Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

İzmir'de Atanamayan Öğretmenden Köy Yumurtacılığı

BaşlatanİZMİRLİÖĞRETMENHANIMTarih21/06/2015 04:45:46Yorum34

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Merhaba, siteye yeni üye oldum.
25 yaşındayım, İzmir, Tire'nin bir köyündenim.
Ben 2012 mezunu bir Türkçe öğretmeniyim. Mezun olduktan sonra iki sene dershanede görev yaptım. Bu sene güya Kpss'ye hazırlanmak için ayrıldım, sınava hazırlanmak yerine burada fikir arayışında olmamdan da anlaşılacağı üzere maalesef sınava istediğim gibi hazırlanamadım, atanıp üç kuruşa uzak bir yere atanmam ve öğrencilerime kavuşmam mucize. İnanın öğretmenlik gönül işi, maddi kazancımı ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Köy yerinde yani kırsal kesimde kadın başına hele üniversite bitirmiş biri olarak girişimcilik garip karşılanacak.

Hayalim 5000 m2 boş arazimize doğal tavuk çiftliği kurmak ancak sermayem yok. Evimizin bahçesi var, kapalı bir bina yani dam da mevcut, yıllar önce tarımı bırakıp kendi yağında kavrulmaya başlamış, zeytin bahçelerimiz ve küçük bir incir bahçemiz de var ama ilgilenen kimse yok.

Deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Yeni fikirlere açığımdır. Nasipse araştırmalarımı bitirip olumsuz olarak konu komşu-akraba vb. kimsenin dediğini kafaya takmadan Ramazan bayramından sonra küçük çaplı kendi bahçemizde de olsa bu işe başlayacağım.

Tabi nasipse kendi mesleğimde özel okul gibi iş arayışına da devam edeceğim, nasipse bir sene daha sınavlara hazırlanacağım.
Allah yardımcımız olsun. Sağlık, huzur, helal bol kazançlar diliyorum.
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Yeni Üye42 yazı
Kurmak istedigin tavuk ciftligi ile ilgili Kosgeb nasil imkanlar veriyor ? Oncelikli olarak buradan baslamani tavsiye ederim.Bahcede gunluk bahce urunlerini yetistirip net uzerinden siparis alarak bio naturel meyve sebze isteyenlere gondermek bana gore cok daha guzel bir is alani.Ege'nin koy ve ilcesinde oturanlar hergun bu urunlere ucuz bir sekilde ulasabiliyor.Fakat buyuk sehirlerdeki insanlar guzel bir sebze almak icin manav manav dolasiyorlar.Ozellikle istanbul'da bu urunlerin cok musterisi var.Bu urunlerin daha cok musterisi de maddi imkanlari iyi olan aileler.Bir web sitesi kurup bu sekilde satis yapabilirsin.

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye11 yazı
Bir adım atmak bile oturmaktan iyidir kardeşim...çevrem ne der ailem ne der diye düşünme aynı sıkıntıları bende yaşadım...çevrende sana maddi manevi destek olacak tanıdık akraba arkadaş varsa onlarla görüş sana yardımcı olabileceklerle paslaş..allah kolaylık versin

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye104 yazı

Bu rivayete göre Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu:

“Ticaret yapın, çünkü rızkın onda dokuzu oradadır.hocam cesaretli ol önce küçükten başla konuyla ilgili kitap ve makaleler oku.kendine güven
TEL:05385836435

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Mühendis
Yeni Üye26 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Araştırmalarıma devam ediyorum. KOSGEP'in girişimcilik kursları oluyormuş, on günlük, ona katılmayı planlıyorum, 29 yaş altındaki bayanlara daha fazla olmak üzere 30 milyar hibe, 70 milyarı geri ödemek üzere 100 milyar veriyorlarmış, ilk iki sene ödeme yapmadan, faizsiz olarak çok güzel bir şeymiş. Çevrenizdeki hanımlara tavsiye ederim. Ayrıca komşu ilçelerde mandıracılıkla ve bu işlerle uğraşan kişilerle bilgi alışverişinde bulunuyorum.

Arkadaşlarım başta olmak üzere ailem dışında kimseye fikrimi açamıyorum, verecekleri tepkilerin moralimi bozacağını biliyorum. Her neyse bunları kafaya takmıyorum.

Doğal tarım için ekipmanım maalesef yok, doğal ürünler iyi fikir aslında ancak İstanbul gibi talebin fazla olabileceği yerlere, İzmir'e uzak olduğu için ürün göndermem sıkıntılı olabilir, İzmir'de ise zaten çoğu tarım üreticisi ya toptancıya satıyorlar ya da Tire'nin meşhur açık pazarı gibi açık pazarlarda ürettiklerini kendileri direkt satıyorlar. İnternet üzerinden doğal tarım ticareti yapabilmem için site kurmam gerekiyor, nasıl olur bilmiyorum.

Dana yetiştiriciliği, doğal tavukçuluk, doğal yumurtacılık, çiçek-süs bitkisi-fidan yetiştiriciliği işleri üzerine araştırmalarıma devam ediyorum. Aslında biraz sermaye yapabilirsem solucan gübresi işine geçmeyi planlıyorum. Şu anda küçük çapta başlayabileceğim doğal tavuk yetiştiriciliği ve dana yetiştirciliğidir

Benim her şeyden önce amacım aslında marka olabilmek çünkü marka olursam yani bir ismim olursa reklam vb. şeylerde bir ismim, yerim olur; gerekli belge, izin gibi şeyleri öğrenmem gerekiyor.

İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye26 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim, kosgep'in on günlük kursları oluyormuş, oraya katılıp bilgi alıcam. 29 yaş altındaki hanımlara daha fazla da olabilirmiş ama girişimcilere 30.000 TL hibe , 70.000 TL de iki yıl sonra ödemeye başlamak üzere toplam 100.000 TL veriliyormuş girişimcilere. Bunun üzerine yoğunlaşıcam.

Çevre ilçelerdeki bize yakın mandıra sahiplerinde ve tavukçuluk-dana yetiştiriciliği yapan kişilerle de bilgi alışverişinde bulunuyorum. Allah'ın izniyle bayramdan sonra ilk adımı atmayı planlıyorum.

Nasip olur bu iş tutarsa solucan gübresi üreticiliğine de başlayabilirim. Bu iş de son zamanlarda popülermiş, benim için de uygun gibi görünüyor. Bayındır ilçesinde de çiçekçilik-fidancılık-süs bitkisi yetiştiriciliği meşhur hatta her sene çiçek festivali bile düzenlenir seçeneklerim çok aslında.

İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yeni Üye26 yazı
Şu an inanır mısınız üzüldüğüm tek şey üç senedir bu işlere başlamamış olmam, geç olsun güç olmasın diyelim.

İnşallah, hayali bile güzel ama maddi durumum ileride elverirse küçük bir özel okul açıp çalışkan, başarılı ama maddi durumu iyi olmayan çocuklara destek olmak istiyorum. Her şeyde bir hayır vardır, belki de devlete öğretmen olarak atansaydım, özel okul açabilme hayalim bile olmayacaktı.

Erayhan sizin bahsettiğiniz gibi buradaki tarım üreticileri Tire pazarı gibi açık pazarlarda ya da semt pazarlarında kendileri satabiliyor, aslında bunu marka olup halktan toplayıp ya da kendim üretip bir internet sitesinde pazarlayabilirim, güzel fikir teşekkür ederim. Ancak internet sitesi kurma ve İzmir'den İstanbul'a sebze ve meyveleri ulaştırmam sıkıntı olabilir sonuçta internet sitesi kurma bilgim ve İzmir-İstanbul arası mesafe uzak olduğu için ulaşımı sağlama imkanım yok.
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yeni Üye77 yazı
Doğal salma yumurta tavukçuluğu benimde 24 yıllık iş hayalimdir.Ama maalesef niyetlendiğim her seferinde Allah'tan bir şeyler oldu yapmak kısmet olmadı.
Becerebildikten sonra çok kazançlı bir iş olacağını ve geleceğin en parlak sektörlerinden bir olacağına inanıyorum.
Eğer kesin kararlıysanız bu işi yapan üreticilerle yerlerinde birebir görüşün,tecrübelerinden istifade ediniz.
Ayrıca pazarlamayla ilgili bir fizibilite çalışmasıda yapmanız yararınıza olacaktır.
Allah hakkınızda en hayırlısını nasip etsin.
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye26 yazı
Teşekkür ederim Adige, açıkcası benim hayalim öğretmenlikti, tavukçuluk değildi, köyde evimizde bir tavuk bile yok şu anda; bende düz fikir öğretmen ol, atan, sabit maaş klasik bir Türk genci fikri vardı. Ta ki iş arayıp dururken imkanım olmasına rağmen ben niye başlamıyorum ki dedim, inşallah başlayıp işlerimi ilerletip gençlere örnek olabilirim ve birçok kişiye iş imkanı sağlayabilirim. Gelişmeleri burada paylaşmayı düşünüyorum.

Kesin kararlıyım. Bakalım ne olacak, internette yabancı bir hanım bir vatandaşımızla evlenip ülkemize yerleşmiş. Bakmış işi yok sıkılıyor, bir horoz bir tavuk almış, kısa sürede yüz tavuğa kadar ulaşmış çevre köylere bile satış yapmaya başlamış. Bu haberi izledikten sonra daha da gaza geldim. Bir haberde de Kütahya'nın Simav ilçesinde benim gibi bir üniversite mezunu hanım da tavukçuluk işine başlamış, kısa sürede o da işlerini büyütmüş, bu doğal salma köy tavukçuluğu işi gerçekten çok iyi, biraz araştırmadan sonra iyice karar vermiş oldum. Şimdi dediğiniz gibi bu işi yapanlara iletişim aşamasındayım.

Yakında İzmirli Öğretmen Hanımın Çiftliği ile ilgili bir haber görürseniz televizyonda şaşırmayınız, o benimdir. :) :)
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yeni Üye39 yazı
lohman vs türü tavuklardan almayın yapacaksanız doğal köy tavuğuyla yapın. bu tip çakma tavuklardan alırsanız yavrularını da mecburen bu firmalardan almanız gerekecek kısacası bunlara çalışacaksınız.. benim de aklımda bu iş var kısmetse olur. başarılar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dekoratör
Üye170 yazı
hocam selamlar,

öncelikle başarılar dilerim.. Ben köy adamı değilim ama kafamda hep köylüleri örgütleyip bir marka yaratma hevesi,planı var ama tabi kolay değil.. size önerebileceğim şeyler şu anda revaçta olan bitkisel yağ sektörü.. fizibilitesini yaptığım bir şey değil ama doğada yetişen kekik, adaçayı,rezene vs gibi bitkilerin yağını çıkarıp satmak veya çevre köylerden insanlarla birlikte doğal sabun yapıp şehirde pazarda satmak gibi..siz yine tavuğunuzu yetiştirin ama dağılmış ve küçük topraklarında bir şeyler yapmaya çalışan komşu hanelerden de böyle bir işe vesile olmalarını sağlayabilirsiniz.. sabun kafanıza yatmazsa, mevsim meyvelerinden reçel yapın,yaptırın kavanozlara koydurun ve otellere, doğal ürün satan butik dükkanlara satın..kavanozlar ucuz,doğal reçele de rağbet olur.. bakın ben bunların hepsini yapmak istiyorum ama ne köyde arsam ne de köy hayatım var :) nacizane tavsiyelerim bunlardır.. bol şans :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı
Yeni yorumlar için teşekkür ederim. Neredeyse tanıştığım tüm tavukçular bana civciv, tavuk vb. Satmaya çalıyor. :) Kafam iyice karıştı. Köyde insanlar sanıldığı gibi birlik olmaz, herkes kendi yağında kavrulur. Tire Süt Kooperatifi güzel çalışıyor, çoğu çiftçi oraya üye, dana besiciliğine başlayacak olursam ileride ilk adımım orası olur.

Reçel, salça vb. için ilçemizde ve çevremizde birçok fabrika var. Özellikle Acemoğlu- Öncü biber salçası çok kaliteli, üniversitede öğrenciyken yaz tatilinde fabrikasında sezonluk çalışmıştım.
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Üye170 yazı
fabrika olması mesele değil zaten insanlar fabrikasyon değil doğal ürün istiyor :)
başarılar ;)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İZMİRLİÖĞRETMENHANIM
Yeni yorumlar için teşekkür ederim. Neredeyse tanıştığım tüm tavukçular bana civciv, tavuk vb. Satmaya çalıyor. :) Kafam iyice karıştı. Köyde insanlar sanıldığı gibi birlik olmaz, herkes kendi yağında kavrulur. Tire Süt Kooperatifi güzel çalışıyor, çoğu çiftçi oraya üye, dana besiciliğine başlayacak olursam ileride ilk adımım orası olur.

Reçel, salça vb. için ilçemizde ve çevremizde birçok fabrika var. Özellikle Acemoğlu- Öncü biber salçası çok kaliteli, üniversitede öğrenciyken yaz tatilinde fabrikasında sezonluk çalışmıştım.

Yeni Üye16 yazı
Sayin hocam oncelikle girisken bir bayan olarak sizi kutluyorum.Yorum yapmadan once yazinizda telaffuz ettiginiz uc kurus maas kelimesi benim hosuma gitmedi cunku devletimiz artik ogretmenlerimize iyi maas veriyor gelelim yorumuma Ben tire de yasayan tavuk ve yumurta ticaretiyle mesgul olan biriyim biraz arastirirsaniz tire de gezen tavuk yumurtasi ISI yapan cok kisi oldugunu goreceksiniz lakin buradaki puf nokta hepsininde birer asli isi var yani yumurta isi ek gelir belki benim yaptigim yorumu begenmeyeceksiniz AMA inanin tekbasina yumurta zor is Allah yardimciniz olsun insaallah basarirsiniz
8mmm9

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye42 yazı
Sanki size hanimin ciftligi isi daha uygun gibi.Bununla alakali internet sitesi yaptiracaksiniz.ilk basta tedarikci kullanin.Nasil olsa yasadiginiz her yerde kolaylikla organik urunleri bulabilirsiniz.1)Satmak istedigin meyve sebze urunlerini tesbit et. 2 ) Cevrendeki yakin tarlasi olan meyve sebze ureten kisilerle gorus 3) Bu kisilerle gorusurken bu insanlar size istediginiz urunun yaninda bir kactane daha urun oldugunu soyleyecekler 4) Bu urunleri de listene ekleyerek meyve sebze listeni buyut 5 ) Elinde kimden -hangi urunu alacagin - kac paraya alacagina dair guzel bir liste olacak 6 ) Gorusme yaparken kimseye senden sunu bunu alcam deme almicam da deme ama seninle is yapacaklarina kanaat getirsinler .Boylesi bir kanaat olursa is yapacagin insanlarla rahat gorusur ve seni fikir olarak rahat ettirirler.7) www.haniminciftligi.com internet sitesini anlasacagin birisine yaptirabilirsin. 8) Daha sonra tedarikcilerden aldigin liste ve anlasmaya ve mevsimine gore soyle herkesin vazgecemedigi urunleri internet sitene yerlestir.Bununla alakali internet sitesinin cekiciligi ve dizayni guzel olmasi gerekir.Sitede ayni zamanda bio urunleri ile ilgili guzel bilgiler ve koseler olmalidir.9)Urun stoku yapmana gerek yok.Urunleri yerlestirdikten sonra talep geldikce gunluk olarak tedarikcilerden toplar o gun icerisinde gonderirsin.10)Bunun icin siparis saatleri vermelisinki o saatlerden sonraki siparisler ertesi gun hazirlanacagini ve senin gunluk taze urunler gonderdigini bilsinler.Veya kendine gore gunluk taze urunler gonderebilecegin bir plan yapmalisin.11) 50 maddeye kadar cikar daha yazacaklarim ama once karar vermelisin.izmirin ilceleri yaz kis bahce,kurutulmus meyve sebzeleri,sera domates uzum gibi cok urunu var.Olmayacak bir is degil

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı
mustabey üç kuruş dediğim maaşı size söyleyeyim, mezun oldum 2012 senesinde ilk sene stajyer olarak ne kadar maaşa çalıştım biliyor musunuz? Tam 600 tl , bozdurup bozdurup harcadım tabi, şaka bir yana ben bir öğretmenim el insaf, pes etmedim karın tokluğuna sabah 8 akşam 8 oturmadan her gün stres dolu dershane öğretmenliği yaptım. İkinci sene inşallah biraz düzelir dedim. İkinci sene en fazla 1000 tl verebiliriz dediler, güç bela pazarlıkla 1200 aldım, şükürler olsun. Ve şunu öğrendim diğer branşlardan beş-altı senelik öğretmen arkadaşlarımdan 1000 liraya çalışanların olduğunu duyunca şaşırdım. Hamdolsun yine de halimize. Devletteki öğretmen arkadaşlarıma gelince bildiğim kadarıyla 2400 tl civarı maaş alıyorlar, Allah bereket versin. Onu da vermeyecekler miydi? Öğretmenlik uzaktan kolay meslek, üç ay tatili var diyip geçilir. Bu arada dershane öğretmenleri yazın maaş almaz! Haftada sadece tek gün o da genelde pazartesi olur.

Kusura bakmayın içimi dökeyim dedim.
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yeni Üye26 yazı
erayhan iyi fikir ileride umarım yapabilirim. Sermayem olmadığı için şu anda zaten planlarımı uygulayamıyorum. Şu aralar iş arayışındayım, yorumlarda da bahsedildiği gibi bu tavukçuluk-tarım işini ek gelir- hobi olarak başlamayı düşünüyorum.
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yeni Üye91 yazı
Merhaba,

öncelikle kosgebi araştırmaya başlamışken birde ilinizde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu https://www.tkdk.gov.tr/ il bölge müdürlüğüne giderek organik çiftlik destekleri ile ilgili bilgi alın bu konuda en yüksek hibeyi buradan alabilirsiniz IPARD destekleri avrupa birliği ile ortak verilmektedir. size en yakın yere gidin. https://www.tkdk.gov.tr/IletisimIller.aspx

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahm34
Merhaba,

öncelikle kosgebi araştırmaya başlamışken birde ilinizde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu https://www.tkdk.gov.tr/ il bölge müdürlüğüne giderek organik çiftlik destekleri ile ilgili bilgi alın bu konuda en yüksek hibeyi buradan alabilirsiniz IPARD destekleri avrupa birliği ile ortak verilmektedir. size en yakın yere gidin. https://www.tkdk.gov.tr/IletisimIller.aspx

Paran varsa zaten zengin isen Destekte var Hibede yoksa hiç birisi bir kuruş vermez, Öğretmenimiz yanına 4 Bayan Arkadaş daha bulabilirs Mikro kredilerden faydalana bilir sadece.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye27 yazı
Mrb Hocam,azminizden dolayı sizi tebrik ederim.Ben de sizin gibi salma tavukçuluk yapmak isteyen ve bunun için 6 ay önce samsun merkezden yer kiralayan şuan boşu boşuna kira veren , aynı zaman da da sektörün içinde olan birisiyim son 4 aya kadar salma tavukçuluk çok popülerdi fakat araya fırsatçı ***lıklar girdiği için sektör şu an sıkıntılı 200 tavukla başla ve ırk olarak lohman daha çok yumurta vermesine rağmen piyasada atak s yumurtası rağbet görüyor iyi tercih yapmanı öneririm.Sizin en büyük sıkıntınız finansman anladığım kadarıyla onu çok basit kaymakamdan randevu al sosyal dayanışma fonundan eğitimli bayan olduğunuz için çok rahat 200 tavuk alacağınız para olan 3 bin tl alırsınız.Dana işine kesinlikle girmeyin yapamazsınız çok masraflı ama 1 yada 2 inek alarak süt hayvancılığına adım atabilirsiniz.Baltalı çitliğindende keçi yetiştiriciliği hakkında bilgi ve finansman sağlayabilirsiniz vadeli damızlık keçi gibi.Salma tavukçulukla ilgili sorunlar ve sorularınız olursa yazarsınız yardımcı olmaya çalışırım.

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Veteriner
Yeni Üye70 yazı
Hocanım,cesaretinizi tebrik ederim,ilk adımı atın gerisi gelir,başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Üye207 yazı
GIDIN HEMEN BIR TAVUK ALIN VE BESLEMEYE BASLAYIN
BASLAMASSANIZ OLMAZ
KONUSMAK VE YAPMAK BIRLIKTE GÜZEL
KOLAY GELSIN
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye12 yazı
Hayirli günler herkese,
Yapacağiniz en kolay şey şudur.
en yakin halk bankasi şubesine gidip kadin girişimci kredisine başvuruda bulunmak,hatta bunu internet üzerinden bile yapabilirsiniz size ayni gün içinde dönüş yapacaklardir.internet sitesini ziyaret edin bilgi edinin evvela.
bunun haricinde yine halk bankasindan işletmenizi kurup müracat etmeniz halinde yeni işletmelere 100.000tl ye kadar teminatli kredi desteği verilmektedir.tavukçulukla alakali kendi çiftliğinizin olmasi avantaj,ekstra bir işyeri vs kiralamanızada gerek kalmaz maliyeden kayıt olun şahis işletmesi olarak müracat edin,yeterli sermayeniz yoksa.

Yeni Üye12 yazı
Bununla beraber bende kosgeb desteğinden faydalanmak üzere işkurun girişimcilik kursuna katilip sertifikami aldim,ancak yeni bir işyeri açma imkanim maddi olarak şuan için yok.düşünen olursa herhangi bir iş kolunda beraber işyeri kurulumu yapip bu desteklerden ortaklaşa faydalanabiliriz.hemde iş sahibi olmuş oluruz.kosgeb bu desteği önce işyeri kuruluşu yapildiktan sonra müracaat edilmesi halinde destek vermektedir ayrica.

Üye227 yazı
Benim kiz kardesim simav da kafeterya acti. Baysn girisimcilik ziraat bankasi 50bin tl verdi isterseniz bi gorudun ziraat bankadi ile. Organik yumurta yaparsaniz haberimiz olsun. Izmirde pazarlama yapabilirim. 0 531 764 43 35
www.sifamagazasi.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye170 yazı
Ben de atanamayan öğretmenlerdenim, sizin gibi bu sitede iş fikirleri ararken 2008:de hali yikama işi kurmaya karar verdim. Halen devam ediyorum. Eleman derdi de olmasa cok memnunum. Eş dost ne der diye dusunmeden ailenin destegini al Allah a guven cik yola derim. Bu arada kaymakamliktan iş kurma kredisi alabilirsin 15 bin tl ye kadardi benim zamanimda.

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - haydibizdenal
Benim kiz kardesim simav da kafeterya acti. Baysn girisimcilik ziraat bankasi 50bin tl verdi isterseniz bi gorudun ziraat bankadi ile. Organik yumurta yaparsaniz haberimiz olsun. Izmirde pazarlama yapabilirim. 0 531 764 43 35

Karşılığında 100-150 bin TL'lik ipotek almadılarmı?

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Üye844 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İZMİRLİÖĞRETMENHANIM
Merhaba, siteye yeni üye oldum.
25 yaşındayım, İzmir, Tire'nin bir köyündenim.
Ben 2012 mezunu bir Türkçe öğretmeniyim. Mezun olduktan sonra iki sene dershanede görev yaptım. Bu sene güya Kpss'ye hazırlanmak için ayrıldım, sınava hazırlanmak yerine burada fikir arayışında olmamdan da anlaşılacağı üzere maalesef sınava istediğim gibi hazırlanamadım, atanıp üç kuruşa uzak bir yere atanmam ve öğrencilerime kavuşmam mucize. İnanın öğretmenlik gönül işi, maddi kazancımı ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Köy yerinde yani kırsal kesimde kadın başına hele üniversite bitirmiş biri olarak girişimcilik garip karşılanacak.

Hayalim 5000 m2 boş arazimize doğal tavuk çiftliği kurmak ancak sermayem yok. Evimizin bahçesi var, kapalı bir bina yani dam da mevcut, yıllar önce tarımı bırakıp kendi yağında kavrulmaya başlamış, zeytin bahçelerimiz ve küçük bir incir bahçemiz de var ama ilgilenen kimse yok.

Deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Yeni fikirlere açığımdır. Nasipse araştırmalarımı bitirip olumsuz olarak konu komşu-akraba vb. kimsenin dediğini kafaya takmadan Ramazan bayramından sonra küçük çaplı kendi bahçemizde de olsa bu işe başlayacağım.

Tabi nasipse kendi mesleğimde özel okul gibi iş arayışına da devam edeceğim, nasipse bir sene daha sınavlara hazırlanacağım.
Allah yardımcımız olsun. Sağlık, huzur, helal bol kazançlar diliyorum.

Merhabalar, 3 4 ay olmuş konu açılalı, son durum nedir acaba, bir adım attınız mı bu işe ile ilgili.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye227 yazı
Hayir herhangi bir ipotek vb alinmadi. Fakat kafeterya sifirdan yapildi

Detaylı bilgi için 0 531 764 43 35 / Whatsapp
www.sifamagazasi.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
Girişimci kişiliğinizden ve azminizden dolayı tebrik ederim hocam.Ben kamudayım beş yıldır ama ne huzurum var ne manevi tatmin.Kendi işimi yapmak istiyorum. Mersinde deveci armudu araştırıyorum bende.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Asker
Üye129 yazı
Saygi deger ogretmen hanimefendi ,,, cesaretiniz icin sizi kutluyorum eger kendinize guvenir cevrenizden gelecek baski ve elestirilere kulak vermeden bildiginiz yolda arastirarak,ogrenerek devam ederseniz mutlaka basaracaksiniz sunu unutmayin allah her zaman dogru ,durust ve calisanla beraberdir, eger intisgram,iniz var ise orda ""KURUTULMUSGIDA""" nike ile var olan bir bayan var ben epeyden beri takip ediyorum inceleyin onun yaptigi gibi bi seyler yapabilirsiniz.. Unutmayin ki baslamak basarinin yarisidir.....
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat