Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Market İşi. . . .

Başlatangokhan1507Tarih07/09/2008 09:14:23Yorum39

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
150 metrekare dükkan aylık kirası 1.500 ytl

2 adet servis 25,000 ytl den 50,000 ytl

market ekipmanları 60,000 ytl

ilk başlangıçta alınacak mal tutarı 40,000 ytl

5 çalışan aylık maaş 500er ytl den toplam 2,500 ytl

çalışan sigortaları toplam aylık 500 ytl

servisler günde 20 sefere çıkıp her seferde 5 km yol yaparsa toplamda 2 si 200 km yol yapar buda günlük 50 ytl yakıt tutar aylık otalama 1,500 ytl de bu tutar

kaba hesaplarıma göre ilk başlangıçta 150,000 ytl gerekli

sonra bu 150 metrekarelik marketin aylık gideri 6,000 ytl yi buluyor.

şimdi böyle bir kaba hesap sonunda aylık 6,000 ytl gider var ve bize kazanç olarak ne kalacak?

ve bazı mrketler nasıl bir taneyken-aylık bu kadar giderle- marketler zincirerine dönüşüorlar?

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Üye116 yazı
selam koniks üyeleri herkes kendince marketçilik hakkında bir seyler yazmış olup hepsini hiç sıkılmadan okudum.Şöyle bir sonuca vardım ve bunuda sizinle paylaşmak istedim. Her önüne gelen bakkal tarzı küçük iş yerleri açarak kendi işlerini kurmak istiyor fakat büyük balık küçük balığı her zaman yutar lafını anımsatarak her zaman küçük bakkallar büyük marketler zincirlerine deyim yerindeyse yem olmaktadırlar.Çünkü yüklü alımlar yaparak ucuza mal ediyorlar ucuza aldıkları malı doğal olarak sürümden kazanmak için ucuz ucuza satmaktadırlar.Ve böylelikle her zaman en önde gitmeye devam etmektedirler. Saygılarımla...
RRRRRRRRRSSSSSSS

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Ö?renci
Üye276 yazı
ekonomist63 değerli arkadaşım bu herkesin bildiği bir durum. küçük balık büyük balık hikayesi doğru. ama benim burada küçük balık olma niyetim zaten yok ama büyük balıkların malı ucuza almasının dışında ekstra maliyetleri var. ayrıca bu büyük balıklar 10 liralık malı 1 liraya alsa bile 2 ya da 5 liraya satamaz . bu denge şu an varken bu işe girilir . bu denge bakkalların üreticiden alış fiyatları dengesidir. yani aynı üreticiden büyük malı 1 liradan aldı . bu malı aynı üretici bakkala 1,5 ytl ye sattı yani büyük balık üreticinin tavsiye ettiği fiyatı 1,55 civarındadır. büyük balık bu malı 1,45 e bile satamaz. o yüzden kendi etiketli ürünlerini satmak için uğraşıyorlar. kar marjları yüksek sadece. böyle olmazsa bakkal gider büyük balıktan mal alır üreticiden niye alsın. sürümdende kazanmıyorlar tam aksine yüksek kar marjından kazanıyorlar. ürünleri aldıkları fiyat etiketin yarısındanda küçük olabiliyor birçok üründe. sürümden kazanmayı istiyorlar ama yapamıyorlar. fiyat dengesi bakımından.
ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye503 yazı

pardon erkan kardeşim,yazım tamamen gokhan1507 ye,kusura bakma karıştırdım

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Üye276 yazı
bendende özür zaten benim ismimde yazıda geçmiyormuş bende sazan gibi atladım sende kusura bakma murat abi

Üye503 yazı
)))),estağfrullah kardeş

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Yeni Üye3 yazı
ERK4N sen böyle bir girişimde bulun ben gelip askari ücretle çalışacagım. Dostum senin tecrüben nedir ben bunu pek anlayamadım. Sen bir işletmecinin nasıl, nerelerden kısıp işletmesini bir gün bir gündür deyip ayakta tutmaya çalışmasını anlayamazsın tabi. Ben bir kasiyere veya reyon görevlisine 1000TL vermek yerine iki kişiye 500 TL verme taraftarıyım. Ayrıca kim istemez çalışanlarına yüksek maaş ödemeyi. Ama biz burada marketten bahsediyoruz holdingten degil.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Üye276 yazı
ben büyük markatlerden sözediyorum ama az sayıda şubesi olan marketlerden bu konuda yanlış anlaşılma oldu sanırım çünkü konuyu başlatan arkadaş zengin olmaktan köşeyi dönmekten bahsedince bende madem köşeyi döneceksin işçinide düşün o zaman manasında bir yaklaşımda bulunmak istedim , tabiki işleri zar zor döndüren bir işyeri elemanına maaşını vermekte bile zorluk çekiyorsa buna kimsenin diyecek birşeyi yok .
ben 3 yıl büyük bir firmada kasiyerlik yaptım , ama bu işin dışında birçok işte çalıştım ve bu 10 sene de çalışırken 3 üniversitede okudum, dolayısıyla birikimimi eğitimime harcadım birçok farklı alanda bilgi sahibi olmaya devam etmekteyim. Sadece para kazanmak için bir amacım olsaydı ben ne bu üniversitelere ne de dershanelere para dökmezdim. Market işi olsun diğer işler olsun ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum görüldüğü gibi değildir.Ekonomik Göstergeler kötü olsada düşünüldüğünde halkın boşu boşuna daha fakirleştiğini görebiliriz. Buna küçük ve orta ölçekli esnafta dahildir. İstanbul gibi metropol de 1 kişinin 1,50 ytl olan toplu taşıma ücretinin maliyeti 20 kuruşu geçmez . Belediye halka hizmet için mi var halktan para kazanmak için mi . İşte günde 500.000 insan taşınıyor bu fiyattan . Kaç milyar dolar eder siz hesaplayın , sadece bu mu hayır , Bunun gibi yüzlerce durum buldum ve ortaya çıkan sonuç 3 ya da 5 değil 30 milyar doların üstünde bir rakam. Şimdi Tüp geçit yapılıyor buda birkaç milyar dolara kredi ile yapılıyor bunuda halk ödeyecek . Ama holdinglerin işine yarayacak . Bu geçiti işsiz adam ne yapsın . 3 milyar dolara kaç bin kişiyi istihdam edersiniz, kaç bin aile demektir bu. Ben bir Türk olarak bir insan olarak bu yapılanları içime sindirememekteyim. Kİm ne ders desin bu benim görüşüm .Sonra da iş yok işsizlik diz boyu olur tabi. Esnaf belini doğrultamaz ama holdingler köşe olur. Carrefour Türkiyeye geldiğinde ilk 5 yıl vergi muafiyeti tanınıyor ama Carrefour ilk 5 yılda tek kuruş yatırım bile yapmıyor. Şube bile açmıyor.
İçinde bulunduğumuz durum budur. Ya birlik olup sesimizi çıkaracağız ya da hayal kuracağız.

Yeni Üye13 yazı
gerçekleri bilmek önemli değil arkadaşım bana gelip türkiye 'nin falanını filanını anlatıyorsun erkan kardeşim 3 üniversite bitirmiş olman güzel bir davranış yaşın kaç bilmiyorum bir söz vardır cok okuyanmı cok gezenmi bilir bende türkiyenin en büyük marketinde çalıştım hemde 6 ay sadece altı ay ve 6 ayda işi çözdüm market açtım 5 yıl sonunda 1 şubeli marketimi 10 şube ile devrettim bir marketimin günlük cürosu en az 20 000 tl altına inmiyordu sen bim acarım diyorsun 7000 tl ye dükkan tutarsın iyi kötü demir başda alırsın ama bir yerde hata yaptın hem 3 fakülte bitirdim dedin hemde büyük marketlerde çalıştım dedin.bence sen hayal pressin sen değil 7000 tl ye bim gibi market açmak sana hazır kurulu sadece malını sen al denecek market dükkanı verseler batırır gidersin bim belki marketlerini ucuzu acabilir kabul ama bim cematin firması peki bu cemaat kim türkiyedeki gıda banka medya lojistik vb cok büyük bir konsorsiyumu olan bir kitleye ait sen 7000 tl ye kuracağın yere en fazla ne kadarlık mal alırsın ? 50 bilemedin 150 000 tl lik bu malı nasıl alırsın çekmi nakitmi hadi aldın nerede bekletecen ama bim tek seferde 10 15 milyon tl arası mal alıyor ayrıcada nakit aldığı için fiyatı o belirliyor cola cıya diyorki ben sende 2,5 lt kolanı 1,30 dan alırım kolacı hayır demiyor neden adamın 2630 şubesi var bu nedemek günde bir şubede 15 cola satılsa 15*30*2630=1 183 500 adet cola anladın olayı bimin bir ayda sattığı en basit ve en ucuz herkesin aldığı kolanın toplam adetinin bırak tamamını 1000 biri olan 1183 adet colayı sen kaç günde satacan 7000 tl ye kuracan marketinde

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye11 yazı
neden "BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YER" düşüncesi içindesiniz anlamıyorum, zaten böyle düşünecekseniz, hiçbir işe girmeyin derim, burada da boşuna konuşuyoruz manası çıkar,

bence "HIZLI OLAN BALIK, KÜÇÜK BALIĞI YUTAR" birde madalyonun bu yüzünden bakın derim.

size bir örnek ben bu işi yapmadım ama yapanların stratejilerinden anlatmak istiyorum.

Büyük marketlerin de rakibi diğer büyük marketler, dolayısıyla devler kapışırken siz aradan nasıl kazanç sağlarım diye düşüneceksiniz.

Her büyük mağazanın ayın hatta haftanın belli günlerinde belli ürünlerinde indirim oluyor, herkesin sürekli kullandığı hemen hemen herkesin acaba alsammı dediği ürünlerde, bunu ne için yapıyorlar müşteri kapıdan içeri girsin onu aldığında mutlaka yanında birşeyler daha alacaktır asıl işte burada kazanıyorlar.

sizin yapmanız gereken şey, çeşitli bankaların kredi kartlarını özelellike money kartını kullanacaksınız, belki size toptancının bile veremediği fiyatlarla alalacaksınız. kredi kartına adamlar 4-6-8 takside kadar da vade farkı almadan taksit yapıyorlar ayrıca kullanmış olduğunuz kardın ekstra getirileri de var.

iste burada hızlı olmak lazım, bu ürünleri takip edip, işinize hangisi uygun onu almalısınız, işte burada hızlı olmak lazım. siz küçük balıklar olarak büyüklere yem olmazsınız, hatta onları yutamasanızda en azından kuyruğunu ısırırsınız. yani onların silahları ile yine onları vurursunuz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe