Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lojistik Konusunda Düşüncelerinizi Almak İstiyorum

Başlatanankara2929Tarih22/04/2015 02:06:24Yorum29

İlk mesaj
Üye574 yazı
Arkadaşlar;
Ankara'da online, ya manav, yada süpermarket açmak istiyorum. Sermaye sıkıntım yok, süpermarket hiç kurup işletmedim, ancak eskiden sebze-meyve ticareti yaptım. Online açılacak bir web sitesi ile satışlarımı gerçekleştirecem, seo lu arama motorlarında üst sıralarda yer alacam, zaten de esas işim yazılımcıyım. Sizden istediğim, kotalı olacak satışlar için, evlere nasıl ulaştırabilirim. Şimdi semtlere kota koyamam, yani biz şu semtlere çalışıyoruz demek olmaz, mesela misal bir sipariş, sincandan, öteki mamaktan , diğeri de batıkentten geldi diyelim.3 tane eve bunları ulaşırmak saatleri alır, nasıl bir yöntemle bu işi yapalım ki, hizmet aksamasın. Bu işi ciddi anlamda Ankara'da mig ros yapıyor, buna rakip olacam, başarısızlığı asla sevmiyorum, muhakkak bu iş olacak. Lojistik olarak nasıl bir yöntem yapmalıyım, fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye508 yazı
Sincan ın siparişleri her gün : 14:00 da yola çıkar..

mamak'ın siparilleri her gün 16:00 da yola çıkar

batıkent in siparişleri her gün 18:00 da yola çıkar

Bu saate kadar sipariş verirseniz aynı gün yoksa diğer güne kalır siparişleriniz..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye84 yazı
Bir kaç km.kare içinde ya yeni şubeler açıp hem sıcak satış hemde online teslimat yoluna gidebilirsinki buna ayrıca bir lojistlik merkezi gerekir tüm satın alma ve depolamaların yapıldığı yada hizmet edeceğin ildeki belli km.kareler içinde bu işe elverişli ürün stok takip sistemi kullanabilen belli ölçekteki firmalarla sadece online satışları ile alakalı iş anlaşmaları yapabilirsin. migrosa rakip olmak kulağa hoş geliyor kurumsal bir firma alırken kazanan,parti büyüklükleri, satış, stok,lojistlik, bazı şeyleri aşmış başarılar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye244 yazı

online ticaret keyfli ve karli bir is ama ulkemizde her gecen gun artan yakit fiyatlari yuzunden kargo , eve servis olayini baltaliyor. Benim onerim pilot bolge sectigin bir yere Drive-Market acman madem sermaye sikintin yok !

insanlar online alisveris yapacaklar ve eve giderken ( sahsi araclariyla ) deponun onude durup daha onceden odedigi siparisi alip evine gidecek ! boylelikle bir cok kalem masraftan kurtulmus olacaksin. Ayni zamanda eve servis ucretini + olarak yansitarak ya da belli bir rakamin uzerindeki siparislerde ucretsiz yaparak ek aktivite olur.

Nacizane fikirlerim bu kadar.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Üye574 yazı
arkadaşlar fikirleriniz için tşk ediyorum konu günceldir. Güzel şeyler yazmışsınız.

Üye120 yazı
bu işi ankarada yapan kendi firmamı öneririm. tabi şartları nasıl gerçekleşir bilemem.
sadece lojistik hizmetinin maliyetini bilmek lazım. fakat bizim şirkette sipariş en geç bir gün öncesinden girilir ve bir sonraki gün gider.
siz anında gönderim isterseniz, pek mümkün değil.

http://www.g2m.com.tr/
Kıyıdan ayrılma cesareti olmayanlar, yeni okyanuslar keşfedemezler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye574 yazı
konu günceldir. Ayrıca şunu ilave etmek istiyorum, satışlarım kotalı olacak mesela en az alım 25 tl, artı 5 tl yol masrafı, sizce arkadaşlar bu nasıl bir strateji olur.

Yeni Üye67 yazı
tek tek acıklıyamıyacagım burda ama yemeksepeti... çiçeksepeti gibi oluşumlar da senın gıbı ınsanlar sayesınde cıktı.. onların yapısını arastır. işleyiş sistemleri sana uyabılır.. detaylı bılgı ıstersen ozelden ulasabılırsın
aykut

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Asker
Üye574 yazı
sayın aykut0648;
ben sizin söylediğiniz yemeksepeti.com ve çiceksepeti.com tarzı sistemlerin içeriğini biliyorum ancak aynı sistemi, online sebze-meyve için uygulamamız mümkün olmaz, çünkü, o zaman manavlarla anlaşmak lazım, büyük marketler varken, küçük manavlar rekabet etmekte zorlanıyor, zaten uzun ömürlü hayatta kalamıyorlar, ayrıca bu sebze-meyve işi ile uğraşanların büyük bir kısmı internette iş yapabilecek kapasiteye sahip değil, bunlarla uğraşamazlar, benim yapmak istediğim iş, müşteri online sipariş verecek, siparişleri müşteriye ulaştıracağım. Öncelikle meyve-sebze olarak başlayıp, sonra online süpermarket haline geçmek istiyorum. Satışta problem olmaz, yazılımcıyım, üst sıralara da çıkarım, esas kafa yorulması gereken nokta, müşteriye nasıl ulaştırılacak, bunu çözebilsem, sonuca ulaşacam, kafamdaki düşünceyi yansıtmak istiyorum, sabahdan alınan siparişler, öğleden sonra saat 13 ten itibaren sırasıyla müşteriye dağıtılır, sabahtan alınan siparişler ve sürekli gelen siparişler, müşterileri sipariş saatlerine göre dağıtılacak, ve kapıda ödeme yöntemi kullanılacak. Buna alternatif fikir sunabilecek olan arkadaş var mı?

Üye574 yazı
konu günceldir, arkadaşlar.

Üye206 yazı
tamam güzel mantıklı ama müşteri beklicekmi okadar ? bunuda gözardı etmek lazım belirli noktalara ağ yapmalısın bu noktalarda pazarladıgın ürünlerden devamlı bulunmalı kuryelerin siparişini ***ürecek kişilerin devamlı hazır halde olması gerekir birden fazla gelen siparişi kurye sayısını coğaltarak çözebilirsin başka alternatif gelmedi aklıma dominos gibi pizza firmaları filan geldi aklıma mesela belli bir süre zarfında getiriyor.bu konuyu ben daha önceden bulundugum ilçede yapmayı düşünmüştüm fakat hayata geçiremedim sizin yapacagınız yada yaptıgınız faaliyetleriniz hakkında bilgi almak isterim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye574 yazı
sayın hilalim1;
benim şu anda, birkaç tane işim var bilgi istemişsiniz, hurda işi, halı yıkama tesisi, yazılım şirketi. Oto alım-satım işi.

Üye206 yazı
Sayın ankara2929 ;

Bu konu hakkında demek istemiştim şimdiye kadar edindiginiz bilgi veya hayata geçirebilirseniz tecrübenizden bilgi almak isterim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye574 yazı
ben kısaca anlatayım, ilk başta lojistik problem gibi görünüyor, artı bu işi ankarada migros yapıyor, migros bu işi market adı altında yapıyor, ben sebze-meyve olarak yapacam, çünkü başka işlerimde var, migros gibi yapmaya kalkarsam, büyük bir süpermarket açmak gerekir. Ben şimdi akşam alın sabha getirelim diyemem, çünkü meyve-sebze fiyatları toptan günlük değişiklik gösteriyor. Bunu göz önünde bulunduruyorum, zaten bu işten gelme birisi olduğum için, kendimde o ürün olmasa bile, tanıdık perakende sebze-meyve satan kişiler var ordan tedarik ederim. İLk başta sizin söylediğin gibi hangi ürün çok gider, hangisi az gider. bunu bilemediğim için, belli bir miktar alım yapamam, tedarikli çalışıacam, muhtemelen bir manav açacam, artı online satışlar diye düşünüyorum, dükkan açmak gerekir. Dükkanda ankaranın ortasında bir yerde olmalı, misal etlik diyelim, semtlere kota koyacam, ankaranın uzak semtleri, etiimesgut,eryaman, sincan gibi semtlerden sipariş almayacam, satış kotalı, 25 tl alışveriş yapacaksınız, + 5 tl yol parası, siparişler saat 13 ten itibaren, sipariş sırasına göre dağıtılacak. Seolo sistem olacak, gazete ilanı, el ilanı ile desteklenecek. Kısa sürede hiç olurum. En büyük problem lojistik müşteriye ulaştırma konusunda yaşacanak, sizin fikirleriniz nedir.

Üye574 yazı
bu konuda farklı birşeyler söylemek isteyen yok mu arkadaşlar, değişik fikiirler istiyorum. Belki de bu konuda farklı stratejiler üretebilecek birileri olabilir aramızda.

Üye215 yazı
arkadaşım sen yazılımcıyım üst sıralara çıkarım falan diyorsun da yapacağın iş türünün siteyle ilgisi yokki..farzet şu dakikada tüm dünya seni biliyor ve online sipariş, ödeme vs teknik anlamda hiç bir problem yok..eee..meselen başka senin.. sırf meyve sebze işi online yürümez..tabii efektif anlamda..karlı olmaz..migros yapıyor ancak tüm market ürünleri olarak yapıyor yani büyük bir yatırım var.. ancak yöresinden ürünler ile organizasyon yapabilirsin ki zaten yapanlar da var..rekabetçi ve hizmet odaklı olursan kazanabilirsin..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye574 yazı
yöresel ürünler iş yapmaz, meyve sebze işi para kazanır ancak önemli olan kısa süreç içerisinde gelen siparişleri müşteriye ulaştırmak, ben bunun için çözüm aramaya çalışıyorum, gerisi kolay.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye215 yazı
hadi anlat bana nasıl kazanıyorsun..öngörülerin nedir.. ciddiyim..

Üye574 yazı
sayın because;
ben bu günlere sebze meyve satarak geldim, şimdi bu işi bilmeyenlere anlatmak zor olur, sizin piyasada gördüğünüz market manav vs sebze meyve satan yerde en az kilo başına 1 tl kazanıyorlar, yeri geliyor, yarı yarıya satıyorsunuz. Mesela bugün için konuşalım, çünkü sebze -meyve işini ben hiç bırakmadın bu kadar işim olmasına rağmen dükkan var, orda satılıyor, örnek verelim, bugün halden taze fasülyeyi 3,5 tl ye aldım. 5 tl den satıldı dükkanda, kiloda 1,5 tl kalıyor. Domates salkım 3,2 tl ye aldım, satış 5 tl, silör satalık alış 1,4 tl satış 3 tl, dolmabiberi alış 1,5 tl satış 4 tl, burdan yap hesabı, şimdi kaç kilo satıyorsunuz demede, dükkanda 2 kişi çalışıyor, benim şirketim var ben ürünleri alıp halden ,çalışanlara bu ürün şu fiyattan satılacak deyip akşam paramı almaya biten ürünlerin listesini yapmaya gidiyorum. Bu satışlar manavda yapılan satışlar, henüz internette satmaya başlamadım ama yapacam. Lojistik zor olacak ama deneyecem. Çünkü BANA GÖRE BAŞARISIZLIK YOK.

Üye215 yazı
tamam cevabı vermişsin.. dükkanda satabilirsin.. hatta 1 kişiyle bile olur çok çok fazla sirkülasyon yoksa..
aynı anda üç beş müşteri bile gelse, bir kaç dakika bekleyerek hepsine satış yapıp cironu yaparsın.. kar marjında iyi..kazanırsın..
ama senin söylediğin online satış yapmak.. yani bir nevi kapıcılık gibi.. sokaklardan bahsediyorsun..bırak onu 40 50 dairelik bir binada bile aynı anda iki sipariş gelse sorun başlar.. hadi 10 15 dk beklettin bilemedin yarım saat ki insanların haftalık meyve sebze alacak hali yok..olsa olsa misafiri gelmiş-gelecek olacak yada ağırlık taşımak istemeyenler veya yaşlılar.. yani bugün sabah sipariş vereyim akşam gelir yarın gelir halleri olmaz bu tür ürünlerde..
bir de üç dört kiloluk siparişleri elemanlar sürekli taşıyacak nereye kadar..iyi beslemen lazım maddi manevi..
migros bu tür işleri daha büyük montanlı siparişler olacağını varsa**** yapıyor.. yatırmını da yapıyor.. ayrıca onunkisi hizmet çeşitliliği..başabaş çıksa bile farketmez..
diyeceksin ki önerin ne..söyleyim.. etrafında duymuşsundur muhakkak birilerini.."peynirim balım zeytinyağım şurdan gelir, gönderirler devamlı olarak" diye.. bunu kurumsallaştır..

Yeni Üye50 yazı
Manav işi kar marjı %30-35 yapar da müşterilere kendini kalite ve fiyat ayrıca hizmetle ispatlarsan şubeleşmen ve büyümen an meselesidir. Büyük ve zincir mağazalardaki fiyatlardan %5 aşağı pazar fiyatları ile aynı yaparsan kesin kazanırsın ve barkod sistemi yaparak fireyi azaltırsın. Ayrıca en az mağaza içi 100 metre kare olmalıdır ferah ayrıca sebze meyva haricinde hiç bir şey olmaması orjinal manav olayı olur. Şu bir gerçek manav malzemeleri eve servis işi zarar haaa toplu yaparsan yani 2 kasa domates, 3 kasa marul v.s olur yap ama iş yerlerine v.s fakat oradan mutlaka nakit alarak çalışman gerek.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emekli
Üye574 yazı
sayın bestfrht;
yorumlarınız için size teşekkür ederim. Sebze ve meyve işi benim işim, ilgileriniz için sonsuz saygılarımı sunarım, iyi çalışmalar.

Yeni Üye50 yazı
ankara2929 madem bu işin uzmanısınız bence eve servis gibi meşakketli işe girmek risk bence, ambalaj sektöründe 2 yıl tecrübem oldu akmaz kokmaz malzemeyi müşteriye ***ürürken bile sıkıntı yasadık. iyi günler

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emekli
Üye574 yazı
sayın bestfrht;
belki söylemlerinizde haklısınız ancak, sebze - meyve işinde günlük büyük ciro yaparsınız ancak ambalaj malzemesinde büyük ciro yapamazsınız, ayrıca meyve-sebze her evin ihtiyacı, kar marjı yüksek, ha netten alır almaz, ona birşey diyemem, ayrıca ambalaj malzemelerinin kar marjı düşük, onda yüksek ciro yapmanız lazım, dolayısıyla işyerlerine satış yaptığınız zaman vade veresiye girer işin içine, ancak sebze meyve işinde vade veresiye olmaz.

Yeni Üye42 yazı
Market urunlerini neden online olarak alsinlar ?? Hemen yakinlarinda birsuru market ve bakkal turu yerler varken.Internet satisin cazibesi fiyatlari ekonomik ve farkli urunler oldugu icin tercih ediliyor.Yanibasindaki market ile ayni urun ve benzer fiyatlari koyacak olursan tercih edilmessin.Yasadigim yerde iki buyuk alisveris magazinin ''drive'' seklinde iki tanede online satis magazasi var.Bu soyledigim prensipte farkli ve ekonomik urunler icin satis yapiyor.Sunu da eklemek lazim.Genc ve interneti seven bir nufus var ve bu nufusun internette alisveris yapacagi urunleri yakalamak gerekir.Bununla alakali yurtdisindaki drive ve online alisveris sitelerini incelemeni tavsiye ediyorum.Ulastirma isine gelince siparisi veren drive magazinin onune gelecegi saati yaziyor.O saatte alisveris listesinin tamami arabasinin arkasina dolduruluyor.

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı
bence şubeleşmektense ana arter diyebileceğimiz yerlerde araç barındırmak daha iyi.. daha açık olmak gerekirse;

çankaya merkezde bir kamyon bir motor bekleme yapar sipariş geçildiğinde teslimat için gerekli ürünleri kamyondan yada benzeri bir araçtan motora verilir teslimat yapılır.
bunun en güzel tarafı işin düşük olabileceği ilçeler yada semtlerde zaman kaybetmeden aracınızı (buna depo dükkanda diyebilirsiniz) farklı bir noktaya taşamanız bir telefonunuza bakar.. tabi mevsimsel ve çevresel etikleri göz ardı etmemek gerek. yazın frigolu araçlar gibi.. bu yöntemle 1 yada 2 araçla deneme yanılma yöntemi uygula**** doğru nokta tespiti çok hızlı olacaktır. tabi bu durumun belediye gibi kurumlarda bir sıkıntısı olur mu bilmiyorum açıkçası. ayrıca saat sınırlamasını da kısmende olsa ortadan kaldırmış olursunuz. vardiyalı çalışma ile gece yada akşam acil durumlarda ekstra yol masrafı ile hizmet etmiş olursunuz. bu mesela eşi hamile olan arkadaşlara çok büyük bir kolaylık sağlayabilir. :)) yada hastası olan insanlara..
bence zaten genel olarak bu tarzda hizmetleri tercih edecek bölgeler aşağı yukarı bellidir. çankaya ümitköy gibi..
umarım azda olsa katkım olmuştur.. siz inandıysanız bu iş olur. inşallah da olur. hayırlı işler dilerim şimdiden..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye574 yazı
tşk ederim sayın f.karasoy bilgileriniz için, iyi geceler...

Yeni Üye2 yazı
Hızla yükselen evden eve taşımacılık sektöründe Gaziantep genelinde 70 adet şirket hizmet vermektedir. Bunlardan 19 adedi Resmi konfederasyon üyesidir.

Bir çok Gaziantep evden eve taşımacılık firmasının sadece ofisi bulunmakta olup, aldığı işleri komisyon yoluyla yapmaktadır. Bu durum araçları ve ciddi maliyeti olan firmalara zarar vermektedir.

Örneğin; telefon yoluyla sadece ofisi olan bazı evden eve taşımacılık şirketleri maliyetinin bile altına iş almakta ve bu işleri araçları olan yerleşik firmalara komisyon karşılığında satmaktadır. Bunu yapan firmaların müşteriye karşı bir sorumluluğu da bulunmamaktadır. Bu durum ciddi anlamda Evden Eve Taşımacılık yapan esnafa zarar vermektedir. Çünkü sadece telefon ve ofis masrafı dışında bir gideri yoktur. Çalıştırdığı sigortalı elmanı yoktur ve evden eve taşıma için diğer firmaların binlerce Türk Lirası verip sermaye bağladıkları yüksek katlar için kullanılan Evden Eve Taşıma Asansörü bulunmamaktadır.

Bu şekilde çalışan bir firma ile iş yapan müşteri, eşyaların taşınması sırasında herhangi bir sorun olduğunda; müşteri karşısında resmi muhatap bulamamaktadır. Dolayısıyla ciddi mağduriyet oluşmaktadır.

Gerçek bir evden eve firmasını korsan firmadan ayırt etmek için lütfen şunlara dikkat edin.

Gerçek evden eve firmasının mutlaka bir sabit telefonu olur.
Gittiğiniz sizi karşılayacağı bir ofisi ve kendi adına düzenlettiği taşımacılık sözleşmeleri bulunur.
Ulaştırma Bakanlığı onaylı, K3 Yetki Belgesi'ne sahiptir.
Taşımada üzerinde kendi firmasının logosu bulunan araçlara sahiptir.
Firma eğer uzun vadeli bu işi yapıyorsa mutlaka kendi evden eve taşıma asansörüne sahiptir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye574 yazı
sayın osman yağmur;
siz yorumunuzu sanırım yanlış bir ilana yazdınız, benim yapacağım işle alakalı olarak sizin bana yazdıklarınızın konumuzla alakası bile yok, iyi çalışmalar...