Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Almanya'ya Mal Gotürmek Hakkında Yardım

BaşlatanmyldrmTarih08/06/2015 13:26:42Yorum9

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar ben Almanya'da yaşayan bir türk vatandaşıyım.Şuan Türkiye'deyim ve buradan pul biber gotürerek Almanya'da satmayı planlıyorum yaklaşık 500kg pul biberi arabamın arkasına yükleyip gotüreceğim.Ancakmerak ettiğim konu bu şekilde gotürürken Almanya gümrüğünde sıkıntı yaşar mıyım?Pul Biberin Alfatoksin oranına felan bakılır mı?Bunları merak ediyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
kg fazla sirbistanda mala el koyarlar
bu isi bilen biri ile yapsan 3-5 kurus verip bence hayirli olur
kolay gelsin
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - myldrm
Merhaba arkadaşlar ben Almanya'da yaşayan bir türk vatandaşıyım.Şuan Türkiye'deyim ve buradan pul biber gotürerek Almanya'da satmayı planlıyorum yaklaşık 500kg pul biberi arabamın arkasına yükleyip gotüreceğim.Ancakmerak ettiğim konu bu şekilde gotürürken Almanya gümrüğünde sıkıntı yaşar mıyım?Pul Biberin Alfatoksin oranına felan bakılır mı?Bunları merak ediyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Hangi gümrükte farkına varırlarsa varsınlar el koyarlar, aynı biberi Almanyadaki toptancılardan daha uygun fiyata temin edebilirsin hem.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag

Ev tekstili ***ürmeyi düşünmezmisinz
farklı konseptlerde masa sehpa konsol örtüleri mesela
üstelik uygun fiyata

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ev kadyny
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - otocenter
kolay gelsin

Hocam bu işi çok bilmediğim için sorularım olacak size saçma olurlarsa şimdiden kusura bakmayın:)
1-Gümrükten geçerken vergisini ödeyip geçirme şansım yok mu sonuçta amacım kaçakcılık yapma değil:)
2-Burdan alacağım mal faturalı mal olacak ancak malı alacağım şirketin üretim izninin süresi dolmuş ve ihracat için belgeleri yok.Asıl merek ettiğim gümrükten geçerken (vergi vs ödenerek)bu tarzda bir belge istenir mi ?

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Selamlar;

Ticari kapsamda sevk edeceğiniz ürünlerin TR cıkısı öncesi; 'Ceki Listesi ve Mal Faturası' mevcut olması ve gönderici firmanın 'İhracat Beyannamesini' tamamlayıp tercih edilen gönderim sekli ile ( havayolu, karayolu vs. ) cıkısını sağlaması gerekmektedir. Türkiye'den ithalat yapmayı kararlastırdıgınızda tasımacılık hususunda tarafımızdan servis alabilirsiniz.
SDT Logistics
Omer DURSUNLAR
omer@sdtlogistics.com

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - myldrm
Alıntı Yapılan Metin:
kolay gelsin

Hocam bu işi çok bilmediğim için sorularım olacak size saçma olurlarsa şimdiden kusura bakmayın:)
1-Gümrükten geçerken vergisini ödeyip geçirme şansım yok mu sonuçta amacım kaçakcılık yapma değil:)
2-Burdan alacağım mal faturalı mal olacak ancak malı alacağım şirketin üretim izninin süresi dolmuş ve ihracat için belgeleri yok.Asıl merek ettiğim gümrükten geçerken (vergi vs ödenerek)bu tarzda bir belge istenir mi ?

***ürmek istediğin bir gıda maddesi sorunda buradan kaynaklanıyor, ilac kalıntıları falan varmı bunların raporları olmalı buda sadece Türkiyeden aldığın Raporun geçerli olduğu anlamına gelmez Almanyadada tekrar Labatora gönderilebilir kısacası ürünlere ya el konur yada Almanyada senin satabileceğinin iki katına mal olur sana.

Desenki ben 1000 Adet Markasız giyim ***ürecegim sana kimse birşey demez aldığın yerden faturanı alırsın Almanya Gümrüğünde %3 Gümrük %19 Mwst ödersin sonra ister sat ister cöpe at kimse karışmaz sana, satarsan vergisini ödersin.

1kg Sucuk veya Pastırmayı dahi ***üremezsin kendin yemek için bile sen 500kg Biberden bahsediyorsun.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - myldrm
Alıntı Yapılan Metin:
kolay gelsin

Bu sayfalardanda bakabilirsin örnegin tek bir tane Patetes dahi yasak gördügün gibi.

http://www.vz-nrw.de/gewuerze-als-urlaubs-mitbringsel-risiken-durch-schwermetalle-und-pestizide

http://www.bvl.bund.de/DE/01_Lebensmittel/01_Aufgaben/04_Schnellwarnsystem/01_aktuelle_rasff_meldungen/03_LM_vormonate/lm_schnellwarnsystem_rasff_lm_Zusammenstellung_im_Januar_2015.pdf;jsessionid=AC3B5619CD6738DA869F5CC0C512A70B.2_cid340?__blob=publicationFile&v=3

http://www.zoll.de/DE/Privatpersonen/Reisen/Rueckkehr-aus-einem-Nicht-EU-Staat/Einschraenkungen/Tiere-und-Pflanzen/Pflanzenschutz/pflanzenschutz_node.html

PARCA YÜK ***ÜREN TIR SIRKETLERI VAR ONLARA VER ALMANYADAN AL ONLAR BIR YOLUNU BULURSA BULUR YOKSA RIZIKO !!
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat