Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Güneş Enerjisinden Enerji Üretmek

BaşlatankarabltTarih19/08/2015 16:03:47Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar bunu forumda ve intertte aradım.Konikste de açılmış konular var fakat bilgi kirliliği var.Bu konuyla ilgili net temiz bilgiler verebilir misiniz?
Güneş enerjisi üretip devlete satmak istiyorum.Bununla ilgili maliyeti ve karı konusunda bilgi almak istiyorum.
Bu işi yapmış arkadaşlardan,güneş enerjisi üzerine çalışan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye508 yazı
MORALİNİ bozmak istemem ama bunun araştırmasını burada yapıyorsan, işin kolay değil

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye177 yazı
Burada buyuk isler yapanlar da var merak etmeyin. Ama size ise yeni gireceginiz icin basitce sunu soyleyebilirim bizde yatirim icin para var uygun arsa bulamadik. Ya trafo merkezinde yer kalmamis yada fahis fiyatlarla davetiyeli satis yapmaya calisiyorlar. Devlet baglanti izni icin teminat talep etmeyince sistem yapacak parasi olmayan bile baglanti izni icin basvurmus.

Davulun sesi uzaktan hos gelmesin yeterli baglantiniz ve finans gucunuz yoksa uzak durun derim.
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye6 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
MORALİNİ bozmak istemem ama bunun araştırmasını burada yapıyorsan, işin kolay değil

Bakış açınızı anlıyorum fakat yararlanabileceğimi düşündüğüm için buraya da konu açtım.Farklı alanlarda da araştırmamı yapıyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye44 yazı
Bir yakınım bu işle ugrasiyor isterseniz iletişim bilgilerini verebilirim, lakin baya maliyetli bir iş anladigim kadariyla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakan.sahin
Bir yakınım bu işle ugrasiyor isterseniz iletişim bilgilerini verebilirim, lakin baya maliyetli bir iş anladigim kadariyla.

Maliyet konusunda bilgim var.İletişim bilgilerini özelden yollar mısınız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye243 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karablt
Arkadaşlar bunu forumda ve intertte aradım.Konikste de açılmış konular var fakat bilgi kirliliği var.Bu konuyla ilgili net temiz bilgiler verebilir misiniz?
Güneş enerjisi üretip devlete satmak istiyorum.Bununla ilgili maliyeti ve karı konusunda bilgi almak istiyorum.
Bu işi yapmış arkadaşlardan,güneş enerjisi üzerine çalışan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.

Saygı Değer Girişimci ;
Öncelikle Bölge belirlemen Lazım Epdk Elektrik Yoksunluğu olan bölgelere veriyor bu işi Rüzgar ve Güneş ölcümlerini yaptırman lazım yada yapılmışlarını alıp dosyana koyman lazım koca epdk bilmiyormu orda ne çıkar biliyorda illa dosya sen koyacan Kaç KW sen karşılayacan Trafoya Onun Bilgisini vermen gerekli kaldıki trafolar parsel pasel verilmiş genelde bu arada ruhsatların yeterliliklerin tse vb belgelrın tam olacak teminatların falan filan hepsi ayrı bir para oda ayrı bi olay :) ,
Gelelim Güneş Enerjisine 2 Türlü yanlış hatırlamıyorsam Bir Cell Olarak Birde Güneş aynası yöntemi ile borunun içindeki su veya kimyasal sıvıyı ısıtarak yapılıyor hangi ürünü kullanacaksın kaç tane panel oluşturacaksın bölgenin durumu genişliği bunları vermeden maliyet hesabı sana çıkarmak imkansız geniş bir veri veremen lazımki san tam maliyet çıkaralım saygılarımla
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Üye195 yazı
Merhaba bir yakınımın soğuk hava deposu var hem bu işletmesinde kullanmak hemde fazlasını devlete satmak için birkaç ay önce bu işe girişti müracatları yaptı panelleri yerleştireceği alanı hazırladı kısacası bütün alt yapısını hazırladı ama nisan ayından bu yana imza bekliyor bürokrasi çok ağır ilerliyor. Ha birde yönün çok önemli farklı siyasi yönün var ise uzun süre beklersin
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Üye195 yazı
Merhaba bir yakınımın soğuk hava deposu var hem bu işletmesinde kullanmak hemde fazlasını devlete satmak için birkaç ay önce bu işe girişti müracatları yaptı panelleri yerleştireceği alanı hazırladı kısacası bütün alt yapısını hazırladı ama nisan ayından bu yana imza bekliyor bürokrasi çok ağır ilerliyor. Ha birde yönün çok önemli farklı siyasi yönün var ise uzun süre beklersin
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
Merhaba;
bu işlerin bir uzmanı var. odtüde elektrik mühendisi. daha önce bu işlerle uğraşmış ama sermayesi olmadığı için ara vermiş. iletişim bilgisi şu:
0555 968 64 38

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye1 yazı
Kardeş ben bir HES( Hidroelektrik Santral) çalışanıyım bu konularla alakalı 5-6 yıllık tecrübem var. Mantık hepsinde aynıdır. O yüzden bildiklerimi aktarayım. Kafana takılan sorular olursa sorarsın. Bu işler tamamen resmiyet içerisinde oluyor. Maliyet konusu projenize göre değişir. Peşin peşin 3-5 demek dogru olmaz. Yani panelleri kuracagınız yer trafo merkezine yakındır. Hattı 10000 TL ye yaparsınız 20 KM dir 500.0000 TL harcarsınız. Gücünüze göre trafo alırsınız,Pano alırsınız vs vs. Ama mantık olarak ve eger iyi bir planlama yaparsanız işiniz kendini 5-7 yılda amorti edecektir çünkü tüm yatırımcılar aşagı yukarı bu manktıkla yatırım yaparlar ve oldukça karlı bir iştir. Yani sen yeterki üret pazar arama derdin yok illaki bir alıcısı vardır.
insanları severim || insan oldukları sürece

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Elektrik / Elektronik
Üye216 yazı
Güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmak isteyenlere her konuda yardımcı olurum. Sorularınız için abitgulistan@gmail.com adresine eposta gönderin yardımcı olayım
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye25 yazı
valla fransada çöp geridönüşümü ile ilgili iş yapan bir tanıdığım fransa türkiyeye göre ilerde gidiyor burda güneş enerjisi ile elektrik üretenler kar ediyor diyor türkiyede de bu iş yaygınlaşacak treni kaçırmadan yapın diyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye100 yazı
Borsa ile ilgilenenler yatırım yapmak isteyenler benimle özelden bağlantı kurarlarsa onlara çok karlı tüyo vereceğim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er