Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Umut. .

BaşlatanE.YprkTarih09/02/2010 04:17:02Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
Merhaba arkadaşlar, saygıdeğer büyükler..

Siteyi uzun süredir takip etmekteyim, arttık aşina oldum, yorum tarzlarından yazarları tanımak normal bi durum haline geldi:)

Ben istanbulda yaşayan, üniversitede mühendislik okuyan, okulunu 2 sene uzatmış ve geçen sene yerine seneye mezun olacak biriyim. İşe güce para kazanmaya hep meraklıydım dolayısıyla bazı cahillikler de yapmadım değil bu sebepten, bi ton işe girdim çıktım bazılarında kendim bişeyler yapmak istedim, olan da oldu olmayan da.. Malum öğrencinin yapacağı işler belli.. Yani sistemin zorladığı şeyler hep sıcak satışa dönük farazi emek harcanan ama ne adamakıllı maddi ne de zerre kadar manevi değer katmayan şeyler..
Benim de yaptığım şeyler böyle şeylerdi, tatil sat, spor sat, köfte sat, standda dur, anket yap vs..
Ama yaş oldu 23, daha askerlik yok, mezuniyet seneye.. Ülkenin durumu belli, mezun olunca da kaydadeğer bi fark yaratmadığım sürece bi anlam ifade etmicem bu sistem adına. Tanıdık yer olmadığı için zorunlu stajımı yapmanın en zor şeylerden biri olduğu bir sistemde özellikle.
Dolayısıyla bence tek çıkış yolu herkesin azdan çoktan üretime, birşeyler üretmeye yönelmesinden geçmekte..Bu amaçla ben de paralel bağlamaktansa seri bağlamak istiyorum, çünkü bu ülke paralel bağlamayı sever

Herneyse..
herkes gibi ben de bi şekilde içimi döktüm bu platformu kuranlara da teşekkürlerimi sunarım böyle bir ortam yaratarak bunu sağladıkları için..

Benim hiç bi gelirim yok şuan, 15 ocak itibarıyle çıktığım işyerinden 2bin TL civarı bi alıcağım var ayın 15ine söz almıştım çıkarken.. Ama söz, garantisi yok. Kaldığım yere para vermiyorum, borcum da yok, ne artıdayım ne ekside yani, bunun geniş zamanda olmasa da şimdiki zamanda bir avantaj olduğunu düşünüyorum, dolayısıyla aklıma gelen bi kaç fikirle ilgili sizlere danışmak istedim..

birincisi, o parayı alınca, ki alabilirsem, kendim de çok sevdiğim ıslak hamburger yapıp, şu sıcak kalmalarını sağlayan arabalarda sokakta satışını yapmak..ilerde yeme içme işine er ya da geç giricem çünkü..bu da bi başlangıç olur belki..

ikincisi, yağmuru hiç sevmem, geçen okuldan çıkıp iliklerime kadar ıslandığımda bacaklarımın ağrıdığını, çoraplarımın ıslandığını farkettim otobüste giderken, insanlara baktım hepsi aynı durumda,
ben o parayla böyle galoş gibi ayağa geçirilen ama dize kadar uzanan plastik bişey yaptırsam, kılıf gibi, hem ayakkabıyı hem bacağı sudan korusa, onu pazarlasam, hem insanların ayakkabıları ıslanmaz, hem çorapları, topuklu giyen bayanlar da kullanır, kösele giyenler de.. hemde işi bitince çıkarır atar diye düşündüm, ayakkabı mağazalarına da verirsem sürüm yakalarım belki diye düşündüm..

Hani belki benim dediğim şekilde değilde daha farklı bi şekilde de yapılabilir bu galoş benzeri şey, bilemiyorum. Sonuçta böyle bişeye ihtiyaç olduğu kesin, yağmur yağınca en çok endişelendiğimiz yerler ayaklarımız ve başımız.

O 2bin bnm için çok önemli para, ama beni zengin etmicek en fazla yaza kadar dönmemi sağlicak ama belki tutar biyerlerden başlamış olurum inanarak yapmış olurum ayrıca, başkalarının kimyasına inanmadığım işlerini zoraki kovalayıp ne kendime ne o işe fayda verememektense..

Bu konularda fikrinizi isticem olumlu olumsuz ne olursa, dalga bile geçebilirsiniz yani o da işime yarar.

Tekrar merhabalar,

Saygılar..
Harita, sahanın kendisi değildir.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye70 yazı
Merhaba,bahsettiğiniz işlerde üretim var..! şimdilik sizin için olması gereken alsat durumudur.orta vadede düşündüğünüz işlerde birine veya herikisinede başlayabilirsiniz.Tüm çağların Mesleği Pazarlamadır herzamanda bu olacaktır.önemli olan seçilecek ürünün sizi destekler olmasıdır.yani kola satarken şerbetlik içindede satabilirsniz çünkü sevilen bir içecektir.siz malı desteklemek için türlü triplere girmezsiniz.hiç para harcamadan,sizi destekleyecek bir ürünü veya ürünleri kendinize bağlayıp onlardan para kazanın derim.Öncede ürüne veya ürünlere sizin ikna olmanız inanmanız gereklidir.filip moris sigara satışını arttırmak için sokaklarda boş sigara paketleri ezdirince,halkın imajında nekadar bu marka sigara içiliyor demekki güzel diye imaj uyandırmış(İnandırmış)satışlarda artar olmuş misali bence doğrudur.Türkiyedeki bu ortamda,artık ampul yerini sarfiyatsız ledlere bırakmak üzeredir,hibrid otomobiller devri başlamıştır,İktisat olacak herşeyde para kapısı açıktır yeterki inanın.
Bağlantı ve detaylı bilgi paylaşımı isterseniz özelden mesaj atabilirsiniz.tekrar merhaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye88 yazı
merhaba, bence yiyecek sektöründe daha çok dönersin.Islak hamburger,Kokoreç,köfte olabilir. diğer fikrinde yazın ne neyapacaksın. Zaten ileride de gıda işine girmek istiyosun zaten. Şimdiden tecrüben olsun bence.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye17 yazı

Mobildekor rumuz arkadasin yazdigi gibi bence de parani bir ise baglamadan para kazanabilcegin islere yonelmelisin.Mesala uretici ile aliciyi bir ara getirebilirsin eger urun sattirabilirsen guzel paralar da kazanirsin.Eger bole bir ise ihtiyacn olursa ozelden bana yazabilirsin.Yardimci olmaya calisirim.

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Mühendis
Yeni Üye19 yazı
sizce türkiyede yapamayana hiç bi yerde yapamaz mı?

yoksa türkiyede yapan heryerde yapar mı ?
Harita, sahanın kendisi değildir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci