Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

5000 Tl İle Ne İş Yapılabilir ?

BaşlatandejanTarih29/03/2015 15:55:40Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Askere gidip geldikten sonra 5000 tl sermaye ile bi iş kurmak istiyorum
Aklımda birkaç iş var ;
1-)Bakkal dükkanı açmak (marketlerle baş edebilirmiyim acaba)
2-)Çiçekçi dükkanı açmak (az sermaye ister ama ne kadar iş yapar)
3-)Pazarcılık yapmak (sürekli ayakta dur filan mal yükle fln zor iş)
4-)Çiğköfte bayiliği almak (çarşıda açmak lazım servis için adam lazım giderleri çok fazla)
5-)Damacana su bayiliği almak (küçük şehir sonuçta iş yaparmı bilmem araç filanda lazım)
6-)Kahvehane-Kıraathane açmak (büyük dükkan lazım kira çok olcak)
7-)Petshop açmak (para yeter mi yetse bile ne kadar iş yapar)
8-) Hediyelik eşya dükkanı açmak (para yeter mi yetsede işlermi)

Evet bunlar benim fikirlerim , başka fikri olan veya benim fikirlerim hakkında düşünceleri olanlar yazarsa çok sevinirim
Şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye353 yazı
güzel abim meslegin ve becerilerin hakkında birşey bahsetmemişsinki fikir oluşşun bunlar olmamıs neye yarar 5 olmus 25 olmus şu tabloya göre azdaha biriktir demek kalıyor sadece azdaha açarsan burda çok yaratıcı yazar arkadaşlar var mutlaka ışık olacak fikirler verirler ancak veriler eksik kolay gelsin
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye72 yazı
hocam iyice araştır ama 5000 liraya bir iş olmaz bu devirde. açılış masrafları 1.500 tl yi buluyor galiba esnaf sanatkarlar odası veya ticaret odası ayrı para alıyor 500 lira civarı alıyor hangisine kayıt olacaksan artık. belediye ayrı para alıyor. ayda 350 lira civarı sigorta ödeyeceksin. 100 lira muhasebe desen. ayda 450 civarı cebinden çıkacak. sen zaten ilk 6 ay cebinden ödemeyi kabul etmelisin ki işe başlayabilesin. yani ilk 6 ay hiç iş olmasa ben bu işi yapabilir miyim diye hesaplaman lazım benim görüşüme göre. kiran olacak. elektrik su vs. olacak. 5000 liraya zor hocam. biraz karamsar oldu ama durum bu. bir de bu devirde bakkal açılmaz. artık nerdeyse heryer de bim a101 var. bakkallarda sadece ekmek sigara alkol satılıyor. biz şahsen bakkaldan bir şey almıyoruz artık. ama eskiden dersen eskiden birçok şey bakkallardan alınıyordu. ama bu devirde bakkaldan fazla bir şey alınmıyor.

peki sence ne yapayım dersen ve illa kendi işimi kurayım dersen. ilk önce gir birinin yanına çalış biraz para biriktir. ondan sonra çiçekçi aç inanılmaz karlı bir iş. ama meslekten anlıyor olman lazım. anlamıyorsan eleman tutacaksın. 50-60 kuruşluk gülü biraz süsleyip gözümün önünde 5 liraya sattılar. istersen tane gül fiyatını ve çiçekçiliğin ne kadar karlı bir sektör olduğunu araştırabilirsin.

çiğ köfte bayiliği dersen mevki bir yerde olursa neden olmasın ama eleman şart siparişler için.

damacana su bayiliği için en azından bir motor lazım. 2000 liraya elektrikli motor alsan sana para kalmaz.

yukarıda dediklerinden hediyelik eşyayla bakkal iş yapmaz diye düşünüyorum. hediyelik eşya sadece turistik yerlerde işler diye düşünüyorum. diğerleri, paran ve mevki bir yerde dükkanın varsa işler. kahvehane için mevki bir yer lazım değilde genel olarak konuştum.

ama sen ben başkasının yanında çalışmak istemiyorum dersen pazarcılıkta iyidir. çorap al sat vs. bir şeyler alıp satabilirsin. sonra paranı biriktir. ne açıyorsan sen bilirsin. ama vergiydi şuydu buydu dükkana 5000 liranı çarçur etme. yardımcı olabilmişimdir inşallah.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye72 yazı

heee çiçekçilik karlı dedim ama riskli de iş. çiçekler kurursa mal elinde patlıyor onu da hesaplamak lazım :).

Yeni Üye46 yazı
5000tl ile ticaret yapmak gayet mümkün,hatta maaşlı bi çok insandan fazla parada kazanabilirsin ama sakın olaki dükkan açmaya kalkma.zaten paran anca dükkanı açmaya yeter.yetsede masraflara 1 ay dayanırsın sonra borçlanmaya başlarsın.kısaca o paraya dükkan olmaz ama ticaret gayet güzel olur.askerliğini yaptıktan sonra istanbula gel.burda istoç(istanbul toptancılar çarşısı),tahtakale vs gibi ticaret merkezlerini ziyaret et.buralar ufkunu açacaktır.
...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye20 yazı
Çok büyük sermayelerle herkes is kurar önemli olan küçük sermayelerle ne yapabildiğim.Ticarete farklı bi acidan bakabilirsen ve ufkun aciksa sana yardim edebilirim.ozelden yazabilirsin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sayeed
hocam iyice araştır ama 5000 liraya bir iş olmaz bu devirde. açılış masrafları 1.500 tl yi buluyor galiba esnaf sanatkarlar odası veya ticaret odası ayrı para alıyor 500 lira civarı alıyor hangisine kayıt olacaksan artık. belediye ayrı para alıyor. ayda 350 lira civarı sigorta ödeyeceksin. 100 lira muhasebe desen. ayda 450 civarı cebinden çıkacak. sen zaten ilk 6 ay cebinden ödemeyi kabul etmelisin ki işe başlayabilesin. yani ilk 6 ay hiç iş olmasa ben bu işi yapabilir miyim diye hesaplaman lazım benim görüşüme göre. kiran olacak. elektrik su vs. olacak. 5000 liraya zor hocam. biraz karamsar oldu ama durum bu. bir de bu devirde bakkal açılmaz. artık nerdeyse heryer de bim a101 var. bakkallarda sadece ekmek sigara alkol satılıyor. biz şahsen bakkaldan bir şey almıyoruz artık. ama eskiden dersen eskiden birçok şey bakkallardan alınıyordu. ama bu devirde bakkaldan fazla bir şey alınmıyor.

peki sence ne yapayım dersen ve illa kendi işimi kurayım dersen. ilk önce gir birinin yanına çalış biraz para biriktir. ondan sonra çiçekçi aç inanılmaz karlı bir iş. ama meslekten anlıyor olman lazım. anlamıyorsan eleman tutacaksın. 50-60 kuruşluk gülü biraz süsleyip gözümün önünde 5 liraya sattılar. istersen tane gül fiyatını ve çiçekçiliğin ne kadar karlı bir sektör olduğunu araştırabilirsin.

çiğ köfte bayiliği dersen mevki bir yerde olursa neden olmasın ama eleman şart siparişler için.

damacana su bayiliği için en azından bir motor lazım. 2000 liraya elektrikli motor alsan sana para kalmaz.

yukarıda dediklerinden hediyelik eşyayla bakkal iş yapmaz diye düşünüyorum. hediyelik eşya sadece turistik yerlerde işler diye düşünüyorum. diğerleri, paran ve mevki bir yerde dükkanın varsa işler. kahvehane için mevki bir yer lazım değilde genel olarak konuştum.

ama sen ben başkasının yanında çalışmak istemiyorum dersen pazarcılıkta iyidir. çorap al sat vs. bir şeyler alıp satabilirsin. sonra paranı biriktir. ne açıyorsan sen bilirsin. ama vergiydi şuydu buydu dükkana 5000 liranı çarçur etme. yardımcı olabilmişimdir inşallah.

Öncelikle uzun yorumun için teşekkürler.

Şimdi şöyle söyleyim bakkal dediysem mahalle bakkalı değil
Mesela çarşıda değilde çarşı girişinde bi küçük dükkan olacak
kira aylık değilde yıllık (yıl sonu ödemeli) olan dükkanlar var
ayrıca fatura ödeme ve kontor bayiliği alınırsa (bunlar hakkında bilgim yok) iş yapar diye düşünüyorum

pazarcılık yapmak isterim ama şöyle bi sıkıntı var yaşadığım yerde haftada 4 gün pazar kuruluyor kalan günler ne yapacam işte o sıkıntı

Çiçekci dükkanı açılır bence o parayla ama işler mi ne işler yapar bunları bilmiyorum açıkcası

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Y?siz
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ırmaklı
5000tl ile ticaret yapmak gayet mümkün,hatta maaşlı bi çok insandan fazla parada kazanabilirsin ama sakın olaki dükkan açmaya kalkma.zaten paran anca dükkanı açmaya yeter.yetsede masraflara 1 ay dayanırsın sonra borçlanmaya başlarsın.kısaca o paraya dükkan olmaz ama ticaret gayet güzel olur.askerliğini yaptıktan sonra istanbula gel.burda istoç(istanbul toptancılar çarşısı),tahtakale vs gibi ticaret merkezlerini ziyaret et.buralar ufkunu açacaktır.

öncelikle yorumun için teşekkürler.
Ya aklıma geldi aslında istanbulda ticaretle ugraşmak ama ben şimdiye kadar hep küçük şehirde yaşadığım için yapabilirmiyim bilmiyorum. Malum istanbulda kiralar filan benim yaşadığım yerin 2 katı vardır yani ben öyle duydum.
Kısaca adım atmak parayla.
Ama dersenki başedersin orda 1 kazanıp 1 harcarsın ama istanbulda da 3 kazanıp 3 harcarsın..
Neden olmasn

Yeni Üye72 yazı
hocam çarşı girişinde açarsan her iş olur. dedemin bi tabiri vardı. şimdi rahmetli oldu (Allah rahmet eylesin). orada taş koysan satılır diyordu. yani işlek bir yerdeyse taş koysan satılır :). bakkal dersen tabi ki olur. ayrıca fatura ödeme ve kontör koyacam demişsin. çok güzel işler ama şu an için 5000 lira yetmeyebilir. çünkü açılışta 1.5 bin den fazla masraf oluyor. muhasebeci defter açma parası alıyor. sen bakkal açacaksan bir de yazarkasa alacaksın. o da 1000 lira civarı galiba. e ayda 450 lira masraf çıkardım o da en az. sen bakkal açacaksan bir de mal dolduracaksın. onun içinde para lazım. ama dur ben sana bir fikir vereyim.

ilk başta vergiye kaydolma. gelen zabıtalara de ki dükkanı yeni açtık. yakında kaydolacağız de. kabul ediyorlar. biz çarşıda emlakçı açmıştık. ilk 3 ay kayıt olmamıştık öyle hatırlıyorum. hiç de sıkıntı olmadı. 2 bin küsürün ve aylık vereceğin para cebinde kalır. 5000 liraya mal doldur. bizim bir tanıdık çarşıda fatura ödeme merkezi açtı zengin oldu. ama dediğim gibi çarşı olması lazım. yoksa çok fatura ödeme merkezi kapattı. benim bir tanıdığın verdiği kiralar vs. boşa gitti. fatura ödeme merkezini kapattılar mesela. o da var bu da var. ama çarşıdaysa olur gibime geliyor. dediğim gibi ilk başta vergiye kaydolmazsın. sonra mutlaka kaydol ama başına iş alma. kardeş iyi biriysen dürüstsen Allah yolunu açık etsin ne diyeyim. benim yardımım bu kadar. ilk başta vergiye kayıt olursan sana para kalmaz ama. kapıya su koyarsın. kontör-su vs. seni ***ürür zaten. hatta ilk başta çikolata vs. doldurma paran boşa gitmesin zaten millet marketlerden alıyor öyle şeyleri. ilk başta su mutlaka olsun. kontör olsun. doritos vs. olsun. tahmin ettiğim gibi işlek bir yerdeyse bu iş olur gibime geliyor. ama sen şunuda yapabilirsin. sadece fatura ödeme merkezi, kontör ve su satarsın.

çünkü bakkalla fatura ödeme merkezi tuhaf duruyor sanki. neyse yinede sen bilirsin benim yardımım bu kadar.

Yeni Üye72 yazı
heee bu arada işlek bir yerdeyse ve bulunduğun ilde çiğ köfte gidiyorsa bayilik parası almayan çiğ köfteciler de var. çiğ köfteci de olabilir mesela işlek bir yerdeyse. hele bir de çevre esnaf seni tutarsa o zaman kazanırsın işte.

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sayeed
hocam çarşı girişinde açarsan her iş olur. dedemin bi tabiri vardı. şimdi rahmetli oldu (Allah rahmet eylesin). orada taş koysan satılır diyordu. yani işlek bir yerdeyse taş koysan satılır :). bakkal dersen tabi ki olur. ayrıca fatura ödeme ve kontör koyacam demişsin. çok güzel işler ama şu an için 5000 lira yetmeyebilir. çünkü açılışta 1.5 bin den fazla masraf oluyor. muhasebeci defter açma parası alıyor. sen bakkal açacaksan bir de yazarkasa alacaksın. o da 1000 lira civarı galiba. e ayda 450 lira masraf çıkardım o da en az. sen bakkal açacaksan bir de mal dolduracaksın. onun içinde para lazım. ama dur ben sana bir fikir vereyim.

ilk başta vergiye kaydolma. gelen zabıtalara de ki dükkanı yeni açtık. yakında kaydolacağız de. kabul ediyorlar. biz çarşıda emlakçı açmıştık. ilk 3 ay kayıt olmamıştık öyle hatırlıyorum. hiç de sıkıntı olmadı. 2 bin küsürün ve aylık vereceğin para cebinde kalır. 5000 liraya mal doldur. bizim bir tanıdık çarşıda fatura ödeme merkezi açtı zengin oldu. ama dediğim gibi çarşı olması lazım. yoksa çok fatura ödeme merkezi kapattı. benim bir tanıdığın verdiği kiralar vs. boşa gitti. fatura ödeme merkezini kapattılar mesela. o da var bu da var. ama çarşıdaysa olur gibime geliyor. dediğim gibi ilk başta vergiye kaydolmazsın. sonra mutlaka kaydol ama başına iş alma. kardeş iyi biriysen dürüstsen Allah yolunu açık etsin ne diyeyim. benim yardımım bu kadar. ilk başta vergiye kayıt olursan sana para kalmaz ama. kapıya su koyarsın. kontör-su vs. seni ***ürür zaten. hatta ilk başta çikolata vs. doldurma paran boşa gitmesin zaten millet marketlerden alıyor öyle şeyleri. ilk başta su mutlaka olsun. kontör olsun. doritos vs. olsun. tahmin ettiğim gibi işlek bir yerdeyse bu iş olur gibime geliyor. ama sen şunuda yapabilirsin. sadece fatura ödeme merkezi, kontör ve su satarsın.

çünkü bakkalla fatura ödeme merkezi tuhaf duruyor sanki. neyse yinede sen bilirsin benim yardımım bu kadar.

Yorumun ve yardımların için teşekkürler kardeş
bide bişey sorcam bu fatura ödeme noktası ve kontor yükleme bayilikleri nerden alınır bi bilgin var mı

Yeni Üye72 yazı
bi bilgim yok kardeş. ama internetten araştırırsan bulabilirsin tahminim. veya bu forumda bir konu aç sor. cevap verirler tahminim.

Yeni Üye72 yazı
kardeş sen benden duyup çiçekçiliğe merak sarmışsın ama risklide iş o iş. çiçekler kurursa bir şey yapamazsın. bir ikincisi çiçekler için büyük dolap lazım. onu aldığında senin paran yetmez gibime geliyor bir de araştırınca göreceksin. buket yapmak çelenk yapmak usta işi. ustası olmayan yapamaz. yani usta tutman lazım ki 5000 lirayla usta tutamazsın. ben genel olarak karlı dedim ama sana uymuyor gibime geliyor çünkü 5 bin liran yetmez. hadi ilk başta vergiye kaydolmadın diyeyim. ama yinede paran yetmez. zaten bir dakika vergiye kayıt olmadan usta da çalıştıramazsın.

açılış masrafları + dolap parası + çiçek süsleri vs. açılışta bunlar gidecek
(1500-2000) (2000-2500)

sonra her ay için

muhasebe (100-150) + sigorta (350) + usta parası (1200-1500) + usta sigortası (350)

=

2250 lira her ay

bunlar aklıma gelenler.

açılış masrafları 1.500 - 2000
dolap 2000 - 2500
dedin mi senin para zaten bitiyor. kaldı ki sen her ay ustaya sigortaya para ödeyeceksin.

bir ikincisi dükkan açmaya kalkarsan ilk 6 ay masrafları çıkaracak kadar paran olması lazım benim görüşümce. yani cebinde 6 aylık masrafın olmadan işe girmeyeceksin yoksa batarsın bence. 5 bin çöpe gider belki borca girer kapatırsın. sen beni dinleyip dalma hemen bu işe. ilk önce gir birinin yanına çalış paranı biriktir sonra dene.

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sayeed
kardeş sen benden duyup çiçekçiliğe merak sarmışsın ama risklide iş o iş. çiçekler kurursa bir şey yapamazsın. bir ikincisi çiçekler için büyük dolap lazım. onu aldığında senin paran yetmez gibime geliyor bir de araştırınca göreceksin. buket yapmak çelenk yapmak usta işi. ustası olmayan yapamaz. yani usta tutman lazım ki 5000 lirayla usta tutamazsın. ben genel olarak karlı dedim ama sana uymuyor gibime geliyor çünkü 5 bin liran yetmez. hadi ilk başta vergiye kaydolmadın diyeyim. ama yinede paran yetmez. zaten bir dakika vergiye kayıt olmadan usta da çalıştıramazsın.

açılış masrafları + dolap parası + çiçek süsleri vs. açılışta bunlar gidecek
(1500-2000) (2000-2500)

sonra her ay için

muhasebe (100-150) + sigorta (350) + usta parası (1200-1500) + usta sigortası (350)

=

2250 lira her ay

bunlar aklıma gelenler.

açılış masrafları 1.500 - 2000
dolap 2000 - 2500
dedin mi senin para zaten bitiyor. kaldı ki sen her ay ustaya sigortaya para ödeyeceksin.

bir ikincisi dükkan açmaya kalkarsan ilk 6 ay masrafları çıkaracak kadar paran olması lazım benim görüşümce. yani cebinde 6 aylık masrafın olmadan işe girmeyeceksin yoksa batarsın bence. 5 bin çöpe gider belki borca girer kapatırsın. sen beni dinleyip dalma hemen bu işe. ilk önce gir birinin yanına çalış paranı biriktir sonra dene.

O zaman tek birşey kaldı
3000-3500 e bi külüstür minibüs alıp kalanada malzeme, tahta parası olarak kullanıp pazarcılık yapacam.
Demiştim bi kötü yanı var bizim burda haftada 4 gün kuruluyor
kalan günlerde kıyıda köşede satarız artık ama en karlı ne satılabilir onu bilmiyorum.

Yeni Üye72 yazı
atlet çorap falan satabilirsin ama sen bilirsin. en karlı ve en çok giden neyse onu araştır onu sat derim ben.

Yeni Üye30 yazı
Merhaba Arkadaşlar,
Biz Fas’ta kurulmuş bir Türk ithalat ihracat şirketiyiz.Yurt dışında çeşitli ülkelerle , çeşitli ürünler için anlaşmalarımız bulunmaktadır.Anlaşmalı olduğumuz kurumlar şahıslar değil direkt olarak fabrikalardır.Ürün teminlerimizi direkt fabrikadan yapmaktayız.İthalat ve ihracatını yaptığımız ürünlerimizin başında
pirinç,
şeker,
tavuk,
tavuk ayağı ,
ayçiçek yağı ve diğer yemeklik yağlar,
baklagiller,
diğer yağ çeşitleri,
redbull ve alkollü içecekler,
buğday ,
domates salçası ,
ton balığı ,
çimento gelmektedir.Her türlü ihtiyacınız için ozge@viagroupesarl.com veya murat@viagroupesarl.com e mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.Ayrıca alıcılar ile direkt olarak bağlantıda olan arkadaşlara da ürün temini konusunda yardımcı olabiliriz.
SAYGILAR
Via Groupe Sarl Import Export
www.viagroupesarl.com
ozge@viagroupesarl.com

Yerleşim Fas / TangerMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
Konu güncel
(bu arada kredi çekip üste para koysam 5-10 bin tl neler yapabilirim )
Yardımcı olursanız sevinirim

Üye574 yazı
Arkadaşım;
manav dükkanı aç, ben sebze meyve satarak bugünlere geldim, arkadaşların dediği gibi, 2 bin tl dükkan açmaya gider, geriye 3 bin tl kalır, büyük marketlerle rekabet etmek için ürünleri yüzde 25 - 30 kar marjı ile satacaksın, günlük ortalama 500 tl ciro yapsan, yaklaşık 150 tl kazanırsın, masrafları çıkınca bağkur kira vergi vs, nerden baksan 2,5 -3 bin tl kazanırsın, bu kadar para ile başka iş yapılmaz, nakit alıp satacaksın, alırken kazanacaksın, iyi pazarlık yapman lazım, hale gittiğinde misal domatesmi alacaksın her domates gördüğün dükkana fiyat soracaksın, mesela domatese 2 tl mi dediler, sen diyeceksin 1,7 yap 3 kasa alıyım, yada 1,8 tl yap diyeceksin, dükkana getirip 2,5 tl ye satacaksın, bu iş böyle, borcu harcı olmaz, alıp satarsın biraz milletin ayak altı olan bir yer tutarsan kazanan sen olursun, bu işte eskiden para vardı halen para var...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis