Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Uzaktan Tarım İlginç İş Fikri

Başlatanonur3450Tarih26/02/2015 15:42:42Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Arkadaşlar öncelikle merhaba girişimciliğin ve yeniliğin ucu o kadar açık ki kimilerinin aklı hayaline dahi gelmeyecek iş fikirleri bir anda hayatımıza giriyor ve inanılmaz bir talep ile karşılaşıyor ve genelde ilk hayata geçirenler kaymağını yiyor...
Biraz araştırma birazda kafa yorma ile şöyle bir işi iyi karlar ile çevirebileciğimizi düşünüyorum.
öncelikli olarak tarıma elverişli bir alanımız olması gerekiyor (metrekare verip işi sınırlandırmaya gerek yok düşündüğünüz kapasiteye göre 1000 m2/5000 m2 vs...)
sistem şu şekilde işleyecek bir web sitesi kuracağız ve insanlara bu tarlamızdan yer kiralayacağız binevi yer kiralayanların bahçıvanı olacağız.
talebe göre biber,domates,patetes,patlıcan, vs ekim ve bakımını yapacağız. müşteri talep ettiğinden bahçesinin son halini video,fotoğraf şeklinde sunacağız mahsül çıktığında sorunsuz bir şekilde müşterilerimize ulaştıracağız kış aylarında sera üyeliği sunacağız tabi fiyatı yaz aylarına göre biraz daha pahalı olacak, kiralayamadığımız bahçe kısımları için kendi üretimimizi yapabiliriz siteye online satış bölümü koyup orada kışlık ürünler kuru ürünler yöresel ürünler alt katagorilerinde satabiliriz,
daha birçok eklenti yapılabilir.

değerli fikirlerinizi bekliyorum birde bu iş fikrinin bir benzeri sanırım yurtdışında faaliette ve türkiyede yok diye biliyorum görüşmek üzere...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye99 yazı
ilginc neden olmasin buyuk sehirdeysen 10 numara
elegez

Yerleşim Türkiye / YgdirMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Sadece internetten organik sebze satışı yapılsa o bile çok güzel bir fikir yine.
Kendi üretiminiz adrese teslim yapılabilir ayrıca süt yumurta vb. de internetten satılabilir.
Siteye üretim, paketleme kısımlarının canlı görüntülerini koyarsınız herşeyi şeffaf bir şekilde yaparsanız insanları organik ürün ürettiginizede kolayca ikna edebilirsiniz.
Birde pazar poşetine koyar gibi değilde böyle güzel paketlere koyup kargo ile değilde kendi araçlarınızla taze olarak teslimat yaparsanız bence bu iş tutar.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye27 yazı

uygulanabilir
ersan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye144 yazı
Sevgili Onur3450 Kardeşim,

Söylemiş olduğunuz fikri zaten bir değil birkaç firma hayata geçirdi şuan çalışıyorlar.Bir tanesi İstanbul yakınlarında Şile de çalışıyor.

Bilgilerinize,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye215 yazı
fikrinizin yerin kiralanması alanında çok teferruatı var.. bunu kabul edecek insanlar bu işi bir nevi hobi gibi görecekler.. maddi anlamda görece rahat insanlar tarafından kabul edilecek. yani hedef kitlen oldukça sınırlı.. bence kendin organize et ve bu alanda rekabetçi bir firma olarak profesyonelce çalış..kendin pazarla.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil