve geri dönüş oranı yüksek tanıtımlara yöneliyorlar. Şu anda müşteri portföyü oluşturmaya çalışıyorum. Yakın zamanda devamlı broşür dağıtımı yaptığım müşteri sayım artacak hayırlısı ile.
Eğer sitemizde broşür dağıtımı yaptırmak isteyen arkadaşlar varsa iletişim kursunlar uygun fiyata kısa sürede yaparız.
mail adresim: brosurreklam@gmail.com.
Herkese işlerinde başarılar ve bu kriz ortamında sabırlar diliyorum.

Üye277 yazı
Dağıtım Fiyatları;
5000 adede kadar : 1000X50 YTL
5000 ve üstü : 1000X40 YTL

İstenilen bölgelerde apartmanlara broşürlerin dağıtılması
İstenilen caddelerde elden dağıtım
Raporlama:
Dağıtım yapılan sokak listesi
Sokaklarda dağıtım yapıaln bina-apartman sayısı
Kaç adet bırakıldığı. Daire sayıları

ilgi gösterenler cinsiyet oranları
vs şeklinde raporlama yapılır. İsteklere göre daha detaylı ve özel çalışmalar yapılır.
Detaylı rapor ve çalışmalar fiyata ilave edilir.

Taleplerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar

Yeni Üye32 yazı
Firmaların çalışmanıza yaklaşımı nasıl? Bu işi devamlı yapan firmalar (market vs) genellikle kendi personellerine dağıttırıyorlar İzmir'de... Bu şekilde bu hizmeti dışardan almaya nasıl yaklaşıyorlar? Fiyata bakılırsa İzmir'de bunun yarı fiyatına bile anlaşılabilse çok büyük kar edilir. Bir kişiyi günde 20-25ytl ye çalıştırmak mümkün İzmir'de böyle bir iş için. Bir kişi günde minimum 5000 adet dağıtabilir diye düşünüyorum. Doğru mu?

Ben de İzmir'de bu işi yapmayı düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Gerekirse özelden de gönderebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

İşlerinizde başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ticaret
Üye277 yazı
İşi ehli yaparsanız ve söylediğim raporlamayı da yaparsanız, broşürü binaya bıraktığınızda içeri girebildiklerinizde dairelerin kapısına tek tek bırakırsanız ve elden dağıttığınız da insanlar aldıklarında size soru sorarsa işte burda böyle demiş nasıl olacak bu, şunu mu demek istiyor vs. bunlarla müşteriniz gibi ilgilenip bütün sorularını cevaplamaya çalışırsanız. Bir ksımı broşürdeki hizmeti veya kampanyayı beğenirse iletişim bilgilerini verir veya ben almak istiyorum der. Bu durumda bunları düzenli kayıt eder dağıtımını yaptığınız firmaya iletirseniz. Gerekli yerlerdeki yaklaşım ve anlatımlarla firmayı temsil edebilirseniz öyle kolay yapılan bir iş değil.
Bir kişi bunları yaparak günde 5000 broşür dağıtamaz. Dağıtsa bile 3-5 birden verir. belli bir zaman sonra sıkılır baştan savma noktasına gelir.
Onun içindir ki hem geri dönüşü daha sağlıklı tıtabilmek için hemde dağıtan arkadaşların baştan savma yamaması için günde en fazla 2000-2500 dağttırırım bir kişiye. Bu da sıkışık zamanlarda maksimum.
Ben dağıtım yaptırdığım arkadaşlara 30 dan aşağıya vermiyorum. Göründüğü gibi kolay bir iş değil.
Ama eğer ben 20 ye hem dağıttırırım hemde kar ederim derseniz buna birşey diyemem. Buda sizin başarınız olur ancak. Tabi yukarıdaki şartları göz önünde tutuyorsanız.

Üye277 yazı
Ha bu arada ben marketlerle hiç çalışmadım. Daha çok bilgisayar, servis, danışmanlık, dersaneler, sürücü kursları ve özel eğitim kursları, mağazalarla falan çalışıyorum. Şu ana kadar hiç bir müşteri ile de sıkıntı yaşamadım. Hizmetimden çok memnunlar. Sağolsun onlarda bizi üzmüyorlar. Ama izmirin şartlarını bilemem. Yaşam şartları pahalılık vs farklıdır.

Yeni Üye32 yazı
Değindiğiniz noktalar için çok teşekkür ederim. Değerli bilgiler...

Yeni Üye32 yazı
Bu arada yerel seçimler yaklaşıyor. Belediye başkan adayları, muhtar adayları vs bu şekilde broşür dağıtımı yaptırmak isteyebilirler... Bunlarla da görüşmenizi tavsiye ederim.

Üye277 yazı
:)))
Onların dağıttıracağı birileri yoksa zaten seçime girmesinler.

Yeni Üye32 yazı
Partide gençlik kollarına dağıttırabilirler pek tabii.. Fakat gençlik kollarının o dönemde daha faydalı işleri olabilir. ;)

Nasıl gidiyor bu arada işler? Talep ne durumda... Ben ciddi anlamda düşünüyorum bu işi..

Üye142 yazı
turk kardeşim avrupa yakasında olsan yüklü bir maaşla çalıştırırdım seni !msn den yazmışın kusura bakma cevaplayamadım yoğundum bir ara görüşelim !!bir kaç firmayla görüştürcem seni!
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye277 yazı
Teşekkür ederim hakan bey; ne zaman isterseniz görüşebiliriz.

Üye277 yazı
İşler fena değil. Bugün 6000 kadar iki farklı bölgede dağıttık. Yarın da biraz var. Ekibi yeni oluşturdum inşallah daha iyi olacak.

Üye683 yazı
Dağıtılacak broşüre milletin işine yarayacak kuponlar ekleyerek:)
O zaman dağıtmasanız bile, yurdum insanı sizi bulup, broşür ister...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye992 yazı
aklima gelmisken sorayim beyler.
bizim firincilar ekmegi satarken bir kagit veya bir plastik bolsadami veriyolar.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye683 yazı
Ambalajlı vermek için yönetmelik çokmıştı ama Osmalı'nın yasağı üç gün sürer hesabı tutmadı bu iş de... Vatandaş elleye elleye seçiyor, naylon poşette mutlu ve huzurlu evinin yolunu tutuyor.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk