Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kendi Markam Adına Fason İmalat Nasıl Yaptırılr ??

BaşlatanSFATarih07/07/2015 01:20:46Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Değerli Forum Üyeleri

Türkiye'de kimyasal malzeme üreten bir üreticiden kendi tescilli marka ve ürün tiplerim adına malzeme ürettirip Türkiye ve yurttdışı pazarlarda satışını gerçekleştirmek istiyorum..Sizden öğrenmek istediğim,

1-Marka tescili nasıl olacaktır?

Örneğin seçtiğim marka Rinso olsun ve ben bu markaya kelime ve numara ekliyerek ,ürün tipleri oluşturmak istiyorum,Şöyleki RinsoTeh101, RinsoMer302, RinsoKes589, RinsoCor323 vb gibi belki 30 adet ürün tipi oluşturmak istiyorum ,bu marka ve ürün tiplerini nasıl ticari koruma altına alabilirim bu faaliyetin bana maliyeti nedir.

2-Üretici firma ile kendi marka ve tiplerimde üretim yaptırmak için nasıl bir anlaşma yapmam gerekir.

3-Ürettirmek istediğim,marka ve tiplerdeki ürünlerin belgelendirilmesi ne şekilde olacaktır.

Şöyleki müşterilerim benden sattığım ürünler için ISO 9001-ISO 14001-GL(German Loyd)-veya Avrupa'da ki üreticinin sahip olduğu herhangi bir kalite belgesini,sertifikayı,test raporunu,benim markam ile üretilmiş ürünler için isterse ,bu durumu nasıl belgelendirebilirim.

4-Üretici firmanın katalogları,broşürleri,MSDS (Material Safety Data Sheet) lerini,kendi marka ve tiplerim için nasıl kullanabilirim.

5-Etiketlerde üreticinin,isim ve adres bilgilerinin yazılması zorunlu mu?Ticari sır kapsamında bunu rakiplerimden dolayı bilinmesini istemiyorum.Sadece isteğim;markamın,ürün tipimin ve üreticinin etiket bilgilerinin haricinde"Made in TURKEY" ibaresinin yazılması Bunları sadece istenildiğinde belgelendirilmesi yeterli olur mu ?

6-Üreticiden,kendi markam adına imalat yaptırmak için sormam gerekenler ve istemem gerekenler nelerdir.?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye67 yazı
bende aynı şeyi makarna ıcın dusundum.. bır tane gıda muhendısı ve uretım - paketleme ıcın gıda belgelerı falan lazım dedıler. cok uzun bır surec. sonrasında bu malzemenın ıhracının zor oldugunu gordum, cunku mıllet fabrıkayı sordu bende bır sey dıyemedım.. hala beklemedeyım
aykut

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Asker
Yeni Üye11 yazı
Kendi markam adına yapamazsam burası Türkiye, ürünü 1 kere satarız sonra aradan çıkartırlar adamı, tüm emeklerimiz de zayi olur....Aykut kardeş inşallah sende nihai sonuçlara ulaşırsın ama bu işe başlayacağız en kısa zamanda, hiç olmadı kervanı yolda yürüteceğiz, pazarlama kısmını kendim organize edeceğim orası sorun değil olmadı 1 yıl bekleriz kendi markamızı almak için ama gel gör nasıl adımlar atacağız onu bilemiyorum...Bu ara başlık başa kalmış kimse ilgilenmedi sizden başka :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye148 yazı

Bir kez satınca aradan çıkartırlar kısmında çok emin misiniz ? Yani öyle olsaydı tüm üreticiler kendileri satardı. Bu kadar aracı-toptancı üzerinde üreteni belli malı devamlı satabiliyor. Siz neden kendi markanızı yaratmak istiyorsunuz ?
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye515 yazı
Kendi markamizla normalde 2 tl olan kremi güzel bir ambalajla 5 tl satma imkanımız olduğu için benimde aklımda fason mal üretmek var.başkasının malı olunca alıcı aynı ürünü şu ülkeden daha ucuza alabiliyorum diye Kandırabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye22 yazı
selam .ben dışına toptan hazır giyim . satmak istiyorum nasıl muşteri bulurum. yardımlarınızı beklerim.
email. cemilkanca@gmail.com. tel.05556447511

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye22 yazı
yutr dışana nasıl mal satarım ve muşteri bulurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye116 yazı
Kilim paspas klozet takimi tarzında birsey olsa ben sizin markanizi yapabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye67 yazı
hele bı bısmıllah dıyelım gerısı gelır zaten
aykut

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Asker
Yeni Üye84 yazı
Nasıl üretirseniz üretin Katıldığım şey MARKA olmak istemeniz. Bu gün bir çok firma ürününü işçiliğin en cazip oldugu ülkelerde ürettiriyor.
Çinde Dünyanın belli başlı bir sürü MARKA firması üretim yaptırıyor Tabiki kendi KALİTE standartlarında

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye33 yazı
Kendi Markanız adı aldında kozmetik ve saç bakım ürünleri yapıyoruz ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilir

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Yleti?imci
Üye992 yazı
slm....................... yurt disina mal satma

degerli arkadaslar yurt disina mal satilir ,musteri bulunur,ama dikkat edeceginiz konu bu zamanda kargo sirketleri. dikkat edin
ozellikle romanyaya gondereceginiz urunler ,dikkat edin romanyada cok siki kontroller var . sorun siz degil caargo sirketlerini tek tek inceliyolar otobusleride.
aksaraydaki pek cok cargo sirketleri romanya ozellikle uzaak durmanizi tavsiye ederim yada saglama baglayin isinizi .uc bes fazla ver saglam firmayla sigortali gonderin.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye66 yazı
Sayın SFA sorularınızı yanıtlamaya çalışayım

1-Marka tescili nasıl olacaktır?

Örneğin seçtiğim marka Rinso olsun ve ben bu markaya kelime ve numara ekliyerek ,ürün tipleri oluşturmak istiyorum,Şöyleki RinsoTeh101, RinsoMer302, RinsoKes589, RinsoCor323 vb gibi belki 30 adet ürün tipi oluşturmak istiyorum ,bu marka ve ürün tiplerini nasıl ticari koruma altına alabilirim bu faaliyetin bana maliyeti nedir.

Marka isminizi ve varsa logonuzu belirledikten sonra marka tescili için TPE (türk patent enstitüsüne) başvuru yapmanız gerekir. Başvuruyu bir patent ofisi aracılığı ile veya doğrudan kendiniz gerekli prosedürleri yerine getirerek başvurabilirsiniz. TPE nin sitesinde ayrıntılı bilgi mevcuttur. Prosedür ve evrakla uğraşmak istemiyorsanız en isi bir patent ofisiyle çalışmaktır. Belirli bir ücret karşılığında sizin yerinize gerekli prosedür ve evrakları yaparak marka tescilinizi almanızı sağlarlar.

2-Üretici firma ile kendi marka ve tiplerimde üretim yaptırmak için nasıl bir anlaşma yapmam gerekir.
Fason üretim sözleşmesi yapmanız gerekiyor.

3-Ürettirmek istediğim,marka ve tiplerdeki ürünlerin belgelendirilmesi ne şekilde olacaktır.

Belgelendirme işlemlerini üretimi yapacak olan firmanın yapması gerekir.

Şöyleki müşterilerim benden sattığım ürünler için ISO 9001-ISO 14001-GL(German Loyd)-veya Avrupa'da ki üreticinin sahip olduğu herhangi bir kalite belgesini,sertifikayı,test raporunu,benim markam ile üretilmiş ürünler için isterse ,bu durumu nasıl belgelendirebilirim.

Belgelendirme işlemlerini üretimi yapacak olan firmanın yapması gerekir. Üretim yaptıracağınız firmanın üretim, kalite ve ihracat ile ilgili belgelerinin olmasına özen göstermeniz gerekir.

4-Üretici firmanın katalogları,broşürleri,MSDS (Material Safety Data Sheet) lerini,kendi marka ve tiplerim için nasıl kullanabilirim.

Her ürünün kendine özel MSDS belgeleri olması gereklidir. Eğer firmanın mevcutta ürettiği ürünlerde değişiklik yapmadan fason ürettirmeyi düşünürseniz o zaman yukarıda bahsettiğiniz belgeleri kullanabilirsiniz.

5-Etiketlerde üreticinin,isim ve adres bilgilerinin yazılması zorunlu mu?Ticari sır kapsamında bunu rakiplerimden dolayı bilinmesini istemiyorum.Sadece isteğim;markamın,ürün tipimin ve üreticinin etiket bilgilerinin haricinde"Made in TURKEY" ibaresinin yazılması Bunları sadece istenildiğinde belgelendirilmesi yeterli olur mu ?
evet isim ve adres etiket yönetmeliği gereği zorunludur. Bu bilgiler ticari sır kapsamına girmez.

6-Üreticiden,kendi markam adına imalat yaptırmak için sormam gerekenler ve istemem gerekenler nelerdir.?
En önemlisi üreticinin belgeleridir.
Eger deterjan ürünleri üretimi yaptıracak iseniz.
Firmanın üretim izinleri, kalite belgeleri, ihracat ile ilgili belgeler ürün msds leri, v.s
eğer kozmetik ürünleri üretiyorsa yukarıdaki belgelere ilaveten GMP belgesi, soumlu müdür sözleşmesi, ve üretim yerini bizzat görmek gerekir.

Yardımcı olabilmişimdir umarım. Sormak istediğiniz olursa tekrar cevaplamaya çalışırım.
chemistabban

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kimyager