selamlar arkadaşlar öncelikle bu bilgi ve tecrübe paylaşımları için hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır.Ben Kırım/Rusya da kadın ve çocuk üzerine tekstil,hediyelik eşya,takı vb. gibi birçok alanda Türk ürünleri satışı ile uğraşmaktayım.İnternet dünyasını ise yaşım 38 yaklaşık 20 yıldır içindeyim.1998 de trade company ler tr de yokken ben promosyon şirketinde dış ticaret ile uğraşmaktaydım.Bunları niçin söyledim.Malumunuz üzere Kırım Ukrayna dan Rusya ya ilhak ettiği için aldığım birçok ürün elimde kaldı ve bunları satmak için çok çeşitli yollar denediğim için yaşadıklarımı aktarmak istedim.E-ticaret sandığınız veya beklediğiniz gibi (koy resmini yaz altına fiyatı hemen sipariş gelsin kargo gelsin kapıma ben ürünü teslim edeyim ürün müsşteriye gitsin bende paramı alıp işime bakayım :)) ne güzel dünya) isteğiyle yola çıkılıp birçok hayal kırıklığı ve maddi kayıpla geçen bir zamandan bahsediyoruz.Kaldıki şu anda bile bağımsız e-ticaret sitelerinin yanısıra üretici olan firmaların bile kendi e-ticaret satışlrı mevcutken.bunun gibi işleri yapmadan önce bir empati yaparak yani kendinizi müşteri yerine ko**** bir düşünün.(İstenilen ve sunulan ürünün gönderimi,zamanında gönderimi ayıplı ürün olmaması vb.)o eksiklikleri kapadıktan sonra bu sefer satıcı olun ve beklentilerinizi değerlendirin.(Devamlı olarak müşteri memnuniyeti,art niyetli müşterilerin şikayetleri,ürünlerin zamanında ve hatasız teslim edilmesi v.b.)Sonuç çok sancılı bir dönem,sitenizin devamlı reklamı arama motorlarında üst sıralarda yer alması sürekli güncellenmesi,sürekli takipte olup online hizmetleri şikayetler istekler talepler dil kodlamaları ve çok uçuk rakamlar(profesyonel 3 dil-türkçe,ingilizce,rusça olmak üzere)e-ticaret sitesi en düşük 5,000 liradan başlıyor.İşte bunlar yaşayacaklarınız azıcık aşım kaygısız başım demek istiyorsan hiç bulaşma bunlara.Nacizane tavsiyem evet globalleşen dünyada çağa ve teknolojiye ayak uydur,ihracat yap satışını artır ürün çeşidini fazlalaştır ki zaten senin isteğinde bu.Yaptır bir şirket/firma sitesi koy yine ürünlerinin resimlerini yazacaksan yaz fiyatlarınıda yine 3 dilde olsun ver 1000 lira bastır yeniden kartvizit yaz orayada sitenin adresini ve dağıt herkese en iyi reklam ayaklı reklamdır.en kötü 5000 lira vereceğin internet sitesine vereceğin paraylada pazar araştırması için kendine bir bölge ihracat yapmayı düşünüyorsan ülke seç ve bu yönde gözünle görerek dokunarak gzerek gör olurda Kırım a yolun düşerse buyur gel bir acı kahvemi iç şimdiden gelişen ve değişen dünyaya adım atacağın teknolojik girişimlerde allah yar ve yardımcın olsun.
Mehmet Ali Aydemir
oooantalya@hotmail.com +7 978 011 6909 Simferopol-Kırım/Rusya