Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gıda Mühendisiyim Ne Üretsem Mantıklı Olur. Fikir?

BaşlatanİdealistTarih16/05/2015 17:45:29Yorum10

İlk mesaj
Üye464 yazı
Merhaba Gıda Mühendisi Olarak Ne Üretsek Mantıklı Olur Ve Satışı Olabilir.
Toz İçecek Düşündük Ama Belki Buradan Güzel Fikirler Çıkar Diye Düşünüp Yazmak İstedim.
Şimdiden İlginiz İçin Teşekkür Ederim.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / İçelMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye300 yazı
iç piyasa için toz ice-tea şeftali/limon/mango/karpuz seçenekleriyle.şuan sadece dr.oertker marka var piyasada ve sadece iki çeşidi var.
ihracat için kestane şekeri olabilir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye23 yazı
Idealist arkadasim merhaba,

Ben Bolu'luyum. Isletme mezunuyum, sizin gibi bir sey yetistirmek istedim ben de. Internette ararken tatli patatese denk geldim. Bolu da tarlalarimiz var. Bu konu hakkinda calisma yapan bir universite hocasindan da destek alip yetistirmeye baslamak istiyorum. Boluluyum demenin nedeni patatesin Bolu da kolay yetismesi :)

Sen de bu fikri degerlendirebilirsin.

Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye150 yazı

Makarna üretin bence Butik olarak Kaliteli olarak Hamurunun içinde ıspana, Domates gibi değişik Sebzeli ve Meyveli olarak.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye10 yazı
Dediğin makarnayı İtalya'da yapmışlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye150 yazı
Evet Butik üretim olarak bir çok Avrupa Ülkesinde Onlarca çeşiti var.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye99 yazı
Makarna gibi urunler dev yatirimlar ister.Gida muhendisi olarak yeni ve tecruben az ise daha kucuk yatirimlar dusun derim.Mesela organik anlam ifade eden butik uretime uygun sirke ,nar sosu gibi hem muhendisliginizi ve ticaret yeteniginizi gorebilceginiz sizi batirmayacak bir alan olabilir.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
Yenilebilir kek yada kurabiye bardaklar yapabilirsiniz. 65 'C sıcak kahve yada çayı yada soğuk içeceği geçiremeyecek , iç sıvası sakız vb. yapılabilen kurabiye bardak. Yazın sadece otellerde havuz kenarındaki 5 çaylarında kullanılmak üzere satış yapsan o bile sana yeter. kışın stadtlar okul üniversite kantinlerini otobüs firmalarını hastanelerini de hesaba katarsan pazarlamaktada sıkıntı yaşamassın. Tek sorun 65'C sıcak ürünü en az 15 dakika geçirmeden tutabilecek bardak içi sıvı.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye464 yazı
Mesajlarınızı Okuyorum Teşekkür Ederim. Bu Arada Allein07 Bunu Düşünücez 65. Sıcaklıkta Tutmak Üzerine Calısılabilir. Kolayı Kutusunda Sorunsuz Şekilde Soguk Tutmayı Başarmıştık.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Yeni Üye9 yazı
Babam emekli olduktan sonra organik sebze üretimi yapmak istedi gıda mühendisi bir hoca ve tüccar ortak ile. ..... çooook güzel bir deneyim oldu. Giden onca paradan sonra şunu öğrendim. Esas ortağın sera/tarla başında bekleyen bir çiftçi olmalı. Akademik bilgi başka, sahada eğitim başka.

Tercihen mevsim dışı sebze yetiştir, diğerlerinin üretemediği ürünün karı daha yüksek oluyor. :)
Emre Göver

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
Üye464 yazı
Yok Ben Sahadayım Zaten. Kendimi İfade Edemedim Sanırım. Patentlerim Mevcut.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik