Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurma Fikirleri

BaşlatankörfezTarih27/08/2008 11:28:12Yorum5

İlk mesaj
Üye169 yazı
Sevgili koniks üyesi arkadaşlar,bakıyorumda herkez '-Şu kadar param var ne iş kurayım'gibilerinden yardım istiyor.Sözün özü bu siteye üye arkadaşların çoğu iş yeri açmak istiyor.Ancak arkadaşlar piyasa çok kötü her geçen gün iyiye gideceğine daha da kötüye gidiyor.Yani moral bozmak için demiyorum ama bu şartlarda bir iş kurmak dükkanıydı,kirasıydı,vergisiydi,stopajıydı,elektrik-suyuydu derken zaten bitiyosun.Sonra geriye bir şey kalırsa o da senin karın oluyor....Arkadaşlar bu şartlar altında çok ama çok iyi düşünmek lazım şöyle bir örenek vereyim,istanbulda çok büyük bir iş yapan gıda toptancısı bir abimiz var işleri eskiden harikaydı şimdi ise kan ağlıyor sadece bu bir örnek,böyle binlerce hatta onbinlerce örnek var......Arkadaşlar siz bilirsiniz ama illaki bir iş yeri açmak veya kurmak istiyorsanız çok iyi analiz edin sonra üzülmeyin....tüm arkadaşlara saygılar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye124 yazı

sayın körfez sizin ağzınıdan konuşan bir sürü insan var dışarda yok iş yok yok piyasa kötü peki yapan nasıl yapıyor ya ben onu anlamıyorum bizim esnaf zaten neden batıyor çünkü çoğu müşteriye karşı ilgisiz ,hesabını kitabını yapamıyor 100 milyarlık işe 20 milyarla giriyor düşünebiliyormusunuz o zaman arkadaşım tabi batarsın bir iş yeri hemen sana kar vermesi 5-6 ay sabretmen lazım oma göre kendini ayarlaman lazım zaten büyükler işlerini bildiklerinden dolayı bu seviyeye geldiler cesaret ,özveri.hırs olucak bir insanda iş yapabilmesi için bence
BİLEM

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye169 yazı
Sayın Emir,şimdi güzel diyosunda piyasa malum,millet kan ağlıyor öyle insanlar tanıyorumki ticaretle uğraşan zamanında çok paralar kazanan ama şimdi anlatıyorlarda durumları çok vahim hem ben ticaret yapılmaz demedim yapılır ama bu şartlarda yani Türkiye şartlarını göz önüne alıp çok ama çok çok iyi bir değerlendirme yapmak lazım maalesef öyle her şey dışardan göründüğü gibi değil,elbette ticarete atılınca her şey öyle bir anda mükemmel gitmez zaman lazım,şu an kimse Türkiye'deki ekonomik tablonun iyi olduğunu iddaa edemez geçen gün SABANCI holdingten bir açıklama geldi '-Yükset maliyetlerden dolayı Lassa Lastik fabrikamızı Mısır'a taşıyacaz'diye ve böyle bir sürü ülkemiz dışına kaçan büyük şirketler var koca koca holdingler bile başka ülkelerde yatırım yapıyor gerisini siz düşünün,elbette ticaret yapılır neden yapılmasın ama istikrarı olan geleceği,ufku açık bir ülke değilizki,elin avrupalısı büyük işletme veya küçük işletme olsun farketmez bir işe girerken önünü görebiliyor ama ya bizim ülkemizde öylemi? yarın ne olacağı belli değil bu şartlarda neye güvenipte ticaret yapacaksın?sözün özü karambolde gidiyoruz işte artık nerde patlarsak.....ama genede şu konuda iddaalıyım ticaret yapılır ama çok çok ii bir değerlendirme ve araştırma yapmak lazım.....saygılar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye76 yazı
Selam

Arkadaşlar yılardır turizm sekteründeyin her sene esnaf yaa bu sezon çok kötü diye kan alıyor ve bakıyorum lafı diyen insanlar artık bodrumda evini yapmış belli bir yere gelmiş ve gereksizleşmiş ve müşterisine iyi davranmayan kaliteli servis vermeyen tipler yani burda anlatmak istediğim şey kardeşim ne kadar iş yaparsan yap önce şükretmesini bil ayrıca kendini önce müşteri yerine koy bir müşteri bir gıda sekteründen veya bir hotelden veya bir acentadan neler ister sonra ona onun istediği şekilde servis yani temiz ve kaliteli hoteller artık işi bilmeyen servis elemanlarıyla dolu sen önce adam gibi kadronu kur işden anlıyan insanları koy işin başına sonra iş bekle valla dediğim gibi turzimi bitiren daha doğrusu türkiyede ticari hayatı bitiren bizleriz..!

Not : Bodrumda iş yapmak yatırım yapmak isteyen olursa benimle tanışın derim..!
http://www.marinacarrental.com
ERDİNÇ TEKİN
0 532 6063913
Devir Kiralama Devri

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm