Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Freelans İş Fikri.

BaşlatankaybollenTarih19/08/2015 16:33:02Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
s.a arkadaşlar
normalde bir iş sahibiyim zaten gelirim kötü değil.
ama uzun zamandır işim gereği çokca araç kiralıyorum heryerden herkesten kiralıyorum denebilir. bu alandada biçok olayan şahit olup tecrübe sahibi oldum.
rent a car açıcam demiyorum dikkatli olun :)
egede yaşıyorum ve iyi gidiyo araç kiralama bazen çok kiralamacı tanımama rağmen araç bulamıyorum desem yeridir.

şimdi benim fikrim şu.

çevreye el ilanı int sitesi. int. ilanı şeklinde kaskolu araçlarınız kiraya verilir şeklinde haberler yayıcam ve şahsi arabasını kiralamak isteyen insanlara ulaşıcam. bunlarla anlaşıcam araçlarını %50 ortak olcak şekilde müsait olduğunda kiraye vericem.

yine çevrede araç kiralanır şeklindede piyasa oluşturacağım.
herhangi bir dükkan vs olmicak çevrem çok geniş. bi gsp cihazı bikaçtanede verici satın alıcam kiraya verdiğim araca takıcam. genelde memur kesimine araç kiralıcam.(sigortasız ve öğrenciye vermicem)

bunu daha önce birkaç kez yaptım. tanıdığım bikaç kişiden alıp isteyenlere verdim komisyonda aldım.

sıkıntım şu
mali denetim açısından sorun yaşarmıyım. yani maliye vs binermi tepeme. polisle sorunum olurmu. en nihayetinde el altından yapıcam bu işi. yada bunu resmi bi klıfa uydurabilirmiyim.

*kiraya vereccek insan bulamazsın veya kiraya alacak insan bulamasın gibi şeyler söylemezseniz sevinrim bunlarda problem yok çevrem iyidir arabasını verecekte çok araba alacakta çok.

*kiraya alacaklara trafik cezası vs için senet imzalatsam sorun olurmu vs. nasıl olur bu iş daha nasıl yapılabilir yardımcı olursanız sevinrim.

Azimmm...

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye165 yazı
aleykum selam kolay gelsin usta
iyi hos dusunmussunde agzinla soyluyorsun amire memura kiraya vercem diye :)
en ufak problemde adam diycek kardesim bunun rent acar kaskosu yok mu :))
trafik cezasi icin senet imzalatacaksin buda kanunen ayri bir konu ( suc )
vergi olayina zaten girmeyeceksin 0 vergi ile calisacaksin o cok buyuk problem

benimde cevremde bu isi yapanlar var pek bi problem yasamiyorlar ama

KAZA BELA OLMADIGI SURECE

dusun verdin arabayi bir polise kiraya :)) adam birine vurdu gerisini kendin dusunebilirsin yazmaya bile gerek yok

madem bu kadar super gidiyor al kardesim ticari olarak gir bu ise
filo kiralayan sirketler var konus birisiyle her turlu alirsin 5-6 araba
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Yeni Üye44 yazı
google garajyeri yaz bu işi uygulayan bir site var
Hala deniyorum. Sonunda olacak inşallah.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye44 yazı

garaj yeri sitesine göz at
Hala deniyorum. Sonunda olacak inşallah.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
bence güzel bir fikir ama ufak bir problemde tüm kazandıklarınızı kaybedebilirsiniz.herşeyi göze olarak yaparsanız daha iyi olur.
denizliden dünyaya selamlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Yeni Üye14 yazı
mesele şu ki bu işi kitabına uyduramazmıyız. senet sepet olayı kolayda vergi meselesinden korkuyo insan :)
Azimmm...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ö?renci
Üye567 yazı
Yasalara uymayan, vergi vermeyeyim diye hesap kitap yapan her zaman risk altındadır. Maliye bir ceza keser sermayeni versen de kurtulmayabilirsin.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye14 yazı
e bu garaj yeri nasıl yapıyo bu olayı?
Azimmm...

Yeni Üye22 yazı
Araçlar çoğaldıkça mali açıdan kesinlikle sorun yaşarsın. Araç her hangi bir olaya karıştığı zaman polis senden evraklarını isteyecek. rent a car kaskosu yaptırman lazım. Az öder normal kasko yaptırırım diye düşünme sakın. Kaza durumunda sigortacılar ajan gibi araştırıp, 5 kuruş ödemiyorlar. Ki bizim başımıza gelmiş bir olaydır. Ayrıca o kadar kişinin malının sorumluluğu sende olacak. Senet yerine araç kiralama sözleşmesi yapsan daha sağlam olur.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ev kadyny
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nesil
Araçlar çoğaldıkça mali açıdan kesinlikle sorun yaşarsın. Araç her hangi bir olaya karıştığı zaman polis senden evraklarını isteyecek. rent a car kaskosu yaptırman lazım. Az öder normal kasko yaptırırım diye düşünme sakın. Kaza durumunda sigortacılar ajan gibi araştırıp, 5 kuruş ödemiyorlar. Ki bizim başımıza gelmiş bir olaydır. Ayrıca o kadar kişinin malının sorumluluğu sende olacak. Senet yerine araç kiralama sözleşmesi yapsan daha sağlam olur.

şöyleki kaskoyu ben yaptırmıcam zaten. şahsi full kaskolu arabaları kiraya vericem. sözleşmeli senetli renta carcıların evrakları var onlardan imzalatıcam. hatta rentacars var site. orayada para verip üye olabilirim diye düşünüyorum.
Azimmm...

Yeni Üye1 yazı
Kardeş iyi düşünmüşsünde rentacar arabalarında izleyici olur yani nereye gittiğini görür sahibi , çalınsa 1 saat içinde bulunur araba , sen baskasının sahsi aracını kiraya vericeksin adam ya alıp kaçarsa arabayı nerden bulacaksın ? buyuk ıhtımalle bulamıycaksın polis girecek işin içine polis arabayı bulana kadar suçlu olacaksın suç ortağı hesabı ayrıca rentacar işi yapmadıgın için yani gerekli evrak falan olmadıgı için ondanda bi ceza alıcaksın üst üste bu cezaları koyup ceza evine sokarlar seni. bu işler o kadaar kolay değil .
Yüksel

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek