Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yaparsaniz Yapin Ama Almanya'dan Uzak Durun!!

BaşlatanYÖRÜKTarih28/08/2008 18:22:36Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
arkadaslar..on bes küsür senedir almanya da ve bizzat ticaretin icinde yasiyorum...sakin ola ki almanya da yada almanya ile ticaret yapmayi artik aklinizdan dahi gecirmeyin..hele hele ben almanya da size araci olayim gibi safsatalara aman haa aman,,kanmayin...burasi artik bitti..birakin almanyada ticarete yeni baslamayi ,yillardir burada olan türk yada alman olmayan baska sirketler bile cepten yemeye basladilar.adamlar yani almanya bu kadar güllük gülüstanlikta kücük isletmeler bile neden almanyayi terkediyorlar saniyorsunuz.cünki neredeyse nefes alma vergisi bile alacaklar.dogu almanyayi kalkindirma adindaki haracta bir baska eziyet.inanin burada üstü kapali bir devolasyon var...yok almanya da bürokrasi yokmus(hemde allahi var)yok alirken ucuza mal bulurmussunuz satarken cok karliymis..kendinizi aldatmayin...ben bu kadar nasil mi emin konusuyorum..söyleyeyim.. su an alman istatistik kurumuna anket yapiyorum(böyle gecici ticari anketler yapan özel binlerce sahis yada firmalar var)ssirket sirket,esnaf esnaf kapi kapi resmi blancolarina bakilarak yapilan bir anket bu..sonucmu?ikinci dünya savasindan sonraki en büyük ekonomik kriz...yani anlyacaginiz millet ac.,,esnaf milletende ac..

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye181 yazı
ben yöruk arkadasima katilmiyorum.belki cani cok yanmis olabilir.Almanya cok cazip cok guzelde firsatlar var tabi calisabilene.yan gelip yatarsan dunyanin neresine gidersen git ayni sonuc var.ben daha yeniyim burda ama sunu kesinlikle söylemem gerekirse.bir aylik maasinla normal bi araba alabiliyorsun.bunu turkiyede yapabiliyormuyduk.burda vergiler cok olabilir kesintiler cok olabilir ama ,hele bi hastalanin hele bi sorununuz olsun her kapi acik.her yerden yardim ediyolar.eee hep bana dememek gerek biraz da vermek lazim.Bence is yapmak icin biraz inatci olmamiz lazim kararli olursaniz istediginiz isi mutlaka basarabilirsiniz.
Bosluga Bakip Dusunme

Yerleşim ALMANYA / AschaffenburgMeslek Hazyr giyim
Üye831 yazı
Sen yenisin galiba ( Almanya'da ) Sayın MMmeric biraz daha eskiyince arkadaşın söylediklerine katılacaksın umarım ,almanya'da iş bitmiş herkes aynı şeyi söylüyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye18 yazı

haluk@bursa kardesim..allah isini gücünü rast getirsin.tipki benim babam gibi türkiye de dagdan inip bu memleketlere 40 yil önce gelenler hanlari,hamamlari apartmanlari maalesef kendi öz benliklerini de unutarak diktiler.buna bende katiliyorum..ama onlarin cocuklari ve torunlari cok daha beter durumlara düstüler..buradaki kastim madden de sifir+sifir elde var sifir oldular..cünki eskisi gibi alman markinin(simdi euro)degeri ülke paramizin degerinden kat kat üstün olmadi..yani almanya yerinde sayarken veya biriktirdiklerini yerken ülkemiz,alip basini gitmeye basladi..mmeric gibi ülkeye yeni gelenlerde böyle bir külüstür arabaya,bir sise kolaya (cok ucuzdur cünki bu memlekette icme suyu yokkk)kanarak kendi asillarina geldikleri vatanlarina dil uzatir oldular..su anda buraya gelmek(calisma müsadesi ve sürekli oturum izni icin deyim) icin evliklik yapmak zorundalar..kimlerle biliyormusunuz?ya amcasinin kizi veya ogludur ya dayisinin ya bir akrabasinin yada köylüsünün..cok az bir kisimida tesadüf eseri denk gelir iste..buradaki türk ailelerin kizlari irz namus fukaralaridir..bu kizlar her halti yeyip evleneceklerinde bekaretlerini diktirirler.evlendiklerindede adami koca degil esek yerine koyarlar.oglanlarin %95 I ILERI SEVIYEDE UYUSTURUCU KULLANIR..tr den elin kizlarini getirip evlerine kapama yaparlar..yada kendi ana babalarina hizmetci..neyin nesi oldugunu bilmeden daha avrupada yeni olan bazilari kalkipta ee calismassan böyle olur gibi köroglu olduklarini sanirlar.kardesim bennn münih üniversitesi maliye ve ticaret bölümü mezunuyum..yazimi iyi oku..devlete anketler yapiyorum diyorumm..anladin mi..senin gibi yeni gelipte türk kahvelerinde caycilik yapip tr ye gidince söyle bir fabrikada söyle yapiyorum demiyorum..benn kendi ülkeme türkiyeme türkiyem insanina kurban olayim diyorum..ne o daha dün bir bu gün iki ne cabuk devletini-milletini sattin..haa..ayrica burada hastaneye gitmek icin artik pesin para ödüyorsun..eskisi gibi saglik sistemleride calismiyo..iflass..

Üye181 yazı
biraz daha seviyeli olmani tavsiye ederdim.ben ne ulkemi nede milletimi sattim.nede almanya sevdasiyla evimi birakipda gelmedim buralara.ben is yapmak icin geldim ve hedefimede adim adim ulasiyorum.anlasilan sen artik keriz bulamiyorsun.almanyayida senin gibi eski den gelenler ve eski kafalilar bu hale koydu.senin canin cok yanmis.keske sen bi 10 yil daha unv.okusan.simdi anliyorum burda turk denince adanlar neden yaka cirtiklarini
Bosluga Bakip Dusunme

Yeni Üye22 yazı
MMmeric katılıyorum sana, şimdi ben buraya uzun bir yazı yazarım özellikle YÖRÜK arkadaşın son mesajına dair ama bir şey ifade etmez.
YÖRÜK bey sizin dediklerinizi çok dinledim, dinlediğim insanların profilinide biliyorum.
özellikle almanya'daki kız ve erkek yurttaşlar hakkındaki yorumun çok basit, amatörce ve yeni avrupa görmüş birinden izlenimi veriyor.
neyse artık isteyen istediği ülkede yaşasın ama şunu söylemeden geçemem, yurtdışında özellikle EU da yaşama şansı varken türkiye'de yaşayanın aklına şaşarım arkadaş!.
Mehmet Aksalik

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye831 yazı
Yanılıyorsun vindobona Avrupa'da bir- iki ülkenin haricinde hiç birinde yaşanmaz hayat mı var orada yaaa.Akşam 21'den sonra herkes tavuk gibi eve kapanıyor özellikle Almanya'da yaşanacak hiç bir yer yok herşeyi suni, kanalları dahi sonradan açma kanal, deniz dersen sadece kuzeyde bir karış eninde denizi var sahil denen hiç bir şey yok,toprak desen zaten patetes'ten başka birşey yetişmiyor havası desen devamlı kapalı yağmurlu karlı sen buna yaşamakmı diyorsun arkadaş neden geliyorlar o zaman ülkemize tatile kendilerinde yaşanacak yer olsa bir saat bile gelmezler.Sende ülkeni hiç'e sayıyorsun ya bir türk olarak çok üzüldüm vallahi çok.Avrupa'da neresi güzel İspanya,portekiz,Yunanistan eh birazda Fransa haricinde başka neresi güzel.Ya sen memleketimizi bilmiyorsun yada körsün yada nankörsün arkadaş.

Üye181 yazı
haluk bey ,ben bir uklenin guzelliklerini yada cirkinlikleri uzerine yazi yazmadim ki.Yöruk arkadasin yazisinin basligina takildim benim yazim bunun icindi.bugun Turkiye ihracatinin cogunu Almanyaya yapmiyormu.ekonomisi nekadar kötu olsada yinede dunyanin sayili ekonomileri arasinda .ben 7 yil Fransada yasadim 1 yildir Almanyadayim.yani bende mark frank döne,minde geldim buralara neyin ne oldunu az cok görduk.beni is konusu ilgilendirir.bugun turkiyedeki piyasalar iyi olsa burokrasi olmasa torpil olmasa es dost kayirma olmasa tum insanlara esit davranilsa devlet kucuk isletmelere biraz daha tölerans tanisa ben simdi su saatde dönerim ulkeme.acaba yöruk arkadasim turkiye icin ne yapti da almanyada yasiyan turk vatandaslarina bukadar yukleniyor.benim anlim acik.ben pasalar gibi 18 ay dagda tasta askerligimi yapmisim.turkiyeden ayrilinca borclu olarak cikmadim orda yasadigim surece devlete vergimide veriyordum.benim vijdanim cok rahat tabiki ben turkiyeyi ne parise nede almanyaya degismem.
Bosluga Bakip Dusunme

Yeni Üye22 yazı
haluk bey, bir ülkenin güzel olması için gerekli kriterler kişiden kişiye değişir. sizin kriterlerinize göre siz haklısınız ama benim kriterlerimde de ben haklıyım, kaldı ki bildiğim ülke hakkında konuşayım.
avusturya. dediğiniz gibi akşam 21 den sonra sıkıcı mı? hayır, eğlenmesini bilen gezmesini bilene hiçbir zaman sıkıcı değil.
kanal, deniz gibi konulara girmeyelim isterseniz fazlaca kişisel, hem türkiyede deniz nerede? olimpiyatlarda başarı alamadık çünkü 3 tarafı deniz olan ülkede çoğu insan yüzme bilmiyor, bir çok insan tatil bölgelerine gidemiyor, nedeni sanırım asgari ücretin 500 ytlden az olması. dediğiniz güzelliklerimizi beğenmediğiniz avrupalı yaşıyor. çok detaylı konular bunlar, kısaca yazıyorum o nedenle.
hava konusuna gelirsek, bilmiyorum türkiye'de nerede yaşadınız ama istanbul'u örnek verirsek, avrupanın kapalı havasını tercih ederim, istanbul'un havası açık olsa nolur, pislik dolu! bunuda kimse inkar edemez sanırım.
almanya'da bir şey yetişmemesi konusu, bir ülke değerlendirmesi kriter değil sanırım, sonuçta kıtlık yok, dışardan getirtiyor herşeylerini.

benim kriterlerim;

insan hakları, insan olduğunu anlamak, hak hukuk meseleleri, sosyal devlet anlayışı, güçlünün güçsüz olanın ağzına etme alışkanlığı (memleketimizde) vs. vs. bla bla bla.
ben 2 senedir Türkiye'ye döndüm, evvelinde 6 sene avusturya'da yaşadım ki 2 sene öncesine kadar bir çok şeyin farkında değildim.
ama 2 senedir türkiye'den nefret ettim, elbet toprağımızdan değil, sistemden, insanların cehaletinden, haksızlıklardan ve "kör tuttuğunu, topal yakaaladığını ...." mantığının yaygınlığınan neferet ettim.

her ülkenin kötü yanıdır ama ben terazide türkiye ile batı avrupayı kıyasladığımda fark çok ciddi boyutlarda.
Mehmet Aksalik

Yeni Üye18 yazı
buraya yani almanya ya bundan bir ay önce ankarali bir genc geldi..bir arkadasim tanismis bu cocukla..cocuk ne yapip edip bir aylik ticari vize alip bir sekilde kapagi atmis .. bu genc bu konusmaya sahit olan arkadasima isin icinde olan bir türk sebekeye bilmem bu kadar parayi ödeyip hic tr ye geri dönmeden almanyada alman makamlarindan bir yillik daha vize alabileceginden bahsetmis..aradan üc hafta daha gecmemis ki arkadas cocukla yeniden karsilasmis..abii ben gidiyorum böyle memleketi alsinlar kendi memlektlilerimizin basina calsinlar demis.. o da kocum ne oldu deyince.. aynen sunlari anlatmis,;sebeke carsinin ortasinda cocugun eline bir bayrak vermis(türk bayragimiz)ellerinde de bir fotograf makinasi al bu bayragi yak sonrada üzerinde tepin demisler..meger cocuga böyle yaptirip fotograflari ile beraber siyasi vize basvurusu yapacaklarmis..cocuk ne yapmis biliyormusunuz?bu bayragi yakacagima yine ankaraya döner camci ismet abinin yaninda 750 ytl ye calisirim diye bu teklifi reddetmis...
yaww arkadaslar!bu almanca konusan milletler(almanya-avusturya-isvicre)adami kara kasi kara gözü icin barindirmazlar.daha dogrusu dört alip bir vermezlerse barindirmazlar.bende biliyorum bu ülkede iyi kötü sosyal haklarin var oldugunu(ANCAK HER GECEN YIL BU HAKLARDAN COK ÖNEMLI BIR KISMI YA AZALTILIYOR YADA TAMAMEN KALDIRILIYOR!MESELA COCUK PARASI BIR YILA INDI!! MESELA HASTANELER 10 EURO ÖDEMEDE HADI GIT BAKALIM !!2009 DA BÜTÜN MUAYENELR PARALI OLUYOR PARALII)..ama inanin ki suratiniza (SCHEISE TURKE!)yani boktan türk diyen birileriyle mutlaka karsilasacaksiniz..hep ücüncü sinif insan olarak kalacagiz..(onlara göre sari avrupa irki birinci irk,itlayan yunan ispanyol gibi esmer avrupa irki ikinci irk,türklerde dahil diger asya irklari ise yasamalari dahi gereksiz olan ücüncü irktirlar..sonuc ortada son 4 ayda evleri yakilan kendi insanlarimizin sayisi 78..bu saldirilarda ölenlerin cogu kadin ve kücük cocuklarimiz olmak üzere bilinen sayi 32...simdi sen kalk bu hunharca katledilen yavrucaklarin ana babalarina almanyayi ballandira ballandira anlat bakalim..oradan sag cikabilecekmisin?HAA simdi sizler kendi anna baba es ve cocujklarinizin sirf türk olduklari icin öldürülmelerinin önüne gecebilicekseniz bilemem orasini..yada söyle diyelim degil mi? kader be arkadasim..ne kadermis bee hep türke hep türk e!!

Üye831 yazı
Arkadaşım lütfen rica ederim Avusturya gibi çorak dağlık düz yol yapamayıp dağlara tünel açarak yol bulan, bir ovası bile olmayan devamlı ayaz mı ayaz soğuk bir iklimi, milliyetçimi milliyetçi donuk mu donuk ve bir o kadarda inatçı milleti olan bir ülkeyi benim ülkemle kıyaslama lütfen ama lütfen rica ederim. (allaha çok şükürki ve allah razı olsun atalarımıza bize bu toprakları uygun görüp seçmişler ve miras bırakmışlar) eğer bu topraklar avrupalı herhangi bir ülke toprakları olsaydı bak görürdünüz nasıl pamuklara sarılırdı.Beğenmediğiniz İstanbul bile dünya'ya bedel bir boğaz manzarası herşeye bedel gitmek görmek lazım,yönetimler bozuksa rantçıysa bunun faturasını topraklarımıza milletimize kesmeyelim.İflas ettim tekrar toparlanıyorum çok şükür, ama aç bile olsam yine vatanım yine vatanım,bu kadar kör olamazsınız yaa bu ülkemizi perişan etmek istiyen avrupalıyı ve ülkesini burada övgüyle savunuyorsunuz şu anda ekonomik olarak bankalar tarafından milletimize baskı uygulanıyor( bankalarda tabii ki yabancıların ) amaç ve hedef ne burada globalleşmek mi ? insanlarımızı içinden çıkamayacak şekilde borçlandırmak bu mu globalleşmek.Adamlar geliyor deniz kıyısından 3-5 dönüm yer alıyor denizi dolduruyor alanını genişletiyor bumu globalleşmek.Benim ülkemde herşey var çok şükür olanlar sadece bizi değil bakın görün avrupayı da besliyor.Saygılarımı sunuyorum ülkemi çok ama çok seviyorum kalın sağlıcakla kusuruma bakmayın lütfen bir avrupalıdan daha çok milliyetçi olmalıyımki çocuklarıma ülkemi miras bırakabileyim,ülkemi beğenmeyen alsın tasını tarağını beğendiği ülkeye gitsin neden geliyorki beğenmeyen buraya.Bass gaza yavrum bass gaza.

Yeni Üye22 yazı
Haluk@BURSA bey, bu kafayla devam edin. avusturya hakkındaki ilk cümlelerinizden sonra ve istanbul'un dünyaya bedel olduğunu okuduktan sonra yazınızın devamını okumadım, aslında cevapta vermicektim ama uyarmak gerek, Cahil olmayın ! okuyun, araştırın, bilin, öğrenin ve bilmediğinizi sorun. Faşizmi doğuran şey cehalettir. yazık.
Mehmet Aksalik

Üye831 yazı
Dostum beğenmiyorsanız Türkiye'yi hiç durmayın lütfen koşun beğendiğiniz ülkeye.Ben 8 sene Almanya'da kalmış bizzat lise 3.sınıfa kadar Almanya'da okumuş bir insan olarak ve Avusturya'yı ziyaret etmiş bir kişi olarak bunları yazıyorum.Dua etsinlerki Hıristiyan alemindeler yoksa Avusturya gibi bir ülke duyamazdık dünyada,siz cahillikte beni kastediyorsanız inanın yanılıyorsunuz. Ortağım Stuttgart'da ikamet ediyor 3 ayda bir Avusturya'da bulunuyor alınması gerekeni alıyoruz biz.Size bir şey söyleyeyimmi,ne kadar zamandır elimizde 3000 ton toz şeker var diye haykırdık biliyormusun Avrupa'dan bir tane aslan çıkmadı bu şeker hesaplıymış hepsini alabiliriz diye,ama kaç gündür sağolsun arkadaşlar Türkiye'den aradılar görüştük,bu mu avrupanın ticareti.Özellikle buradan üstüne basa basa yazıyorum avrupa'daki işadamlarımız olmasa avrupa açlıktan patates zarına döner.

Yeni Üye18 yazı
vinbodona ve vinbodana gibi adamlar..bulunduklari bir kac ülkede agizlarina bir parmak bal calininca HALUK@BURSA gibi ne yaptigini bilen arkadaslara bile satasir olmuslar! haluk bey üzülmeyin ..kurt kocamis ihtiyarlamis bile olsa köpeklerin asla maskarasi olamazlar..bütün avrupa da da 5-6 sene kalip tr döndüm diyen bir adam ne sana nede bana avrupayi ögretemez..büyük ihtimal bu adam avusturya dan ( memleket bile sayilmayacak avrupanin en satin alinabilen pislik yeridir)sinirdisi edilmistir..e madem öyle simdi bu vinbodona gibi adamlar halä neden avrupa türküsü cagiriyorlar diyeceksin..cok basit be haluk kardesim..hem 1. hemde ikinci dünya savasinin baslamasina neden olan bu alman-avusturya milleti bir seyi cok iyi yapar..en kücük bir firsatta dahi kendi ülkesine ihanet eden adamlari hemen ya satin alirlar yada ülkelerinde kolaylik saglarlar..tipki katledilen yahudileri yine satin aldiklari yahudilere katlettirdikleri gibi..adama bak okumaktan cahil olmamaktan bahsediyor.okuyup cahil olmayan bir adam kendi ülkesi dururken neden kendi ülkesinin boku bile etmeyecek baska bir ülkeye yag ceker.zerre kadar insansan cikta haluk bey gibi benim gibi adamlara hodri meydan de..diplomansa diploman a,yabanci dil se yabanci diline,kim daha dünyanin bilmem taa neresi ile ticaret yapmissa o na kadar..tarih ve genel kültürse aha yine meydandayiz..ama senn vinbodona denilen adam..sana degil tr de avusturyada bile cay dagittirmazlar!

Yeni Üye22 yazı
YÖRÜK bey, öncelikle "kurt kocamis ihtiyarlamis bile olsa köpeklerin asla maskarasi olamazlar.." benzetmeniz kalitenizi ortaya koyuyor, polemik yapmamak adına bu ifadenizin çıkardığı sonucu herkes görebilecektir, dediğim gibi cehalet en büyük bela!

Haluk@BURSA bey, ben avusturya ya da almanya diye spesifik yaklaşmadım olaya, yani genel anlamda batı avrupa ve türkiye kıyaslaması yapmıştım ve örnek olarak avusturya'yı vermiştim (tecrübelerim olduğu için). ayrıca dediğim gibi ben denize,suya,dağlara bayırlara ovalara bakarak değil ülkenin sosyal yapısına, siyasal hayatına, hukuk düzenine ve sistemine bakarak yorum yapıyorum.

sizin burda yazdığınız yorumları genelde bizler camii çayocaklarında, kahvelerde, wettbürolarda, türk lokantalarında vs. takılan türklerden duyardık, elbet işin özü yorumu yapanın profili ile daha kolay anlaşılıyordu.

daha fazla yorum yapmıcam, zaten gurbetci abilerlede konuşulmuyordu, dediğim gibi cehalet.

sağlıcakla kalın, bol kazançlar dilerim.
Mehmet Aksalik

Üye831 yazı
Tartışmamıza gerek yok ama asla vatanıma laf söyletmem,siyasetçilere ne söylenirse söylensin beni bağlamaz ama bu vatan öyle kolay elde edinmedi ve kolay korunmuyor. bir vatan para ile de satın alınarak vatan olmuyor,hele hele bu topraklara besmelesiz bile basılmaz sayın arkadaşım,senin gibi aksini savunanlar bunu kalın kafalarına soksunlar cahil olmayan arkadaşım.

Üye831 yazı
BİR DE UNUTMADAN ŞUNU HATIRLATAYIM, EĞER YAHUDİLERİ ALMANYA'NIN YAPTIĞI GİBİ GAZ ODALARINA BİZ TÜRKLER ATIP ATIP TOPLU KATLETSEYDİK BU DÜNYADA BİZDEN 90 NESLİMİZE KADAR TEKRAR TEKRAR BEDEL ÖDETTİRİRLERDİ TARİH BUNLARI BİLİYOR.ÇOK ÖVDÜĞÜN AVUSTURYA'NIN BURNUNUN DİBİNDE İNSANLIK AYIBININ EN HÜZÜNLÜSÜ YAŞANDI ( SARAYBOSNA ) NE YAPTI AVUSTURYAN BİLİYORMUSUN HEM SEYRETTİ HEM PİS PİS GÜLÜMSEYİP BİRASINI YUDUMLADI.TÖVBE TÖVBE YAAA SÖYLETTİRİYORSUN BANA ŞİMDİ.

Üye831 yazı
Evet tabii ki bakalım avrupanın hukuksal düzenine gezelim görelim bakalım birlikte avrupayı Yunanistan'ın,Romanya'nın,Bulgaristan'nın ve bunun gibi avrupa birliği girmiş bazı ülkelerde daha doğru düzgün afedersin tuvaleti bile yok bu mu hukuk düzeni, avrupa medeniyetler batağı içkinin ahlaksızlığın kinciliğin sömürgeciliğin merhametsizliğin öncüsü avrupa acıma duygusu yok olmuş vicdan denen bir duygunun asla olmadığı yediği ekmek ile top oynayan bir avrupa evet ben bunu bizzat gördüm kardeşim okulda gördüm yaaaa,yemeğini yiyiyor doyduktan sonra şükredeceğine ayağınla futbol oynuyor ekmekle bu işte avrupa.Bu konuya son yazım

Üye286 yazı
Yörük arkadasım en az ismin kadar Yörüksün.(daglarda oba hayatı yaşayan) anlamına gelir.Madem ki almanyada yaşıyorsun ve orada seninde dedigin gibi sizin ailenizde tanıdıklarınızda hepsi namus fukarası çok acı bir tablo dogrusu.Kullandıgınız cümleler ve yazım tarzından anlaşılıyor ki siz bunların yaşamış ve bize böyle diye lanse etmeye çalışıyorsunuz.Vay efendim almanya batıyor yok ekonomi bitti felaket tellagı yapıp boş laflarla yok 2. dünya savaşından kalma boş örneklerle nereye varmak istiyorsunuz anlamıyorum.Sen tr de hiç yaşadın mı 500 ytl maasla ev geçindirdin mi. kira:250 eletirk+su+tel+tüp:150 gıda+giyim:150 bunlar en az minumum rakamlar.hastaneden ameliyat için en az 1 ay sonra randevu alıyorsun.çocugun dershaneye gitmezse ünv de yok.işsiz kaldıgında yada hasta oldugunda parada yok.Ne devlet dairesinde nede hastane nede toplumda paran yoksa bir HİÇSİN.İnsana saygı sıfır.Ve orada sıcacık koltugunda oturmus türkiye ilerliyor diyorsun.Gel o zaman buraya nasılsa iş yok orada.Bize Burada vatanım diye masal anlatmayın. vindoba çok dogru sölüyor.vatanı satmakmış yaptıgı affedersiniz ki yazın buraya tatile gelip lüks arabalarla caka dışında ne yaptınız ki vatan için.Ne biliyorsun vatanın hakkında tatil yöreleri dışında.Vatanını çok seviyorsan gelirsin yatırımını burada yaparsın.eger sen ünv mezunuysan bende harward bitirdim.saygılarımla
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci